• 9.373.175 stemmen

Met onder meer: Robin Williams, Monica Potter en Philip Seymour Hoffman

Releasedatum: 1 april 1999

Plot Patch Adams

"Laughter is contagious."

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de dokter Patch Adams. Zijn onorthodoxe methoden zorgen ervoor dat hij niet geliefd is bij de medische en wetenschappelijke gemeenschap. Zijn patiënten waarderen zijn werk echter erg, waardoor hij zeer geliefd is.

avatar van Jordy

Jordy

Wat een ergerlijke film. Ik weet nou niet wat het ergste is, het "ware woensdagavond-rtl4-film" verhaaltje, of de rol van Williams als irritante CliniClown. Eén ster.

avatar van jeroen79

jeroen79

Ik vond het nog best een aardigge film maar hij duurde veeeeeeeel te lang. 2,5 ster

lindastuurman

Ik heb nog nooit zo gelachen! Man, what wrong with all of you! Iedere keer als het een film van Williams is, gaat het zo van "dit keer was het wel aardig, want de vorige keer" "...bloedhekel aan deze acteur..." Hoe kan dat nou!!? Ik vond de film echt lachen en de film valt tenminste niet stil. Er gebeurd veel al moet ik zeggen dat het eind voorspelbaar is. De speech van Robin aan het eind van de film kwam echt uit z'n hart, dat kon je zien, horen en voelen. Geweldig!

avatar van kbautr

kbautr

Ook ik vond het een aardige film. Iets korter had gemogen. En zeker een stuk beter als de echt vergezochte waar-gebeurde-verhaaltjes op rtl4.

Ja, tuurlijk, a perfect storm is ook waargebeurd (maar de film is verzonnen).

Nee, patch adams, tilt zich daarboven uit.

Groet

Kbautr Bart

avatar van Jos2

Jos2

God, wat is dit slecht, zeg.

avatar van Djinn

Djinn

Uhm.. hoe noemen ze zo iets ook al weer !!?

Ohja: Bagger van de bovenste plank ..

EmDee

Laat Linda het niet horen!

lindastuurman

Ik had het wel gelezen hoor, maar om met mensen die er totaal niets van begrijpen in discussie te gaan is verspilling van m'n tijd. Kan ik beter nog een keer Patch Adams kijken

avatar van Jordy

Jordy

zag nog wat stukjes vanavond. Waarom ik deze film ooit nog een anderhalf heb gegeven is totally beyond me... wat een ellende. Linda, erg leuk dat je fan bent van Williams, maar een beetje een kritische blik af en toe zou je niet misstaan

lindastuurman

Okay, Ik zal proberen wat kritischer te zijn, ookal zal het moeilijk zijn. Moeilijk omdat voor mij Williams het gewoon heeft! Misschien hebben jullie dat ook wel met een één of andere acteur. Anyway, ik zal proberen wat kritischer te zijn (als Club Paradise toegevoegd wordt heb ik hele goede reden om kritisch te zijn, want dat is zo'n slechte film!)

EmDee

Kijk dan meteen effe je stemmen tot nu toe na!

Met alle respect, maar Flubber en Toys 4.5 sterren?!?!?!

avatar van lorelei

lorelei

ik vond het echt een leuke gezellige film. Hij was ook best wel zielig enzo. Maar ik vond het wel een goeie film!

avatar van Linda

Linda

wow wat een goede , leuke film.

had verwacht dat het een stom waargebeurd rtl4 drama was maar vond hem heeel tof.

zitten ook veel leuke grappen in .

4sterren

EmDee

Oh nee, een tweede Linda die voor Robin gaat.

avatar van Linda

Linda

Oh nee, een tweede Linda die voor Robin gaat.

nou nee , wees niet bang.

vind dit gewoon een goeie film , heb

nik s met robin

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Linda, zoals je ziet dateert mijn bericht van 02-11-2002, dus dat niet zozeer betrekking op jouw berichten van gisteren...

avatar van wpstolk

wpstolk

Wij hebben vanavond deze film gezien. Ik snap niet dat de meesten op deze site de film zo afkraken. OK, hij was misschien soms een beetje sentimenteel, maar de kern van de boodschap; zorgen voor mensen, mensen blij maken zonder eer en aanzien te willen ontvangen; dat vind ik een mooie boodschap! Dus ****

avatar van Ramon K

Ramon K

dat vind ik een mooie boodschap!

Een mooie boodschap is dat zeker, maar wel verpakt in een hele matige en oversentimentele film!

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Dit is echt een sentimentele film. Te erg eigenlijk . Hierdoor komt de film voor mij erg ongeloofwaardig over . Maar als je een echte feelgoodmovie wilt zien met toch een beetje een triestige noot dan zit je bij deze goed. 2,5*

Moviestar

Erg goede film waarin je helemaal met de hoofpersoon (Robin Williams) meeleeft en die je weet te ontroeren mij in ieder geval wel. 4*.

avatar van speedy23

speedy23

Kijk, die levenslustige doktersrollen zijn Williams op het lijf geschreven. Zoiets deed hij ook als in Awakening, Dead Poets Society en Good Will Hunting. De beste scènes met Williams zijn natuurlijk die als clown. Af en toe is de film stroperig en sentimenteel, maar ik laat mij makkelijk meeslepen door de levensblijheid van iemand die de strakke regels van de medische wereld aan zijn laars lapt... 4*

avatar van neo

neo

Het eerste uur is enorm komisch dankzij Williams, maar jammer genoeg verzandt de film in de 2e helft in oversentimentele scenes. desondanks eenaardige film. 3 sterren

avatar van gotti

Vond het wel een lief filmpje. Ik begin ook steeds meer in het acteerwerk van Robin Williams te zien.

Idd, het verhaal gaat na verloop van tijd over van het ene in het andere cliché, maar de sympathie straalt van de film af, dus voor het kijkgenot deert dat niet zo veel.

Inhoudelijk had er dus nog wel het één en ander verandert kunnen worden, maar ach, ik heb me uitstekend vermaakt...

3*.

Moviestar

Heb m weer gezien toen ie op de tv was en heb mijn stem verhoogt met 1* en komt totaal op een dikke 5*. Mooie film die vol zit met humor en emotie. Beide aspecten die Robin Williams extreem goed beheerst, en dat maakte het kijken naar deze film voor de zoveelste keer weer geweldig. Het verhaal is goed en mooi en zeker om te bedenken dat dit alles is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en dat maakt de film sterker en mooier. Verder is de rest van de cast (tot aan de figuratie toe!) perfect gecast vind ik, de zusters en doctoren bijv. De muziek bij de film geeft een werkelijke sfeer mee en is erg mooi op diverse momenten. Er zijn in deze film ook een aantal scene's die ik niet snel zal vergeten waaronder de speech in de rechtbank voor de medische raad. Topper!!!

avatar van Esteban

Esteban

Ik zie nog steeds niet in waarom Patch Adams een overload aan negatieve kritieken kreeg toegewezen. Is het verkeerd om komedie en drama te mengen tot een, als het ware, 'tearjecker'? Sure, de film probeert je heel dikwijls te raken en is met momenten zéér melig, maar weet er dan ook dikwijls in te slagen, of het nu gaat om een triest of hartverwarmend moment. Het is trouwens wat je van Tom Shadyack (Liar Liar, Dragonfly, Bruce Almighty) kan verwachten, de man probeert in bijna al zijn films een zeemzoet sfeertje te verweven en het mooie eraan is dat hij weet hoe het te doen. Robin Williams was trouwens de juiste persoon om de prent te voorzien van onschuldige humor en deze volledig achterwege te laten wanneer nodig.

Whatever the critics say, my report will read 'IDGARA' : I don't give a rat's ass.

Patch Adams : *** out of 5.

Moviestar

Deze film is voor mij ook één van de duizenden redenen dat Robin Williams voor mij gewoon de beste en meest getalenteerde acteur op aarde is!!!

avatar van 93.9

93.9

Talent heeft hij misschien wel, maar de films waarin deze man speelt zijn zooooooo tenenkrommend braaf.

avatar van RWL

RWL

Ik denk dat je een beetje achterloopt. Je hebt ook vast nooit z'n al wat oudere kleinere films/rollen gezien in Dead Again en Secret Agent.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

2,65 als gemiddelde? belachelijk! Mooie film over dat artsen is wat meer met gevoel moeten behandelen en dat de kwaliteit van het leven belangrijker is dan de lengte. Williams die weer geweldig acteert, wat weet die man humor en emotie perfect te scheiden zeg. 3,5*

avatar van Beejeej

Beejeej

best prima zondagavond film.

beetje vervelend introstukje hier trouwens, Nederlands-tecnisch gezien...