• 9.374.701 stemmen

Geregisseerd door: Petter Næss

Met onder meer: Florian Lukas, Rupert Grint en David Kross

Gesproken taal: Duits, Noors en Engels

Plot Into the White

"Inspired by the true world war II story."

Hoog boven de barre Noorse wildernis schieten Duitse en Engelse piloten elkaar neer tijdens een toevallige gewelddadige ontmoeting. Geïsoleerd in de Noorse wildernis moeten ze de strenge winter zien te overleven. Hoewel de oorlog hen tot vijanden heeft gemaakt, is het moeilijk om deze vijandschap te handhaven naarmate de dagen vorderen. Vanwege wederzijdse behoeften ontstaat er een ongeëvenaarde vriendschap en worden ze zelfs kameraden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Karl-Heinz Strunk

Richard Thomas Partridge

Robin Southey Smith

Horst Schopis

Josef Auchtor

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Mooi avontuur/ drama. Het thema is wat mij betreft de verdeeldheid die oorlog zaait. Alle figuren gaan bij zichzelf ten rade over de invalshoeken die de oorlog hen oplegt.

Mooi verhaal goed uitgewerkt tegen een prachtig wit landschap.

Knap vind ik dat in deze film de kou te voelen is, waar "the Grey" dat minder deed.

avatar van blurp194

blurp194

Verrassend goede film. Met toch misschien net iets te weinig claustrofobie in de hut - ik miste het echt tastbare, waardoor je in de setting gezogen wordt. Zoals dat ooit in Das Boot zo geniaal overgebracht werd. Hier blijft de sfeer net iets afstandelijker. Gemiste kans, maar toch nog steeds een erg indrukwekkend verhaal met een paar erg mooie en harde scenes. Goed ook dat iedereen hoofdzakelijk de goeie taal spreekt.

Rupert Grint verdient een vermelding - goed bezig, die jongen. Goeie acteur, je zou haast vergeten waar we 'm van kennen.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Mooi filmpje dit ook weer, die Florian Lukas is me toch een acteur van hoog niveau. Goeie beelden van de Noorse winters en een goed verhaal over een hutje op de berg in de oorlog.

avatar van Zeriel

Zeriel

In film als deze moet het hebben van onderhuidse spanning en geloofwaardige karakters. Deze film ontbeert beide. Er is geen moment dat ik geloof dat we in 1940 zijn, of dat ze het daadwerkelijk moeilijk hebben en niet gewoon in de studio zitten, laat staan dat deze mensen echt zouden kunnen zijn.

Het lijkt aardig te beginnen, maar zodra die "duitser" gewoon engels gaat spreken, vallen alle acteurs door de mand. Op waarheid geinspireerd of niet, deze film is volstrekt ongeloofwaardig.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een paar Duitse en Engelse piloten op elkaar aangewezen zijn als ze neerstorten in de Noorse wildernis. Een waargebeurd verhaal dat zich grotendeels op één locatie afspeelt. Mooi om te zien hoe de onderlinge verhoudingen tussen deze vijanden gaandeweg veranderen. Naar het einde toe wordt het wel wat langdradig. Een goeie 3.0 sterren.

avatar van Geno

Geno

Het is een bijzonder aardig thema; overleven door vriendschap te sluiten met je vijand.

Maar het is nogal een opgave om aan de hand van dit waargebeurde verhaal een film boeiend te krijgen omdat je niet zomaar dingen aan toe kunt voegen. Temeer er het verhaal zelf al flinterdun is, laat staan een verhaallijn heeft.

De kracht van de film moet dan liggen in de personages en de psychologische processen.

En juist daarin gaat de film een beetje mank. Hoe moeizaam en hoe reëel de toenaderingsgesprekken ook zijn neergezet; filmisch is dat niet interessant, althans niet voldoende.

Daarbij had ik ook een 'nova zembla' gevoel. Het moest koud zijn, maar soms voelde ik de kou helemaal niet.

Misschien lag het aan de regisseur, misschien aan de matigheid van de acteurs,... ik vond de film bijzonder matig.

avatar van james_cameron

Sympathieke maar wel wat simplistisch uitgewerkte oorlogsfilm, over de noodgedwongen samenwerking tussen een aantal in de wildernis van Noorwegen gecrashte engelse en duitse piloten. Leuke rollen van alle betrokkenen en onderhoudend genoeg, maar de beperkte setting en de oppervlakkige aanpak van het weinig diepgravende script staan een echt goede beoordeling in de weg.

avatar van Decec

Decec

Een goede oorlog/drama film...

Een waargebeurd verhaal...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Bekende acteur Rupert Grint (Harry Potter) en Florian Lukas (Nordwand)....

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...