• 9.377.372 stemmen

The Place beyond the Pines (2012)

Misdaad / Drama | 140 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Derek Cianfrance

Met onder meer: Ryan Gosling, Bradley Cooper en Eva Mendes

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 april 2013

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Place beyond the Pines

"One moment can change your life."

Luke (Gosling) is een professionele motorrijder die erachter komt dat hij een zoon heeft bij zijn ex-vriendin Romina (Mendes), met wie hij al een jaar geen relatie meer heeft. Luke besluit per motor banken te gaan beroven, om zijn zoon financiële ondersteuning te kunnen bieden. Hij raakt echter verzeild in een gewelddadige confrontatie met een jonge politieagent (Cooper). De gevolgen hiervan strekken tot aan de volwassen levens van hun zonen.

Luke Glanton

Romina Gutierrez

Jason Kancam

Jennifer Cross

Bill Killcullen

Robin Van Der Hook

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

De film is wat lang van stof, maar weet toch prima over te komen. Aardig(e) verhaalt(jes) die wel wat dieper hadden mogen graven maar toch wel een goeie snaar wisten raken. Vooral de eerste twee parten waarin een soort vicieuze cirkel-gedachte overheerst zijn aardig sterk, eind begint wat te slepen en komt wat te cliche over. Ik vond die POV achtervolgingen en sowieso dat gescheur op die motor fraai in beeld gebracht trouwens.

Verder allemaal niet enorm origineel natuurlijk, maar ik vond het wel prima geschreven en verteld en ondanks de speelduur niet vervelend lang worden. Soundtrack was niet verkeerd en degelijke vertolkingen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prima film die toch vlug voorbij is vanwege de verschillende opeenvolgelingen.

avatar van thedude1975

thedude1975

Sfeervolle film, met name door de donkere soundtrack van Mike Patton en de mooie shots, zeker in het 1e deel. Na het stormachtige begin zakt het alemaal wat in, maar het vervolg is zeker niet minder sterk.

Goede rol van Dane DeHaan als Jason. Het einde, als hij een motor koopt en wegrijdt, ontroerde me.

avatar van engelse

engelse

MarkJhoekstra schreef:

Eerste deel van de film was leuk, daarna verloor het mijn aandacht.

Hey Mark, 'k vond het eerste deel een mooie inleiding, de apotheose volgde voor mij in de tweede helft... Kanjer van een film!

avatar van Lucitair

Lucitair

Ben het met Mark eens.

avatar van Flavio

Flavio

Goed eerste deel, maar Gosling die eigenlijk helemaal geen psycho-uitsraling heeft wordt toch wel erg vaak gevraagd voor dit soort rollen- onderkoeld en met gewelddadige uitbarstingen. Motorscenes springen er uit, erg goed en realistisch gefilmd.

Helaas na de dood van Luke wordt het een stuk minder. Wat volgt is een te lang uitgesponnen tweede deel over berouw en zonde. En je zag het natuurlijk al aankomen dat de zoons elkaar tegenkomen en dat de zoon van Luke wraak zoekt. Cooper is niet bepaald een favoriet maar doet het niet slecht.

avatar van Leno

Leno

De film duurt te lang en wordt na verloop van tijd erg zwaar en dit gaat te ver door. Het drama krijgt dan te veel de overhand. De cast is prima, al speelt Gosling wel een voorspelbare rol voor hem.

avatar van missl

missl

Gosling is natuurlijk heel goed voor een dergelijke rol. jammer dat die zo snel afgelopen was. Het verhaal is mooi, ook boeiend maar de film duurt zo lang! dat haalt het plezier van het verhaal weg.

avatar van Boneka

Boneka

Helaas niet op blu ray. Ben het trouwens eens met Flavio zijn uitstraling is niet eentje van een psyho "patient"

avatar van Theunissen

Aardig drama welke opzicht best sterk begon, maar na circa halverwege het verhaal wel steeds minder werd.

Het verhaal zit best aardig in elkaar en hetzelfde geldt ook voor de uitvoering, maar het verhaal wordt op een gegeven moment te langdradig en weet vanaf dan ook niet meer echt te boeien. Je hunkert dan ook naar het einde. Op het einde hoopte ik eigenlijk nog op een goede en spannende ontknoping, maar eerlijk gezegd viel die best tegen en was hij ook povertjes. Het begin met Ryan Gosling (geweldige intro trouwens) als de stoere Luke (een rol die Ryan Gosling al eens vaker heeft gespeeld) was best sterk en was ook zelfs een beetje spectaculair (m.b.t. de motor gedeeltes). Als Luke daarna na circa 45 minuten in aanraking komt met de jonge politieagent Avery (gespeeld door Bradley Cooper), krijgt het verhaal opeens een wending welke opzicht best leuk gevonden was. Echter na de wending waar Avery centraal komt te staan, wordt het opeens behoorlijk langdradig en ook wat flauw (zeker dat gedoe rond het corrupte politiekorps). Ook komt er daarna nog een wending waarbij beide zonen van Luke en Avery centraal staan, die nauwelijks wist te boeien en ook behoorlijk voorspelbaar en clichématig was. Dat resulteert dan eindelijk tot het matige einde.

Visueel zag het er overigens allemaal wel aardig uit (inclusief Eva Mendes en Rose Byrne, de laatste heeft echter maar een klein rolletje) en de cast doet het goed tot verdienstelijk en met name dan natuurlijk Ryan Gosling en Bradley Cooper. Ray Liotta heeft overigens ook een kleine rol in deze film en dat was echt weer een rol die hem op het lijf geschreven is.

Al met al is dit best een aardige film om eens gezien te hebben, maar meer helaas ook niet. Daarvoor is deze film gewoon te langdradig en het einde ook tegenvallend.

avatar van Just one Fix

Just one Fix

Verrassend goede film, hoewel ik even moest wennen aan het "zogenaamde" 2e deel van het verhaal.

Toepasselijke rol van Eva Mendes maakt altijd weer iets bij mij los, hoewel hun liefde wat mij betreft wel iets heftiger had mogen zijn.

avatar van frans123

frans123

Zo en ik kom met een heel ander geluid... Drie verhalen in 1 film, dat kan niet goed gaan,daar heb je een sterker en geloofwaardiger verhaallijn voor nodig, en echt goede acteurs.. Dus barst de film van een Hollywood kitschniveau uit elkaar. Bij een thriller/drama behoor je naarmate de film vordert steeds meer op het puntje van je stoel/bank te gaan zitten. Het tegendeel gebeurt, je gaat onverschillig achterover leunen, want er zal nog wel een verhaallijn komen...De film wordt na een anderhalf uur strontvervelend, en ik miste Gosling zelfs, ( en Mendes zeker) alhoewel ik niet eens een fan van hem ben. Bij deel drie aangekomen...jeetje nog drie kwartier.... Pffffffff, ik weet eigenlijk niet waarom ik zonder doorspoelen de film heb uitgekeken...( ik was mild gestemd..lol).Ja, ik weet het ;ik werd bevangen door de mateloze saaiheid van de film, die bezit van mij nam en ik als lijdend voorwerp deze saaie film uit keek. Want dat is ie: saaaaaaaai.......Ach anderhalve ster maar....

avatar van Eibmoz

Eibmoz

Komt in films meer voor maar agent Avery Cross gebruikte zijn kruk aan de verkeerde kant, is je rechterbeen gewond dan gebruik je hem aan de linkerkant en andersom, het is maar een detail voor de rest na een tweede kijkbeurt nog steeds 4*

avatar van Piratje

Piratje

Een vrij realistisch verhaal dat rechtlijnig overvloeit in drie delen.

Het verhaal is vlot te volgen en eenvoudig mogelijk in onze samenleving.

De cast is goed gekozen en de rollen in duidelijke karakters omgezet.

Hard, maar eerlijk opgebouwd door regisseur Derek Cianfrance.

Toch een aanrader met een meer familiedramatisch karakter. De misdaad blijft beperkt.

Een duidelijke conclusie is dat vooral je vrienden de trekpaarden zijn van je toekomst.

4,0 waard.

avatar van Lurtz

Lurtz

Jammer dat het deel met Ryan Gosling zo kort is, voor mij veruit het beste deel van de film. Verder prima.

avatar van Daan258

Daan258

Absoluut geen slechte film, laat dat duidelijk zijn, maar door de hoge rating en de vele verhalen die ik hierover heb gehoord is de film mij toch een beetje tegengevallen.

Het acteerwerk en de cast waren uitstekend, ook het verhaal was niet slecht, maar ik moet zeggen dat de 3 lossen verhalen die dan wel met elkaar verbonden zijn niet zo goed uitpakte in deze film. ook vond ik de speelduur te lang, er waren hier en daar toch een paar langdradige en overbodig scene's waarbij ik af en toe toch moeite had om m'n gedachten erbij te houden.

Geen slechte film, maar wat ik al zei: had er meer van verwacht.

avatar van Breur

Breur

Sfeervolle film met een aantal interessante verhaallijnen. De film kakt wat in nadat Luke dood wordt geschoten en het verhaal over "The Hero" begint. Wanneer Jason zijn vaders' zonnebril vind, doet de sterke muziek zijn intrede weer, en loopt alles lekker richting het einde. Zoals gezegd, sfeervol (beeld, kleur, geluid, details), geloofwaardige acteerprestaties en zeker de moeite waard om te kijken. 4*

avatar van samslam

samslam

Een fenomenaal B-filmverhaal met een A-cast, al loopt Gosling wel matig te acteren in deel 1. De soundtrack (Salem !) zorgt voor het halfje extra.

avatar van Flat Eric

Flat Eric

Op zich een aardig verhaal maar wel een hele lange zit.

Ik kreeg het gevoel te kijken naar een soort miniserie.

Het laatste stuk sleept zich een beetje voort. Het begin en middenstuk vond ik nog wel interressant Daarom was ik nieuwsgierig naar het einde. Ben geen fan van Bradley Cooper en Ryan Gosling met zijn eeuwige dommige blik en dito grijns, dus dat was een beetje doorbijten.

Absoluut geen must-see en qua sfeer heb ik wel betere films gezien. Een kan-er-mee-doortje dus.

avatar van des1

des1

Een beetje geforceerd twee-en-een-half luik. Deel 1 met Gosling als motorcyclist/bankrover en deel 2,5 Cooper als carriere makende ex-cop, waarnaast kroost nog tot een morele afsluiting moet leiden. Goed is het acteerwerk, met name van Cooper die bewijst dat ie ook klein kan spelen. Eva Mendes is gewéldig. Sterrol evenwel, zij het een kleine voor Cooper's zoon die zo'n zeldzame klootzak speelt, dat je 'm meteen in een tehuis zou willen stoppen. Cliché wordt onderhand het een plaatsje geven van corruptie binnen de politie in het verhaal. Laat het me zo zeggen: zie je de kop van Ray Liotta (fantastische acteur overigens), dan weet je al dat je met een crook van het zuiverste water te doen gaat krijgen. Moet Liotta onderhand ook gaan vervelen deze typecasting... Goed dat de moraliteit er ook weer niet duimendik bovenop ligt richting het eind, behalve dan dat het verleden can catch up with you in unexpected ways.

avatar van nilserr

nilserr

Prima verzorgde film die, zoals hierboven al vaker aangegeven, een beetje inkakt na het eerste deel. Wel vind ik het einde bevredigend genoeg.

avatar van Rickyman

Rickyman

Een aardig misdaad-drama, wat langdradig maar wist het mij nog wel tot het einde te boeien.

Leuke cast, Ray Liotta en Eva Mendes is misschien te weinig in beeld, Bradley Cooper deed het wel aardig maar Ryan Gosling heeft eigenlijk nooit indruk op mij kunnen maken en net als in Drive ongeloofwaardig overkomt met z'n eeuwige grijns op z'n gezicht.

avatar van panax

panax

ik vond het een hele goeie film!!

gosling speelt ijzersterk

cooper is ook heel goed

de erst van de cast ook,liotta weer als corrupte agent(copland)

het hele verhaal is goed en wat een verhaal,mooi neergezet!!

avatar van Robi

Robi

Drie films in één. En alle drie van begin tot eind boeiend. Het is vooral het ingenieuze script met de verrassende wendingen die de film zo goed maakt. Want het zijn niet drie films die aan elkaar geplakt zijn en weinig met elkaar te maken hebben (al lijkt dat bij de eerste wending wel even), maar het is toch gewoon een chronologisch lopende film met een verhaal dat gewoon doorloopt echter waarbij alleen de hoofdpersonen per film veranderen. En zoals het hoort is de cirkel aan het einde weer rond. Heel knap gemaakt.

avatar van Robi

Robi

Eibmoz schreef:

Leuk zo'n medisch detail ! Misschien hadden ze hem dat niet verteld in het ziekenhuis. Maar ja, dan zou je het toch voelen nietwaar?

avatar van Insignificance

Insignificance

Dalende lijn. Iets met hooi en vork. Drie voor de prijs van één, maar de derde is een blok aan het been van de rest. Het scenario laat het daar behoorlijk afweten. Een lompe timejump richting een segment dat ook nergens soepel, zelfs wankel voelt en vooral krampachtig probeert de cirkel rond te krijgen. Wat ook niet helpt is dat die Cohen, het zoontje van Cross, er een potje van staat te maken. Wat een dwaas. In de eerste delen, waar de overgang wel lukt, is het script beter te behappen en heeft Cianfrance er ook meer grip op. Jammer dat gaandeweg de zwangere ambiance steeds meer plaats moet maken voor de druk van het verhaal.

avatar van nadrin

nadrin

Heel goede film onderhoudend en vaak verrassend

avatar van de grunt

de grunt

Niet te rijmen dat deze veelbelovende film zo tactloos op een goedkoop drama aanstuurt, daar de karakterontwikkeling, sfeertekening en misdaadpassages een ongelofelijk niveau halen. Cianfrance heeft zich lelijk vertild. 3*

avatar van mikey

mikey

Van een lekkere misdaadfilm naar een epos waar je niet op hoopt. Jammer hoor. De opening was briljant. Maar terugblikkend was alleen het eerste gedeelte interessant.

avatar van The main man!!

The main man!!

Grappige film, waar Gosling zich wel erg belachelijk maakte door dat gekrabbel van pennestreken in zijn nek wat zogenaamd een tatoeage moet voorstellen, het leek eerder op een tatoeage van een nerd die zijn eerste lelijke vriendinnen naam op zijn nek heeft geschreven met een balpen, lol.

Grappig was ook dat hij niet eens een t shirt normaal kon aantrekken, want die zat binnenstebuiten, dus hij liep wel voor schut in deze film, vraag me af of hij dat zelf in de gaten had?

Niettemin was dit een puike film, en heb me er goed mee vermaak.

Leuk dat Gosling zijn vrouw Mendes hier ook in mee speelt!!