Genre: Komedie / Misdaad
Speelduur: 88 minuten / 94 minuten (extended cut)
Geregisseerd door: Nima Nourizadeh
Met onder meer: Thomas Mann, Jonathan Daniel Brown en Oliver Cooper
Releasedatum: 1 maart 2012
Bekijk via Netflix
Plot Project X
"The party you've only dreamed about."
Drie laatstejaarsstudenten geven een verjaardagsfeest om zo hun populariteit te verhogen. Naarmate de avond vordert en de geruchten over het feest zich steeds verder verspreiden lopen de zaken danig uit de hand.
- Trailer (YouTube)
- Kijk op Netflix
- Kijk op meJane
dutchtuga
Een geweldige en onvergetelijke 'high school' komedie. Ik ben hier zonder voorkennis ingegaan en ben compleet weggeblazen door de epische proporties die de film aanneemt. Project X doet wat elke 'fake documentary' nastreeft, maar vaak niet behaalt: het gevoel dat je daadwerkelijk deel hebt uitgemaakt van 'the most epic party ever'.
Langere recensie:
Cult Movies Reviewed: Project X (2012, Nima Nourizadeh) - recensie - cultmoviesreviewed.com
"he's like a fucking Terminator"
Project X is een heerlijjk tripje geworden waar zuipen tot we kruipen toch echt centraal staat. Plot lijkt er niet echt te zijn, maar dat hoeft ook niet echt bij een megafeest. De situaties gaan van kwaad naar erger, maar toch blijft het allemaal geloofwaardig. Verder is het gefeest ook lekker hypnotiserend gefilmd(let op de onderwater camera met alle halfnaakte dames) en lijkt het alsof je naar een flink opgepoetste videoclip aan het kijken bent zo af en toe. Het werkt, want je waant jezelf ook echt tussen dit feestende zootje ongeregeld
Een film die niet goed te plaatsen valt, in de opzet is het gewoon bijzonder origineel en de manier waarop het feest in beeld is gebracht doet je zelf eigenlijk verlangen naar een goed zuipfeest!
Sjoerdow
Project X is wat mij betreft een plezierige kijkervaring, maar dat maakt het geen goede film.
Het plot is simplistisch, zoals een high school tiener-film altijd heeft. Echter zo simpel als dit had ik niet verwacht.
In het begin krijgen we best een fijn gevoel en valt er soms wel wat te grinniken wanneer de drie jongens boodschappen doen. Puberaler kan eigenlijk niet.
Zodra het feest begint houdt de film eigenlijk op met een verhaal te vertellen. Er volgen een hoop stunts en gedoe, waarbij ook een agressieve dwerg aan te pas komt, die niemand even terug de grond in kon stampen. Mijn handen gingen jeuken bij dat soort scenes. Niet alleen is het niet grappig, maar het is tegelijk ook nog eens onbegrijpelijk en niks toevoegend.
Mooie vrouwen in het zwembad of op het springkussen (uiteraard topless) begeleid onder adrenaline-pompende muziek. Het werkt, maar dan kan ik ook een film maken.
Het einde is werkelijk verschrikkelijk en echt een dooddoener voor de hele opzet van de film. Opeens is het onnodig moralistisch; papa heeft een soort van misplaatste trots voor zijn destructieve zoon, Jimmy Kimmel komt nog even in beeld met een paar flauwe grappen (meer tienerborsten dan op een feest van R. Kelly) en Costa levert nog een heel flauw interviewtje af bij een journaliste die (uiteraard) een flinke boezem heeft en daarom nog even beledigd moet worden.
En dan moeten we ook nog even weten hoe het in de toekomst de drie jongens zal vergaan (who cares?).
Al met al heb ik me wel reuze vermaakt en met name in het begin wel eens kunnen lachen, maar dat verschrikkelijke einde doet echt afbreuk aan wat best een leuke fictieve documentaire had kunnen worden.
Mager zesje, ik neig zelfs naar een onvoldoende, maar dat laat ik voor wat het is tot een herziening.
Moenish
Heb net de film gezien
Het was wel een redelijke film maar niet beter dan the hangover
maar zeker wel een aanrader
simone1
Wat een bagger. Zo dom en irritant. Alleen al de hele film de organisator van het feestje moeten zien en horen. Gewoon niet te doen. Wat een ongein.
Naomi Watts
Chaos. Anarchy. Mayhem.
Erg blij dat de handheld footage stroming nu na horror ook te vinden zijn in andere genres en wat is het van meerwaarde voor de immersive experience. Porno bewees het, horror bewees het en nu weet ook de comedy stroming er perfect mee om te springen. Ook wel te danken aan de thematiek, een goede partyfilm heb ik nooit gezien maar nu is er dan eindelijk één. Vergeet Winterbottom of dat inwisselbare werkje van Mottola. Phillips wil ik helemaal niet horen. Nourizadeh is de man.
De aanpak van Nourizadeh werkt gewoon. De aanloop er naar toe kent zijn hits en misses maar eenmaal op het feest gaat Nourizadeh helemaal los. Nooit verliest ie het uitgangspunt voor realisme uit het oog. Tof dat hij de figuranten zelf de highlight van het feest heeft laten schieten met telefoonapparatuur en dat zo in zijn film heeft weten te monteren. Die opties geeft de handheld benadering je en zo mis je nooit de highlights van zo'n feest. Lebberende jailbait cuties, men behaving badly, hilarische en banale randzaken, niets gaat ongezien voorbij. Verwacht dat je met de BD release een zeer aangename collectie aan beeldmateriaal krijgt die simpelweg niet in de theatrical release kon komen.
De keuze voor een onbekende cast is ook een winnende, en ook een enorm impuls voor het realisme. Qua jailbait heerlijk voer (Knapp en figuranten ftw), Mann, Brown en vooral Cooper (eat this Jonah Hill!) zijn ideale protagonisten. Cooper is zo'n toffe douche. Een shitload aan toffe personages en vreemde randfiguren. Het narratief is gelukkig nihil en het epische feest weet steeds gekker te worden en voordat je het weet geloof je je ogen niet hoe het feest totally batshit gaat. Camerawerk is ook erg top notch, vooral voor handheld maatstaven. Dynamisch camerawerk, altijd dicht op de huid maar wel met een solide kadrering. Nourizadeh's commercial en videoclip achtergrond is overduidelijk.
Eindelijk dan een film waar het dan ook overtuigend mis gaat. Totale anarchie. Op elk vlak stelt Nourizadeh niet teleur, of het nou gaat om een onderonsje met wat jailbait, bodyshots, pool en bouncy castle fun of alcohol gone bad, het is allemaal zo overtuigend en immersive. Echt alle madness die een dergelijke film kan en moet hebben heeft Project X. Heb je opgelet Todd? Ook nog even twee duimen omhoog voor de zeer hippe taal, Nourizadeh heeft op elk vlak zijn huiswerk gedaan. Heerlijke soundtrack ook, en toch wel een essentieel element in een film als deze. Weinig mis met het einde overigens.
Enorm genoten zoals verwacht. Pure voelbare cinema die enorm realistisch als immersive is. Opzet geslaagd. Tuurlijk zal er de komende tijd vooral gesmeten worden met termen als amateuristisch maar dat is de plank toch wel mis slaan. Briljant werkje en eindelijk is die doldwaze adrenaline rush van drank, banale humor, geilheid en razernij een feit. De bios verlaten onder begeleiding van D12's Fight Music is een ideaal slotstuk. Unieke filmervaring, en dat is ervaring in optima forma. Quasi intellectuelen, jullie zijn gewaarschuwd.
Party to the max!
Dit was echt een vrij bizarre bioscoopervaring. In het begin denk je dat het grote feest nog best meevalt, maar op het einde weet je bijna niet meer wat je ziet. De film is wat dat betreft echt wel episch geworden! Kijk, zoek je een film met een goed plot, goed acteerwerk en een sterke boodschap, blijf dan vooral ver weg van Project X. Zoek je een heerlijke partyfilm en maakt het je geen reet uit dat een verhaal ontbreekt, dan zit je zeker goed!
De film komt wat traag op gang, maar zodra het feest begint gooit de regisseur echt alle remmen los. In de zaal hoorde ik toch regelmatig wel mensen hard lachen door alle onzin in beeld. Er zaten echt heerlijke momenten in. Vooral de momenten met de hond vond ik subliem! Of met de politie aan de deur
En tussendoor hebben ze een stel prachtige quotes gestopt. ''He's like a fucking Terminator!''
Dit alles wordt begeleid door een erg sterke soundtrack waardoor je echt een party gevoel krijgt. Dat geen van de acteurs goed kan acteren maakt dan ook helemaal niks meer uit, want je kijkt dit voor het dikke feest. Op het einde merk je dit alleen nog wel even als de film misplaatst serieus gaat doen. Beetje bullshit om de kijker lastig te vallen met het feit dat Thomas de rest van zijn leven in de schulden zit. Ook vrij belachelijk hoe luchtig zijn pa reageerde. Maar dat is gelukkig maar een klein smetje op een film die verder de volle speelduur heerlijk luchtig blijft.
Dankzij het handcamera concept waan je je gewoon echt aanwezig bij het feest. Overal lekkere chicks waarbij de helft gewoon topless is, heerlijk hoor! Ik hou sowieso wel van films in de stijl van The Blair Witch. Het geeft gewoon meer het gevoel dat je zelf het verhaal mee maakt.
Ik ben ook blij dat ik me niet heb laten leiden door die negatieve recensies in de media. Waarschijnlijk worden die geschreven door mensen die hun uitgaanstijd al 25 jaar kwijt zijn en nu met de vrouw naar Ik Hou Van Holland op de zaterdagavond kijken.
Shinobi
Gisteren in de bios gezien en dit is me echt een dikke feestfilm zeg, vergeleken met deze film is The Hangover maar een kinderfilm.
Het plot stelt niet al te veel voor, maar daarvoor moet je ook niet naar deze film kijken. Want zodra het feest in gang komt word je als kijker echt overrompeld door het feestgeweld, muziek, absurdistische situaties en de eye candy.
Helaas ontkomt deze film niet aan het moralistische gevoel door Thomas die de fout in gaat en toch beseft dat hij voor Kriby moet gaan. Maar dat kan deze film makkelijk vergeven worden.
Ik neig naar 4,0 sterren, maar ik hou het denk ik maar bij een dikke 3,5 sterren.
John Lee Hooker
De Blair Witch verdwijnt maar de X brengt een hoop festijn in dit Project. Allereerst worden er enkele voorbereidingen getroffen en wordt er een massa feestbeesten uitgenodigt om geschiedenis te schrijven in het huis van de onbekende loser. Dan loopt opeens de hele tuin vol en voert de DJ ongestoord zijn werk uit. Langzaamaan wordt het een grote bende en lijkt niemand zich meer in te houden waardoor Thomas begint te twijfelen of dit wel zo'n goed idee was. Maar als je vader net heeft opgebeld en heeft gezegd dat hij met een gerust hart gaat slapen wordt het wel heel lastig om de plannen te wijzigen. Dat gebeurt dan ook niet, integendeel. Een raam gaat stuk, de auto verdwijnt in het zwembad en er wordt geskateboard op het dak.
De man met zijn vlammenwerper vond ik wel een beetje overdreven en het leek nu alsof hij in z'n eentje het huis vernield had terwijl het daarvoor ook al een flinke ravage was. Ook een beetje vreemd dat er geen brandweerauto verscheen maar wel een helikopter. En ik vroeg me af waarom Dax zomaar de camera aan JB overhandigde toen hij daarmee van het dak af sprong en waarom de bewakers nou net de twee kleinste jochies moesten zijn. Tenslotte leek het me sterk dat een dwerg maar liefst vijf man achter elkaar een klap uit kan delen zonder enige weerstand.
Aardig gefilmd en een vlotte uitwerking maar hilarisch kan ik het niet noemen want de meeste situaties waren logisch verklaarbaar en andere sloegen de plank mis. Overigens kwam dat lelijke hondje veels te vaak terug.
mr_erp
Het ultieme feestgevoel en dankzij de handcamera beelden voelt het alsof je er zelf deel van uitmaakt. Je wordt echt meegesleurd in de film en het is dan ook genieten van begin tot eind. Ook echt geweldige humor! Dit is echt de beste party-film ooit gemaakt.
Aanrader voor iedereen! En in het bijzonder voor mensen die daarna een feestje willen gaan bouwen
Jessen0wnt
Project X
Hoewel de status me nogal voorbij is gevlogen, heb ik uiteindelijk toch een goede keuze gemaakt om naar deze film te gaan. Het hele ''makers van'' gebeuren weet me nooit echt te pakken, waardoor daar ook geen interesses waren gewekt. Echter tot dat ik tot een ''fake'' project x-feest werd uitgenodigd, trok het mijn aandacht en moest ik toch even spieken hoe dat allemaal precies in zijn werk zal gaan.
Zo dus. Jezus, dat is nou eens feesten. Deze film is gewoon echt leuk. Het acteren, visueel en qua muziek is het allemaal redelijk standaard, verreweg van goed of indrukwekkend, en ook qua gebeurtenissen is het niet eens zo Hangover-grappig (oké, eenmaal in de flow is alles wel grappig natuurlijk) maar deze film kent zo veel sfeer en weet zo'n feest-stemming echt goed te verfilmen. Iets wat ik nog nooit heb gezien.
Ik denk dat de gebeurtenissen op zich spreken en dat iedereen het maar moet gaan bekijken want erover discussiëren of praten is gewoon sfeerverlagend. Gewoon echt een leuke film die je meer dan motiveert om de komende jaren flink wat feesten te crashen. Daarom ook aan te raden om op vrijdag/zaterdag avond te kijken, vervolgens de stad in te gaan, want feesten is wat je wil.
Grappig, kaart wat leuke clichés aan en heeft gewoon heel veel sfeer. Kan niet anders dan een leuke avond worden. Project X laat al je wilde avonden in het niets vallen: 4 sterren
wwelover
Precies zoals ik hem verwachtte. Ik heb onwijs genoten van de film. Het is misschien behoorlijk over the top, maar ze gaan nergens te ver. Het is steeds precies goed. De karakters zijn goed en het verhaal is ook geinig. De beelden zijn super, het was ook niet makkelijk om steel te blijven zitten in de bioscoop. De hand cam irriteerde me ook niet. Absoluut een aanrader om met vrienden tekijken.
Number23
Eigenlijk gewoon een heel standaard 'party out of control'-filmpje, maar door de lekkere muziek, de lekkere wijven en het gevoel dat je er tussenin staat stijgt PX toch boven de middenmoot uit. Leuke situaties, leuke personages, alles is wel leuk in deze film. Gewoon een lekker tussendoortje.
Tot slot HET moment v/d film:
- De crazy drugdealer die gewoon met een vlammenwerper heel de buurt in de fik zet
pz punch drunk
Gemiste kans,
Zo vond ik het feestgedeelte het beste, maar het tempo op het feest vond ik minder geslaagd. Telkens als het net lekker op gang komt word het weer onderbroken door 1 of ander drama dingetje, waardoor ik er nooit lekker in kwam. Het feest had voor mij ook langer mogen duren.
De regisseur had niet het lef om een keuze te maken tussen het feest en het verhaal, dus werd het een beetje half om half. Ik zag liever meer van het feest en minder diepgang.
Ik vond de film ook niet goed afsluiten, die negatieve gebeurtenis op het laats had ik liever positief gezien, zodat je in de positieve vibe blijft. De soundtrack was ook niet mijn ding. Vond alleen het nummer van Four Tet goed gekozen.
Maar toch een voldoende, puur alleen omdat ik het een tof genre vind, en het visueel aantrekkelijk was. Maar er had meer ingezeten.
Sergio Leone
Over een feest gesproken.
Project X moet zowat de eerste film zijn die perfect een feeststemming weet over te brengen. De humor is niet eens zo geweldig en echte grappen blijven uit, maar het hele feestgebeuren heeft zo'n positieve flow waardoor je zelf goesting krijgt om te gaan feesten.
Omdat het feestgedeelte zo tof is, had achteraf gezien de intro nog wat korter gemogen, net als de kater.
Het acteurstrio staat enthousiast rond te springen, maar eigenlijk moeten zij niet veel meer dan wat roepen en feesten. Het moet heerlijk zijn om zo'n rol te spelen.
Ik had op voorhand al gelezen dat Project X met een handcamera in beeld gebracht is, en daar had ik een beetje schrik voor. Een film als Cloverfield is op gelijkaardige wijze in beeld gebracht, en dat gaf me wat minder hoop.
Maar godzijdank is het handcameragegeven hier perfect gebruikt. Het is chaotisch genoeg om een feestgevoel te geven, maar ook nog ordelijk genoeg om te zien wat er gebeurt. Mooi gedaan.
Op muzikaal vlak komt er niets speciaals voorbij. Het zijn vooral gewone feestnummers die de revue passeren.
3,5
david bohm
Erg leuke film! Grappig, opwindend en hartverwarmend. Uitstekend acteerwerk van de drie onbekende hoofdrolspelers. Heb de film ervaren als een dolle rit in de achtbaan met lekkere muziek op de koop toe.
voskat
Leuk hoe deze film net even over het randje gaat, maar jammer dat het op andere gebieden weer het nodige laat liggen. Maar goed, het beloofde vooraf niets anders dan oppervlakkig vermaak, dus ik ga verder niet zeuren over gemiste kansen tot meer diepgang. Niet iedere film hoeft een homage aan John Hughes te zijn.
De muziek was erg vet trouwens. Bonde do Rolê, Kid Cudi/MGMT, Yeah Yeah Yeahs, Animal Collective, The Kills, etc. Kan ik wel wat mee.
diedier
Project X
Na veel positieve berichten gelezen te hebben hier op moviemeter, deze avond naar de cinema gegaan. En beloond geweest, rijkelijk beloond - mijn verwachtingen lagen hoog voor deze film én ze zijn allemaal ingelost ! Wat een super goede film, met opzich weinig budget gemaakt. Dus daarom word het nogmaal duidelijk - heb je een goed script/idee, je hebt niet veel geld nodig om een goede film te maken .. als je maar de juiste vakmensen.
De film heeft zoveel sfeer, doordat ze gewerkt hebben met handy-cams - oké, het lijken handy-cams ( het zijn wel degelijk proffesionele camera's, anders heb je niet zo een goede kwaliteit) - maar het werkt, het geeft een amateuristisch niveau aan deze film; en dat heeft zo een film net nodig.
De grappen zijn leuk, de 3 (onbekende) hoofdrolspelers spelen fantastisch goed én heel de film zit eigenlijk vol elementen, om constant te blijven boeien. Naar het einde van de film, ging het wat over de schreef én was het niet meer zo plezant om te kijken. Té veel / té druk - maar deze film moest deze weg wel inslaan ..
Ideale film, om met kameraden te kijken !
Tonypulp
Hilarische inspiratiebron. Naked girls only... gotta love it. Kapot hard gelachen, genoten en nu is het tijd om alvast te fantaseren over mijn gevulde dakterras deze zomer..
Soundtrack was verder niet onaardig, al blijft het wel aan de vlakte (moet bekend klinken, natuurlijk). Heb meer gevoel bij een dikke Porter Robinson track, of aan het zwembad met wat Dada Life
FillumGek
Zeer aangenaam verrast door dit pareltje! High school komedies vind ik nog steeds erg leuk, en vaak zie je in een dergelijke film een paar glimpen van zo'n feestje. Hier maak je het hele feest in eerste persoon mee, vanaf de opzet van het hele gebeuren tot aan de nachtmerrie waarin het eindigd. Het filmen met een handycam werpt duidelijk zijn vruchten af!
Het is op die manier namelijk niet moeilijk om je in te leven. De hoofdrolspelers leer je snel kennen, al blijven ze natuurlijk oppervlakkig. Geen bekende koppen gelukkig, maar dertien in een dozijn acteurtjes die het overigens allemaal erg goed doen. Niet zo moeilijk ook om je in zo'n feest in te leven, lijkt me.
Opbouw is niet de snelste, maar wat is het een episch feest zeg! Echt alles komt voorbij. Drankspelletjes, drugsgebruik, seks, tieten, poolparty, fantastische beats, vechtpartijen, slooppartijen, high school pranks, politie, vuurwerk en zelfs een vlammenwerper. Hoewel het genre komedie zegt heb ik niet vaak hoeven lachen om de grappen. Wel zat ik de hele film met een glimlach van oor tot oor te denken: 'Ik wil er bij zijn, ik wil er bij zijn...'
Het einde was enorm vet en veranderde de o zo vrolijke film in een waar rampscenario. Er blijft werkelijk niks heel van het huis en zelfs de buurt moet er onder lijden. Zeer overtuigend hoe het feest echt totaal uit de hand loopt. Alles met zoveel realisme gebracht. Behalve dat ik het vreemd vond dat er slechts één klacht over geluidsoverlast was en de politie zich wel heel makkelijk liet afschudden.
Een episch feest als Project X bijwonen staat in elk geval op mijn wishlist maar ik betwijfel zeer of het er ooit van gaat komen.
De ultieme geile jongensfantasie, omgezet naar film. De opzet is leuk bedacht en pakt voor het grootste gedeelte ook goed uit, althans, tot ongeveer een half uur voor het einde. Dan ontspoort het feest en daarmee ook de film, waarna alles wel heel erg overdreven en chaotisch wordt. De pseudo documentaire-aanpak van het geheel werkt niet overal naar behoren- vooral naar het einde toe verliest ook dit aspect van de film behoorlijk aan geloofwaardigheid. Maar goed, waar komen we voor bij een dergelijke film? Juist- keihard feesten, mooie meiden, vette muziek. En dat zit er allemaal ruimschoots in. En er valt gelukkig ook flink wat te lachen.
Ceeda7
Leuk niemendalletje.
Prima collegesfeertje en degelijke muziek. Acteerprestaties waren net ok, wel jammer van de casting van het sullige trio. De reactie van de vader van het hoofdpersonage op het einde van de film is redelijk tam en belachelijk.
Bovendien werd het huis in vlammen gezet door iemand anders+ geblust door de overheid. Dus waarom zou het hoofdpersonage in godsnaam voor de rest van zijn leven moeten afbetalen? Het zien er rijke mensen uit, dus verzekerringetje lost dat op.
Redelijk over the top dus, maar toch wel eens leuk.
Net de helft.
Haha, helemaal goed deze.
Zou niet weten hoe hij beter had kunnen zijn als mix van ultieme highschoolfantasie en kickass partyweergave.
Qua sfeer erg sterk door de onbekende cast, de handheld, en met name de sfeer die af en toe mooi videoclipachtig en over the top losgaat.
Ook de muziek, al ben ik niet met alles even gelukkig (Eminem
) Paste prima, lekker lompe baslijntjes en dubstep, veel mooie mokkels en drank en drugs galore, zo zien we het graag.
En dan eindigen zoals het hoort als een cooldown afterparty met het gewonnen meisje en The XX.
Maar met name de sfeer en het (wellicht onterechte) gevoel dat er geen strenge Hollywoodproducent meekijkt geeft de film een meerwaarde.
Zakte wel even wat in bij het iets te chaotische anarchiegebeuren richting het einde, maar al met al een verrassend geslaagde film die als allerbelangrijkste resultaat heeft: heb nu enorm zin om te stappen! Dank Nourizadeh!
-edit- en dan heet die gast ook nog Kosta
Leland Palmer
Prachtig.
Sowieso vind ik ''dit soort'' feestjes altijd geweldig. Huis / tuin feestjes, veel mensen, lekkere muziek, alles kan.. heerlijk; daarom bevalt de sfeer in deze Project X ook zo ongelofelijk goed. Nou gaat het hier wel enorm (!) ver allemaal, maar dat mag de pret niet drukken.
Zolang het bij mij thuis maar niet gebeurt.
Wat een teringbende, vreselijk, maar wat heb ik hartelijk kunnen lachen om deze meesterlijke chaos. Van kwaad tot erger, neem een pilletje en alles lijkt weer goed te kunnen komen, totdat je weer wordt wakker geschud door één of andere gek die de betreffende pillen weer terug wil. Goed gefilmd, je bent erbij, je leeft zelfs mee met de hoofdpersoon.. alles zoals het hoort.. tot in het hilarische, want ik heb me regelmatig bescheurd van het lachen, prachtig.
misterwhite
Een film die ik al langer wou zien omdat de trailer mij toch wel heel hard aansprak. Het idee van een wilde uit de handgelopen house pary leek me wel geinig en dan is het ook. Maar jammer genoeg ben ik niet helemaal overtuigd geraakt.
De film heeft leuke humor, een goed concept en vooral een fijne sfeer. Maar ik stoorde mij aan het onozel Amerikaanse high school cliché: dat hij dus alleen maar achter zijn beste vriendin zat en de onozele cliché romance erachter.
Vond ik dus wel jammer en zeer overbodig.
Naar het einde toe vond ik de film ook veels te bombastisch en rommellig. Maar dat zag ik natuurlijk al aankomen.
Voor de rest is het wel lachen om de meest coole house party ooit te zien. Weet nog goed een aantal jaren terug dan een kameraad een feestje wouden organiseren bij mij thuis toen men ouders op weekend gingen, gelukkig is het niet doorgegaan
3.5/5
Fortune
Project x is een leuke film, niks meer niks minder. Niks revolutionairs aan in ieder geval en het overschrijdt ook geen grenzen blijft binnen de lijntjes tussen wat geoorloofd mag en kan.
Want zo episch is dit feest nu ook weer, behalve dat er gigantisch veel man op af komen is dit niks meer dan een ordinair examenfeest. Uiteraard zijn er meer lekkere chicks dan in werkelijkheid en blijft het een beetje bij het girls gone wild gevoel. Overigens stond er een bordje nude girls only en niet toples girls only.
Hier en daar zitten er zeker leuke grappen zoals een midget die iedereen begint te cockpunchen en uiteindelijk rijdt hij een Audi in een zwembad wat totaal niet leuk is; meer van o nee toch geen Audi. Uiteindelijk is het leukste karakter het dikke mannetje wat het meest verrassende uit de hoek komt. You're kung fu is no good here.
De ene gast lijkt gewoon uit Superbad te zijn weggelopen en die andere boeit voor geen ene meter.
Dan is er nog xtc is het spel wat een leuk gegeven is dat dat uit die kabouter komt maar als je voor de eerste keer xtc gebruikt dan ben je helemaal ram van de kaart en niet alleen een beetje bezweet. Uiteindelijk niet meer dan een paar leuke grappen en vondsten en op het einde wat stomme onrealistische onzin wat de film schijnbaar zo tof moet maken.
Hetzelfde gevoel als bij Chronicle; had veel meer in gezeten.
martijn011
- 2034 berichten
Lache film over een feest wat enorm(!) uit de hand loopt. Ideale film voor een handheld camera natuurlijk. De film loopt lekker als het feest eenmaal begonnen is en vermaakt tot het einde.
Qua acteerwerk hoef je weinig te verwachten, maar meiden, muziek, drank en drugs passeren volop de revue en laten je niet teleurgesteld achter.
De minpuntjes waren wel de reactie van zijn vader en het romance verhaal wat er nog even uit moest aan het einde.
Verder was het erg leuk om Verne Troyer weer eens te zien in een film. Leuke, komische rol.
Ach, niet al te serieus nemen dit en je vermaakt je enorm!
timbo_
Een complete film over een extreem uit de hand lopend feest. Ik had vooraf al mijn twijfels of dat me 90 minuten kon boeien en dat bleek inderdaad tegen te vallen. Project X heeft zeker zijn momenten maar vervalt uiteindelijk toch vooral in het proberen te overtreffen van de voorgaande scene. Een opzet die een aantal keren werkt, maar al snel vooral een steeds groter opgezette herhaling van zetten wordt.
Mirckje
Totaal niet verwacht dat ik hem zo leuk en grappig zou vinden. Echt een goede en leuke film!
El ralpho
Naked girls only
Het dak gaat er letterlijk af in Project X waar drie laatstejaarsstudenten besluiten om eens flink de bloemetjes buiten te zetten voor de verjaardag van een van hen waarvan de ouders een weekend weg zijn. Wat een bescheiden gelegenheid had horen te worden draait echter uit op een complete chaos waarbij er letterlijk niks meer van het huis overblijft.
Bovenstaande omschrijving maakt eigenlijk al duidelijk dat project X losgaat, en dat niet alleen, hij maakt ook nog eens een driedubbele looping om vervolgens van de rails af te vliegen en compleet te ontsporen. De film hanteert een found footage achtige aanpak wat direct de grootste troef van de film blijkt te zijn. Feesten in films worden veelal nogal steriel in beeld gebracht waarbij de handycam bij deze film een gouden vondst blijkt en de feestvreugde alleen maar versterkt. Zo'n feest is fun, zo'n feest gaat los, en bij zo'n feest hoort ook zo'n typisch schuddende camera. Simpel doch effectief; hoewel de schuddende handycam doorgaans meestal voor horrorfilms gebruikt worden blijkt hij ook hier verrassend goed te werken.
Dan nog over de plot gesproken: deze is flinterdun, but what else did you expect? Wat het script wel biedt zijn een aantal grappen die wel degelijk aanslaan, maar het wordt vrijwel nooit té waardoor het nergens flauw wordt. Nadelen kent de film echter ook. Zo is er een zeer voorspelbaar vriendinnetjes verhaal in de film gestopt wat we allemaal al talloze keren hebben gezien, uitgekotst, en nu weer voorgeschoteld krijgen. Jammer, in zo'n fris concept als dit. Het einde was heerlijk over de top maar ik had liever een andere insteek dan de junk/drugsdealer gezien. Deze vond ik sowieso een beetje overacted.
Voor de rest beslist het mooiste feestje van het jaar, die ik zeker niet bij mij thuis ga houden

Komische feestfilm 'Project X' is binnenkort te streamen op Netflix

De vijf best beoordeelde films van de vandaag jarige Miles Teller (35)

Drie films om alvast mee in de weekendstemming te komen

Marie Heurtin
Drama / Biografie, 2014