Genre: Drama / Misdaad
Releasedatum: 6 februari 2003
Bekijk via Videoland
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Te zien in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Cidade de Deus
"If you run, the beast catches you; if you stay, the beast eats you."
Twee jongens groeien op in een van de meest beruchte buurten ter wereld: de "Cidade de Deus" in Rio de Janeiro. In hun pogingen de armoede te ontvluchten nemen ze beiden een ander pad: de één wordt fotograaf, de ander drugsdealer.
Buscapé
Alicate
Angélica
Berenice
Ramon K
Omdat ik daar eigenhandig een stokje voor heb gestoken.
Films die in de afgelopen 2 jaar in de bioscoop zijn gaan draaien komen nog niet in aanmerking voor de top 250 lijst.
7 februari kan 'ie promoveren.
SUPERSONIC
Je kan zeggen wat je wilt over deze film. ik vind hem zelf erg goed. cinematografisch perfect, zeer gave camera angles, mooie verhaallijn, de schokkende waarheid wordt goed weergegeven, goede acteer prestaties noem maar op
ZiZou
schitterend mooie film. 4* Maar waarom niet in top 250, hij is 4.15 gemiddeld??
SmuttWars
Dit is een film over een stukje geschiedenis wat ik niet kende! Deze film heeft me wat geleerd. Toffe lokatie; een achterbuurt in Rio, waar complete anarchie heerst. Keihard en confronterend.
braambes
Dit is een film over een stukje geschiedenis
ik vrees dat situaties in deze film nog niet tot het verleden behoren
SmuttWars
ik vrees dat situaties in deze film nog niet tot het verleden behoren
Ik vrees het ook!
Poisonthewell
Ijzersterk, maar door de hype waren mijn verwachtingen iets te groot.
Mushroom
Hele aangrijpende film, en ik had ook dat FRS incidentje!!
Nou Meneer!! dit is geen beste film hoor!!
Vreemd dat die domme ganzen bij dat winkeltje mij elke keer weer vermoeien met hun nutteloze meningen, maar goed!!
prachtige film!!
Dustyfan
Nou Meneer!! dit is geen beste film hoor!!
Laat ik nou precies het omgekeerde hebben meegemaakt bij 'concurrent' Van Leest: "zo dat is een goede film, mevrouw!" En hij viel me toch enorm tegen...
betekenis
echt een goede film! knap gemaakt ook. ik heb namelijk ook de making of gezien; waarbij ze jongeren uit achterbuurten van Rio de Janeiro haalden en ze de kans gaven om te acteren. Uit al die aanmeldingen hebben ze er 50 uitgehaald die een hele training kregen in het acteren; daarna werden pas de rollen verdeeld.
Oftewel het zijn allemaal geen echte acteurs, maar als ik zie wat ze neerzetten, dan vind ik dat echt zo knap! Echt een zeer knappe film
Blokland
Dustyfan en mushroom; misschien moeten jullie van winkel wisselen?
Dustyfan

Of niet meer naar verkopers luisteren
timbo_
Vind ik die verkoper van van leest stukken beter
Japie1971
Sterke film. Keihard maar ik heb genoten.
De manier van filmen en het vertellen van het verhaal was origineel.
Ondanks dat het niet helemaal mijn genre is geef ik deze film toch 4,5*
Heerlijk om al liggend op de bank met een flinke koortsaanval te bekijken.
hakunamathafucka
Mooie film, goed verhaal en niet voorspelbaar
dat mis ik soms nog wel eens in films
Celebrian
Hele goeie film! Ik heb hem moeten zien voor school. We hadden filmweek en we hebben een hele week rond deze film gewerkt. Ik heb hem toen 3x gezien om 2 dagen en ik vond hem nog steeds niet saai! Echt een klassefilm, aanrader dus!
Bonemans
Super film! Gekocht in 3 voor 33 serie bij FRS. Alleen deze nog maar gezien (Christiane F en Spirited Away te gaan) en nu al geen spijt van de aankoop. 4 sterren !
Herry
Wat ik leuk vind aan deze film is de hele andere sfeer dat er hangt, meestal ben ik amerikaanse films gewend. En ik hou ook van de manier van filmen en verhaallijnen in deze film, zal wel een beetje afgekeken zijn van Tarentino maar vind ik nie erg. Plus is af en toe nog een beetje komisch ook, terwijl je wel heel duidelijk de realitieit daar meemaakt. Weet iemand trouwens of deze film in de bios heeft gedraaid of dat het gelijk naar de videotheekschappen verdween?
sjoerd78
Staat op nr. 13
Ook de scene dat Ze´tje twee kleine koters in de voeten schiet en vervolgens eentje laat doodschieten....
Clydorn
Vanwege al die lovende recensies, het in mijn ogen zeer interessante verhaal en de hoge noteringen op IMBD en MM, in potentie een 4.5/ 5* film. En daarom heerst er bij mij, ondanks een 3.5 (wat een hoge score is) toch een beetje teleurstelling.
Ik vond het eerlijk gezegd allemaal een beetje te rommelig. De cameravoering was oké, maar de snelle beeldmontage vond ik irritant. Het verhaal raast in snelvaart tempo voorbij met vele verhaallijnen en personages. Er zit genoeg materiaal in om er 5 films van te maken. (Misschien dat de spin-off miniserie me beter zal bevallen). Op een gegeven moment heb je het ook wel gezien met al die doden, het waren er zoveel dat het me niets meer deed. De scène waarin die twee jongetjes eerst in hun voeten worden geschoten en vervolgens gedood, vond ik niet schokkend. Sterker nog, ik had zoiets van “Ja, schiet ze nou maar neer!” Dat is denk ik niet de bedoeling geweest van de makers. Dieptepunt van de film vond ik de dood van Benny (vriend van Zé tje) De manier waarop deze scène is gefilmd vond ik zeer teleurstellend. Door de (letterlijk) flitsende beelden verliest de scène compleet, maar dan ook compleet z’n impact en is totaal niet aangrijpend. Vergelijk dat maar eens met een soortgelijke scène uit Scarface, waarin de dood van Manny wél aangrijpend is en een grote impact heeft.
Maar goed.. het wordt nu wel een beetje te negatief! En dat is niet de bedoeling. Want ik geef de film, na even getwijfeld te hebben tussen 3* en 3.5*, toch 3.5 sterren. De acteerprestaties waren goed en zeer overtuigend. De manier van vertellen sprak me ook wel aan. En de losse eindjes die uiteindelijk op hun plaats vallen en goed worden uitgewerkt, zorgen ervoor dat ik op 3.5 sterren kom.
spuit11
Zeer realistische en schokkende film, die je niet snel vergeet wanneer je hem gezien hebt. De cinematografie was uitstekend, in tegenstelling tot veel Amerikaanse films. Het hoge tempo stoorde me juist niet en de film deed echt wat met je. Je zou zelf niet graag in zo'n uurt willen opgroeien.
Deze realistische verfilming geeft maar weer eens aan dat de werkelijkheid keihard is, ook voor kinderen.
RUBO
Eén van de slechtste films die ik dit jaar al gezien heb.Zijn we bang dat we niet intelligent genoeg bevonden worden als we dit verwerpen?Of zijn we dan totaal geen filmkenners of zoiets....
Iemand gooit zo'n film op de markt samen met een hoge beoordeling,en wie er aan raakt is een moron.Er hangt zo iets rond van:"dit IS gewoon een goeie film ,en durf het tegendeel niet beweren"
Wel,van mij mogen ze 'm hebben...
Vervolgserie van iconische misdaadfilm 'Cidade de Deus' wordt momenteel veel bekeken op HBO Max

Legendarische misdaadfilm 'Cidade de Deus' krijgt na twintig jaar een vervolgserie

De best beoordeelde films uit vijf verschillende landen, volgens MovieMeter

Deze vijf films sterke films zie je nu op Cinetree

The Pianist
Drama / Oorlog, 2002