• 9.377.362 stemmen

Project X (2012)

Komedie / Misdaad | 88 minuten / 94 minuten (extended cut)

Genre: Komedie / Misdaad

Speelduur: 88 minuten / 94 minuten (extended cut)

Geregisseerd door: Nima Nourizadeh

Met onder meer: Thomas Mann, Jonathan Daniel Brown en Oliver Cooper

Releasedatum: 1 maart 2012

Plot Project X

"The party you've only dreamed about."

Drie laatstejaarsstudenten geven een verjaardagsfeest om zo hun populariteit te verhogen. Naarmate de avond vordert en de geruchten over het feest zich steeds verder verspreiden lopen de zaken danig uit de hand.

avatar van Beatboy

Beatboy

Erg leuke film.

Het zal je maar gebeuren.

avatar van crimedevil

crimedevil

Matige film, het verhaal had zoveel beter gekund. 3*

avatar van Respekked

Respekked

Hupla schreef:

Verder hing het verhaal van cliches aan elkaar en was totaal ongeloofwaardig. 12 jarige security, bijna alleen maar fotomodellen op dat feest, een drugsdealer die met een vlammenwerper zijn shit komt ophalen? Politie die na het eerste telefoontje kennelijk geen enkele andere melding binnenkrijgt?

Behoorlijke tegenvaller, vond Superbad en Hangover dus wel beduidend beter.

Super geloofwaardig inderdaad, de tijger van Mike Tyson jatten.

avatar van MrLee

MrLee

Niet baanbrekend maar zit zeker goed in elkaar, heb me wel vermaakt.

avatar van MizKriz

MizKriz

Hmm..

Trailer is goed,

verhaal ook,

maar film zelf is beetje een misser,

ja da was een tegenvaller.

Maar al bij al wel een uitstekend verhaal,

maar ik had iets meer verwacht..

avatar van Askikker

Askikker

Aan het begin dacht ik dit nooit uit te kunnen zitten, en dat ie nooit meer dan een halve ster zou kunnen scoren. Dat sexistische puber gezever kwam echt mn neus uit.

Gaandeweg begon ie me toch wel te bevallen (het leukste waren overigens de hond en de dwerg), al was de realiteitszin wel ver te zoeken.

avatar van opa-ben

opa-ben

Onderbroekenlol, vooral aan het eind af en toe wel grappig, een soort eindexamenfeest maar dan groot.

avatar van Feanatieke

Feanatieke

Hier zat veel meer potentie in. Ik had verwacht/gehoopt dat het een soort intense thriller/horror-twist zou krijgen op het eind met die vlammenwerper. Dat zo'n gestoord feest gestoorde gevolgen heeft. Maar helaas, uiteindelijk wordt je dus 'populair' door het houden van een ziek feest. Leuke boodschap voor al die Amerikaantjes....

avatar van Littlewouter

Littlewouter

Heerlijke film, goeie shoots. geen cliché momenten. Muziek is toepassend. De acteurs zijn vers waardoor de inleving beter word. Het verhaal is een beetje matig. Maar dat komt natuurlijk omdat het gebasseerd is om een waargebeurd verhaal. En ja voor de mensen die van allerlei genre's er aan vast plakken, zeg ik helaas. 5.0

avatar van scc-j

scc-j

Gaat nergens over! totaal geen diepgang

avatar van Daan258

Daan258

Heerlijke film.

Echt heel heel erg tof.

Erg goeie passende muziek erbij, ik heb me gewoon 88 min echt top vermaakt, van mij had die zeker nog langer mogen duren.

Zeker nog een 2e kijkbeurt waard, wat ik ook zeker zal gaan doen.

Een dikke 4,0*

avatar van gorelover

gorelover

OP bluray is ie te krijgen in 2 versies.

TC enDC.

De dvd versie heeft dat niet .

avatar van Djarune

Djarune

Ik vind het toch een leuke film. Heb nog nooit zo'n groot feest gezien op het witte doek. Dat het verhaal beter had gekund. Tja het ging niet echt om het verhaal maar om de spetterende beelden en de grappen.

avatar van VforVictor

VforVictor

scc-j schreef:

Gaat nergens over! totaal geen diepgang

VforVictor schreef:

welk highschool feesje heeft diepgang dan?

de feestjes waar te diep in het glaasje wordt gekeken

avatar van ibendb

ibendb

Erg over-the-top, maar wel vermakelijk. Het zal je maar overkomen!

De film begint mer een hoog piemel/vaginagrap gehalte, maar wanneer het feest werkelijk begint, wordt het lachen geblazen. De meest vergezochte dingen gebeuren. Het verhaal is zeker niet speciaal en is soms zelfs langdradig. Maar de sjieke muziek en het vele vrouwelijk schoon maken het wat luchtiger waardoor het niet zo opvalt.

avatar van Keane1983

Keane1983

Gister nogmaals de film herzien en ditmaal de extendid version......in een woord, GE-WEL-DIG.

Een aantal nummers worden in zijn geheel gespeeld en je ziet een stuk meer van het feest zelf die gefilmt wordt door de mensen die er op dat moment aanwezig zijn.

Tevens zijn de extra's op de dvd een leuke toevoeging.

avatar van Theunissen

Geweldige komedie over een verjaardagsfeest wat compleet uit de hand loopt en uitloopt tot totale chaos en anarchie.

Het is een lange tijd geleden dat ik zo vaak heb moeten lachen bij een film maar bij deze is het weer gelukt. Het eerste half uur is eigenlijk best flauw en ook zeer puberaal en je hebt dan zoiets van "dit kan toch niets worden". Maar als dan het feest eenmaal begint gaan alle remmen los en dan werkelijk letterlijk en figuurlijk. Het feest begint nog enigszins rustig maar begint al snel uit de hand te lopen middels enorm veel heerlijke jonge meiden (velen ook topless), leuke figuren (o.a. de beveiliging) en veel geflipte en feestende figuren.

Ik moet zeggen dat dance muziek niet bepaald mijn genre is maar in deze film werd het perfect toegepast inclusief passende beelden (vaak fraaie topless meiden). Toen het feest omsloeg in complete chaos (was echt geweldig) veranderde de muziek en werd het geweldige nummer "Battery" van Metallica gedraaid (trouwens de verjaardagsrap was ook ijzersterk ). Het einde was ook best goed en gelukkig niet zo heel cliché.

De best wel onbekende cast deed het trouwens meer dan uitstekend, zeker de drie hoofdrolspelers en met name Oliver Cooper. Al met al was dit een zeer geslaagde komedie die m.u.v. het begin gewoon genieten was.

avatar van Jerry1981

Jerry1981

Na 20 minuten stopgezet. Wat een slechte film.

avatar van Theunissen

Ja dat is dus de fout (zie mijn recensie hierboven) die velen waarschijnlijk gaan maken want de film wordt pas leuk na ongeveer 25 minuten en dan is het zoals eerder gezegd genieten, heel veel lachen (absurde situaties en figuren vliegen je dan om de oren), prima passende muziek en ook heel veel (vanwege de fraaie vrouwen ).

De film heeft niets voor niets zo'n hoog gemiddelde, daar is echt een reden voor. Dus mijn advies, kijk hem gewoon nog eens opnieuw en dan vanaf de 25e minuut (als ze terugkomen van die gast waar ze wat softdrugs hebben gekocht, die komt overigens ijzersterk terug op het einde).. Het is dan ook nog maar een uurtje want de film duurt niet lang.

avatar van disneystore

disneystore

Niet slecht bedoeld.. Maar heb denk ik geen enkele recensie van Theunissen gelezen waar hij het niet over vrouwen heeft

avatar van Theunissen

Daar heb ik nu eenmaal een zwak voor (in deze film zijn ze ook zeer prominent aanwezig).

P.S. die zijn er overigens wel

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

dit gaan ook in Amsterdam gebeuren, iedereen is welkom.

Aanmelden | Facebook

avatar van scc-j

scc-j

VforVictor schreef:

welk highschool feesje heeft diepgang dan?

alsjeblieft zeg! dit had geen verhaal. jonge heeft een vervelend vriendje die een feest voor zijn verjaardag geeft wat vervolgens compleet en zwaar overdreven uit de hand loopt.

ja leuk... not!

avatar van Theunissen

Jij bent volgens mij niet zo'n feestbeest

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Als 7 jarige ging hij met z'n kinderfeestjes ook liever naar het joods historisch museum, dan gezellig naar de kinderboerderij.

C'mon, dit moet wel een grap zijn scc-j..

Jesper187

Ik heb afgelopen jaren heel wat afgefeest, maar vind de "film" ook drie keer niks. Kortom, het zegt geen zak. Ik maak liever zelf een te gekke avond vol drank, drugs, vrouwen en andere vage mensen, dan dat 90 minuten lang vanaf m'n beeldscherm te moeten zien.

avatar van Theunissen

En toch kan dat niet tippen aan dit feest

Jesper187

maar wel aan de film van dat feest

avatar van Reinbo

Jesper187 schreef:

Je moet het ook wel in het groot, met de muziek en vooral de subwoofer op 10 zien. Dan waan je jezelf er midden in.