• 9.379.405 stemmen

Met onder meer: Dane DeHaan, Alex Russell en Michael B. Jordan

Releasedatum: 15 maart 2012

• meJane Bekijk via meJane

Plot Chronicle

"What are you capable of?"

Drie doodnormale middelbare scholieren doen een ongelooflijke ontdekking. Ze vinden in het bos een mysterieuze substantie waar ze aan bloot gesteld worden en waardoor ze superkrachten ontwikkelen. Als ze leren om de superkrachten onder controle te houden en ze te gebruiken in hun voordeel, beginnen hun levens uit de hand te lopen en hun duistere kanten naar boven te komen.

avatar van matthieu1204

matthieu1204

leuke film wel voor een keertje te kijken, al had ik op het laatst het idee dat ik naar een jongere versie van magneto van x men aan het kijken was

avatar van weaselweasel

weaselweasel

Het is niet vaak dat ik zo'n slechte, visueel onconsistente en simpelweg onkundig geschreven film zie.

Maar Chronicle is er zo eentje. Een briljante film had ik niet verwacht, maar mijn god, wat een cinematografisch dieptepunt. De hele film leunt op 'stel je voor dat je superkrachten hebt' en blijft hangen in het ongeloof van de jongens daarover. De film bevat vrijwel geen spanningsboog en lijkt op veel momenten niet meer dan een tentoonstelling van special effects.

avatar van jan

jan

Traag. Handycam is heel irritant om naar te kijken. Even is niet erg, maar de hele film door...? Erg teleurstellend.

avatar van stasi

stasi

Lekker vlot en onderhouden verhaal. Special effects had op sommige punten beter gekunt en het "handycam" perpectief is niet echt storend gezien de beelden stabiel zijn.

avatar van arlas

arlas

vond het wel een leuke film. heb me er best mee vermaakt.

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

Ben hier wel benieuwd naar. Ga hem binnenkort maar eens kijken. Ik word hier ook niet veel wijzer gezien 50 procent zegt dat de special effects geweldig zijn en de andere 50 procent dat de effecten ronduit bagger zijn.

avatar van tal1b

tal1b

effects zijn wel oke, je moet er niet teveel van verwachten.

het hele handycam gedoe had voor mij hier niet gehoeven.

avatar van zerodopa

zerodopa

Erg amerikaans gebracht deze film:).. Ik zou deze fim zien als een leuke film voor de brakke zondagavond. Verhaal zit oke in elkaar, paar mooie shots en effects. Een redelijke verhaallijn (niet te veel bij voorstellen) en vond het toch wel origineel. Uitwerking is ook oke.

avatar van Mega-Video

Mega-Video

Absoluut een film waar meer uitgehaald had kunnen worden om de fantasie nog meer te prikkelen. Erg goedkoop product waar je dus echt niet voor thuis hoeft te blijven. De pubers vinden dit overigens wel een leuke film, dus op ieder potje past een deksel. Ben je puber af......laat die deksel dan maar lekker dichtzitten.

Erg matig.

avatar van barcam

barcam

In het begin aangenaam qua concept en verhaal maar het volledig over de top onnozel einde vergalt alles.

avatar van Honey Blossom

Honey Blossom

The climax just hit the right spot!
Like someone said: 'With great powers comes great responsibilty.'

Rating: 4*

avatar van dienmam

dienmam

zwaar harde film, verhaal oke, maar zeer goed de kijken. beter als de rest van de rotzooi wat 2012 me gebracht heeft

avatar van Revolt

Revolt

Geweldig concept, helaas minder uitgevoerd. Acteerwerk was niet bepaald goed, en de effecten waren al helemaal ondermaats. 3*

avatar van j3r03n

j3r03n

Ik vond de film erg tegenvallen. had na de trailers iets heel anders verwacht. Jammer dat ze met dit concept er niet meer uitgehaald hebben. En dat met de handycam is al zo uitgemolken. beetje jammer van al die diepzinnige gesprekken die de vrienden met elkaar hebben. dat maakt er meer een dramafilm van dan een thriller.

avatar van Elmotje

Elmotje

Zeer matig...

avatar van Charmides

Charmides

Redelijke film, had er iets meer van verwacht, maar zat goed in het verhaal.

avatar van Driello

Driello

Buitengewoon interessante film! Het gegeven van drie gewone jongens die hun hele leven veranderd zien worden door het opdoen van telekinetische gaven. Dit, in combinatie met de keuze voor een hand-held camera die aanvankelijk even wennen is maar wel een extra, realistisme-verhogend effect teweeg brengt. Jammer is dat aan het einde de film volledig ontspoord. Dat lag in de lijn der verwachtingen als je de beschrijving van de film leest, maar gezien de sterke opbouw paste dit toch niet helemaal. Ook het camera-concept werd losgelaten wat je meer als een buitenstaander naar de film doet kijken. En daarvoor was de tweede helft van de film net niet interessant genoeg.

Maar goed, bij tijd en wijle was het allemaal natuurlijk wel rete-grappig, die drie mannekes die hun nieuwe gaven met experimenten op parkeerplaatsen, in supermarkten en bij talenten-jachten uit proberen. Flink wat van mijn waardering gaat naar het concept en naar de opbouw.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Tegenvallende film, verwachtingen lagen voor mij een stuk hoger, maar vond het vreselijk. Langdradig, saai en het verhaal is ook niet al te interessant.

avatar van kleez

kleez

Absoluut geen thriller (zoals in beschrijving staat).

Matige film.

avatar van gauke

gauke

De film lijkt gericht op een doelgroep, die het vanzelfsprekend vindt om hun leven, nagenoeg volledig, op facebook, twitter en you tube te laten zien. Alhoewel het superheldenverhaal niet zo origineel is als het lijkt, heeft de regisseur een frisse found footage (een bepaald genre van experimentele cinema, waarin oud beeldmateriaal hergebruikt wordt in nieuwe producties) spektakelfilm gemaakt, over drie jongens die bovennatuurlijke gaven ontwikkelen. Omdat hij teveel cliché's gebruikt krijgen de personages helaas te weinig diepte. De speciale effecten zien er verhoudingsgewijs kostbaar uit.

avatar van ichi the chiller

ichi the chiller

Hallo. Deze film heeft mij vermaakt: het verhaal is wel een beetje standaard naar mijn mening, maar dit gaat niet ten koste van het kijkplezier.Er waren een aantal goede special effects aanwezig die de film erg spectaculair maken, en het tempo zit goed in deze film.De uiteindelijke strijd tussen "goed"en "kwaad" is wel weer standaard maar super uitgevoerd.Al met al een goede film en volgens mij 1 van de betere "found footage films",en beste?[zij aan zij met kick ass] superheldenfilm.

avatar van ayko7

ayko7

avatar van specialized

specialized

Best een aardige film.Had voor m,n gevoel meer in gezeten.

werd een beetje een standaard verhaaltje.

avatar van otherfool

otherfool

Toch een tikkeltje teleurstellend na de goede berichten. Een iets te lange intro, net te cliché personages en een wel heel standaard good vs evil einde zorgen er voor dat de positieve elementen (een uitstekend middenstuk, goede effecten en een amusant uitgangspunt) toch wat ondergesneeuwd raken. De goochelaars-scene is wel schitterend uitgevoerd.

2,5*.

avatar van underground

underground

Na het herzien van de film toch maar bedacht ober het cijfer!

Vond hem de 1st keer kijken wel mooi en spectaculair

Na het herzien van de film ergerde ik me toch aan de opname,

Er vond weinig actie in de film plaats en meer verhaal.

Daardoor behaald de film bij mij veel minpunten

Ook het warrige gedoe aan het eind.

Heb me na het herzien dus toch geërgerd aan de opname!!

Mijn cijfer na het herzien van de film : 2.5*

Toch niet echt een aanrader!

avatar van kurWA

kurWA

Vond niets aan!

1* voor speciaal effecten!

avatar van Keane1983

Keane1983

Top vermaak.

Ik hou wel een beetje van die "found footage" films. Het verhaal kijkt lekker weg alleen jammer dat de personages niet heel erg goed zijn uitgediept.
Hierdoor voelde ik op de een of andere manier minder symphatie voor de hoofdrolspelers denkend aan de eerste personage die het niet overleefd!!!
Verder zitten er leuke situaties in de film, met name als ze hun krachten gaan uitproberen.
De film kom wel een beetje traag opgang waardoor er richting het einde voor mijn gevoel ineens heel veel actie en geweld moet ingestopt worden.....Maar vond ik dit erg??? Nee, helemaal niet ik hou er wel van.
De SFX zagen er soms erg gelikt uit, maar er waren er ook een paar bij die het daglicht niet konden verdragen omdat de "nepheid" ervanaf spatten voor mij waren dit voornamelijk de vliegscenes.
Al met al heb ik me koselijk vermaakt bij deze erg goede en onderhouden film.
Van mij een 4,0*

avatar van K. V.

K. V.

'k vond dat de film wel goed begon, maar naar het einde toe, was het maar meer zozo en zakte de film eigenlijk volledig in. Vooral het laatste kwartier gingen ze een totaal andere richting in en die kon me niet meer zo bekoren.

De cast deed het niet slecht en de special effect vond 'k zeker ook niet slecht.

Het overgrote deel van de film vond 'k eigenlijk wel erg goed, met wel toffe scènes in, alleen jammer van het einde, daar had 'k wel wat meer verwacht.

avatar van ThaMovieVoter

ThaMovieVoter

De ultieme jongensdroom. Wel jammer dat het minst interessante personage overblijft voor het onontkomelijke vervolg.

avatar van Resh

Resh

Eerste helft van de film viel wel mee, zou zelfs een 2,5 zijn. Echter vond ik de switch van de amateuristische gedeelte naar de opeens toffe special effects gedeelte heel tof. De film begon heel erg normaal met normale jongens, maar eindigde met onwijs toffe scenes. 'T concept/verhaal is wel zwaar belabberd, maar het is goed uitgewerkt.