• 9.376.839 stemmen

Met onder meer: Alexandre Rodrigues, Leandro Firmino en Phellipe Haagensen

Gesproken taal: Portugees

Releasedatum: 6 februari 2003

Plot Cidade de Deus

"If you run, the beast catches you; if you stay, the beast eats you."

Twee jongens groeien op in een van de meest beruchte buurten ter wereld: de "Cidade de Deus" in Rio de Janeiro. In hun pogingen de armoede te ontvluchten nemen ze beiden een ander pad: de één wordt fotograaf, de ander drugsdealer.

avatar van Wicked

Wicked

Mooie weerspiegeling van de werkelijkheid. Erg realistisch gebracht.

Echt een goede film. 4*

avatar van Marisa

Marisa

had de film al een jaar geleden gezien maar geef nu pas commentaar, goede film en uitstekende soundtrack.5*

avatar van pikedre

pikedre

geniaal

avatar van ElMeroMero

ElMeroMero

Ik sluit me aan bij al die deze film een warm hart toedragen. Het is een tijd geleden dat ik een film gezien heb die dermate indruk op mij heeft gemaakt als "Cidade de Deus". Ofschoon idd kwistig met geweld wordt gestrooid, vind ik het wel een doel dienen. Het vertoonde geweld dient wel een doel; de film gaat dieper in op de specifieke oorzaken waarom de diverse mensen van deze gemeenschap elkaar naar het leven staan.

Al met al een memorabel kijkfestijn, niet alleen vanwege het betere camerawerk maar ook vanwege overtuigende en meeslepende verhaallijnen van personages zoals Mané Galinha, de "gevallen held" en zijn tegenpool Zé Pequeno.

Kortom, ik vond een briljant waar ik een edelsteentje had verwacht te vinden.

avatar van johny

johny

1 woord voor deze film: superleip!!

avatar van T.O.

T.O.

Zeer sterke film, verder niet veel aan toe te voegen.

Behalve dat ik vandaag op het journaal zag dat deze problemen nog steeds zeer actueel zijn (politierazzia's, drugsbendes en veel geweld in een sloppenwijk in Rio)

avatar van Tompie film

Tompie film

Beste film van 2002? *****

avatar van Sjan

Sjan

Indrukwekkende film met een prachtige verhaalstructuur. Rauwe beelden en onbegrijpelijke gebeurtenissen volgen elkaar in rap tempo op. Acteerwerk is van de bovenste plank trouwens. 4.5*

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Sterke film met stoere montage en camerawerk. 4,5*

avatar van 2high4words

2high4words

Gruwelijke film ik kom woorden tekort om te zeggen hoe goed ik hem vond.

Het verhaal structuur, camerawerk en zelfs de acteerprestaties van de straatkindjes waren in mijn ogen perfect.

Ik kreeg de film dan ook niet uit me hoofd en besloot om em de volgende dag gelijk nog een keer te kijken. Deze film is ongeevenaard en strromt gelijk mijn top 10 binnen

avatar van Take One

Take One

Jaaa, prima filmpje. Er wordt een sfeer neergezet waar je zo in meegezogen wordt. Boeiend van begin tot eind.

Alleen die nare vertalingen van die bijnamen...

avatar van Yuppie_Scum

Yuppie_Scum

**kippevel**

John Doe

Lang niet zoeen goede film gezien. Flitsend gemaakt maar toch serieus. Overrompelend stoer camerawerk en scenario. Mooie thema's als rivaliteit, overlevingsdrang, geloof, eerlijkheid, wraak en liefde zijn verweven in een film over de opgroeiende jeugd uit de slopppenwijken van Rio die erg veel met misdaad op z'n pad krijgt. 5 sterren.

avatar van Tanne

Tanne

zeer aangrijpende film....heel erg ontroerend én schokkend!

John Doe

Met mijn bezoek aan Brazilie werd ik weer herinnerd aan deze moordfilm. Hiermee is de film ook m'n top 10 binnengewaaid. Ik draag 'm voor als aanrader om te huren.

avatar van sjostie

sjostie

Vele malen zien staan in de videotheek, maar iedere keer viel ik over het feit dat er braziliaans gesproken werd in de film. Ik weet het, een heel slecht vooroordeel, maar nobody's perfect.

Na door mijn vriendin overtuigd te zijn, toch besloten de film te huren en van begin tot eind op het puntje van mijn stoel gezeten. Goede film en zonder meer een aanrader.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

sjostie schreef:

het feit dat er braziliaans gesproken werd in de film.

Portugees.

avatar van Purmerend

Purmerend

kappeuter schreef:

Ja, zeker gaat de film daar over. Ik kan best tegen 'veel doden'. Past ook zeker in deze film, maar, ik kan slecht tegen 'heel veel' doden, zeker als het regelmatig verhaallijntjes abrupt doet beindigen. Ik had het gewoonweg (!) graag anders gezien.

Helemaal mee eens, het had ook wel wat minder gekund.

avatar van gemaster

gemaster

Wat een geweldige film! Na een uurtje zat ik echt te denken aan 5 sterren, maar het ietwat mindere 2e gedeelte zorgde ervoor dat Cidade de Deus genoegen moet nemen met 4,5 ster. Iedereen lijkt het hier maar te hebben over Snatch en Tarantino invloeden, dat zag ik er helemaal niet in. Als er eens een cool cameratruukje wordt vertoond, dan wil dit niet gelijk aangeven dat dit een namaak-Tarantino is. De beste man heeft al die truukjes heus niet uitgevonden hoor. Wat ik ook erg fijn vond waren de leuke namen, zodat ik gelijk wist wie wie was. Normaal gesproken kan ik de draad wel eens kwijt raken als er 3 kleine negertjes Ronaldo heten, maar bij Biefstuk-Friet of Dobbeltje wordt het een stuk makkelijker. De acteerprestaties van de onervaren cast waren supergoed, de regie voortreffelijk en cinematografie meesterlijk(Dat afscheidsfeest van Bennie was prachtig in beeld gebracht). Het einde was ook zeer goed: Misdaad zal altijd doorgaan en kan niet worden gestopt in dat soort sloppenwijken. Ik ben blij dat deze film hier zo wordt gewaardeerd, want dat verdient ie.

avatar van Mischa

Mischa

Inderdaad een erg goede film. Wellicht wat té fragmentarisch, maar met veel vaart en goed acteerwerk. Dat mensen een vergelijking maken met het werk van een Tarantino slaat echt als kut op Dirk, en met het geweld heb ik bij deze film geen enkel probleem; het is hier gewoon functioneel, klaar uit. Een dikke ****

avatar van PatrickL

PatrickL

Geweldige film. Uitstekende regie, camerawerk, muziek en acteerprestaties. De film wist me van van begin tot eind te boeien. Ik vond de manier waarop het verhaal verteld werd erg leuk gedaan. 4,5*

Mischa schreef:

Dat mensen een vergelijkingmaken met het werk van een Tarantino slaat echt als kut op Dirk, en met het geweld heb ik bij deze film geen enkel probleem; het is hier gewoon functioneel, klaar uit.

Vreemd dat je dat denkt. De flitsende stijl, de bloederige wereld en de frisse dialogen brachten mij toch een zeker Tarantino sfeertje op sommige momenten. Als jij die sfeer niet ervaarde zou je nog steeds enige logica in de vergelijking moeten kunnen zien.

jassonn

Ik zie de link met Tarantino ook niet echt, dit is veel beter

madelon25

Wat een dijk van een film zeg. Hier is nou werkelijk niets op aan te merken. Een stuk raakte me tot op het bot, heb ik ook maar even pauze genomen. SUPER!!!!

avatar van zip

zip

madelon25 schreef:

Een stuk raakte me tot op het bot, heb ik ook maar even pauze genomen.

wat bedoel je hiermee?

jassonn

Hij zal hem wel even op pauze gezet hebben om bij te komen lijkt me, moet ik bij sommige films ook even doen.

madelon25

Daar bedoel ik mee dat ik dat erg heftig vond en dus even wat anders wilde gaan doen.. (raken tot op mijn bot)

madelon25

EHMMMMM PS Madelon is toch echt een vrouwennaam hoor...Dus in dit geval ZIJ...

jassonn

Dat zegt hier niks, er zijn hier op MM meer hij's die een zij nickname hebben.

Ja maar daar ga je niet van uit. (Naomi Watts is het enige voorbeeld dat ik kan bedenken trouwens)