• 9.373.522 stemmen

The Place beyond the Pines (2012)

Misdaad / Drama | 140 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Derek Cianfrance

Met onder meer: Ryan Gosling, Bradley Cooper en Eva Mendes

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 april 2013

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Place beyond the Pines

"One moment can change your life."

Luke (Gosling) is een professionele motorrijder die erachter komt dat hij een zoon heeft bij zijn ex-vriendin Romina (Mendes), met wie hij al een jaar geen relatie meer heeft. Luke besluit per motor banken te gaan beroven, om zijn zoon financiële ondersteuning te kunnen bieden. Hij raakt echter verzeild in een gewelddadige confrontatie met een jonge politieagent (Cooper). De gevolgen hiervan strekken tot aan de volwassen levens van hun zonen.

Luke Glanton

• 20220 berichten

Drive 2?

avatar van MyOwnStyle

MyOwnStyle

Nieuwe film met Gosling, ééntje op naar uit te kijken dus

avatar van MGoody

MGoody

Kijk erg uit naar deze film!

avatar van schram101

schram101

Plot klinkt cool. Gosling is populair de laatste tijd volges mij.

avatar van missl

missl

Gosling is er maar druk mee, hij kiest wel interessante filmprojecten dus ik blijf hem voorlopig nog even volgen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11904 berichten

Was ook het eerste wat bij mij opkwam... Ben wel erg benieuwd Cooper in een serieuze rol te zien.

avatar van wwelover

wwelover

BlueJudaskiss schreef:

Dat doet hij toch vrij vaak tegenwoordig?

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Sterke trailer. Erg veel zin in, scriptkeuzes van Gosling zijn sowieso uitermate sterk.

avatar van Loepsaal

Loepsaal

Ik ga kijken voor Rose Byrne, de rest is meegenomen.

cordiacovens

Zeker één van de films waar ik het meest naar uitkijk

avatar van schram101

schram101

Prima trailer. Ziet er boeiend uit.

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Trailer zag er goed uit, alleen beetje jammer van Mendes.

disneystore

Ja ja ja ja ja ja, tot April.

avatar van Shinobi

Shinobi

Rianneke_Dan schreef:

Trailer zag er goed uit, alleen beetje jammer van Mendes.

Zal wel komen, omdat ze Ryan Gosling's vriendin is.

Op zich heb ik niks tegen haar.

Anyway, zeker wel eentje om in de gaten te houden. Sowieso Ryan Gosling volg ik de laatste tijd erg nauw, zeker na vorig jaar Drive gezien te hebben.

avatar van Loepsaal

Loepsaal

motoren en tattoos kunnen me niet boeien en er zit verdomd weinig Rose Byrne in de trailer..

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Ik volg Gosling ook op de voet. Met Gangster Squad, Only God Forgives en deze film kan het zo maar weer eens een uitermate goed jaar worden voor hem.

avatar van doncorleone

doncorleone

In die trailer lijkt hij lijkt op Peter Stormare (die grote blonde boef / maatje van Steve Busceme) in Fargo.

In elk geval.. Trailer ziet er leuk uit. Komt op het lijstje.

Te zien tijdens het PAC-Festival van Pathé op 17 maart

disneystore

Wel een lelijke poster als je 't mij vraagt.

avatar van goongumpa

goongumpa

Met muziek van Mike Patton. Nice.

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

disneystore schreef:

Wel een lelijke poster als je 't mij vraagt.

De onderkant is mooi, bovenkant erg matig ja.

avatar van Sunday

Sunday

Ben erg benieuwd naar deze film. Ryan Gosling heeft me met Drive toch blij verrast, Hoop ook dat Eva Mendes een beetje meevalt. Geen grote fan van....

Nicolage Rico schreef:

De onderkant is mooi, bovenkant erg matig ja.

Inderdaad, de onderkant was me nog niet eens opgevallen omdat die lelijke bovenkant alleen mijn aandacht trok. Het plot lijkt trouwens anders wel een beetje té veel op Drive

cordiacovens

Als je het plot leest en/of de trailer kijkt dan kom je er snel genoeg achter dat de enige overeenkomst tussen beide films is dat Gosling iemand speelt die goed met een voertuig overweg kan.

cordiacovens schreef:

Beide gedaan, maar de link met "politie" en "overvallen" (en daarna nog eens wegrijden met de buit) is ook vrij rap gemaakt hoor.

cordiacovens

Dat komt in veel films voor..Maakt niet zoveel uit. We oordelen wel wanneer we de film gezien hebben

avatar van Kaya.

Kaya.

"If you gonna ride like lightning, you gonna crash like thunder."

Ik heb deze film zojuist voor het eerst mogen aanschouwen. Neergezet als een mix van Blue Valentine en Drive, speelt Ryan Gosling een professioneel motorrijder die erachter komt dat hij een zoon heeft gekregen tijdens een onenightstand. Inmiddels heeft de moeder een relatie gekregen met iemand anders. Dit resulteert in een fikse knokpartij, met alle gevolgen van dien.

Deze film laat mij achter met gemengde gevoelens. Laat ik daar duidelijk over zijn. Het weet knap een onderhuidse spanning te creëren dankzij de aparte sfeer die rond bepaalde scènes van de film hangt. Jammer genoeg is de vertelstructuur veel te ingewikkeld voor een relatief simpel verhaal van 140 minuten. Desondanks wordt er regelmatig van substory naar substory gesprongen waardoor er weinig tot geen binding ontstaat met de personages. Ook de acteerprestaties zijn matig te noemen. Hoewel Gosling voornamelijk op de automatische piloot speelt, blijft hij verreweg het meest memorabele personage in het verhaal. De soundtrack bevat een aantal mooie nummers, maar die worden niet altijd even goed geïmplementeerd.

Voor een film die het beste uit twee toppers (Blue Valentine, Drive) zou moeten halen, stelt het behoorlijk teleur. Het voelt eerder aan als een gekunstelde film die door foute beslissingen tijdens de productie af hebben gedaan aan het totaalplaatje. Hier had meer ingezeten. Jammer.

★★½

avatar van rep_robert

Huh, inderdaad haha.

Zondag in Pathé kijken. Heb er wel zin in.