Genre: Komedie / Misdaad
Speelduur: 88 minuten / 94 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Nima Nourizadeh
Met onder meer: Thomas Mann, Jonathan Daniel Brown en Oliver Cooper
Releasedatum: 1 maart 2012
Bekijk via Netflix
Plot Project X
"The party you've only dreamed about."
Drie laatstejaarsstudenten geven een verjaardagsfeest om zo hun populariteit te verhogen. Naarmate de avond vordert en de geruchten over het feest zich steeds verder verspreiden lopen de zaken danig uit de hand.
- Trailer (YouTube)
- Kijk op Netflix
- Kijk op meJane
Het geluid stond eerlijk gezegd al best hard in deze film, ik moest het soms terugzetten want anders hadden de buren zoiets van "Is die Theunissen weer een feest aan het geven zoals in de tijd toen hij nog jong was en het halve dorp in lichterlaaie stond".
scc-j
Jij bent volgens mij niet zo'n feestbeest
domme opmerking!
in tegendeel zelfs...alleen vanavond filmavondje. morgen weer los net als donderdag en vrijdag.
egelhunter
Nogmaals bekeken en een halve ster omhoog gegeven. Wat een leuke film heerlijk over the top, heerlijke soundtrack, mooie vrouwen en die dwerg is geweldig grappig! 4,5*
Melvv
Goeie film, geweldige muziek en goeie acteurs. Alleen jammer van het mindere camera werk. 4.5*
Mr.Miyagi
Echt helemaal kapot gelachen. Echt een van de beste comedys naar mijn mening.
glockster
Ik heb geen 1x gelachen om deze film , blijkbaar ben ik 1 van de weinigen die er nix aan vond. Chicks zie ik ook dansen in de nachtclubs....
Rabbitto
Hele leuke film dat toch wel voor de leeftijdsgenoten erg herkenbaar is, alleen net wat extremer. Echter ben ik wel van mening dat er nog steeds stukken betere komedies aanwezig zijn, vandaar 3.5*
Nientje1980
Leuk filmpje, idd een beetje in de stijl van the hangover. Maar dan net even wat minder goed.
Komt traag op gang.
Het einde is wel echt goed!
Leuk vermaak.
Jason Bourneee
Dit is natuurlijk geen cinegrafisch wonder, maar wanneer je je verstand op nul zet, is hij erg genietbaar.
Olifantenstaart
Had eens zin in een oldschool teenage filmpje, maar kreeg veel meer waar dan ik verwacht had. Een recensist verwoordde het als 'een mix tussen The Hangover en Cloverfield', en daar sluit ik me grotendeels bij aan. Een compleet uit de hand gelopen house party die door een gast met een homecamera wordt vastgelegd. Zeker kijken als het genre je bevalt, zal je absoluut niet teleurstellen.
ThaMen
Gaat nergens over! totaal geen diepgang
Deze film is ook totaal niet gemaakt met de intentie op een diepe film te maken.
Gewoon verstand op 0 en kijken.
Superfilm, de droom van iedere tiener zo een feest.
K. V.
Deze sprak me wel aan, maar hoge verwachtingen had 'k er niet bij. Het is niet meer, maar ook niet minder, dan dat 'k er van verwacht had.
Een leuke partyfilm, die het niet echt moet hebben van het verhaal, maar van de verschillende gebeurtenissen. Het einde is er natuurlijk zo over, maar dit was natuurlijk te verwachten, ze hebben zich totaal niet ingehouden. Ook de reactie van de vader op het einde vond 'k niet echt realistisch, maar soit.
De film zal natuurlijk niet meteen een Oscar winnen, maar daar gaat hij ook niet voor.
Het camerawerk was opnieuw een handycam, maar hier vond 'k het wel passend.
Wil je een partyfilm zien, ben je hier wel aan het goeie adres, wil je een film met een diepgaand verhaal, kies je beter een andere.
Ralf81
Film begint plat en puberaal, weinig belovend, maar zodra de party losbarst is het smullen geblazen en is de stijl en niveau van The Hangover te herkennen. Bizar, extreem, over de top, en volop adrenaline. Project X wordt naarmate hij vordert steeds boeiender, om vervolgens uit te monden in een laaiende climax.
Seifer
Een vermakelijk over de top filmpje, die goed te doen als je verstand op nul staat. Naast veel bloot (mooie vrouwen), zaten er ook smerige/grappige scene's in. Zo'n feest als deze is natuurlijk leuk om mee te maken, maar wel in andermans huis.
benthe
Wat een heerlijke, heerlijke film. Volgens mij ben ik precies de doelgroep, en daarvoor is ie perfect. Ik heb tegen de vriendin met wie ik hem keek wel 10x gezegd, en zij ook tegen mij, dat we ook zo'n feestje wilden. Je wist natuurlijk dat het niet helemaal lekker ging aflopen, maar daardoor werd het niet vervelender. Heerlijk.
Ik zou zeggen nodig effen iedereen uit en we komen wel langs
Kiros
Moviemeter: 136.093 gebruikers
Ik zou zeggen: kom maar op met die uitnodiging!
Daan258
Moviemeter: 136.093 gebruikers
Ik zou zeggen: kom maar op met die uitnodiging!
hahahahah
Ze woont in Rosmalen en is over 3 dagen jarig.
Hebben enkel nog het exacte adres nodig. Ik zou zeggen. Vanaf een uur of negen?
Wordt een 16e verjaardag om nooit te vergeten....
DBTim
Rosmalen is tien minuten fietsen voor mij, lekker dichtbij dus haha
elayz
Rosmalen is 20 min rijden voor mij, dus geen probleem!
Btw, de film is vet! mooi einde ook, dat die vader het toch niet zo ''erg'' vind
Lekker 5 sterren. Zeker voor die tuinkabouter vol met XTC, briljant gewoon!
Je moet het feest wil slimmer aanpakken dan die Duitser op Facebook, want dat geintje koste hem ruim 2 ton
Seifer
Nou laat maar zien hoe het moet, komen we bij jouw langs.
Hier heb je wat beelden van mijn "Feestje" en hoe ik het probleem heb opgelost met te veel bezoekers (ik noemde ze overigens steeds MTF's).
john mcclane 2
je kan hem verglijken met american pie,hangover.
maar zoals ze aan het einde al beweerde,this is the most epic party ever.
heb heel wat films gezien maar kwa party is dit de meest anarchistische ooit!
ik weet niet welke film meer uit de hand liep terwijl je getuigen bent.KICKEN!
wat een feest om naar te kijken
Mythos
Best wel saaie film, buiten dat het feest druk wordt gebeurt er zeer weinig het eerste uur.
stijngeraats
Haha, een andere film dan dat ik gewend ben. Ik wist niet precies wat ik nou moest denken tijdens de film; medelijden, jaloezie. Deze film kijken is gewoon een beleving waarin je jezelf in mindere mate kunt herkennen als leeftijdsgenoot.
Rodger
Ik vond hem super, lekker sfeertje.. mooi gefilmt.. en lekker vlot..
je hebt het vermoeden wel hoe het afloopt.. maar het blijft verassend en leuk...
je hoort hier wel hoe de muziek de film kan bepalen.. en dat was echt nog meer een voordeel in deze film..
Kijken dus,.. zeker als je een feestje binnenkort wil organiseren..
4***

Komische feestfilm 'Project X' is binnenkort te streamen op Netflix

De vijf best beoordeelde films van de vandaag jarige Miles Teller (35)

Drie films om alvast mee in de weekendstemming te komen

Marie Heurtin
Drama / Biografie, 2014