Genre: Actie / Misdaad
Releasedatum: 20 juli 2012
Bekijk via HBO Max
Plot The Dark Knight Rises
"A fire will rise."
Het is acht jaar geleden dat Batman (Christian Bale) in de duisternis is verdwenen en van een held in een banneling is veranderd. Hij heeft de schuld van de dood van Harvey Dent op zich genomen en voor het grotere goed alles opgeofferd. Deze leugen heeft een tijd standgehouden, want onder het gewicht van de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminele activiteiten in Gotham City verpletterd. Maar alles verandert met de komst van een sluwe inbreekster met een mysterieuze agenda. Veel gevaarlijker echter is de opkomst van Bane (Tom Hardy), een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn zelfopgelegde ballingschap terug te keren. Maar zelfs als hij zijn cape opnieuw aantrekt, zou Batman wel eens geen partij voor Bane kunnen zijn.
Bruce Wayne / Batman
Lucius Fox
Peter Foley
Jen
Joseph-Gordon Levitt zou nu misschien ook deelnemen voor TDKR ... ze
zouden bezig zijn met hem te casten voor één of andere rol...
dat staat toch op Empire
jacobine_rodijk
Pfister over het script.
Our goal is to shoot as much in IMAX as we can. We're going to put in on the screen, and put it on the screen big. And I really encourage everyone to see it in IMAX if they can because we're really going for it this time. In terms of the action, we are all scratching our heads right now trying to figure out how we're going to do it; how we're going to do it in the amount of time we're going to do it in. The opening scene of the movie will blow your mind.
Voor mijn part schieten ze dit op de iPhone, als het script maar net zo strak in elkaar zit als bij de voorgaande delen.
Big-T
Begint de hype nu al? Heb er enorm veel zin in maar altijd dat overgehypte gedoe, oow it's so amazing, fantastic and phenomenal
Naomi Watts
Altijd hetzelfde met die Nolan, maakt best slicke films hoor maar overdrijven is ook een vak.
Chainsaw
Zou het wel tof vinden als Levitt een rol zou krijgen. Interessant acteur.
eltorro
Lijkt hij me wat te jong voor.
Maar ja, zo leek Ledger ook te jong voor zijn rol als de Joker.
finalman
In Film > Nieuws > The Dark Knight Rises:
Wat denken jullie voor de 3e deel van Batman.
Heath Ledger is ondertussen overleden, maar ik heb mijn vragen als ik lees dat Joseph Gordon-Levitt gevraagd wordt voor een rol in het derde deel.
Komt de Joker terug of niet? (alhoewel Christopher Nolan dit uitgesloten heeft, maar hij kan ons ook op het verkeerde been zetten, nietwaar?)

Je kunt er haast niet naast kijken, wat een gelijkenis!!!
Het zou me dan ook sterk verwonderen mocht hij een andere rol krijgen.
op IMDB staat Robin Williams vernoemd voor Dr Hugo Strange ...
wel een rumored...
wat denken jullie van hem?
Cattinroof
Nee, uiteraard. Al heeft Sleina Kyle bepaalde kenmerken die Hathaway niet heeft. Het wantrouwen van Ledger was puur gebaseerd op acteervermogen, en in TDK kon ie opeens acteren
Musicer
Naar het schijnt gaat Gordon-Levitt Alberto Falcone (Holiday Killer) spelen, de vervreemde zoon van Carmine Falcone (Tom Wilkinson) in Batman Begins.
Als het waar is, betekent dit al de 3de villain voor deze film. Hopelijk pakt dit beter uit dat Spider-man 3, daar deden ze net hetzelfde. En hopelijk zien we nog wat van Scarecrow...
Karl van H.
Slechter uitpakken dan Spiderman 3 kan haast niet... al vrees ik dat 3 schurken wel een beetje veel van het goede is.
Angrod_Pallanén
In tegendeel tot Spider-Man 3 is The Dark Knight Rises een slotaflevering van een trilogie zoals die bedoeld was. Eerstgenoemde was creatief gezien nauwelijks noodzakelijk.
Scarecrow heeft echter zijn tijd gehad. Hij werd opgepakt in deel 2, ik zie niet in hoe relevant het nog is om hem terug te laten komen.
Musicer
Ik vond Cillian Murphy altijd geweldig in de rol en voordat de cast voor deze werd bekendgemaakt, had ik zelfs een beetje gehoopt dat hij één van de grote villains zou worden, maar misschien is het maar beter niet zo. Een cameo lijkt me toch wel mooi, dan heeft 'ie in ieder deel iets te doen gehad. Ik zou het ook vreemd vinden als Nolan hem niet opnieuw zou vragen, aangezien hij in TDK ook al redelijk nutteloos was voor het verhaal en dus evengoed weggelaten had kunnen worden.
TDKS mag dan altijd beschouwd zijn geweest als het sluitstuk van deze reeks, ik betwijfel of Nolan al bij Batman Begins wist dat hij de reeks zou afsluiten met een hele groep villains. Spider-man 3 had inderdaad niet per se gehoeven, maar die film had even goed kunnen zijn als zijn twee voorgangers. Het is niet idee van een sequel dat de film verpest, het is de uitwerking ervan. En een overdaad aan villains kan daar sterk toe bijdragen.
AGE-411
Ik hoop dat dit niet de laatste is, en dat we alle slechterikken van Batman ooit te zien krijgen (The Riddler!)
Musicer
^^Voor Nolan is dit iig de laatste, heeft 'ie zelf al bevestigd.
Niet dat er nooit meer Batman films zullen komen natuurlijk, je ziet hoe snel ze zijn geweest om Spider-man opnieuw te resetten/verneuken
Martijnnn
Hoop dan wel dat ze met Batman doorgaan en niet gewoon weer overnieuw beginnen. Nieuwe superhelden dus en niet recyclesn, alhoewel ik The Riddler graag nog wel een keer terug wil zien. Vijanden zat in ieder geval.
Desnoods doen ze The Dark Knight Returns waarin Battie al wat grijze haartjes heeft!
Musicer
Nolan blijft bij z'n eigen stal van acteurs, ook Marion Cotillard is nu bevestigd voor TDKS.
In tegenstelling tot velen vond ik haar best goed in Inception, dus dit zie ik wel zitten
Enige nadeel is dat de sterrencast nu wel erg groot aan het worden is...
Enige nadeel is dat de sterrencast nu wel erg groot aan het worden is...
ik dacht eerder dat Nolan Cotillard als catwoman zou gebruiken, mja...
van mij mag juist Gordon Levitt nog bij de sterrencast komen
Martijnnn
Die zit er ook bij. Hathaway gaat Catwoman spelen. Cotillard is zwanger, misschien speelt ze de vrouw van Gordon wel. Weet zo niet meer of Gordon in TDK nou al vader was of niet.
Musicer
^^Zou me sterk lijken, aangezien Cotillard toch totaal niet op Melinda McGraw (die in TDK Barbara Gordon speelde) lijkt + duidelijk leeftijdsverschil.
Misschien is het ook maar een kleinere rol, bv. iemand uit het verleden van één van de vijanden,...
Martijnnn
Het is wel duidelijk dat ik TDK weer eens moet herzien
Maar goed, TDK speelt zich nog in het begin van de Batman periode af, en Nolan zei dat hij Robin nog niet eens geboren was, dus dan zou Barbara (batgirl) ook nog geboren moeten worden en zou mevrouw Gordon ook zwanger kunnen zijn...
Humm, ik denk dat ik maar op hou met speculeren en gewoon ga wachten tot juli 2012, dit gaat toch nergens heen
Chris Redfield
ik zie het eerder zo Catwoman is eigenlijk niet echt een slechterik dus ik denk dat die Batman wat gaat helpen en soms niet en dan heb je Bane en Gordon Levitt die Edward Nygma (The Riddler) gaat spelen maar we zien wel.
Starmaster501
Catwoman?
Ik vond Bane al zo'n onrealistisch karakter, Catwomen vind ik ook niet zo cool of volwassen.
Ben benieuw hoe nolan dit gaat doen...

The Dark Knight
2008

Batman Begins
2005

Christopher Nolans 'The Dark Knight'-trilogie gaat Netflix verlaten

'The Dark Knight Rises' komt morgenavond (27 januari) op televisie: 'Het had geen betere afsluiting kunnen hebben'

Glen Powell dankt carrière aan piepklein rolletje in Christopher Nolan film: 'Dankbaar dat hij me een kans gaf'

The Lord of the Rings: The Return of the King

Fight Club
Komedie / Thriller, 1999

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999
dc comicscrime fighterterroristgeheime identiteitburglargijzelaarstrijdhostage dramatime bombburgerwachtcover-upsuperheldgebaseerd op stripvillainesstragic heromobile terrorismedestructionstadvechtencriminal underworldcatwoman cat burglarimaxfloodcuriousdc extended universe (dceu)batmobile