Doodslag (2012)
Bekijk via Videoland
Bekijk via NPO Start
Bekijk via NLZIET
Plot Doodslag
Max (Theo Maassen) oefent al twintig jaar het vak van ambulancebroeder uit. Hij heeft geen vrouw, geen kinderen maar wel een buurvrouw als vriendin waar hij regelmatig mee scharrelt. Hij krijgt op een bepaald moment een nieuwe collega, een Marokkaans meisje waar hij goed mee overweg kan. Op een dag moeten ze met de ambulance naar een spoedbevalling maar een groep jongeren blokkeert de weg. Max slaat, daartoe mede aangezet door een tv-optreden van een beroemde cabaretier (Gijs Scholten van Aschat), op dat moment van zich af, waardoor juist de ellende begint.
Max
Boris
Jos
Mr. De Wolf
Mrs. Hendriksen
Je zou precies andersom verwachten...
schram101
Vreemde teaser zeg. Doet iets anders vermoeden dan de plotomschrijving hier verteld.
maxroelofs
Deze film is tegenover ons huis opgenomen, wij waren helaas net 2de geworden
Simon Smith (crew films)
Theo was gisteren in motel de Jong, was boeiend, dus voor de geïnteresseerden, check t nog ff.
Goeie poster, trouwens.
Prudh heeft de film op een persscreening gezien.
Nieuwe teaser:
apprentice
Gevalletje Stagiair(e) die op een onbewaakt moment met moviemaker / youtube heeft zitten prutsen? :S
Sjoerdow
Tja, ze lijken tenminste niet zo bombastisch en groots te willen zijn als Oerlemans met zijn Nova Zembla.
Doe mij maar meer van dit. Actueel, niet teveel bombarie in de media en die rauwe kop van Maassen staat me wel aan eigenlijk.
Quido
Maar waarschijnlijk gaat er weer bijna geen hond naartoe omdat te veel mensen niet van het bestaan van de film afweten.
Prudh
Doodslag kreeg wel een groot item in Nieuwsuur gister. Neigde naar gratis reclame van de NOS, kunnen ze mooi in hun zak steken.
Sjoerdow
Dat is dan hun gemis. Ik verkies dit altijd boven een zwakke boekverfilming of de zoveelste speelfilm met in de hoofdrol een rappende Marokkaan.
EDIT: Niks ten nadele van Marokkanen trouwens, ik zit gewoon niet te wachten op Gangsterboys, Een beetje verliefd of Shouf Shouf habibi.
Quido
Nee, maar zodra hier wel fatsoenlijk reclame voor wordt gemaakt, krijgt het direct het stempel van een 'vies marketing product'. Met andere woorden: niet alles waar veel reclame voor wordt gemaakt is per definitie vies, en niet alles waar weinig reclame voor wordt gemaakt is kunstzinnig (hoewel inderdaad wel vaak klote-) geneuzel.
Stephan
Ben eigenlijk wel een keer benieuwd naar een NIET politiek correcte film. Niet een PVV-er in het ziekenhuis die weigert door een moslim behandeld te worden, maar een Hollandse kraamverzorgster die klappen krijgt omdat ze de boerka bij een bevallende vrouw uit wil trekken. (onlangs nog in de krant).
Meneer Bungel
Waar gaat je volgende film over, Stephan?
Of een PVV-er die zoveel tot haat aanzet dat mensen moslims gaan vermoorden of zo.
Macmanus
Snap Stephan wel. Ben benieuwd of het ook een beetje de randjes opzoekt. Natuurlijk zijn er ook blanke jongens op scooters met petjes. Maar spreekt in grote stad Marokkaanse jongens met een petje niet meer tot de verbeelding? Lijkt toch een beetje op een PC keus inderdaad. Iets meer Falling Down lijkt wel te mogen hier. Beetje spelen met de clichés die stiekem wel een beetje waar zijn maakt zo een film vaak ook net wat boeiender.
Stephan
Falling Down is een goed voorbeeld. Kun je de hele boel op één hoop gooien. Beetje olie op het vuur. De "kut Marokkaan" én de "PVV stemmer." En dan ongenuanceerd... aan BEIDE kanten.
Dit lijkt me zo "braaf" en "safe".

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

Loft