Genre: Komedie / Misdaad
Speelduur: 88 minuten / 94 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Nima Nourizadeh
Met onder meer: Thomas Mann, Jonathan Daniel Brown en Oliver Cooper
Releasedatum: 1 maart 2012
Bekijk via Netflix
Plot Project X
"The party you've only dreamed about."
Drie laatstejaarsstudenten geven een verjaardagsfeest om zo hun populariteit te verhogen. Naarmate de avond vordert en de geruchten over het feest zich steeds verder verspreiden lopen de zaken danig uit de hand.
- Trailer (YouTube)
- Kijk op Netflix
- Kijk op meJane
jarno1975 (moderator series)
Lijkt me best een aparte film met origineel concept.
schram101
Interessante trailer inderdaad. Benieuwd wat dit word. Kan echte alle kanten op gaan zo te zien!
Nieuwe trailer Project X - Video op FilmTotaal

Werkelijk hilarische trailer
Nog nooit hier van gehoord, maar deze wil ik echt graag nu zien. Lekker bizar en erg grappig, zoals the Hangover.
Inland Rabbit
Doet heel erg denken aan de Engelse serie Skins, qua feel en muziek vooral. Dit zal wel minder rauw worden, maar ben benieuwd.
Donkerwoud
Maar is het een komedie? Ik had meer het gevoel dat het eebn thriller/horror ging worden?
schram101
De eerste trailer deed zoiets inderdaad vermoeden ja, maar de tweede lijkt toch echt op de trailer van een komische film.
louisvf
Jammer dat trailers tegenwoordig alle inhoud bevatten.
Het is een soort brave versie van "Kids". In die zin dat men respect heeft voor de medemens... Behalve dan voor volwassenen
Tempo moet trouwens wel verplicht hoog liggen, 88 minuten is niet bepaald lang.
Superbad on crack is dus de perfect quote
Leuk weetje : Stond een bak vol met witte M&m's met een X op, aan de ingang van de perszaal
!
Naomi Watts
Pas vandaag echt achter het bestaan van Project X gekomen. Het was even schrikken na de naam Todd Phillips maar gelukkig heeft ie de film niet geregisseerd. Beetje jammer want Nourizadeh heeft dat helemaal niet nodig. Toonde al veel meer ballen dan Phillips in zijn hele carriere heeft gedaan. Leuk gegeven, uitwerking lijkt prima en ook qua vlees casting prima werk. Zie je ook niet vaak. Erg veel zin in en een instant bezoek dit weekend.
Naomi Watts
Awesome, kan niet misgaan. Gaat echt zo tof worden. Ik krijg wel erg medelijden met Nourizadeh die zijn ziel en zaligheid hierin legt maar het constant te lezen en te horen krijgt dat dit Phillip's zijn film wordt genoemd. Dieptriest ook weer.
Tonypulp
Aoki track in de trailer is een nice touch, verder nogal dezelfde shit all over again. Hoewel dit eindelijk een respectabel niveau lijkt te behalen. Die eer was vooralsnog alleen weggelegd voor Superbad. Wel jammer dat zo'n lelijke naam eraan word gehangen, Hangover
Naomi Watts
Beetje jammer inderdaad, en The Hangover associëren met een project als dit vind ik dan ook wel de plank misslaan. Nourizadeh zal er ook wel slapeloze nachten van hebben, beetje jammer dat de filmmaatschappij hem dit echt aan willen doen. Phillips is niet eens een executive producer maar gewoon een producer. My god.
Inland Rabbit
De man heeft nog geen enkele bekendheid, dus een grote naam als Philips associeren met deze film geeft verkeerde verwachtingen, maar wel exposure. Iets wat hij anders niet tot nauwelijks gehad zou hebben.
Naomi Watts
Je hebt ook verschillende manieren om 'm exposure te geven. Ook een film van een onbekende regisseur kan je effectief promoten. Dit is dan wel met zo'n mate dat het te triest voor woorden is.
HarveySpector
Met 16 berichten is het hier nog merkwaardig stil rondom Project X. Té stil!
Gisteravond was de voorpremière in Pathé Spuimarkt te Den Haag. De zaal gonsde en gierde, maar snakte na afloop vooral zelf naar een grenzeloos en episch feest zoals getoond in de film.
De critici zullen de film ongetwijfeld gemakkelijk neersabelen als de flauwe en puberale natte droom voor tieners en zij die maar niet volwassen willen worden. De film kent noch verhaal noch substantie, maar is slim gemarketeerd door een combinatie van mysterie en de verwijzing naar The Hangover.
Terecht? Nee. Het minimalistische plot werkt heerlijk. Je bent als kijker als in een trance getuige van de winnende salespitch voor hoe het feest er op 21 december 2012 uit zal gaan zien, mocht de wereld vergaan. De film is meer dan de doorsnee grove teen comedy, het is ‘a game changer.’
Nog een week of twee en dezelfde buzz en commotie zoals we die kennen van rondom de eerste The Hangover zal door het land razen. De boodschap is helder; mis het niet of val buiten de boot.
En mocht iemand na het zien van de film geïnspireerd raken en zijn of haar wijk willen slachtofferen, ik beschik over een tuinkabouter.
diimp0l
Ik heb de voor premiere van deze film gezien in pathe Arena afgelopen zaterdag. Een echte aanrader voor de wat jongere generatie (16-25).
Naomi Watts
Reviews die binnen stromen zijn erg veelbelovend. Qua concept, trailer en tv spots leek het al zo maar het gaat dus echt zo goed worden als ik - met veel wishful thinking - verwachtte.
Fabian123
Phillips is niet eens een executive producer maar gewoon een producer. My god.
Een producer is volgens mij belangrijker dan een executive producer. Hier wordt het uitgelegd
dutchtuga
That, and then some
Naomi Watts
Je hebt gelijk, haalde die twee al door elkaar. Al is het gelukkig vrij duidelijk dat Phillips op creatief gebied niet veel in te brengen had.
Fabian123
Hoe is dat duidelijk dan? Phillips maakte al vaker films waarin feesten uit de hand lopen toch?
dutchtuga
Een geweldige en onvergetelijke 'high school' komedie. Ik ben hier zonder voorkennis ingegaan en ben compleet weggeblazen door de epische proporties die de film aanneemt. Project X doet wat elke 'fake documentary' nastreeft, maar vaak niet behaalt: het gevoel dat je daadwerkelijk deel hebt uitgemaakt van 'the most epic party ever'.
Langere recensie:
Cult Movies Reviewed: Project X (2012, Nima Nourizadeh) - recensie - cultmoviesreviewed.com
Naomi Watts
. All i need to know, verwachtingen gaan nog meer omhoog. Lijkt mij een enorm sfeervolle ervaring, narratief is gelukkig ook zowat nihil. Dit soort teenage party movies zijn nooit goed, maar dit jaar gaat het eindelijk gebeuren.
Naomi Watts
Ik vind Phillips vooral erg braaf, durft nooit expliciet te worden en maakt vooral 'gedurfde' comedies voor de EO doelgroep. Ik ben bij Phillips ook nooit overtuigt dat het ook daadwerkelijk uit de hand loopt. Op elk vlak te dumbed down voor wat het nastreeft en geen angst voor de MPAA is een pré. Die voelen zich pretty wild naar The Hangover, terwijl de echte wild one (
) een raunchy out of control end of the world party met jailbait (als het een high school setting betreft) wat resulteert in totale mayhem wil. Wat deze Project X lijkt te zijn. Ook is Phillips iets te dol op storytelling, nou juist niet wenselijk imho.
Fabian123
Ja, ben het wel met je eens. Ik weet niet wie er dan het meeste inbreng heeft gehad, maar ik vond het in ieder geval heel slecht. Heeft overigens niets met morele waarden te maken (ik vond de mate van expliciteit zelfs erg mee vallen). Het gaat erom dat de film iets heel anders uitdraagt dan de makers voor ogen hadden. Mijn recensie komt morgen op FilmTotaal
Naomi Watts
Ik wil er ook niet mee zeggen als je het niks vindt dat je een conservatieveling bent hoor
. Ik zal FT even in de gaten houden, benieuwd naar je bevindingen.
Inland Rabbit
Denk dat je Philips wel een beetje tekort doet NW. Hoewel ik totaal geen fan ben van The Hangover, kon ik vooral het erg vreemde Road Trip en ook Old School (met een leuke Will Ferell) best pruimen. Due Date was al weer een stuk beter te doen dan Hangover ook.
Naomi Watts
Meningen verschillen natuurlijk maar ben toch verre van onder de indruk van Phillips. Zwaar overschat. Due Date nog niet gezien maar Old School, Road Trip en de twee Hangovers vond ik wel erg slecht.

Komische feestfilm 'Project X' is binnenkort te streamen op Netflix

De vijf best beoordeelde films van de vandaag jarige Miles Teller (35)

Drie films om alvast mee in de weekendstemming te komen

Marie Heurtin
Drama / Biografie, 2014