Genre: Komedie / Misdaad
Speelduur: 88 minuten / 94 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Nima Nourizadeh
Met onder meer: Thomas Mann, Jonathan Daniel Brown en Oliver Cooper
Releasedatum: 1 maart 2012
Bekijk via Netflix
Plot Project X
"The party you've only dreamed about."
Drie laatstejaarsstudenten geven een verjaardagsfeest om zo hun populariteit te verhogen. Naarmate de avond vordert en de geruchten over het feest zich steeds verder verspreiden lopen de zaken danig uit de hand.
- Trailer (YouTube)
- Kijk op Netflix
- Kijk op meJane
Inland Rabbit
geen Tom Green fan?
Dan houdt t bij die film al snel op. Mocht hij er niet geweest zijn, had ik t al snel een stuk slechter gevonden en ja Hank the Tank (Old School) toch ook wel vermakelijk.
Naomi Watts
Klopt, geen Green fan, al snap ik wel dat je als liefhebber van Green de film al snel beter vond.
Langere recensie:
Cult Movies Reviewed: Project X (2012, Nima Nourizadeh) - recensie - cultmoviesreviewed.com
Goede recensie dutchtuga, en je stipt precies aan wat ik wil weten. Erg blij om te lezen dat het immersive is en dat het gaat waar velen niet durven komen.
Ben hier toch wel zeer benieuwd naar, misschien komend weekend toch maar eens proberen in de bios.
Reviews vallen tegen.
Project X - Nima Nourizadeh | nu.nl/filmrecensies | Het laatste nieuws het eerst op nu.nl
Moet wel zeggen dat ik het vaak oneens met nu.nl ben.
Het idee van een komedie met een gigantisch feest gefilmd in de stijl van ''Blair Witch'' maakt me best nieuwsgierig. En de positieve review van dutchtuga werkt ook mee.
En dan geven ze Hangover 4*, 'nuff said wat dat betreft
Nu.nl... hoe flauw wil je je recensies hebben?
Ik word een beetje moe van dat Hangover gebash van een aantal
Tonypulp
En ik word een beetje moe van het zogenaamde ''Blair Witch''-stijltje, wat gewoon een willekeurig gekozen term is. Hoor je mij toch ook niet over bitchen? Leven en laten leven, noemen we dat
morris_rednalooz
Soundtrack listing
Dit is de echte soundtrack die er gebruikt wordt, namelijk de remix van Pursuit of Happiness door Steve Aoki (een van mijn favoriete dj's
). De originele versie (met geluiden van Ratatat) is by the way ook geweldig
dutchtuga
Thnx. Het is nu een dag later en de film spookt nog steeds door mijn hoofd. Erg van genoten. Was het niet geweest voor de laatste paar minuten dan had dit de volle mep gekregen. Misschien de beste tienerfilm ooit?
Overigens ben ik er helemaal van overtuigd dat dit van jou minstens dezelfde score zal krijgen. Veel boobies under water (Piranha 3D) maar dan alsof je er zelf tussen zwemt
En dan geven ze Hangover 4*, 'nuff said wat dat betreft
Nu.nl... hoe flauw wil je je recensies hebben?

Naomi Watts
Geez dude, je weet het wachten wel heel ondragelijk te maken, maar wel zeer welkom
. Ik zie het ook helemaal zitten. Ik draag dit (sub)genre een zeer warm hart toe maar wel jammer dat er weinig goeds uit de hoek komt. Beste ooit is wel een enorme superlatief, maar wil niet zeggen dat dat zo uit de lucht gegrepen is.
Shinobi
Lijkt me echt een zeer dikke film waarin feestvieren tot een hoger niveau wordt gebracht.
Recensisten tijd!
De lyrische Rene Rodriguez (Miami Herald), de redelijk bevredigde Marc Savlov (Austin Chronicle) en een getemperde Randy Cordova (Arizona Republic)
Al valt deze op journalistiek vlak buiten de boot, deze van Empire magazine wil ik niet onthouden. Een pissed-off Chris Hewitt (Empire Magazine)
Positief of negatief, ze vergroten mijn verlangen naar de film met enorme mate
Skycrawler
Waarom zeggen ze in de reclame dat dit van de maker van The Hangover is?
Naomi Watts
Hij (Todd Phillips) is producer maar het nogal misplaatste marketingstruc. Nourizadeh is wat dat betreft niet te benijden.
jacobine_rodijk
Hmm...1 ster van Empire, komt volgens mij ook niet vaak voor.
Hij staat op dit moment iig op 40% bij Rotten Tomatoes.
Naomi Watts
Fijn dat je het bevestigd, ik dacht ook al aan het feit dat ik ze zeer zelden zo'n cijfer heb zien geven. Met een film met een redelijk puberale lading leent zich hier dan wel prima voor. Neig je toch al snel vernietigend te zijn.
Recensie Project X - Review op Filmtotaal.nl
1,5*, maar wel met hele goede kritieken vind ik eerlijk gezegd.
Jee, ik had hier toch wel veel van verwacht, maar de meningen zijn best wel slecht. FilmTotaal neem ik toch altijd wel serieus, schrijven goede stukken.
Inland Rabbit
ach, dat is maar betrekkelijk van een site die bijvoorbeeld The Descendants 5 sterren geeft.
louisvf
Ga hem vanavond bekijken in Mechelen met pre-party om zogezegd in de stemming te geraken, ben benieuwd
louisvf
Interessant stukje op Filmtotaal.nl, nuja ik oordeel vanavond wel.
Recensie Project X - Review op Filmtotaal.nl
1,5*, maar wel met hele goede kritieken vind ik eerlijk gezegd.
Recensie waar ik het totaal niet mee kan vinden. De recensent neemt zaken echt veel en veel te serieus. Project X heeft inderdaad een einde dat lijkt te stroken met de rest, maar tot dan zijn we gewoon getuige geweest van een geweldig stukje film. Raar dat hier amper aandacht aan wordt geschonken. Alsof die gast nooit jong is geweest.
dutchtuga
Dat doe je sowieso door deze film echt te gaan lopen analyseren. Dit is een audiovisuele ervaring, niet veel meer.
Naomi Watts
My thoughts exactly. En dat lijkt me juist een vereiste bij dit soort film. Fuck story telling maar een audiovisueel spektakel. Dit soort concepten moeten vooral "voelbare" cinema worden.
Naomi Watts
Ja klopt, maar blijft alsnog geen onzin wat daar gezegd word...
Ik vind het overigens ook een prima recensie van Fabian123, alleen wat hij als negatief ervaart ervaar ik als positief. Maar je hebt gelijk, echt onzin lijkt hij niet te vertellen.
louisvf
Dan kan hij in mijn ogen al niet bepaald goed scoren...
IK verwacht toch een zekere inhoud om een sublieme score te kunnen geven...

Komische feestfilm 'Project X' is binnenkort te streamen op Netflix

De vijf best beoordeelde films van de vandaag jarige Miles Teller (35)

Drie films om alvast mee in de weekendstemming te komen

Marie Heurtin
Drama / Biografie, 2014