Genre: Thriller / Horror
Alternatieve titel: John Carpenter's Christine
Geregisseerd door: John Carpenter
Met onder meer: Keith Gordon, John Stockwell en Alexandra Paul
Plot Christine
"How do you kill something that can't possibly be alive?"
Arnie Cunningham is een timide jongeman die niet goed in zijn vel zit en op school altijd het slachtoffer van grappen wordt. Op een dag ziet hij de wagen van zijn dromen, een Plymouth Fury uit 1957. De wagen heeft van de vorige eigenaar de naam "Christine" gekregen. Tegen de zin van zijn ouders koopt hij de wagen en begint hem te restaureren en helemaal op te poetsen. Langzamerhand begint Arnie's karakter te veranderen en algauw blijkt er een abnormale band te bestaan tussen Arnie en zijn auto. Vrienden kijken hulpeloos toe hoe Arnie volledig door de wagen ingepalmd wordt.
Arnie Cunningham
Buddy Repperton
Mr. Casey
Moochie Welch
SSeagal
Zeer goede verfilming van het boek van King, de film zit diep in mijn geheugen, vanuit mijn jeugd, echt nachtmerries van auto's die me achtervolgden gehad, topfilm! En die scene dat die auto zichzelf repareert is inderdaad erg strak! ***1/2
noldjuh
Het klopt, een fury uit 1958 kon je inderdaad niet in het roodwit bestellen, en ook niet met rode bekleding. verder zie je witte vlakken over de zijkant van de auto lopen, en een zilverkleurige grille en een goudkleurige "v" op de grille, maar dit zijn allemaal dingen die niet op een fury uit dat jaar geleverd werden! de grille was immers altijd goudkleurig, net als de zijvlakken en de enige kleur waarin je de fury kon krijgen was beige. 25 plymouths werden er gebruikt (waarbij vermeld moet worden dat het niet allemaal fury's waren maar ook conversies) en 13 tot 16 van deze wagens werden totaal verwoest. als je meer informatie wilt over deze plymouth en andere heb ik nog wel eeen link voor jullie: http://www.plymouthcentral.com en ook nog: http://www.theofficialjohncarpenter.com/pages/themovies/ch/ch.html
veel plezier met kijken. hoewel ik de film nog niet heb gzien, ben ik door het boek wel erg benieuwd geraakt naar de film, dus ik ga hem zeker zien!
U-96
- 2066 stemmen
Hoewel ik de film nog niet heb gzien, ben ik door het boek wel erg benieuwd geraakt naar de film, dus ik ga hem zeker zien!
Zeker doen. De film zal je niet tegenvallen.
noldjuh
dat mag ik hopen. Ik heb immers gemengde reacties gelezen op de film. sommige vonden hem goed, sommigen niet. ik ben benieuwd. hij schijnt ook niet te kloppen met het boek, en ik heb al wat previews gezien, en daaruit blijkt dat dat klopt. maar ik zal laten horen wat mijn mening is.
jassonn
Kan me herrineren dat ik de film erg saai vond,en het verhaal niet echt boeien.2* voor nu,al zal ik 'm wel een keer herkijken als hij op tv is.
noldjuh
ik heb zojuist de film gekeken, paar stukjes ff vlug doorgespoeld. ik vond het fascinerend hoe de wagen in de laatste strijd in de garage zichzelf herstelt, tewrijl arnie al dood is. keith gordon zet een fantastisch personage neer. ook eng om te zien en te horen is, wanneer christine al tot blokje verwerkt is, op een gegeven moment hoor je dan rock en rollmuziek en dennis leigh en junkins denken dat het uit christine komt wat niet zo blijkt te zijn, maar toch schrik je dan even. geinig om te zien is ook hoe daarna als de camera weer inzoomt op de wagen hoe even de grille strekt en weer terugbuigt. het lijkt dan net een laatste stuiptrekking voor het uiteindelijke sterven. Geniaal gedaan!
noldjuh
Ook wilde ik omtrent deze film kwijt dat de muziekkeuze geweldig is. Soms zelfs griezelig. als je goed hebt opgelet dan weet je waarschijnlijk wel wat ik bedoel.als je goed oplet wordt elk lied uit de radio op een dusdanig tijdstip afgespeeld dat het lijkt alsof christine iets zegt. in de garage wanneer dennis in de auto wil kijken bijvoorbeeld. als hij dan de deur wil openen, hoor je het liedje "Keep a-Knockin" en de tekst is: " keep a-knockin but you can't get in, come back tomorrownight and try again!" waarna dennis de garage uitrent. en nee, dit is geen toevalligheid
noldjuh
weet iemand trouwens hoe ik aan de muziek kan komen die de radio van christine speelt? is daar een cd van ofzo?
noldjuh
sorry, dat is niet wat ik zoek. die link gaat namelijk naar de soundtrack van de film die gemaakt is door john carpenter, maar ik had het dus over de rock and roll muziek zoals bad to the bone van george thorogood enzo
noldjuh
Ja dat kan ik wel doen, maar dan schend ik auteursrechten en dat doe ik liever niet.
noldjuh
waar, maar toch..... laten we dit maar afsluiten en teruggaan naar het bespreken van de film
K_Republic
Wat een overgewaardeerde film zeg!! Kvond em alluz behalve eng, eerder lachwekkend.Noem je dit nou horror?!?!?!?!?!?!
Wie noemt dit horror?
Het is eerder een thriller en een portret van een sukkelige jongen die ineens populair wordt en langzaam doordraait.
Oeps, heb ik blijkbaar overheen gelezen, maar ik zou het zelf ook eerdeer als thriller/drama bestempelen.
Ik horror/thriller. Zo staat het er gelukkig ook.
In dat geval, wat zijn dan de horror elementen?
(Mijn motivatie om het niet als horror te kwalificeren: in het boek zal de auto vol met juichende zombies, daar is in de film niets van terug te vinden. De film heeft vooral de persoonsverandering van de hoofdrolspelker als belangrijkste thema. Drama dus. De paar dodelijke 'ongelukken' zijn uiterst braaf en suggestief gefilmd, niks geen bloederige toestanden, toch wel iets wat nodig is om de term horror te verdienen. In my opinion.)
K_Republic
Die scriptwriters ook zo idiotisch! konden ze niets beters (more scary) verzinnen dan een bezeten auto! Daar blijf ik snachts wakker van(NOTTTT!!!!!!)
Diesel
Jij ziet liever weer een horror film over een paar tieners die het bos ingaan en afgeslacht worden? niet Republic?
Carpenter wilde, zoals altijd, iets origineels maken en dat heeft hij ook zeker gedaan. Ik zou mijn stem bij herziening wel eens kunnen verhogen naar 3,5* ..... bedenk ik me nu.
K_Republic
Ten eerste, Diesel, jij weet niks van mijn smaak af, wat voor horror-films ik kijk etc. En ten tweede er is niks mis met iets origineels, maar kom niet aan lopen met zo'n nastyass movie.
Esteban
Gisteren gemist. Het is te zeggen, ik heb hem enkel gehoord op de achtergrond, niet wetende dat het die film was. De soundtrack was dus best wel gezellig waardoor ik dacht dat het zo'n gezellige, nostalgische film was die zich afspeelde ten tijde van 'Stand By Me'. Klopt het dat ik geen enkele keer geschreeuw (ofzo) heb gehoord? Ik verschoot dan ook eventjes dat het ging over 'n thriller/horror.
mikey
Muziek van mike oldfield toch?
Een van de betere King verfilmingen. Nerd koopt auto maar zijn aandacht voor dat ding gaat erg ver. Ondertussen wordt hij wel cooler en scoort hij de lekkerste meid van de school. Maar Christine, de auto, blijft uiteraard numero uno! 3.5

Drie horrorfilms op Netflix gebaseerd op verhalen van Stephen King

Les Choses de la Vie
Drama / Romantiek, 1970

Dolores Claiborne
Drama / Mystery, 1995
antropomorfismetieneranimate car smart caroverprotective parentheimlich maneuver inanimate objects come to life