• 9.376.883 stemmen

Met onder meer: Sean Cw Johnson, Kris Lemche en Laura Regan

Releasedatum: 12 juni 2003

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot My Little Eye

"Fear is not knowing. Terror is finding out."

Vijf twintigers hebben zich opgegeven om vrijwillig 6 maanden lang te worden opgesloten in een afgelegen huis. Tijdens hun verblijf zal alles wat ze doen gevolgd worden door camera's die door het hele huis zijn gemonteerd. Het prijzengeld bedraagt 1 miljoen dollar. Belangrijkste spelregel: als iemand, om welke reden dan ook, vertrekt, verliest iedereen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van The_Game

The_Game

De film kwam pas op het einde een btje op gang. Ben zeker niet echt onder de indruk, maar hij is wel orgioneel. Ik miste zeker spanning in deze film, maar door de camere's beelden was het nog wel leuk. 2.5

avatar van james_cameron

Slim in elkaar gezette combinatie van The Blair Witch Project en Big Brother, met een lekker naargeestig einde. Wisselvallig akteerwerk en visueel niet bepaald een hoogstandje, maar het onvoorspelbare script en de vakkundige spanningsopbouw maken veel goed.

avatar van jaspertje3

jaspertje3

Tjonge wat was deze film een tegenvaller. Had er wel hoge verwachtingen van (mede omdat op 't hoesje stond dat de film een aantal prijzen had gewonnen) maar het was een zware tegenvaller.

Ruim een uur lang gebeurt er vrijwel niks waar je wakker van zal liggen. De laatste 20 minuutjes wordt het dan toch nog wat spannender.

Niet echt topacteerwerk en een boeiend verhaal. Ik twijfel tussen 1,5 en 2 sterren, maar ik geef toch 1,5..

In mijn ogen niet echt een aanrader!

avatar van lizz

lizz

Echt creepy! Fantastisch! vooral door die nightcams en die geluiden die de camera's maken...

avatar van SuuuuuS

SuuuuuS

Slechte film....... de reden daarvan is dat er zo ontzettend veel films zijn met dit verhaal.. niet uniek meer! een 2!

avatar van FillumGek

FillumGek

Deze film vond ik erg slecht. Vrijwel niks kon me boeien. Met het plot kun je best leuke dingen doen maar het was allemaal zo saai uitgewerkt.

1. Er was helemaal géén spanning in de film. Een paar keer iemand horen schreeuwen of een 'eng' geluid vind ik niet meer spannend.

2. Het verhaal was erg voorspelbaar.

3. Acteren stelde niks voor.

4. Er waren overdreven lange stiltes in de film. Dan weet ik niet of dat spanning hoort op te wekken maar ik viel bijna in slaap.

1.5* voor hier en daar een klein leuk moment en de camerabeelden.

avatar van BlueSword

BlueSword

vond hem wel aardig, niet echt super eng maar best wel spannend.

het idee is wel leuk en alles is wel geinig gefilmd, maar niet echt super uitgewerkt en dat is wel jammer.

dat einde zag ik ook al een beetje aankomen.

acteerwerk was ook niet super maar deze film is wel leuk voor een avondje, hoef hem niet nog een keer te zien.

avatar van Najim

Najim

een goeie thriller...spannend.

en soms een beetje eng

avatar van Mineworker

Mineworker

Wat een klotefilm!!

Voor mij was alles zo voorspelbaar, dus het was niet echt een film waarbij is dingen voormezelf moest uitknutselen. Dat was fout. En het einde.. what the hell! Het was 'n zeeeeeer extreem open einde. nou ja.. het was volgens mij niet eens een einde.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Interessante en originele film, die echter verziekt wordt door de verschrikkelijk slechte rol van Laura Regan, het gebrek aan een goede twist en het onafgeronde gevoel dat je krijgt na het zien van de film. Pluspunten zijn het originele uitgangspunt, de cameravoering en enkele spannende momenten, maar ook dit kan de film niet redden. Dit had meer kunnen worden dan 2.5*.

avatar van Koetje-2006

Koetje-2006

Het verhaal zag er goed uit toen ik het hier las, maar ik vond de film een beetje bagger.

Camera goed? De camera angles vond ik ronduit storend.

Verder vond ik de film best spannend (tot op zekere hoogte). Het enige wat ik de hele film hoopten was een goed einde (En dan bedoel ik niet dat het storyline-wise goed afloopt maar gewoon een goed plot). Het tegengestelde volgde, vreselijk

1.5

avatar van mikey

mikey

Jammer van het einde met opeens al dat geren opheavy metal muziek. Ook jammer dat het lijkt alsof de film te lang duurt en vervolgens wordt besloten dat hij maar afgeraffeld moet worden. verder was hij best nog aardig voor een genrefilm van tegenwoordig. **1/2

avatar van LittleBox

LittleBox

Geweldig gevonden uitgangspunt en origineel gefilmd d.m.v. die webcams. Ongelooflijk groot pluspunt is dat de muziek van Elbow ('Any Day Now') in de film voorkomt. Acteerprestaties vielen inderdaad wel wat tegen, maar gezien de originaliteit toch 3,5*

avatar van M.ike

M.ike

deze film was laatst op tv het verhaal had ik veel van verwacht, maar ik miste toch wel spanning op het eind kwam die eigenlijk pas (jammer) toch weer een filmavondje verpest. we hebben hem trouwens wel helemaal afgekeken we dachten oh het wordt nog wel spannend of leuk .. werd het dus niet

avatar van M.ike

M.ike

Heb hem pas in m'n eentje herbekeken , hij was toch spannender dan ik in mijn gedachten had

avatar van prometida

prometida

Ik vond hem echt SUPER eng!!

Ik heb een keer moeten gillen omdat ik zo erg schrok!

Echt een goeie Horror

avatar van brucecampbell

brucecampbell

een film die mij zeker verrast heeft! ik had ervoor niet veel van deze film gehoord en dat is toch raar, omdat hij toch zo goed was

avatar van Niki,

Niki,

Ik vond het niet veel aan

avatar van HeatWave

HeatWave

Echt een film van nu, nu het Big Brother-gebeuren al een tijd zo actueel is.

In het begin van de film toen ik dat afgelegen mysterieuze huis zag met de 5 jongeren er in had ik het idee dat deze film heel luguber ging worden maar de spanning bleef een lange tijd uit, helaas.

Behalve dat het laatste gedeelte toch nog even een vleug spanning en horror kreeg.

Wat ik in het begin al schreef, de film is erg actueel, dit vind ik erg goed aan "My little eye", maar ik denk dat als er wat meer spanning door de film was geweven inplaats van bijna alleen maar op het einde deze film meer waardering door mij en waarschijnlijk nog vele anderen had gekregen. Een gemiste kans dus.

Wel werd ik bijna op het einde toch nog verrast door iets dat ik toch niet verwacht had, dat is dan weer een pluspunt.

Ik heb trouwens mensen deze film al horen vergelijken met een kruising tussen Big Brother en Blair witch project, en ook Big Brother en Saw.

Ikzelf vind dit wel een beetje een kruising van Big Brother, Saw, en Hostel.

Nu nog even to the point, deze film was wel te doen, maar het had beter gekund,....mischien voor een 2e deel.

avatar van Tun-89

Tun-89

Hmm, deze film viel echt tegen.

Ik verwachte echt iets vets en doorgaand spannends,

maar hij was heel saai, en op het eind een beetje speculatie en actie. Het is gewoon een combinatie van

The Blair Witch Project en Big Brother. Er zaten een paar schrikmomenten in, waarvan er maar 1 of 2 echt schrikken waren. Verder niet echt eng, ja beetje enge geluiden en bange mensen gezichten vind ik nog niet zo angstaanjagend. de film speelt zich in 4 landen af staat er;

Groot Brittannië / Verenigde Staten / Frankrijk / Canada.

maar de hele film speelt zich af binnen in een huis,

maarjah, geen aanrader. krijgt een 2*

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Tun-89 schreef:

. de film speelt zich in 4 landen af staat er;

Groot Brittannië / Verenigde Staten / Frankrijk / Canada.

maar de hele film speelt zich af binnen in een huis

Niet zo slim. De film is een coproductie van Groot Brittannie, Verenigde Staten, Frankrijk en Canada. Net als dat Dogville door heel veel landen is gecoproduceerd.

avatar van Tun-89

Tun-89

alright, weet ik dat ook weer

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11913 berichten

Graag gedaan

avatar van Spring 04

Spring 04

Deze horror/thriller viel best tegen, de spanning zou op moeten lopen tijdens de film, maar dat gebeurde niet,

het acteren was ook niet al te best, en het einde viel ook wel te voorspellen

1.5

avatar van Youri

Youri

Al eens gezien, er was geen doorkomen aan. De spanning was er niet, constante leentje buur uit andere horrorfilms en de climax was ver te zoeken.

avatar van 606

prometida schreef:

Ik vond hem echt SUPER eng!!

Ik heb een keer moeten gillen omdat ik zo erg schrok!

Echt een goeie Horror

ik gil niet maar slecht vond ik het ook niet beetje jatwerk van verschillende films

avatar van tevelenco

tevelenco

Aardig filmpje met een leuk uitgangspunt.

De film leek een beetje op een lugubere aflevering van big brother.

Maar zoals al vaker gezegd begint de film erg langzaam.

En het eerste uur gebeurd er dan ook bijna niets.

Het laatste half uur wordt hij wel wat beter maar echt spannend werd hij voor mij niet.

Maar ondanks dat blijf je toch benieuwd hoe het verhaal precies in elkaar steekt en afloopt.

Al met al een aardig filmpje die mede door het trage begin en het ontbreken van echte spanning maar matig scoort.

avatar van Halcyon

Halcyon

Voor een keertje liegen de promotiepraatjes niet. My Little Eye heeft inderdaad weg van The Blair Witch Project, in die zin dat op sublieme wijze veel wordt gesuggereerd en de rest aan de verbeelding van de kijker wordt overgelaten. De makers doen beroep op de meest eenvoudige ingrediënten om bij het publiek angst in te boezemen en de kijker die hier zelf een beetje aan mee werkt zal heus niet bedrogen uitkomen.

De ontknoping is daarenboven uiterst vindingrijk en hoewel ze erg luguber en fatalistisch is, had iets meer suggestie en subtiliteit meer impact gehad dan het huidige expliciete karakter.

avatar van The Oceanic Six

Het is allemaal niet zo bijzonder moet ik zeggen...kwa stijl is het iets a la Blair Witch Project maar de uitwerking is een stuk minder spannend. Acteerwerk is simpel maar het aardige plot zorgt voor een voldoende.

avatar van horrorjp

horrorjp

Ik snap iets niet hoezo Groot Brittannië / Verenigde Staten / Frankrijk / Canada terwijl ze alleen maar bij 1 huis waren???