• 9.374.123 stemmen

Alternatieve titel: John Carpenter's Christine

Geregisseerd door: John Carpenter

Met onder meer: Keith Gordon, John Stockwell en Alexandra Paul

Plot Christine

"How do you kill something that can't possibly be alive?"

Arnie Cunningham is een timide jongeman die niet goed in zijn vel zit en op school altijd het slachtoffer van grappen wordt. Op een dag ziet hij de wagen van zijn dromen, een Plymouth Fury uit 1957. De wagen heeft van de vorige eigenaar de naam "Christine" gekregen. Tegen de zin van zijn ouders koopt hij de wagen en begint hem te restaureren en helemaal op te poetsen. Langzamerhand begint Arnie's karakter te veranderen en algauw blijkt er een abnormale band te bestaan tussen Arnie en zijn auto. Vrienden kijken hulpeloos toe hoe Arnie volledig door de wagen ingepalmd wordt.

Arnie Cunningham

George LeBay

Buddy Repperton

Moochie Welch

mikey

ow ja en ene Alan Howarth. Ik dacht dat het diezelfe tubular bells weer was van oldfield.

avatar van TheMaestro

TheMaestro

Mike Oldfield..!!?? Weet ik niet, ik heb wel Ben E. King-STand by me en Little Richard gehoord. Echt 50's Classics dus. Goeie film trouwens met goed acteerwerk.

mikey

Alleen vanwege de score weer bekeken. Geen oldfield dus, wel weer een zenuwslopend synthesizer-deuntje. Toch wel knap dat carpenter een old timertje zo eng kan weergeven. goed hoor. Carpenter kan er wat van.

avatar van Edie

Edie

Alan Howarth; o.a. de muziek in enkele sequels van Halloween gedaan, en ook de muziek samen met Carpenter voor Christine inderdaad.

De film vond ik gewoon goed, en het viel me op dat de effecten ERG goed waren voor die tijd!

3.5 sterren..

Edie schreef:

ERG goed waren voor die tijd!

Ik wordt een beetje verdrietig van dit soort uitlatingen. alsof ik uit een debiele tijd kom of zo.

avatar van Johan van Ee

Johan van Ee

mikey schreef:

Wat special effects betreft wel (ik kom overigens ook uit de debiele tijd).

Johan van Ee schreef:

Wat special effects betreft wel (ik kom overigens ook uit de debiele tijd).

Dan moet je van voor 1933 zijn, want de sfx van King Kong waren ook al vere van debiel!:)

avatar van XfofaXX

XfofaXX

Wauw, we zitten hier met bejaarden opgescheept
Ik vond de effecten ook wel erg mooi.
Vooral hoe de auto zichzelf weer op orde stelt

avatar van Edie

Edie

Ik doelde toch ook op de effecten En met name het uitdeuken ja, mooi!..

avatar van Regan_Robbie24

Regan_Robbie24

het is wel een coole film opzich, vooral hoe ie in elkaar zit, nu vind ik het eigenlijk zonde om het boek te lezen als de film zo cool is. en bij het boek krijg ik weer eigen ideeen. en hierbij wil ik dat niet!

en Arnie is maar een creep!

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

...'maar' een creep? Hoe Arnie door de film door helemaal verandert en steeds meer naar zijn auto toegetrokken wordt, is gewoon goed. Geniale creep.

avatar van Reinbo

Fantastische thriller met heerlijke muziek van Carpenter, prachtige fotografie van Dean Cundey en onovertroffen special effects. 4,5*

En een van de grootse creeps uit de film geschiendenis. een soort jonge Frank Booth (Blue Velvet)

avatar van Flipman

Flipman

Mijn broer heeft het Boek gelezen en ik heb me wel vermaakt met de Film. Grappige special effects en de transformatie van Arnie vind ik ook erg cool. Die acteur van Arnie speelde 't zelfs érg goed.

't Is al wel weer drie jaar geleden dat ik de Film zag. Ik herinner me dat ik me er wle mee heb vermaakt, dus geef ik 'm 't voordeel van de twijfel met 'n drie en 'n half.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Solide Carpenter film die weer de sfeer weet te creeeren zoals we gewend zijn van hem. Een heerlijk sfeertje dus met de gewoonlijke synth muziek waar ik gek op ben. Toch is Christine anders dan zijn voorganger The Thing. Waar bij die film sublieme gore elementen werd gebruikt is dat hier haast nihil. De film vraagt er ook niet om. Toch is het knap dat Carpenter met zo'n belachelijk gegeven eigenlijk een prima film weet neer te zetten. De auto is haast een personage geworden.

De oldies die voorbij komen zijn geweldig en voegen toe aan het grimmige sfeertje dat de film heeft. Daarnaast is de Jekyll/Hyde acteerprestatie van Gordon perfect. Toch mist deze film net dat extra wat bv The Thing of The Fog had. Niet Carpenters beste film maar zeker geen onaangename. 4*

avatar van Oosie

Oosie

echt een KLASSIEKER, een oude horror film 3*

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

op zich geen stomme film, maar ik hou niet zo van horror. Daardoor een lage stem. 1,5#

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Originele film, die niet gedateerd aandoet en enkele spannende momenten kent. Niet zo goed als The Thing en Halloween maar wel erg spannend. *4.

avatar van Nomak

Nomak

CAPIpsv schreef:

Als je niet van horror houdt, dan is dat geen reden om deze film zo een lage score te geven.

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

Het is meer thriller dan horror.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Nomak schreef:

Als een bepaald genre je niet ligt is de kans groot dat je het niks vindt. Begrijpelijk dus.

avatar van Nomak

Nomak

Naomi Watts schreef:

Natuurlijk, maar dan nog moet je er rekening mee houden dat dit een zeer goede film is.

Zo zijn er ook mensen die 5 sterren geven voor elke film waar hun favoriete acteur in speelt. Zeer misleidend voor iemand die de film niet kent.

Je moet soms ook een beetje objectief kunnen oordelen over een film als je begrijpt wat ik bedoel.

avatar van JonathanTucker

JonathanTucker

Nomak schreef:

Jij vind het een goeie film!

avatar van Linn

Linn

best vermakelijke film hoor

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Als je een film laag waardeert puur omdat de film horror is dan ben je niet goed bezig vind ik. Ik hou in principe ook niet van romantische films maar Before Sunrise (om maar een voorbeeld te noemen) vind ik een geniale film. Beetje objectief blijven kan geen kwaad.

avatar van haai

haai

De 1e keer vond ik um eng, vooral als Arnie zo eng kijkt , wel aardige film

avatar van gideonvdb

gideonvdb

een klassieker voor de wat ouderen dan. 4.5 sterren.

avatar van Waku

Waku

Terug kijkend op de periode dat de film gemaakt is kan worden gezegd dat Christine in elk geval knap gemaakt is.

Carpenter is heer en meester om met simpele objecten een zenuwslopende thriller te maken.

Ook nu lukt het hem met "Christine".

Bloedige en sadistische scenes heeft hij niet nodig om een film huiveringwekkend te maken.

Angstaanjagende muziek met sterk camerawerk zijn genoeg.

avatar van otherfool

otherfool

Eén van King's mindere verhalen is ook één van de mindere boekverfilmingen geworden. Spannend? Welnee! 2*.

avatar van Reinbo

Meer dan spannend, goed gespeeld, goed verhaal en prachtige effecten en een heerlijke soundtrack. 4,5*

avatar van U-96

U-96