Genre: Drama / Horror
Alternatieve titel: The Human Centipede 2 (Full Sequence)
Verenigde Staten / Nederland
Geregisseerd door: Tom Six
Met onder meer: Laurence R. Harvey, Ashlynn Yennie en Dominic Borrelli
Plot The Human Centipede II (Full Sequence)
"100% medically INaccurate."
Een man raakt seksueel geobsedeerd door de DVD van horrorfilm 'The Human Centipede (First Sequence)' te bekijken. Hij gebruikt schuurpapier om zichzelf te bevredigen tijdens het bekijken van de film. Hij besluit een eigen "Human Centipede" te maken van 12 slachtoffers en zijn eigen 'centipede' te gebruiken om zijn eigen seksuele genot te bevredigen.
brabusRUS
Heb de unrated director's cut gezien. Matige film. Heel erg traag. Het verhaal slaat echt nergens op. Het gaat puur om de gore handeling die Martin uitvoert. Laurence R. Harvey is eng en past precies bij de rol, alleen vind ik 'm soms erg overdreven acteren.
Groot shock-gehaalte, meer niet. 2.0*
Neder0001
Wat een gedrocht van een film vergeleken bij de eerste... zwart/wit is al een dikke minpunt, en het eerste uur heb ik het gevoel dat ik telkens naar dezelfde shit kijk (dat er dus steeds weer slachtoffers worden gemaakt met een breekijzer in de parkeergarage). Verder was een Centipede van 12 te overdreven hetgeen leidde dat er veel geknipt moest worden om herhaling te voorkomen in het hele proces. Ook vond ik de zwangere vrouw misselijkmakend, en sloeg het nergens op dat ze in de auto aan het bevallen was om vervolgens de baby te vertrappen.
Ik kon mijn aandacht er maar moeilijk bijhouden. Jammer, want de eerste was wel een leuk tussendoortje.
Ambeeeiir
Deze film was echt G O O R & Z I E K !
Allereerst vond ik het zwartwit goed bij de film passen anders zou het bloed overheersen en zou de film heel fake lijken . Ik vond het wel erg hoe die man zo ziek kon zijn in zijn hoofd ( ook al was het maar film ) De acteerprestaties vond ik zeer goed vooral van Laurence R. Harvey , hoe iemand zo een zieke geest kan nabootsen is echt niet normaal ! Er waren wel enkele scénes die ik erover vond ...
1 . Vrouw die dood bleek te zijn , ineens rechtspringt ineens een rode zee uit haar vagina stroomt om dan te bevallen in de auto en uit schrik haar baby te vertrappelen tussen de rem en het gespedaal
2 . De psycho die een ijzeren draad rond zijn penis wikkelt om dan eens de laatste in de duizendpoot te verkrachten ... Deze scéne verpest het gedoe rond de duizendpoot , er hoort daar geen verkrachting in te zijn .
De film zelf vond ik meevallen maar echt te ziek ... Voor het filmen geef ik echt 5 * maar voor de film zelf geef ik stukken minder .. Hij gaat er echt over maar heb me wel niet verveeld , 3.5 * .
! Deze film is inderdaad niet voor mensen met een zwakke maag !
Halcyon
Ik heb er lang mee gewacht, omdat ik zeker wilde zijn een uncut versie te kunnen zien.
Dit vervolg zal hoogst waarschijnlijk tot pulp gebombardeerd worden, maar ik zie het meer als karakterstudie van een door en door rotte, zieke, gestoorde psychopaat. De vertolking van Harvey is werkelijk verontrustend sterk. Zijn uitpuilende, loenzende ogen, zijn vettige buik, zijn gehoest en gereutel, de zweetparels op zijn voorhoofd en het speeksel in zijn mondhoeken, zijn kinderlijke verstand, het complete gebrek aan dialoog, de manier waarop hij met zijn korte dikke beentjes rondhuppelt of het moment waarop hij na een driftbui schreiend zijn terrarium met duizendpoot omhelst, maken van hem een wansmakelijke, beangstigende man om naar te kijken. Sterker nog, Harvey speelt wellicht één van de engste psychopaten die ik ooit in een film heb gezien. Ondanks de smerige troep die je aan het eind te verwerken krijgt, is het vooral zijn personage dat pure wanhoop en verderf uitbeeldt en bijgevolg angst inboezemt.
Tom Six heeft met dit tweede deel zowel filmisch (vuile zwart-witfotografie + ijzingwekende soundtrack) als narratief enorme vooruitgang geboekt tegenover zijn vorige film. Maar wat mij het meest zal bijblijven is dat hij een personage heeft geschreven dat al het slechte uit onze maatschappij in één beeld vervat, een levende nachtmerrie die mij de stuipen op het lijf jaagt.
niethie
Waar zijn voorganger veel vuurwerk beloofde maar niets meer dan saaiheid bracht gooit onze grootste trash-held van eigen bodem hier pas echt alle trossen los, want wat een heerlijke pulp was dit zeg!
Ik ging er met veel tegenzin in, geen idee ook wat me ertoe bracht om dit op te zetten, het (voor pulp-maatstaven overigens schandalig lage) gemiddelde beloofde immers ook niet veel goeds maar ik was totaal verrast door de heerlijke mengeling van zwarte humor, absurdisme en een overdosis sick and twistedness. De hoofdprijs gaat echter naar het hoofdpersonage, wat werkelijk een van de meest afschrikwekkende figuren is die ik sinds lange tijd in een film op zag duiken. Hij wist me te doen walgen, fascineren en gieren tegelijk. Maar ook de afwisselend broeierig (ongemakkelijk) als luchtige (hilarisch: die psycholoog/baardaap en nazi-buurman!
) sfeer was meer dan geslaagd. Opmerkelijke, maar filmisch (voor het geval je daar in dit genre over kan spreken) vooral slimme, keuze ook om dit in het zwart wit te schieten, zo deden enkele surrealistische momenten me in de verte wel wat aan Eraserhead/Tetsuo terugdenken en dat is knap! Iemand trouwens enig idee waar dit opgenomen is? Die loods, op het einde deed me wel heel erg denken aan die uit Reservoir Dogs, en dat plus een vluchtige Tarentino-reference, nog andere wie dit is opgevallen? (3,5*)
TomBroers
Ik ben heel wat gewend, en het kon me niet goor en heftig genoeg, maar dit was werkelijk waar de eerste film waar ik weg moest kijken en buikpijn van kreeg. Ik heb s ´nachts niet goed geslapen van deze compleet gestoorde en geschifte film.
Deel 1 vond ik een goede film, er zat nog iets van een verhaal bij, het hoofdpersonage was super, en er was toch genoeg gore te zien. Het was een ware verrijking van het horror genre, Tom Six liet ons kennis maken met iets nieuws, iets heerlijk heftigs.
het kon natuurlijk niet uitblijven dat hiervan een vervolg zou komen, dit wilde ik dan ook graag zien... Het is echter by far de aller heftigste en aller goorste film die ik ooit heb gezien. De hoofdpersoon uit deze film is ziek en smerig, het verhaal? welk verhaal? Het lijkt alsof de enige bedoeling die Tom Six had met deze film was om de goorste en ziekste film ooit te maken... Maar ere wie ere toekomt, dat is hem gelukt.
ik kan deze film zeker niet aanraden, maar het is horror, en dus past de film wat dat betreft gewoon goed in het genre... daarom dus ook 2,5*
Opnieuw een vreemde recensie, maar ik weet niet hoe ik deze vreemde films van Tom Six anders moet beoordelen.
Insignificance
Beter dan de first born. De indeling is sowieso al een vooruitgang. Waar het vorige deel vroeg piekte om daarna eigenlijk alleen nog te dalen, heeft het hier na de koppeling nog genoeg smerige ideeën in petto om het draaiende te houden. Dan duurt het even voordat dat punt bereikt, er zijn ook meer schakels nodig, maar Six heeft met de zwijgzame Martin en zijn obsessie, gedrag en omgeving een tweede smaakmaker in huis. Een zeldzaam verlopen figuur met ogen net zo bol als zijn grote buik.
Hij zal het eerste deel wel vijf sterren hebben gegeven. Met wat duistere humor een leuke invalshoek. Het zwart-wit maakt zijn wereld nog vunziger en bovendien camoufleert het zo de soms goedkope look van de eersteling. In de kern natuurlijk een een herhalingsoefening, maar Martin heeft letterlijk en figuurlijk zo z'n eigen walgelijke input en Six trekt simpelweg meer horrorregisters open. Afgrijzen is er niet echt bij, maar de film is ziek en ranzig genoeg om daarop te scoren. De uncut versie althans.
Rauwe rukker.
Het vervolg op de cultpulp van Six is zo mogelijk nog goorder dan het eerste deel, dat door het hier gepresenteerde hoofdpersonage achter elkaar wordt bekeken om seksueel genot te verkrijgen. Daar komt gelijk wel een komische kant om de hoek kijken, want deze vadsige bad guy is minder onheilspellend dan zijn voorganger maar des te smeriger. Hij masturbeert namelijk het liefst met schuurpapier. En nu maar hopen dat de korrel fijn is.
En dit is niet het enige wat gegniffel kan genereren, toch is het de walging die hoogtij tracht te vieren. Menige maag zal weer worden omgekeerd als de perverse gek zijn eigen menselijke duizendpoot begint te bouwen. In smerig zwart-wit geschoten zodat er nog enigszins een filter is, al leunt Six eigenlijk best vaak op suggestie. Maar die is vaak al tergend genoeg. Tere zieltjes moeten dus ook bij dit deel vandaan blijven, als ze verstandig zijn.
Goed.
kevind
Nooit gedacht dat ik dit ging zeggen: maar dit gaat bijna te ver voor zelfs mij.
En dan ben ik het type die gewoon lekker gaat avondeten terwijl SAW 2,3,4,5 etc. staat te draaien.
Weet niet of ik me daarmee gestoord mag noemen, maar ja, zit ook een draadje los bij mij
Het verhaal is ondanks dat het meer copy->paste is van deel 1 best origineel. Zoals het gebracht wordt krijg ik een beetje een gevoel die ik ook had bij The Blair Witch 2, alleen dan omgedraaid, eerst film en dan doen alsof het echt is deze keer. Ook qua gore, yup, 't zit er in. Rape, 't zit er in. Zelfverminking, 't zit er in hoor dames en heren. En vergeet die laatste 2 minuten niet, ge-wel-dig, gewoon pure komedie, om een duizendpoot in iemands reet te douwen als revance, hahahaha. Ti's niet iets wat je met je vriendin of familie moet kijken, lijkt me vrij duidelijk trouwens, en tja, vanwege de tamelijk goeie prestaties van meneer de ouwe snoepert geef ik het toch maar 2.5 sterren, ook al snap ik zelf niet helemaal waaarom.
Chainsaw
Volledig mee eens, deze film is een van de beste horrorwerkjes van deze tijd.
Kom op, zeg!
Ik snap de hype en - vooral - nieuwsgierigheid rondom de eerste Human Centipede wel. Maar waarom men zo lyrisch is over dit vervolg is me nog steeds een raadsel. Toegegeven, Six geeft er nog een vrij originele draai aan door de film meta te maken en Laurence R. Harvey is een casting-schot in de roos. Maar het origineel wist enkel uit te blinken in het originele en bizarre concept en die ben je hier logischerwijs helemaal kwijt. Daarnaast was de eerste film ook niet echt omringt met goede filmmakers of sterke acteurs. En ook Human Centipede 2 is sowieso even belabberd qua regie, spel of script. De film kan zich uiteindelijk enkel onderscheiden door zijn voorganger na te doen en er vervolgens overal wat scheppen ranzigheid bovenop te gooien.
Wat vooral opvalt aan Human Centipede 2 - en de film ontzettend tegenwerkt - is de pacing. De film is echt belachelijk traag. Niet alleen in algemene opbouw, maar alle scènes duren een eeuwigheid. Het leek er soms op alsof de editor zijn best moest doen om de film anderhalf uur te krijgen. De uiteindelijke centipede valt eveneens behoorlijk tegen. Niet in de laatste plaats omdat je als kijker je eerst een uur door ander suf gedoe moet werken. En als de grote climax dan is gestart, begin je je ook opvallend snel te vervelen. Het is even intrigerend als het bouwproject van Martin begint, maar al snel ben je daar ook wel klaar mee. Ik was eigenlijk nog het meest vermaakt met de gedachte dat die acteurs op het moment van de opnames van deze film wellicht even terugdachten aan de droomcarrière die ze ooit - als ambitieus beginnend acteur of actrice - voor ogen hadden. En nu zitten ze met hun gezicht in iemands kont. That's showbusiness.
2 sterren.
Lord Flashheart
Choqueren om het choqueren.
Waar ik in deel 1 nog vaak kon lachen over die malle dokter en zijn vreselijke over acteren, kon dat hier veel minder. De hoofdpersoon zegt de hele film geen woord. Verder is de verrassing van het concept natuurlijk weg. Het wordt gecompenseerd met nog meer gore. De duizendpoot bestaat nu i.p.v. slechts drie uit wel tien mensen. Reden voor Six om de hoeveelheid ranzigheid flink op te voeren, al durfde hij een kleurenfilm niet aan.
Het is overigens lang wachten voordat je de duizendpoot te zien krijgt. Pakweg het eerste uur is opbouw. Je ziet hoe de walgelijke hoofdpersoon leeft bij zijn moeder, waar hij werkt en hoe hij zijn slachtoffers verzamelt. Fris is het allemaal niet, maar pas in het laatste half uur gaan de remmen echt los, als hij de duizendpoot gaat bouwen. Wat volgt zijn een aantal misselijkmakende scenes die echter impact missen, ja soms zelfs eentonig zijn.
Uiteindelijk ben ik ook niet bijzonder gecharmeerd van dit project. Deel 2 is een afstandelijke registratie van martelingen, die ik na een dag al vergeten ben. 2,5*
Kondoro
The Human Centipede II (Full Sequence)
De eerste film van The Human Centipede vond ik goed. Ik bleef even nachtje bij een kameraad slapen, en we hadden dus deel 1 net gezien. Maar goed, we kwamen er achter dat er ook nog een deel 2 is. Leek ons wel wat. Maar, eerst even pitten. Volgende morgen om 07:00 werden we wakker, meteen aangezet. Waarom? Geen idee, stelletje gekken. Zo'n vieze film tijdens je ontbijt te zien. Nou ik vond hem echt helemaal geen reet aan. Ook hier weer het naaiproces, maar kom op. Met een prikkeldraad gewikelde penis een vrouw in zijn achterste werken? Werd er niet goed van. Ik vond deze echt tegenvallen. Het zwart - wit beeld verpest het ook nog meer. Verhaal was niks aan, concept was slecht uitgevoerd en de cast kon mij al helemaal niet boeien. Hopelijk is deel 3 beter.
mjk87 (moderator films)
Vreselijk saai eerste uur, wat meer fun en gore in het laatste halfuur dat de film nog enigszins redt. Six probeert van dit vervolg een wat serieuzere film te maken (zo voelt het aan) en diept zijn hoofdpersonage wat uit. Maar noch Six noch Harvey heeft het vermogen er iets van te maken. Wat je krijgt zijn tergend saaie langzame scènes. Harvey is vooral eng, maar meer kan hij ook niet.
Maar goed, het laatste halfuur is nog wel aardig. Niet altijd even prettig om te zien, maar zeker met die mooie donkere maar contrastrijke zwart-witfotografie is het allemaal nog best fraai. Zeker het bloed dat zo gitzwart is geeft een mooi effect. Six gaat overigens wel voor de shock, want die zwangere dame (inclusief bevalling) was echt nergens voor nodig. Alleen spannend wordt het nergens. 2,0*.
DonJefferson
Jammer dat deze film zo overdreven is. Zitten veel stukken in de film die gewoon weggelaten konden worden en vond de nadruk meer op bloed en overdreven gore liggen dan op het verhaal zelf.
1 ster.
wibro
Wat schreef ik over The Human Centipede I
Pfff, het zit erop. Neen, dit was niet leuk meer. Wat een ziek filmpje. Hoe kom je erop om zoiets te verzinnen. Voor mij is dit in ieder geval de meest weerzinwekkende horrorfilm die ik ooit gezien heb. Het moge iedereen duidelijk zijn dat ik voor deel II en III ga passen. Één zo'n afschuwelijk schouwspel is voor mij meer dan genoeg.
Toch het vervolg bekeken want ik wilde graag de 500e stem plaatsen.
Had de 1e film nog een goed en origineel verhaal hoe ziek het allemaal ook mag zijn, dit was gewoon ranzige martelporno waarbij het verhaal totaal van ondergeschikt belang is. Shockeren deed het mij eigenlijk amper. Ik kon mij in de personen niet in het minst inleven, dit in tegenstelling tot de twee dames in deel I. Het liet mij allemaal Siberisch koud.
In het interview met Tom Six over zijn nieuwste film The Onania Club zei de regisseur dat hij eigenlijk helemaal niet van horrorfilms houdt m.u.v. Saló van Pasolini dan. Waarom, dat lijkt me duidelijk. Ook in die film moest stront gegeten worden.
Devedeetje
Beste van de 3 ! / * 5 STERREN * / foto op de cover is wel enigzins misleidend..,
deel 1: 4 **** origineel en best wel (heel erg) grof…
(mijn partner ging over haar nek.., ik wilde door naar deel 2)
deel 2: 5 ***** Ben je fan van het gerne; dan is dit de "must-see" (beste van de 3) AANRADER
deel 3: 3 *** 'meer' is niet perse 'beter' ; aardig gespeeld, centipede valt zwaar tegen !
UmbraVitae
Beste vd 3, zeker de ongecensureerde versie, lekker vatsig, met ene Laurence R. Harvey als perverse sadist, een rol die hem meesterlijk goed afgaat. Heerlijk toch dat dit soort cinema gemaakt wordt, wordt al genoeg politiek correcte en afgelijnde troep gemaakt, dat we dit met tijd en stond kunnen gebruiken
Jean Pete Von Bözekom
Top tier "Torture Porn"!!
Sterke film met prima acteerwerk met natuurlijk Martin (Laurence R. Harvey) als hoogtepunt! De drama omtrent Martin zijn leven is in mijn ogen ontzettend sterk neer gezet!
Het sadistische aspect was ook ijzersterk en af en toe zelfs hilarisch (op een zieke manier) maar het drama aspect vind ik zelf het meest pakkend en daarom krijgt deze film van mij ook zo'n hoog cijfer! In mijn ogen zal het niet snel gebeuren dat dit soort films van mij een ☆5 krijgen (met Martyrs als uitzondering en Saw 3, 4 en 6 niet meegeteld) maar wat de film wil brengen heeft de film fantastisch gebracht en zeker een niveau hoger dan deel 1!
☆4,0
mrklm
Tom Six liet zich adviseren door een medische expert om er zeker van te zijn dat de operatie die centraal stond in The Human Centipede: First Sequence in theorie uitvoerbaar zou zijn. Naar eigen zeggen kreeg hij op filmfestivals vaak de vraag of hij daarmee niet de deur open heeft gezet voor copycats. Dat bracht Six op het idee voor dit gruwelijke, macabere en zeer gewelddadige vervolg. Laurence R. Harvey speelt één van de meest afstotelijke karakters uit de filmgeschiedenis: Martin, de nachtbewaker van een weinig gebruikt parkeergarage met grote psychische problemen die voortkomen uit zijn relatie met zijn ouders. Het enige uitzicht in zijn hopeloze bestaan vindt hij in de DVD van The Human Centipede: First Sequence die hij tot in detail heeft bestudeerd. Hij besluit zijn droom waar te maken: hij huurt een bouwvallig pand, ontvoert mensen die zijn parkeergarage bezoeken, en besluit Dr Heiter te overtreffen door een poging te doen niet drie, maar twaalf mensen te gebruiken om zijn eigen menselijke duizendpoot te maken. Bij gebrek aan Rohypnol, Narcose en chirurgische gereedschappen maakt Martin gebruik van een koevoet, ducttape en een nietpistool. Zelfs de meest doorgewinterde horrorfan (en daar reken ik mijzelf toe) zal toch zeker een paar keer het hoofd moeten afwenden bij de meest gruwelijke momenten en Harvey presteert het onmogelijke door zijn verdorven, volkomen afstotelijke karakter toch een zekere menselijkheid mee te geven. Ik vond het geweldig, maar er zijn minstens zoveel mensen die dit na een paar minuten niet aan kunnen zien. Kan zeker aanspraak maken op de titel ‘gruwelijkste film aller tijden’.
Brabants
The Human Centipede 2, Full Sequence is als het vervolg op een ietwat vreemde film voor mij nog meer bizar dan dat eerste deel. Deze gaat qua denkbeelden en uitvoering ervan toch net iets verder. Het is maar goed dat dit in zwart/wit is uitgevoerd(lol). Deze "doctor" is net zo eng als die in het eerste deel. Misschien nog wel gekker.
jordandejong
Compleet geschifte horrorfilm die deel 1 op ieder gebied overtreft. Klinkt misschien een beetje gek, maar we mogen als Nederlanders trots zijn dat we een filmmaker als Tom Six hebben.
Waar je bij het eerste deel nog naar een gelikte film keek, lijk je je in dit 2e deel wel haast te begeven in de koortsdroom van een psychopaat.
We volgen een mentaal beperkte, ranzige, zweterige, maniakale dikzak (briljante rol van Laurence R Harvey, snel meer pulp van deze man checken) met een obsessie voor de film The Human Centipede. Na zich op de beelden van de film te hebben afgetrokken met schuurpapier en een dozijn mensen te hebben ontvoerd wordt het maar eens tijd die film na te bootsen.
Het eerste gedeelte van de film (waarin hij grotendeels voorbereidingen treft voor zn plan) is niet zozeer schokkend, maar voelt desondanks wel behoorlijk walgelijk aan; een combinatie van camerawerk, aankleding van karakters, set dressing, sfeerschepping etc. Gewoon heel sterk gedaan (overigens ook behoorlijk vergelijkbaar met wat Six deed in I Love Dries, die bij wijle puur qua sfeer ook ontzettend ranzig was).
Eenmaal in de verlaten loods waar het plan in werking gaat gaan alle remmen los. Die tanden eruit tikken met die hamer en het doorsnijden van die kruisbanden.... Damn..
Dat poep gedoe (waar velen over vallen) vind ik nog het minst schokkende. Beetje klownesk zelfs. Maar daarop volgt dan o.a. weer een werkelijk waar krankzinnige bevallingsscene.
Six is echt helemaal los gegaan. ik heb spijt dat ik dit pareltje nu pas (11 jaar na release) heb besloten te kijken. Ook maar eens op zoek naar deel 3.
Shadowed
Het vervolg van de Nederlandse regisseur Tom Six op zijn eigen beginfilm is een stuk vuiler, gemener en stijlvoller dan de voorganger. Alhoewel de gebeurtenissen in de eerste helft zeker niet tot de interessantste toebehoren, is The Human Centipede II daarmee iets boeiender geworden. Laurence R. Harvey is daarnaast passend smerig om een film als deze op sleeptouw te nemen, ondanks dat hij weinig ondersteuning krijgt van zijn medecollega's. De zwart-witfotografie kent verder vooral impact naarmate het laatste halfuur vordert, het eerste uur komt ietwat geforceerd over. Gelukkig gaat Six ver op het vlak van praktische effecten en dat levert wat ongeremde beelden op gedurende de finale, waarin alle grenzen worden opengebroken. Het tempo oogt onevenwichtig en het moet allemaal even opgang komen, maar uiteindelijk leveren de makers hier een betere en doeltreffendere film mee af dan twee jaar eerder.

The Human Centipede III (Final Sequence)
2015

The Human Centipede (First Sequence)
2009

Netflix-hit 'Finding Her Edge' zeker van een tweede seizoen

Het aankomende derde seizoen van 'Knokke Off' krijgt een eerste teaser

Martyrs

SM-rechter
Drama, 2009

Taxidermia
Drama / Komedie, 2006
insectsexual obsessionkindermishandelingverkrachtingsekssadisticbabyontvoeringexploitatiewoundsufferingvictimsadismemestools beroemdheidvervolgcontroversybedrogmoordsexploitationbloedvergietenmutebloedrape victimsexual violencemartelensadistcrueltyviolent deathwreedheidgeweldheld captivecaptiveobsessed fanextreme sadismcentipedemouthperverse sexonanismpervertedsexual sadismfecessandpaper appartementperverthumiliationdoodgeestesziekterapistbdsmsexual torturedefecationcrowbar evil maninfant death torture pornhell on earth very little dialoguefunneldiarrheaparaphiliaviletransgressive filmcoprophagiascatologydehumanization abusive motherbanned filmscrapbook