• 9.378.503 stemmen

Project X (2012)

Komedie / Misdaad | 88 minuten / 94 minuten (extended cut)

Genre: Komedie / Misdaad

Speelduur: 88 minuten / 94 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Nima Nourizadeh

Met onder meer: Thomas Mann, Jonathan Daniel Brown en Oliver Cooper

Releasedatum: 1 maart 2012

Plot Project X

"The party you've only dreamed about."

Drie laatstejaarsstudenten geven een verjaardagsfeest om zo hun populariteit te verhogen. Naarmate de avond vordert en de geruchten over het feest zich steeds verder verspreiden lopen de zaken danig uit de hand.

avatar van Spirit_Catcher

Spirit_Catcher

njah.... niet slecht maar vond de muziek enorm tegenvallen. als heuse muziekliefhebber kan ik veel verdragen maar toch geen volledige film commerciële hiphop en hier en daar commerciële danceplaatjes dat haalt een dik punt van m'n score af.....

het mocht van mij "naarmate de party vordert" wat meer alternatieve of sterker nog underground muziek zijn!

avatar van j0enne

j0enne

Die hond aan de ballonnen.

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Het kon mij gewoonweg niet bekoren. Lastig te verklaren, maar het greep me gewoon niet. De muziek, de opbouw naar het feest en dat allemaal gepaard met matige grappen. Het hondje aan de ballonnen was heel erg leuk, maar dat soort momenten waren er veel te weinig. Daarnaast leek het bij vlagen meer een documentaire of reclamefilmpje voor een feest en dat allemaal gepaard met muziek die totaal niet werkte. Ik ga niet hoger dan 1.5* geven.

avatar van Brabants

Brabants

Wederom een project X feest wat gigantisch uit de hand loopt. Gelukkig niet op die manier zoals deze feesten in het verleden de media wisten te bereiken. Uiterst veel cliché maar toch aangenaam verrassend en zeker geslaagd.

avatar van dualcia

dualcia

Brabants schreef:

Wederom een Project X feest? Deze film was soort van de aanleiding van de Project X 'feesten' die in de media kwamen en uit de hand liepen.

avatar van Brabants

Brabants

dualcia schreef:

Je begrijpt volgens mij niet wat ik schrijf. Ik heb het er enkel over dat dit feest in de film Project X niet zo uit de hand liep als dat in de echte wereld helaas vaker wel het geval was.

Dat deze film een soort van inspiratiebron was voor de vele project X feesten die serieus uit de hand liepen is ook mij bekend.

avatar van SlickRick

SlickRick

gewoon een heerlijke film waarbij je je anderhalf uur lang geen moment verveeld.

avatar van VierkanteOogjes

VierkanteOogjes

Heb me anderhalf uur verveeld...dieptepunt dat die cops langskwamen en niks doorhadden.

avatar van 10ohanna

10ohanna

Schitterende film.

Je voelt al van het begin dat het niet goed zal aflopen.

Maar dat het zo ver zou komen, dat het zo erg kan lopen.

En het is toch zo realistisch

avatar van Kondoro

Kondoro

Gewoon leuke film als je niks te doen hebt. Goeie muziek (Naar mijn smaak) en ik vind dat het ook wel geinig bedacht is!

avatar van riefenstahl

riefenstahl

Met een komedie heeft dit niets te maken.

Deze 'film' bestaat bijna geheel uit random beelden van het nogal sneue feest, uiterst saai. Van een paar blote tieten zijn pubers wellicht nog onder de indruk, hier was het slechts een kers in de bak stront.

Pas de laaste tien minuten gebeurt er eindelijk wat, ook niet bepaald verheffend maar natuurlijk wel hartstikke leuk om als losgeslagen meute alles te slopen!

Het einde is helemaal volslagen bespottelijk.

Meest indrukwekkend vind ik het feit dat bepaald ( Vmbo) publiek deze toch wel waardeloze film als inspiratiebron hebben gebruikt wat resulteerde in hilarische beelden vanuit Haren.

Geef mij dan maar American Pie, ook hersenloos, maar dan leuk.

avatar van TwKe8431

TwKe8431

Heb de film vandaag met een vriend gekeken. Vlak voor het einde zei hij: 'Als zij hem nu zomaar gaat vergeven, is dit echt de meest waardeloze film ooit.' En zo geschiedde.

avatar van ILDIB

ILDIB

Gewoon met dan prima vermaak met een heerlijk sfeertje. Veel beter dan het Veel neppere en gemaaktere hangover als je t mij vraagt. Inderdaad is t einde met t meisje overbodig. .

avatar van Earth

Earth

Verschrikkelijke film, meer wil ik er niet over kwijt.

avatar van Timey

Timey

Hoe ze er toch in slagen van een film van anderhalf uur te maken met een scenario van 3 regels. Flauwe moppen, blote tieten, hopen drank en drugs, over-the-top-plotwendingen. Wat er interessant is aan deze film weet ik echt niet. En diegenen die zeggen dat hij 'realistisch' is moeten me dat echt eens uitleggen. Toch niet omdat we het 'avondje' beleven vanuit Dax' camerastandpunt? Overigens mijn favoriet personage, denk ik.

Het hoge gemiddelde is me een raadsel. Ik heb hem uitgekeken maar op een paar grappige momenten na (hond aan de balonnen, dwerg in de oven ) is dit een film die mij niets doet en in mijn ogen weinig tot niets voorstelt.

chevy93

Blijft een vette film. Geweldige soundtrack. Mooie meiden. Gewoon een vet feest!

riefenstahl schreef:

Wat een niveau weer. Leer zelf eerst eens degelijke zinnen schrijven, voordat je mensen gaat betichten van een vmbo-niveau (zie de kleine letters).

avatar van riefenstahl

riefenstahl

chevy93 schreef:

Inderdaad een grove, onvergeeflijke fout! Wat dat met degelijke zinnen schrijven te maken heeft (dat slaat namelijk op de constructie van een zin, niet om één hoofdletter waar het een kleine letter zou moeten zijn) ontgaat me.

En wat jij ''betichten'' noemt is een vaststaand feit, maar wellicht heb je het nieuws niet gevolgd.

chevy93

riefenstahl; Er schort nog wel meer aan jouw stukje tekst dan een klein spelfoutje. Dat was mijn punt ook niet, maar slechts één voorbeeld.

Het is helemaal geen vaststaand feit (pleonasme) dat het publiek bestond uit vmbo'ers. Sterker nog:

Van degenen die Haren bezocht hebben had 38% een hogere opleiding, 14% een MBO opleiding en 48% alleen middelbare school, of zat nog op deze school. Uiteindelijk zijn de bestaande en ex- middelbaarscholieren dus iets meer naar Haren getrokken dan de bestaande en ex-studenten.

Project X Haren deelrapport 2 de weg naar Haren - slideshare.net

avatar van leatherhead

leatherhead

Hilarische reactie van riefenstahl hierboven. Jezelf aan dergelijke stereotypering schuldig maken getuigd gelukkig wél van een enorm hoog niveau.

Enfin, ik vond dit filmpje, tegen mijn verwachtingen in, best aardig. Allicht zorgt de wijze van filmen ervoor dat je echt het gevoel hebt onderdeel uit te maken van de joligheid. Toegegeven; de dames gingen wel erg makkelijk uit de kleren (heeft ook zo z'n doel natuurlijk), en de muziek bestaat veelal uit basale hitjes en makkelijke keuzes, maar wat wil je ook. Het was vermakelijk genoeg.

Aldus gewoon leuke filler, niks meer en niks minder. De zure oude mannetjes; die van het allooi dat graag over de 'degeneratie van de jeugd' spreekt, kunnen hier beter wegblijven. Kleine 3,0*.

avatar van Kondoro

Kondoro

Project X

Soms krijg je wel eens zin om een film te herzien. In dit geval was dat voor de zoveelste keer Project X. Ik denk dat ik deze film al wel zo'n 3 á 5 keer heb gezien in 3 jaar (voor mij aardig veel), en toch verveeld de film mij helemaal niet erg. Zo af en toe raak je er wel eens naar uitgekeken, dat self-made footage die ze gebruiken in de film. Maar, ook dit zorgt er niet voor dat je, je gaat vervelen in de film en je heerlijk door blijft kijken.

Qua acteer werk valt het altijd wel mee, de cast is nou ook niet super goed in acteren in Project X maar toch vermaak ik me erg. Ik vond vooral het concept erg leuk en ik kan er eigenlijk geen beeld van krijgen dat door zo'n film als dit een real life versie was gekomen in Haren, toch ook wel geinig want je ziet veel herkenbare beelden die ook in de film gebeuren. Het verhaal was prima te doen en de soundtracks waren ook heerlijk. Ik blijf bij mijn stem.

avatar van jippie2010

jippie2010

Aardig filmpje, prima vermaak, het maximale uit het onderwerp gehaald.

Maar daar blijft het dan ook bij. Prima om een saaie avond mee door te komen,

maar meer ook niet. *3.0

avatar van DVD-T

DVD-T

Best party ever!!

Heerlijk wat met het concept found footage is gedaan. Leuk om het niet een keer in een horror setting te zien. Begin is een beetje een slow start, maar eenmaal het feest begint, staat een geweldige experience je te wachten. Door de beelden, het geluid en de muziek heb je echt het gevoel alsof je middenin het grootste feest ooit bent beland. Geweldig ook hoe alles geleidelijk aan van rustig naar kwaad tot erger gaat. Al ging de climax dan net even weer te ver naar mijn smaak. Voor de rest een erg gave beleving. Leuk feestje.

avatar van teacher

teacher

De negatieve recensies verbazen me. Als je van een diepgaande film, met een mooi uitgewerkt verhaal houdt dan zou je toch moeten weten dat je deze film gewoon niet moet kijken.

Naar mijn mening is de film geslaagd. Het weergeeft de aanloop en verloop van een feest. Een awsome feest! En mensen die beweren dat het niet realistisch is, hebben gewoon niet hard genoeg gefeest. (Of hadden hier geen behoefte aan).

Het doet me denken aan die geweldige tijd als tiener, met ontzettend veel en gezellige feestjes die hier en daar soms wat uit de hand liepen en waar ik soms met vrienden met een glimlach op terugblik.

avatar van dinhus

dinhus

Prachtig om deze film met een zogenaamde 'eigen camera' uit te werken. Dit bevordert de 'geloofwaardigheid' van de beelden, en maakt de context realistischer. Het acteerwerk is over het algemeen prima. Het acteerwerk is overwegend prima en de gebeurtenissen zijn naar mijns inziens perfect opgebouwd. Het 'wauw-effect' was zeker aanwezig bij mij, erg geslaagd.

Oliver Cooper wekt als persoon irritaties bij hem, maar dat komt omdat hij dergelijke rollen aangewezen krijgt om daadwerkelijk zo te zijn. Oftewel: hij doet het eigenlijk behoorlijk goed, omdat hij nu eenmaal de douchebag moet zijn.

Al met al een geslaagde film. Weinig diepgang, maar daar kwam ik ook niet voor.

avatar van kleintje 2

kleintje 2

Kutfilm. Nog nooit zo'n irritante film gezien. Goed feest, seks en drugs, maar dat zijn dan ook de enige hoogtepunten vind ik. Zeer slecht opgenomen.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Hahaha, wat een waanzinnige geniale nachtmerrie is dit. De opbouw van dat uitgelopen high school-feestje wordt echt heel mooi uitgevoerd. Eerst vond ik het nogal matigjes en leidde dat handheld-gedoe nogal af. Maar vanaf die dwerg in de oven, zat ik met een brede grijns deze film te kijken en die werd alleen maar breder

avatar van The Oceanic Six

Tijdje terug op bluray gekocht en nu eens herzien. Derde keer dat ik de film trouwens zie, ook al destijds in de bios en later nog eens op DVD, Ik blijf dit echt schitterend vinden. Het is trouwens meer een ervaring dan het een film is. Het eerste deel is niet zo boeiend en de slotminuten zijn wat ongepast serieus en makkelijk, maar ik heb nog nooit zo'n bruut feest inclusief daaropvolgende ramp in beeld gezien. Subliem gefilmd en de soundtrack is gigantisch sfeerverhogend. En elke keer overtreft de ene scene weer de andere, het gaat van idioot naar krankzinnig tot totaal gestoord. En de humor slaat bij mij ook aan, zeker de scenes met de hond zijn briljant. Er is wel eens gesproken over een vervolg, maar de plannen zijn helaas nooit doorgezet. Jammer. Maar gelukkig kunnen we deze blijven herkijken.

4,5* blijven staan.

avatar van Alathir

Alathir

Op aanraden van een vriend toch maar eens gekeken. Ik weet eigenlijk niet zeker of ik deze al gezien had. Hoe dan ook, het is een beetje een cultfilm wat het thema "hoe geef ik een epic party" betreft. Ik voelde na een tijdje echt mee met de eigenaar Thomas. Die verantwoordelijkheid en de schrik dat er iets kapot zou gaan zou er bij mij ook inzitten. Natuurlijk het feest werd veel groter dan gedacht, door allerlei reclame waar hij niks van wist. De hoge waarderingen zijn denk ik vooral te danken aan de vele tieten die te bewonderen zijn. Ik bedoel voor het camerawerk moet je de film niet zien. Al denk ik dat de handycam juist zijn meerwaarde heeft binnen deze film. Nu had ik meer het gevoel alsof ik er zelf bij was.

Voor de rest is het wel een vrij vette party. Verdraagzaamheid van de buren is natuurlijk ook ver zoek (heel realistisch), enkel als ze zelf mee komen feesten is er natuurlijk niks aan de hand. Aan de andere kant kan ik het wel begrijpen dat ze pissed worden want het was allemaal er net over en de boel liep uiteindelijk helemaal uit de hand. De dag zelf verwittigen is ook veel te laat.

De muziek is denk ik typisch 2012. Sommige schijven waren wel vet, anderen weer wat minder maar zo is het op elk feestje. Het einde is ja een beetje cliché natuurlijk en de reactie van de vader is wel heerlijk. I just didn't think you had it in you... Hij komt er eigenlijk nog vrij goed vanaf, zo'n avond vergeet je van je leven niet!

avatar van IH88

IH88

“I'm gonna go have a long cry, and then start calling some lawyers.”

Project X. Een feest dat drie buitenbeentjes organiseren blijkt een groot succes. Iets te groot, met totale anarchie tot gevolg. De acteurs doen het best aardig en de opbouw naar het feest is goed gedaan, maar het gaat natuurlijk om het feest zelf. Ik zou zeggen, trek een biertje open en laat alle gekte op je af komen. Ik heb genoten, en de combinatie van feestende tieners, absurde en anarchistische situaties en lekkere muziek (en oké, schaars geklede dames) levert een vermakelijke chaos op. Met zelfs een vlammenwerper. Het iets te sentimentele einde is de film vergeven.