• 9.378.696 stemmen

Project X (2012)

Komedie / Misdaad | 88 minuten / 94 minuten (extended cut)

Genre: Komedie / Misdaad

Speelduur: 88 minuten / 94 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Nima Nourizadeh

Met onder meer: Thomas Mann, Jonathan Daniel Brown en Oliver Cooper

Releasedatum: 1 maart 2012

Plot Project X

"The party you've only dreamed about."

Drie laatstejaarsstudenten geven een verjaardagsfeest om zo hun populariteit te verhogen. Naarmate de avond vordert en de geruchten over het feest zich steeds verder verspreiden lopen de zaken danig uit de hand.

avatar van blurp194

blurp194

Nogal flauw, en qua cinematografie irriteert de handheld camera mateloos. Acteren? Niet op deze planeet. En zeker de eerste helft / driekwart van de film is echt teveel een uitgetreden pad aan het platwalsen - en het zijn alleen maar de Amerikaanse cliche's die er langskomen. Dan is een Europees feest dat uit de hand loopt toch wel wat anders.

Maar in de laatste tien of zo minuten kan ik er dan nog net iets leuks in zien. Ah, en de muziek klopt wel.

avatar van 009

leuk om 1 keer te zien,

wel onrealistisch dat de politie zo laat tussenkwam.

waar ik me aan stoorde was dat er geen consequent camera gebruik was: het was veel

te gemonteerd, bv: dat gesprek tussen thomas en zijn vriendin in het begin op de

tribune was constant shot en tegenshot.

avatar van disneystore

disneystore

De soundtrack is wel echt een pluspunt inderdaad, jammer dat iedereen alleen de Snoop Dogg, Pitbull, Benny Benassi en D12 meuk opmerkt. Er zaten verborgen pareltjes in deze film zoals Animal Collective, Four Tet, LCD Soundsystem, Amon Tobin en YACHT (sommige speelde gewoon in de achtergrond trouwens.) Verder waren Intro van The XX en H.A.M van The Throne wel leuke toevoegingen. En natuurlijk de remix van Sebastian en Boys Noize. Heb hem onlangs nog eens gezien en ik doe er nog wel misschien een halfje bovenop. Voor een Amerikaanse "blockbuster" komedie valt ie wel mee. Het acteerwerk is niet slecht, Thomas acteert wel goed. Alleen Oliver Cooper is een rot toevoeging, komaan. Ik kon hem echt niet uitstaan, al was zijn karakter bedoeld om de "irritante, ignorant" vriend te zijn kon ik geen seconde zijn kop zien. Het feestje werd nooit écht legendarisch, had nog wel grootser gemogen.

avatar van SENGOK

SENGOK

Ultieme party-film.

avatar van dylan D.

dylan D.

Ik vond het een goeie film die grappig is om 1 of 2 keer te kijken maar volgens mij als je hem te vaak kijkt word ie saai een goed vermaak voor een avond

avatar van morreke

morreke

+2 voor de muziek

avatar van Maik040

Maik040

Ik vond het echt een bout film, veel te langdradig en echt saai pff!

avatar van Xtrickz

Xtrickz

Ongelofelijk wat een draak van een film! Echt enorm zonde van mijn tijd! Beetje naar feestende tegenelkaar oprijdende oppervlakkige pubers kijken de hele film..

3,42* HOE DAN?!

Xtrickz schreef:

3,42* HOE DAN?!

Door niet zuurpruimen

avatar van Mythos

Mythos

Theunissen schreef:

Door niet zuurpruimen

Tja ieder zijn mening, ik vind de film ook niets, 2 is eigenlijk te hoog, ik zet hem op 1,5

Snap ook de hoge score niet, zal de drank wel zijn die ze verspillen.

avatar van Theunissen

Of het feest dat compleet uit de hand loopt waardoor er veel hilarische situaties ontstaan.

avatar van jorkie

jorkie

prachtig filmpje van hoe een thuisfeestje helemaal uit de hand kan lopen!

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Ik vond hem niet geweldig. Inderdaad een te hoge score. Zal wel een leeftijd dingetje zijn.

avatar van Reinbo

Mythos schreef:

Snap ook de hoge score niet, zal de drank wel zijn die ze verspillen.

Je wilt toch niet beweren dat jij de film nuchter hebt zitten kijken.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Eerste uur vond ik eigenlijk wel best amusant. Echt cool (sfeer, muziek, cinematografie) of grappig vond ik het allemaal niet, maar zeker fun. Laatste half uur deed me dan weer wat denken aan de overdreven The Hangover-toestanden en beviel me een stuk minder. Kleine 3,5*.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Zeer eens met Zandkuiken!

Het eerste uur was erg vermakelijk, lekker pretentieloos feestvieren! En die close ups van die hond waren erg grappig! Helaas wel weinig opzienbarende muziek ( Eminem, serieus? Steve Aoki & LCD Soundsystem waren daarentegen wel tof ). Tegen het einde wordt het allemaal veel minder leuk, ik had veel meer verwacht van de climax. Een dikke fail voor die dwerg en die drugsdealer die de boel in de hens zette. Ik moest zelfs even denken aan de Flodder films. Zo ver zakte de film ineens weg. 3,5*

avatar van 03060

Weinig inhoud, maar kijkt makkelijk weg op een avondje met vrienden. Leek op het eind inderdaad een slap aftreksel van Flodder.

avatar van Theunissen

Zo zie je maar hoe smaken kunnen verschillen want het eerste half uur vond ik eigenlijk matig. Juist het gedeelte erna (zeg maar vanaf de feestplaats) vond ik ijzersterk.

avatar van kepi666

kepi666

Ik vond ook de eerste 20min maar matig, vooral Costa irriteerde... Na mate de film eenmaal op gang is word ie sterker. Ook Costa gaat beter spelen. Wat betreft de muziek...zelfs Metallica met Battery ( mooie keuze ) tussen alle dance muziek.

Wel erg veel lekker babes op dit feestje, zelf vaak op de verkeerde feestjes geweest vroeger denk ik....

avatar van Ronn040

Ronn040

Heerlijke film. Van 't begin tot 't einde heb ik me prima vermaakt. Zoiets mee mogen maken, zou iedereen leuk vinden. De film had niet langer hoeven te duren, ondanks dat hij al vrij kort was. Dit is zeker een aanrader.

avatar van Seifer

Seifer

Reinbo schreef:

Je wilt toch niet beweren dat jij de film nuchter hebt zitten kijken.

Wie gaat er nou een film kijken als die aangeschoten is? Dan heb ik wel betere/leukere dingen te doen als ik gedronken heb.

avatar van Jesper187

Jesper187

'Niet nuchter' betekent niet meteen "aangeschoten". Ik drink meestal een paar pilsjes wanneer ik film kijk. Dan raak ik niet aangeschoten, maar ben ik ook niet nuchter. Niks geks toch?

avatar van agathadirks

agathadirks

Ik vond hem leuk, paar keer goed gelachen. En ja ik vond hem briljant!

Geeft Costa een spin off! En die met die snor was echt grappig! Vooral dat tv interview.

avatar van Metalfist

Metalfist

Give me back my fucking gnome!

Ik had de laatste tijd veel goede geruchten gehoord over Project X maar het was nu niet meteen een film die ik perse wou opzetten. Ik verwachtte een high school film waar een groepje nerds een zot feestje organiseren en de boel wat uit de hand loopt. Been there, done that maar gisteravond kwam ik met een kameraad terug van een wel erg saai feestje en besloten we nog een filmpje op te zetten. De keuze viel op Project X en jongens toch, wat zat ik verkeerd!

Het sterke aan de film is sowieso de opbouw. Het begint allemaal redelijk standaard (het been there, done that gevoel was dus nog hard aanwezig) maar Nourizadeh weet het feestje langzaam en geloofwaardig op te bouwen tot een wel erg chaotische avond. En juist daar zit de kracht want Project X gaat verder dan enige soortgelijke film die ik heb gezien. Heel de buurt wordt gesloopt, er komen vlammenwerpers aan te pas, auto's worden getrasht, ... Mijn God, wat was me dat heerlijk om naar te kijken! Op zich bevat de film nog wel erg veel clichés (zoals de aanwezigheid van Kirby die natuurlijk na zoveel jaren een koppel wordt met Thomas op de dag dat hij werkelijk elke college griet kan krijgen en dat lijkt faliekant af te lopen) maar bij dit soort films stoort dat eigenlijk een stuk minder dan je zou verwachten. Project X is op dat gebied een rollercoaster die net op het einde nog eens eventjes compleet ontspoort en dat is wel erg leuk. Soundtrack was wel erg wisselend maar altijd fijn om eventjes Battery van Metallica door de luidsprekers te horen gallen.

Geweldige personages ook. Toen Oliver Cooper de eerste momenten als Costa op het scherm verscheen irriteerde ik me enorm aan het personage. Leek wat een goedkope afrip van Jonah Hill in Superbad te zijn en het douche gehalte was me echt net iets te hoog. Vreemd genoeg merk je daar na een tijd niets meer van en begin je eigenlijk sympathie voor het ventje te krijgen. Maar het is eigenlijk de combinatie van de drie (Cooper dus met Thomas Mann en Jonathan Daniel Brown aan zijn zijde) die ervoor zorgen dat dit een erg leuke zit wordt. De drie komen erg geloofwaardig over als losers in het begin maar weten hun evolutie ook geloofwaardig te brengen. Voor de rest natuurlijk erg veel vrouwelijk schoon maar de show wordt toch nog gestolen door Rick Shapiro als T-Rick. Heerlijk over the top figuur die op de meest random momenten terug verschijnt. En die buurman met zijn creepy snor was nog geniaal trouwens.

Een feestje dat wel erg uit de hand loopt en waar het ene na het andere idiote personage (die falcon punch dwerg!) zijn intrede doet, dat is wat Project X is. Het resultaat mag er in ieder geval zijn want Nourizadeh levert een heerlijke film af die nergens verveelt. Die sequel mogen ze laten want dit kan volgens mij echt niet meer overtroffen worden.

Dikke 4*

avatar van Mistaa-g

Mistaa-g

een leuke, originele film. Voel je je als Dax door de camera lens? nee maar het lijkt toch soms of je bent echt op dat feestje. één grote adrenaline-rush met leuke twists en vooral niet zo platvoers als ik verwacht. Ok, het gaat over seks, borsten, condooms maar er zijn genoeg stukken die er niet over gaan en gewoon helemaal losgaan.

HEERLIJKE FILM

Over de film: Ik vond het feest echt lijp om te zien en heb me erg vermaakt.

Ik kreeg de film als tip van een vriend, die zei dat als je deze gekeken heb, zelf ook zin in een feest hebt. En hij heeft gelijk. Wat is nouw mooier om aan een film over te houden?

Ze hebben er een mooi kunststuk van gemaakt, door je met zo'n gevoel achter te laten!

Zeker een aanrader voor mensen die wel oog en oor naar feestjes hebben

P.S zeker niet voor onder de 16 ouders!

Sorry kinderen

avatar van Jesper187

Jesper187

Eminem<3Statham schreef:

P.S zeker niet voor onder de 16 ouders!

Sorry kinderen

Ja, want dat kunnen de tere kinderzieltjes van vijftienjarigen niet aan... Want ze zouden maar eens nachtmerries krijgen van het zien van dat soort "ordinaire" praktijken, of wellicht krijgen ze "onreine" gedachten. Dat willen we natuurlijk niet. -_-'

avatar van Spetie

Offtopic en persoonlijke aanval verwijderd.

avatar van chevy93

chevy93

Jesper187 schreef:

Ik vind een 16+-waardering voor dit soort films anders meer dan logisch. Normaal staan films toch wel ver af van de werkelijkheid en daardoor vind ik dergelijke reacties ook overtrokken, maar dit is toch te veel binnen de reële grenzen om jonge kinderen zomaar naar deze film te laten kijken.

avatar van disneystore

disneystore

chevy93 schreef:

Sorry, maar dit is bullshit. Kinderen zijn niet meer zo naïef, op hun 9/10 jaar gaat het op de speelplaats al over alle onderwerpen in deze film. Kinderen kijken al lang niet meer naar 12+ of 16+, die rating staat er gewoon nog op om weet ik wat. Nutteloos, als kinderen een film willen zien doen ze dat. Vanaf 13 kijk je ook al gewoon gratis porno op je computer en wis je de geschiedenis gewoon. Op MTV zie je dezelfde dingen, zo is het nu eenmaal. Op je 12 heb je je eerste masturbatie, op je 13 je eerste sigaret, op je 14 ben je de eerste keer dronken, op je 15 begin je met wiet en op je 16 wordt je ontmaagd. Zo gaat 't, voordat je ook maar 16 bent en je deze film eindelijk kijken heb je het al allemaal zelf meegemaakt.