Genre: Actie / Oorlog
Geregisseerd door: Petter Næss
Met onder meer: Florian Lukas, Rupert Grint en David Kross
Gesproken taal: Duits, Noors en Engels
Plot Into the White
"Inspired by the true world war II story."
Hoog boven de barre Noorse wildernis schieten Duitse en Engelse piloten elkaar neer tijdens een toevallige gewelddadige ontmoeting. Geïsoleerd in de Noorse wildernis moeten ze de strenge winter zien te overleven. Hoewel de oorlog hen tot vijanden heeft gemaakt, is het moeilijk om deze vijandschap te handhaven naarmate de dagen vorderen. Vanwege wederzijdse behoeften ontstaat er een ongeëvenaarde vriendschap en worden ze zelfs kameraden.
Karl-Heinz Strunk
Richard Thomas Partridge
Robin Southey Smith
Horst Schopis
Josef Auchtor
jarno1975 (moderator series)
yesplease
Klein verhaal, maar goed uitgevoerd. Bovendien is er het mooie Noorse landschap.
Actarus
Een gelijkaardig verhaal zoals "Enemy Mine", maar niet in space! Klinkt leuk...
jarno1975 (moderator series)
vranque
Gevoelige en erg goed in beeld gebrachte thematiek in dit drama.
Prima geacteerd en heerlijk om het tweetalig te beleven. Locatie is prachtig en bij vlagen zijn de landschapsopnames adembenemend..Maar verder raakt het de gevoelige snaar niet en komt het uiteindelijk nogal knullig en ongeloofwaardig over. Neemt niet weg dat deze goed te zien is maar verwacht geen wonderen.
Oliveri
Vooral het sterke acteerwerk en het ruige Noorse berglandschap maken deze film een genot om naar te kijken.
SnakeDoc
Soms erg flauw, maar wel lekkere sfeer en mooie plaatjes van het Scandinavische landschap.
andijvie
Prima film, goed voor een lekker avondje ontspannen film kijken.
Paar minpuntjes; door net voldoende acteren bleven de karakters oppervlakkig. Wanneer een film gaat over 5 man in een hutje, dan moet het acteren top zijn. Het einde van de film was een grote sof. Alsof een ieder wakker schrok 5 min voor tijd en besefte dat de film heel snel een einde moest hebben. Jammer, t was niet slecht, zeker niet .. maar t had beter gekund en gemoeten.
Rodger
Wel een verassend mooi oorlogsdrama, die echt niet verveelt..
3**
ipsje
Deze film was best bekijkbaar, meer moet dat niet zijn, de beelden waren mooi, heb me niet verveelt, sommige dingen waren niet geloofwaardig maar dat stoorde uiteindelijk niet....alleen de popcorn ontbrak.
Smugmarty
Mooi avontuur/ drama. Het thema is wat mij betreft de verdeeldheid die oorlog zaait. Alle figuren gaan bij zichzelf ten rade over de invalshoeken die de oorlog hen oplegt.
Mooi verhaal goed uitgewerkt tegen een prachtig wit landschap.
Knap vind ik dat in deze film de kou te voelen is, waar "the Grey" dat minder deed.
blurp194
Verrassend goede film. Met toch misschien net iets te weinig claustrofobie in de hut - ik miste het echt tastbare, waardoor je in de setting gezogen wordt. Zoals dat ooit in Das Boot zo geniaal overgebracht werd. Hier blijft de sfeer net iets afstandelijker. Gemiste kans, maar toch nog steeds een erg indrukwekkend verhaal met een paar erg mooie en harde scenes. Goed ook dat iedereen hoofdzakelijk de goeie taal spreekt.
Rupert Grint verdient een vermelding - goed bezig, die jongen. Goeie acteur, je zou haast vergeten waar we 'm van kennen.
Ddmr
Een film met een fenomenale boodschap! Worden tegenwoordig niet veel meer films gemaakt waarin het verhaal sterk is. Goed vermaak.
Icer
Waargebeurd verhaal, deze film laat zien dat we boven alles gewoon mensen die in geval van nood zich het doel stellen te overleven en doen wat door voor nodig is. Overtuigingen zitten daarbij alleen maar in de weg en doen er dan niet meer toe.
hoffhaan
Een wat traag op gang komende film maar op het eind een boeiende film. 3.0
mnrk
Dit was toch wel een prima film van Petter Næss....
Het verhaal is in orde en laat een mooi beeld achter van hoe het ook kan in tijden van oorlog, en natuurlijk speelt de gehele setting ook mee. Hierdoor krijgt deze film precies de sfeer mee die het nodig heeft....
Het acteerwerk van de groep was ook in orde, vooral het tweetalige was goed gedaan (zoals het hoort eigenlijk)...Rupert Grint heeft me ook positief verrast.
Chuck Taylor
- 1953 stemmen
Mooi filmpje dit ook weer, die Florian Lukas is me toch een acteur van hoog niveau. Goeie beelden van de Noorse winters en een goed verhaal over een hutje op de berg in de oorlog.
madmax1
Goed geacteerd , echter zwak op een plaats toneel gespeeld oorlogs drama ,dat niet boeiend word.
Gameface
Heerlijke film met een prima cast....prachtige beelden van Noorwegen. Waargebeurd. Feel good movie wat mij betreft.
Toontje G
Sterk verhaal, goed geacteerd.
Knap gedaan om bijna een hele film te maken met 5 hoofdpersonen in een blokhut. Blijft tot het laatst toe een boeiende film.
wimaroca
Prima film, goed voor een lekker avondje ontspannen film kijken.
100% mee eens,alleen geef ik een 0,5 puntje minder
qwertzu
Erg mooie film, goed geacteerd, vooral Rupert Grint (Ron Wemel in de Harry Potter films) viel me in positieve zin op! Maar ook die ander Engelse acteur, ik dacht meteen daar hebben we een waardige opvolger voor Hugh Grant!
Mooi verhaal over een heftige tijd, waarin duidelijk naar voren komt dat we allemaal gewoon mensen zijn!
knusse stoel
Als je van het genre houdt, een prima film. Men brengt met twee vijandige kampen een tijd door in een hut en daarom heen is het verhaal geweven. En zoals altijd als je mensen bij elkaar zet van twee verschillende kampen leert men ook de menselijke kant van elkaar kennen en soms groeit daar zelfs een vriendschap uit voort, zoals ook in de film valt te zien. Kijk vooral even naar de aftiteling!
Mooie film met een goed geacteerd verhaal wat ook nog eens op de waarheid gebaseerd is.
mixmaster
prachtige verfilming van een waargebeurd verhaal , tijdens de 2e wereldoorlog.
hoe engelsen en duitsers met elkaar bevriend raken in een berghut in Noorwegen.
knappe acteerprestaties en de film verveeld nergens , ik heb een mooie film gezien.

In de ban van 'Society of the Snow' op Netflix? Probeer deze films ook eens

Hodejegerne