• 9.376.876 stemmen

The Place beyond the Pines (2012)

Misdaad / Drama | 140 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Derek Cianfrance

Met onder meer: Ryan Gosling, Bradley Cooper en Eva Mendes

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 april 2013

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Place beyond the Pines

"One moment can change your life."

Luke (Gosling) is een professionele motorrijder die erachter komt dat hij een zoon heeft bij zijn ex-vriendin Romina (Mendes), met wie hij al een jaar geen relatie meer heeft. Luke besluit per motor banken te gaan beroven, om zijn zoon financiële ondersteuning te kunnen bieden. Hij raakt echter verzeild in een gewelddadige confrontatie met een jonge politieagent (Cooper). De gevolgen hiervan strekken tot aan de volwassen levens van hun zonen.

Luke Glanton

Lay190

Goede film

avatar van fcdenhaag

fcdenhaag

Gave film weer van deze regisseur. Hij heeft een herkenbare, donkere stijl. Mooi gebruik ook van de muziek. Niet alle 3 delen even sterk geacteerd, maar wat mij betreft een aanrader.

avatar van paul83

paul83

synec schreef:

Ik snap niet dat mensen het laatste stuk overbodig vonden. En te toevallig? De film draait ook rond toeval, de gevolgen van keuzes daarvan en de karma die volgt, (wat in een groter idee helemaal géén toeval is). Wat toch één van de hoofdthema's hier is, en waar in deel 3 dit perfect samenkomt. In zekere zin zijn deel 1 & 2 maar een opbouw, om uiteindelijk toe te komen bij deel 3. Het werkt ook alleen gezien in context van de andere 2. Maar deel 3 doet het 'm net wat de film wil vertellen, en is ook daar waar de film zijn punt maakt en alles aan elkaar knoopt. Anders heb je inderdaad maar 3 losstaande verhalen, die op eerste zicht weinig met elkaar te maken hebben, en die ook niet zo bijzonder zijn (buiten misschien deel 1). De film wordt net bijzonder door ze alle 3 naast elkaar te zetten en in context te zien.

De film maakt gewoon helemaal geen punt zonder het laatste deel. En is hier ook bewust van dat deze 3 moeten samenkomen, zoals het eerste shot al aan toont in de sphere of death. 3 motors (3 personen), niet toevallig op 1 plaats in een bol samengebracht, en waar je als rijder 1 foute keuze/beweging kan maken, het onvermijdelijk gevolgen zal hebben voor de andere 2.

Je hebt me overgehaald of had ik dat al gezegd? Bij deze .

avatar van synec

synec

avatar van tal1b

tal1b

Het stuk met Ryan Gosling vond ik nog het beste. Daarna zwakte het toch wel wat af, en iets te langdradig en voorspelbaar. Nét aan een voldoende, duurde mij allemaal iets te lang

avatar van ziggy06

ziggy06

martijnk schreef:
Aardige film maar het tweede deel, dus na Ryan Gosling was een stuk beter dan het eerste. Nu kan dat aan mij liggen want ik ben persoonlijk niet zo'n Ryan Gosling fan. Ik vind hem altijd emotieloos en totaal niet betrokken overkomen. Daarom vond ik Drive ook een vreselijke film. Hij doet me een beetje denken aan Vin Diesel, stoere blik, dikke spieren van de steroiden maar verder totaal geen inhoud of persoonlijkheid.

Waar ik me ook aan stoorde was hoe er gedramatiseerd werd rondom de zoon van Luke. Die was natuurlijk drugs aan het dealen, aan het shopliften en heel de dag stoned. Hij was uiteraard helemaal mislukt omdat z'n pa nooit rond hem is geweest. Daar werd even erg de nadruk op gelegd en dat vond ik een beetje clichématig overkomen. Weer zo'n film met een verborgen boodschap voor ouders dat ze bij elkaar moeten blijven omdat dat anders het gevolg is. Echt zo Amerikaans weer.

Het lag er dus allemaal net iets te dik op bij mij. Meer dan 3 sterren vind ik hem dan ook niet waard.

Ik vind Drive een erg goede film...en tja je houdt van de stijl van Gosling of niet. Ik kan hem wel waarderen, maar vergelijk hem alsjeblieft niet met Diesel, dat is een behoorlijke belediging aan het adres van Gosling...

avatar van totkijkdanmaar

totkijkdanmaar

De film opent heel sterk met Ryan Gosling, die zijn rol echt prachtig neerzet. Misschien wel zijn beste rol tot nu toe. Nadat zijn personage de bühne heeft verlaten, daalt helaas het niveau duidelijk en wordt het verhaal net iets te 'geforceerd'.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Aardige film deze moderne parabel over afwezige vaders en hun zoons die ontsporen. Deze rode draad wordt ingebed in drie verhaallijnen. Het drama in het eerste hoofdstuk leidt onvermijdelijk naar een nieuw drama in het laatste hoofdstuk. Hoe bepaalde acties grote gevolgen kunnen hebben over generaties heen. Het middelste hoofdstuk, met de corrupte flikken, vond ik persoonlijk iets minder, maar het slaat mooi de brug tussen het eerste en derde deel met het geld dat de moeder weigert om haar zoons toekomst te waarborgen en ook de befaamde foto .

Velen zullen de film misschien wat aan de trage kant vinden, maar ik vond het oké. De regisseur geeft om zijn personages en dat zorgt voor sterk uitgewerkte rollen : Gosling zorgt voor medelijden en verdiende een beter lot dan wat hem in de film overkomt, Cooper komt over als een regular guy die het altijd goed bedoelt en te braaf is voor het politievak ondanks zijn ambities. Tot slot zetten ook de twee jongeren, die de zoons van de twee hoofdrolspelers spelen een waardige performance neer als twee ontsporende jongeren die vooral een vaderfiguur misten. Ik kon erg van deze film genieten.

avatar van Picker

Picker

Film begint erg sterk. Goede rol weer van Gosling. Het was op zich verrassend dat hij al in de eerste helft van de film dood gaat. Een beetje jammer vond ik het ook wel en net als meerdere hier boven mij vond ik het 2e gedeelte ook wat minder, overbodig. kwam toch een beetje op mij over alsof er op een knullige manier 2 verschillende films aan elkaar geplakt waren. Het 3e deel vond ik wel weer aardig. Wat een irritant ventje zeg die Emory Cohen.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Gave film.

Het tweede deel is niet minder, want dat deel heeft Ray Liotta die in zijn eentje met zijn enge pokdalige hasses dat hele gedeelte al draagt.

The Place Beyond the Pines is een film die rustig de tijd neemt om het verhaal en de personages neer te zetten. Er komen ook niet teveel personages in voor en dat geeft iedereen meer dan voldoende screentime om echt tot leven te komen. En daarbij is de rode draad vooral de dunne lijn tussen goed en kwaad. Dit alles wordt verteld met enkele sterke scènes, rustige beelden en een mooie visuele stijl.

Het einde laat je toch ietwat bekocht achter, maar desondanks een mooie film.

3,5 sterren

avatar van BBarbie

BBarbie

Net als Cianfrance’s eerdere Blue Valentine (2010) kon deze film mij niet echt bekoren. Het is een redelijk voorspelbaar drieluik over stoere mannen, c.q. stoere jongens, die in hun drang om zichzelf te bewijzen niet of nauwelijks oog hebben voor hun omgeving. Dat wordt nog het best geïllustreerd door de slordige manier waarop Luke en Avery omgaan met hun (ex-)partners. Het acteer- en camerawerk is niet slecht, maar het verhaal is maar zozo.

avatar van Rodger

Rodger

Van begin tot einde geboeid gekeken, weer ff geleden dat ik weer zo,n indrukwekkende film heb gezien .....

En lang geleden dat ik weer eens 4,5 sterren heb gegeven ....

Een aanrader,..

avatar van TimF

TimF

Oninteressant, saai, lang, amateuristisch camerawerk, moralistisch drama dat nergens op slaat, geen actie, zelfs niet tijdens de 'bankovervallen', 0-budget, 0-vermaak en 0-acteertalent. Jammer dat je minimaal een halve ster moet geven.

avatar van Spetie

Een paar onzinberichten met persoonlijke aanval verwijderd.

avatar van leatherhead

leatherhead

Goed, maar had nog veel beter gekund.

Het eerste gedeelte van de film is zo 5 sterren waard naar mijn mening. Ryan Gosling is in vorm, de soundtrack werkt betoverend, visueel is het allemaal erg indrukwekkend en al die factoren zorgen samen voor een magisch sfeertje. Jammer dat de film dit niveau niet aanhoud.

Het tweede gedeelte vond ik vooral erg saai en overbodig. Dat subplotje met die corrupte agenten ging nergens over en hoewel Cooper het niet slecht doet, haalt ie bij lange na het niveau van Gosling niet. Scenes met Ray Liotta waren daarintegen toch wel weer even genieten geblazen .

Het derde deel van de film vond ik wel weer wat beter maar komt zeker niet in de buurt van de magie die het eerste deel uitademde. Al bij al een hele aardige film maar toch jammer dat het naarmate het tweede deel allemaal wat minder wordt. Dikke 3,5*

avatar van mishad

mishad

Prachtige geacteerde Scorsesiaanse tragiek over hoe de schaduw van twee vaders over het leven van hun zonen valt. Regelmatig wordt het geniale aangetikt, maar helaas zijn de vergezochte plotverbindingen nooit ver weg.

avatar van jeroninho01

jeroninho01

Erg boeiende film met een geniale rol van Gosling in het eerste deel van de film. Eigenlijk bestaat de film uit 3 delen/fases. Had ik nog niet eerder gezien in een film. Had veel verwacht van de film en was het ook zeker waard. Alleen had het voor mij iets korter mogen duren.

cordiacovens

Ik heb zelf het idee dat de film nog beter zou zijn als die 4 uur zou duren zodat er meer tijd kon worden gestopt in de karakters en ontwikkelingen daarvan, iemand het daarmee eens?

jacobine_rodijk

Tja, hangt natuurlijk allemaal af van 't script... je mag 't uitbreiden naar 10 uur maar als Cianfrance verder weinig meer heeft te vertellen over zijn karakters dan dat ie nu al heeft gedaan...

cordiacovens

Ja ik las namelijk dat er erg veel deletet scènes zijn die meer dan een uur bedragen in totaal. En zo'n film met 3 hoofdstukken die allemaal net iets te kort duurden naar m'n gevoel. Vond de film geweldig hoor, maar het had een echt grootse film kunnen zijn met net iets meer uitdieping vooral in het laatste deel

jacobine_rodijk

Meestal zijn verwijderde scènes voor een reden verwijderd...

cordiacovens

Ja of omdat de film moest worden ingekort voor commerciële redenen, bijvoorbeeld bij pacific rim heeft del toro 45 minuten pure karakterontwikkeling weggeknipt, bij focus vonden ook mensen dat deze film al te lang duurde vandaar

cordiacovens schreef:

Ja of omdat de film moest worden ingekort voor commerciële redenen

Daarvoor heb je Director's Cuts; 90% van de tijd is de film ie in de bioscoop eindigt de versie die de regisseur in gedachten had.

Cianfrance lijkt me ook niet echt iemand die gebukt gaat voor de studio; heb overigens geen enkele woord gehoord dat ie niet tevreden is met de huidige, 140-minuten durende versie.

En kwantiteit staat overigens niet gelijk aan kwaliteit; als de pacing niet werkt kan dat mogelijk fataal zijn voor je film; ongeacht 't betrokken talent. Film duurde al lang genoeg wat mij betreft...

cordiacovens

Je hebt zeker gelijk wat betreft je laatste punt en ik heb ook nergens gelezen dat Cianfrance ontevreden is. Echter lijkt het me dat zon groot omvattend epos meer tijd nodig kan hebben, vandaar ook mijn vraag of meer mensen er zo over dachten. Kan zeker zo zijn het er niet beter op geworden zou zijn, maar het had ook meesterlijk kunnen zijn. Nu is het een erg goede film geworden die qua dialoog en karakters en vormgeving en vooral ambitie erg hoog scoort. Ook prima natuurlijk

avatar van Mythos

Mythos

Interessante film!

Ik twijfel tussen een 3,5 en 4.

Ik kom er morgen op terug, zet voor nu een 3,5

avatar van Mythos

Mythos

Ik blijf bij m'n 3,5.

Ik dacht na het kijken dat de film me misschien kon blijven bezighouden zo'n 3 dagen, maar dat was niet het geval.

Blijf wel bij m'n mening dat de film interessant was.

avatar van Yash100

Yash100

cordiacovens schreef:

Absoluut mee eens. Geweldig geacteerd van Gosling. HIj is toch een van de lichtpuntjes van zijn generatie samen met de overleden Heath Ledger. De film moest veel beter worden uitgewerkt qua karakters, ook die van Gosling. Alleen was er de tijd niet voor.

Het blijft voor de rest drie delen, die geen samenhang vertonen.Daarnaast is het acteerwerk van Cooper dramatisch. Dit is echt een man voor films als The Hangover. Hij kon op geen enkel moment overtuigen. De kleine rol van Ray Liotta is geweldig en goed geacteerd!. Hij kan de komende jaren als subtiele bad guy, mits hij de goede films uitzoekt, vele prijzen winnen!

Hij heeft op deze leeftijd echt de kop voor en heeft toch iets charismatisch.

Al met al, wat bij mij blijft hangen is de rol van Gosling, jammer het had veel meer kunnen zijn.

avatar van DBTim

DBTim

Ik vond Cooper juist wel goed! Na Silver Linings Playbook en na deze film heeft hij mij overtuigt dat hij juist wél kan acteren en eigenlijk niet de man is voor films als The Hangover.

avatar van goongumpa

goongumpa

DBTim schreef:

Toevallig ook die 2 films op één week gezien, en ik sluit me bij je aan. Cooper mag in deze film dan niet het charisma van Gosling hebben, maar overtuigt als volksheld die zichzelf vanbinnen een oplichter vindt.

In Silver Linings Playbook vind ik 'm zelfs nog beter.

avatar van synec

synec

cordiacovens schreef:

Absoluut! Het had voor mij allemaal langer mogen duren, vooral 2 en 3. Van 1 had ik zelfs een stand alone film willen zien. Place Beyond The Pines is voor mij een moderne Godfather, en die had het nog meer kunnen zijn als er wat meer tijd voor werd genomen. Vooral voor het tweede stuk, en ik vind het ook nog steeds en beetje jammer van de tweede snelle overgang dat slechts zegt '15 years later'. Als nu eens de overgang van 2 op 3 net zo perfect, direct en subtiel gedaan werd als 1 op 2...

Ik denk dat deze film pas echt ideaal had gewerkt als een mini serie. Of ik had het graag als een roman gelezen. De film heeft voor mij trouwens veel weg van een David Mitchell novel, met name zijn debuut Ghostwritten. Enkele "losstaande verhalen" waarin elke protagonist in elke verhaal een gedeeld lot tegemoet gaan en elkaar onbewust daarin beïnvloeden, en werkelijk samen 1 geheel vormen in zijn totaliteit.