• 9.374.505 stemmen

Geregisseerd door: Petter Næss

Met onder meer: Florian Lukas, Rupert Grint en David Kross

Gesproken taal: Duits, Noors en Engels

Plot Into the White

"Inspired by the true world war II story."

Hoog boven de barre Noorse wildernis schieten Duitse en Engelse piloten elkaar neer tijdens een toevallige gewelddadige ontmoeting. Geïsoleerd in de Noorse wildernis moeten ze de strenge winter zien te overleven. Hoewel de oorlog hen tot vijanden heeft gemaakt, is het moeilijk om deze vijandschap te handhaven naarmate de dagen vorderen. Vanwege wederzijdse behoeften ontstaat er een ongeëvenaarde vriendschap en worden ze zelfs kameraden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Karl-Heinz Strunk

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

avatar van yesplease

yesplease

Klein verhaal, maar goed uitgevoerd. Bovendien is er het mooie Noorse landschap.

avatar van Actarus

Actarus

Een gelijkaardig verhaal zoals "Enemy Mine", maar niet in space! Klinkt leuk...

avatar van vranque

vranque

Gevoelige en erg goed in beeld gebrachte thematiek in dit drama.

Prima geacteerd en heerlijk om het tweetalig te beleven. Locatie is prachtig en bij vlagen zijn de landschapsopnames adembenemend..Maar verder raakt het de gevoelige snaar niet en komt het uiteindelijk nogal knullig en ongeloofwaardig over. Neemt niet weg dat deze goed te zien is maar verwacht geen wonderen.

avatar van SE7EN

SE7EN

prima film

avatar van Oliveri

Oliveri

Vooral het sterke acteerwerk en het ruige Noorse berglandschap maken deze film een genot om naar te kijken.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Soms erg flauw, maar wel lekkere sfeer en mooie plaatjes van het Scandinavische landschap.

avatar van andijvie

andijvie

Prima film, goed voor een lekker avondje ontspannen film kijken.

Paar minpuntjes; door net voldoende acteren bleven de karakters oppervlakkig. Wanneer een film gaat over 5 man in een hutje, dan moet het acteren top zijn. Het einde van de film was een grote sof. Alsof een ieder wakker schrok 5 min voor tijd en besefte dat de film heel snel een einde moest hebben. Jammer, t was niet slecht, zeker niet .. maar t had beter gekund en gemoeten.

avatar van Rodger

Rodger

Wel een verassend mooi oorlogsdrama, die echt niet verveelt..

3**

avatar van ipsje

ipsje

Deze film was best bekijkbaar, meer moet dat niet zijn, de beelden waren mooi, heb me niet verveelt, sommige dingen waren niet geloofwaardig maar dat stoorde uiteindelijk niet....alleen de popcorn ontbrak.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Mooi avontuur/ drama. Het thema is wat mij betreft de verdeeldheid die oorlog zaait. Alle figuren gaan bij zichzelf ten rade over de invalshoeken die de oorlog hen oplegt.

Mooi verhaal goed uitgewerkt tegen een prachtig wit landschap.

Knap vind ik dat in deze film de kou te voelen is, waar "the Grey" dat minder deed.

avatar van blurp194

blurp194

Verrassend goede film. Met toch misschien net iets te weinig claustrofobie in de hut - ik miste het echt tastbare, waardoor je in de setting gezogen wordt. Zoals dat ooit in Das Boot zo geniaal overgebracht werd. Hier blijft de sfeer net iets afstandelijker. Gemiste kans, maar toch nog steeds een erg indrukwekkend verhaal met een paar erg mooie en harde scenes. Goed ook dat iedereen hoofdzakelijk de goeie taal spreekt.

Rupert Grint verdient een vermelding - goed bezig, die jongen. Goeie acteur, je zou haast vergeten waar we 'm van kennen.

avatar van Ddmr

Ddmr

Een film met een fenomenale boodschap! Worden tegenwoordig niet veel meer films gemaakt waarin het verhaal sterk is. Goed vermaak.

avatar van Icer

Icer

Waargebeurd verhaal, deze film laat zien dat we boven alles gewoon mensen die in geval van nood zich het doel stellen te overleven en doen wat door voor nodig is. Overtuigingen zitten daarbij alleen maar in de weg en doen er dan niet meer toe.

avatar van specialized

specialized

Heb zeker genoten van deze film.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Een wat traag op gang komende film maar op het eind een boeiende film. 3.0

avatar van mnrk

mnrk

Dit was toch wel een prima film van Petter Næss....

Het verhaal is in orde en laat een mooi beeld achter van hoe het ook kan in tijden van oorlog, en natuurlijk speelt de gehele setting ook mee. Hierdoor krijgt deze film precies de sfeer mee die het nodig heeft....

Het acteerwerk van de groep was ook in orde, vooral het tweetalige was goed gedaan (zoals het hoort eigenlijk)...Rupert Grint heeft me ook positief verrast.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Mooi filmpje dit ook weer, die Florian Lukas is me toch een acteur van hoog niveau. Goeie beelden van de Noorse winters en een goed verhaal over een hutje op de berg in de oorlog.

avatar van madmax1

madmax1

Goed geacteerd , echter zwak op een plaats toneel gespeeld oorlogs drama ,dat niet boeiend word.

avatar van Gameface

Gameface

Heerlijke film met een prima cast....prachtige beelden van Noorwegen. Waargebeurd. Feel good movie wat mij betreft.

avatar van Toontje G

Toontje G

Sterk verhaal, goed geacteerd.

Knap gedaan om bijna een hele film te maken met 5 hoofdpersonen in een blokhut. Blijft tot het laatst toe een boeiende film.

avatar van schram101

schram101

Trailer ziet er aardig uit. Zal deze eens opzoeken.

avatar van wimaroca

wimaroca

andijvie schreef:

Prima film, goed voor een lekker avondje ontspannen film kijken.

100% mee eens,alleen geef ik een 0,5 puntje minder

avatar van qwertzu

qwertzu

Erg mooie film, goed geacteerd, vooral Rupert Grint (Ron Wemel in de Harry Potter films) viel me in positieve zin op! Maar ook die ander Engelse acteur, ik dacht meteen daar hebben we een waardige opvolger voor Hugh Grant!

Mooi verhaal over een heftige tijd, waarin duidelijk naar voren komt dat we allemaal gewoon mensen zijn!

avatar van janwauters

janwauters

superdeluxe film voor de liefhebbers van het genre.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Als je van het genre houdt, een prima film. Men brengt met twee vijandige kampen een tijd door in een hut en daarom heen is het verhaal geweven. En zoals altijd als je mensen bij elkaar zet van twee verschillende kampen leert men ook de menselijke kant van elkaar kennen en soms groeit daar zelfs een vriendschap uit voort, zoals ook in de film valt te zien. Kijk vooral even naar de aftiteling!

Mooie film met een goed geacteerd verhaal wat ook nog eens op de waarheid gebaseerd is.

avatar van mixmaster

mixmaster

prachtige verfilming van een waargebeurd verhaal , tijdens de 2e wereldoorlog.

hoe engelsen en duitsers met elkaar bevriend raken in een berghut in Noorwegen.

knappe acteerprestaties en de film verveeld nergens , ik heb een mooie film gezien.

avatar van @KTV

@KTV

Wat een vreselijke slaapverwekkende film ! JAMMER !