• 9.374.502 stemmen

The Place beyond the Pines (2012)

Misdaad / Drama | 140 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Derek Cianfrance

Met onder meer: Ryan Gosling, Bradley Cooper en Eva Mendes

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 april 2013

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot The Place beyond the Pines

"One moment can change your life."

Luke (Gosling) is een professionele motorrijder die erachter komt dat hij een zoon heeft bij zijn ex-vriendin Romina (Mendes), met wie hij al een jaar geen relatie meer heeft. Luke besluit per motor banken te gaan beroven, om zijn zoon financiële ondersteuning te kunnen bieden. Hij raakt echter verzeild in een gewelddadige confrontatie met een jonge politieagent (Cooper). De gevolgen hiervan strekken tot aan de volwassen levens van hun zonen.

Luke Glanton

Romina Gutierrez

Jason Kancam

Jennifer Cross

Bill Killcullen

Robin Van Der Hook

• 20220 berichten

Kaya heeft z´n berichtje dat hij naar de film uitkijkt reeds verwijderd.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

Erg goede film..beste film die ik vandaag op het PAC festival heb gezien. Review komt nog

avatar van Latino24

Latino24

Eva Mendes heeft mij het meest verrast in deze prachtige rauwe film. Wat een kwetsbare rol zet zij hier neer.

avatar van rep_robert

Best een bijzondere film die mij de volledige 140 minuten in z'n greep heeft gehouden.

The Place Beyond the Pines is geen conventionele film. De muziek werkt hypnotiserend en af en toe kreeg ik de eerste drie kwartier het idee naar een nieuwe versie van Drive te kijken. Gosling speelt weer een ingetogen rol als zwijgende man met uiteindelijk toch een kort lontje, de muziek werkt hypnotiserend en de motors zorgen dit keer voor een flinke portie adrelanine. Zijn verhaallijn, omschreven hier in het plot, vormt maar een klein deel van het plot.
Wanneer een overval uit de hand loopt en ontaardt in een politieachtervolging met Cooper met verstrekkende gevolgen voor Gosling zijn personage. Waar je zou denken dat de film ophoudt gaat de film gewoon verder.

Wat zijn de gevolgen voor de kwetsbare Eva Mendes als moeder van het kind die Gosling achterlaat en hoe gaat Bradley Cooper om met de gevolgen van deze "heldenactie", of is hij uberhaupt wel een held? Hij krijgt te maken met corrupte agenten onder leiding van Ray Liotta, die zoals altijd dit soort personages op een ijzingwekkende manier kan neerzetten. De onderhuidse spanning is het grootst in dit verhaallijn, waar adrelanine de bovenhand voert met de spectaculaire motorscenes uit het eerste gedeelte.

Hierna zijn we 15 jaar verder. Cooper heeft het geschopt tot politicus en voert nu campagne voor een nog hogere functie. Het gaat hier echter vooral om zijn zoon, die het verkeerde pad bewandelt en hierbij de zoon van Eva Mendes en Gosling mee sleurt. De zoon is op zoek naar zijn identiteit en gaandeweg zie je dat hij steeds meer op zijn pa lijkt en zich ook met hem identificeert. . Ondanks dat het geen sympathieke personen zijn leef je toch mee en daar ligt de kracht van de film. Het laat zo ontzettend goed zien hoe de acties van 1 persoon doordringen de levens van vele anderen en dat zie je niet vaak zonder dat je met een mozaïk film te maken krijgt. Uiteindelijk zorgt dit ook voor een slimme mix van actie, misdaag, spanning en drama.

Ook op artistiek gebied weet de film te imponeren. Het geluid van de motoren, de slimmere camerahoeken(bv. vanuit de auto's vd achtervolgende agenten bijvoorbeeld), de muziek die je laat dagdromen. Eigenlijk klopt alles!

• 20220 berichten

Niet zo goed als Drive dus?

avatar van rep_robert

Dat niet, maar dat is ook moeilijk om te evenaren natuurlijk Daarnaast valt alleen het eerste deel van de film lichtjes te vergelijken met die film. Deze film bestaat eigenlijk uit drie delen.

Naomi Watts

Vergelijking met Drive lijkt me ook behoorlijk willekeurig. Op Gosling na zie ik geen enkel raakvlak. Lijkt me meer een geval van een smal referentiekader.

avatar van rep_robert

Komt inderdaad vooral door Gosling die hier een soortgelijke rol neerzet

Naomi Watts

Er lijkt me alleen wat te veel in verhaal in zitten maar dat Sean Bobbitt de D.O.P. is doet me wel deugd. Wel fijn jouw bevestiging op dit vlak. Ik zie het weer helemaal zitten .

Naomi Watts schreef:

Ik heb deze nog niet gezien, maar Rep had het erover dat hij het gevoel had de eerste drie kwartier naar Drive 2 zat te kijken.

Ik hoop sowieso dat de films verder geen raakvlakken hebben.

Naomi Watts

Maak je daar maar niet druk om. Mike Patton is de composer . Zeg maar gedag tegen de sfeer .

avatar van rep_robert

Het deed me er aan denken ja, maar de stijl is verder wel compleet anders. Wanneer Luke Stanton door iemand anders werd gespeeld zou ik die connectie ook niet gemaakt hebben. Alleen is het wel duidelijk dat niemand anders dan Gosling op dit moment zulke rollen kan spelen.

Naomi Watts schreef:

avatar van rep_robert

Gaat niet helemaal goed bij het quoten of wel? Rotterdams virusje?

• 20220 berichten

Ik vond 'm wel grappig. Tis ook maar een glimlach hè.

Enne... ik kom niet uit Rotterdam.

Virusjes blijven nooit lokaal

• 20220 berichten

Het heeft jou ook al bereikt.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

The Place Beyond The Pines

The Place Beyond the Pines is een andere film dan de trailer zou doen vermoeden, het is een verhaal over nalatenschap en gevolgen die bepaalde keuzes hebben verspreid over verschillende generaties, meer wil ik niet zeggen hiervoor raad ik iedereen aan de film zelf te gaan zien.

Cianfrance vorige film Blue Valentine was voor mij zeer geslaagd, deze film is grootser in omvang en in kwaliteit overtreft de film ook Cianfrance zijn vorige film. De film is een rauw drama geworden wat 2 uur en 20 minuten duurt maar mij geen seconde heeft verloren. De film is continue spannend, al wordt er niet mee te koop gelopen, alles bouwt langzaam op met sommige adrenaline momenten die overigens zeer goed geschoten zijn. Door dat er goed de tijd word genomen, kan ik me goed met de karakters identificeren en is het moeilijk een keuze te maken tussen verschillende karakters. De muziek ondersteunt het verhaal erg goed, het is namelijk nergens een vrolijke film en de muziek laat dat ook duidelijk merken.

Ryan Gosling speelt hier een geweldige rol, ja de rol lijkt een beetje z'n rol uit Drive maar de film heeft verder niets te maken met Drive. Ook Bradley Cooper en Eva Mendes vond ik zeer overtuigend. de rest van de cast vond ik ook tot aan de kleinste rollen sterk spelen,
De chemie tussen Gosling en Mendes is duidelijk voelbaar, niet gek aangezien de twee in het echt een relatie hebben, dat terzijde speelde alle hoofdpersonages erg goed. ook Dane Dehaan en de jongen die Cooper's zoon speelde

The Place Beyond the Pines heeft mij 140 minuten geraakt en in zijn greep gehouden en de hoge verwachtingen die ik vooraf had meer dan ingelost het is een zeer sterk geacteerd en gemaakt rauw drama over de gevolgen van keuzes die gemaakt worden en nalatenschap.

avatar van Justinvdk

Justinvdk

rep_robert schreef:

Voortreffelijk verwoord, precies mijn gedachte bij deze film.

avatar van soom

soom

Tot mijn grote schande in slaap gevallen bij A Late Quartet voor de tijdsduur van 5 a 10 minuten, (hoewel ik, zelfs met ogen dicht en in sluimerstand, nog iets mee kreeg van de immer geweldige Philip Seymour Hoffman) bleef ik tijdens die film duf voor me uit zitten staren, maar was ik daarna voldoende wakker om deze film te kunnen aanschouwen. Ik wist niet wat te verwachten, dus ik ging volledig blanco deze film in.

Tamelijk serieus van aard, ietwat te lang van toon, maar het zet wel aan tot een mooi product. Ryan Gosling is zoals altijd wel goed, Bradley Cooper kan zich net ietsje beter houden bij de zoveelste Hangover 1000 en andere luchtigheid, hetzelfde geldt voor Eva Mendes. Eva is zelfs nog zwakker dan Bradley, het leek er wel op alsof ze een partijtje 'Wie kan het minst goed acteren van ons twee?' aan het doen waren. Ghehe. Niet mijn favoriete acteurs iig, allebei niet echt, hoewel ondanks dat gegeven, Bradley toch het minst slecht bezig was en mij ondanks wat ik net schreef, toch zover kreeg dat ik wegkeek van het scherm. (wat wil inhouden dat ik me met een scene te veel inleefde).

3.5*. Niet echt mijn ding. Maar toch interessant genoeg.

schram101

Deze film trekt me toch veel meer dan die andere Gosling, Only God Forgives. Boeiende trailer hoor. Mooi sfeertje.

avatar van Minken

Minken

Hmm, ik heb het zeker andersom, maar kijk hier ook wel naar uit.

Naomi Watts

Dat zal bijna iedereen wel hebben. Refn is natuurlijk een groots cineast, en Cliff Martinez is er weer bij. Een garantie voor een klein meesterwerk. Bij Refn ook verzekerd dat je meer dan eens naar de bios moet gaan.

schram101

Het zal er mee te maken hebben dat ik Drive ook niet zo goed vond. Al wil ik die absoluut een nieuwe kans geven binnenkort.

• 20220 berichten

Alleen hoe het personage van Gosling die bank beroofd.

Eerst huppelen en vervolgens dat wijvenstemmetje.

avatar van rep_robert

Zag de trailer vandaag ook voor Side Effects, had nog niet eerder één gezien. Eindelijk eens een normale trailer die niet alles verraad.

Rico, kijk de film en je oordeel zal wel anders vallen Daarnaast is het natuurlijk geen Ocean's Eleven qua voorbereiding

• 20220 berichten

Ik kijk verder erg uit naar de film. En Gosling vind ik ook een fijn acteur. Maar opvallend is het wel, in de trailer.

avatar van dudebag

dudebag

Net mijn in-depth review geupload naar mijn nieuwe website, Dude Reviews Movies!

Nog een leuke Italiaanse poster