Extremely Loud & Incredibly Close (2011)
Geregisseerd door: Stephen Daldry
Met onder meer: Tom Hanks, Sandra Bullock en Thomas Horn
Releasedatum: 8 maart 2012
Plot Extremely Loud & Incredibly Close
"This is not a story about September 11th, it's a story about every day after."
De negenjarige Oskar ontdekt in een vaas in een kast een sleutel. De sleutel behoorde toe aan zijn vader, daar is hij zeker van. Maar op welke van de 162 miljoen sloten in New York past hij? Dit is het begin van de zoektocht van Oskar – uitvinder, brievenschrijver en amateur-detective – door de vijf stadsdelen van New York en in de door elkaar gegooide levens van vrienden, familie en volslagen vreemden. Hij komt steeds dichter bij een familiegeheim dat vijftig jaar teruggaat.
Thomas Schell
The Renter
Minister
Homeless Man
Partyboooi
Het idee van de film sprak mij wel aan om deze eens goed te gaan bekijken, maar al snel kreeg ik het gevoel van een koude kermis thuis te komen. Ik vond het mannetje op een gegeven moment gewoon irritant worden. En na de film had ik niet het idee dat het een sterk verhaal was. Ook de bedoeling van de film is mij een raadsel.
Nee toch een gemiste kans denk ik.
2** voor de moeite.
kova
Geen slechte film, maar na het zien van de trailer had ik mischien een iets te hoge verwachting ervan.
Ik ergerde mij ook heel erg aan die tamboerijn
Captain Sik
Prima, ontroerende film. Het eerste uur is inderdaad wat langdradig, maar het tweede uur maakt dat helemaal goed!
Gio69
Toen ik aan deze film begon, verwachte ik een avonturenfilm te zien, met de sleutel in de vaas als rode draad. Echter, bleek deze film veel meer over het drama binnen de familie te gaan, dan de zoektocht van het kind.
Wat je te zien krijgt is een opstapeling van huilscenes die om die reden ook niet weten te raken. Ook weet de regisseur niet goed wanneer hij deze film moet afsluiten. Hij had meerdere pogingen om dit te doen, maar voelde zich i.m.o. gedwongen om het 'avontuur' met een vrolijkere noot af te sluiten.
Een matige film die met wat meer afwisseling in emotie en een kortere film duur, veel beter uit de verf was gekomen.
Leland Palmer
Damn, Sandra Bullock lijkt écht op Michael Jackson.
Dat terzijde. Hier had ik veel meer van verwacht. De film leek me op basis van de trailer best leuk te worden, helaas trakteerde Daldry me op een deceptie. Totaal vergezocht filmpje, die bij mij geen enkele vorm van emotie naar boven wist te krijgen. Integendeel; op een gegeven moment werd alles zelfs wat vervelend. Ik kon helemaal niks met het verhaal, de uitwerking en het hoofdpersonage. Jammer, maar helaas. Boutfilm.
Resh
Zo mooi, ontroerend, meeslepend en avontuurlijk. Thomas Horn steelt echt de show, hij verdient het om volgend jaar prijzen te pakken. Vaak herkende ik mijzelf hier ook in hem. Ook mooi de overeenkomst tussen de verlies van de vader en de verlies van New York.
tal1b
Damn, Sandra Bullock lijkt écht op Michael Jackson.
Ja erg he hoe iedereen zich zo verbouwd.
Wat dacht je van Tom Hanks.
Ook strak getrokken, als Nicolas Cage hier ook in zou spelen, had je echt een poppenkast.
Toch ga ik de film kijken, mooie beelden gezien vd 1ste paar minuten.
aSMoDeuS
Beledigend slecht. Dit prul is overduidelijk geschoten om het idiote, Amerikaanse popcornpubliek te laten grienen na hun geld uit hun zakken te hebben geklopt. Vals sentiment, een onuitstaanbaar joch (asperger of niet), een moeder zonder fatsoenlijk besef voor ouderlijke verantwoordelijkheid wiens kind afgepakt zou worden door social services, een vervelende vader wiens dood me totaal koud liet, etc. Zelden zo'n verzameling weeëe karakters de revu zien passeren.
Dikke, vette 1. Bullock lijkt met The Blind Side d'r draai gevonden te hebben in het mede mogelijk maken van draken van films.
fritsje
onevenwichtig drama,er zitten hele sterke scene's in,maar ook erg zwakke.het jochie is regelmatig behoorlijk irritant ! bullock,goodman en hanks doen amper mee,lokkertjes.veteraan van sydow trok eigenlijk de kar !
herman78
Ik vond het mooi om te zien hoe Oskar de rol van een autistisch jongetje speelde. Zijn tics, idiote toewijding en enorme volhardingsdrang kwamen me bekend voor van mensen met autisme/asperger in mijn directe omgeving. Verder inderdaad een nogal sentimentele film, maar raakte het wel. Met name het beeld waarin je eindelijk dat zesde telefoontje hoort en je een seconde later eerst de toren en vervolgens Oskar ziet instorten vond ik wel erg heftig. Zo naar ook dat hij het antwoordapparaat vervang om zijn 'falen' te maskeren voor zijn moeder.
Puntje van kritiek vond ik wel het mindere acteren van Hanks en ook wel Bullocks. Dat had best iets rauwer gemogen.
tal1b
toch vond ik de rol van oskar niet helemaal overtuigend gespeeld. vond het al met al iets té gespeeld.
Maar het verhaal was leuk gedaan, en niet geheel onbelangrijk, film zit vol mooie plaatjes.
SunChaser
Wat een geweldige film. Was even bang dat de clou wel heel erg cliche zou zijn maar ik was verwacht door de twist (geen Night achtige twist maar leuke wending
SunChaser
EL&IC heeft dit jaar al meegedaan in de Oscarrace
Overzicht van alle Oscarnominaties 2012 - Oscars 2012 - Film1.nl
missl
In tegenstelling tot het boek is het een trage aaneenschakeling van scene's waarbij ook nog eens weinig uitgelegd word. Jammer. Wat een irritant ventje overigens.
cantforgetyou
- 1954 berichten
Dit is best een goede film. Maar in het begin moest ik er echt even inkomen. Zeer irritant kind, wat later minder wordt. Dan krijg je toch wat meer sympathie voor het joch. Er zit mooie muziek in. En het verhaal wordt toch nog wel interessant. Ik vind het geen supergoede film, maar slecht is die ook niet. De film raakte me toch op sommige momenten.
paulo31
wat een irritant rot kind.
Die heeft een pak slaag nodig
Hij deed mij een beetje denken aan die jongen van Home alone
Film wordt er ook niet spannender op
Elke seconde dat die jongen in beeld is en de slimmerik uithangt maakt de film onaantrekkelijk
Dan liever een film die draait om de moeder
Dan had het misschien nog leuk geweest.
booyo
wat een irritant rot kind.
Potdikkie, wat speelt dat menneke goed. Schitterende scène als hij zijn opa zijn verhaal verteld.
Prachtig boek, puike verfilming.
JSPR_G
Het eerste uur is verschrikkelijk saai. Naarmate de film vordert wordt het echter aangrijpender en aangrijpender. Het laatste half uur is werkelijk prachtig.
krabat
Draak van een film... Op de een of andere manier werd ik helemaal niet geraakt. Het verhaal boeide totaal niet en de film liep voor geen meter. Het enige (matig) positieve dat ik kan benoemen zijn de acteerprestaties van het jongetje.
Keutul
Zeker een mooie film. Goed geacteerd, mooie beelden, goed verhaal. Dat de jongen asperger heeft vind ik in deze film goed neergezet.
@ Jaspervangent een 0,5 geven terwijl je hem na een half uur hebt uitgezet? Dan heb je de film dus niet gezien en slaat je stem nergens op.
kiliuea
Goede en degelijke film, goed geacteerd. Verschillende mensen vinden het een irritant ventje, maar volgens mij zijn die geen kinderen gewend. Ja, hij is apart, maar het is heel goed geacteerd en niet over de top.
tbouwh
Na het verplicht lezen van het boek voor Engels, heb ik besloten ook maar de film te kijken.
Is het een goede boekverfilming : nee. Veel dingen uit het boek zijn weggelaten, veranderd etc.
Puur naar de film kijkend zonder het boek in m'n achterhoofd vond ik het echt een heel mooie film. Ik vind de acteerprestatie van de jongen die Oskar speelt erg goed, ga er maar eens aan staan !
aangevuld met toch grote namen als Tom Hanks en Sandra Bullock ( die ik dan wel weer wat minder vond ) komt de film wel geloofwaardig over en vond ik het mooi om naar te kijken.
Snorren
Erg fijne film! Het boek had ik al in het Engels gelezen, maar dat raakte met totaal niet. De film daarentegen vond ik wel van bovengemiddelde kwaliteit. Mooie beelden, goed spel en een prachtige verfilming van het toch wel interessante verhaal. 4 sterren.
Karl van H.
Eén sterke scène: Oskar die de eigenaar van de sleutel vindt. Verder is dit vooral erg stom: stomme personages, stom plot, stomme dialogen. Stomme voice-over ook, zelden zo'n slechte gehoord. Stom acteerwerk, stomme muziek, stom sentimenteel geneuzel. Met name: wat een ontzettend stomme hoofdpersoon. Ik heb héél lang geleden het boek eens gelezen en toen vond ik 'm al stom, maar zoals hij hier neer wordt gezet, slaat echt alles. Deze hele film slaat nergens op, maar lijkt de pretentie te hebben iets dieps te zeggen - en wil ermee weg komen door over 11 september te gaan. Het was ze misschien gelukt als niet elk element ontzettend stom was geweest.
otherfool
Onevenwichtig is wel een kernachtige omschrijving van deze verfilming van het boek van J.S. Foer. Die heb ik weliswaar niet gelezen maar de vergelijkingen met Kraus' History of Love zijn soms niet van de lucht, waarbij de laatste op basis van deze film mijn voorkeur houdt. Extremely Loud schakelt namelijk van ontroerende naar nikszeggende momenten en het jongetje is het ene moment bloedirritant en dan weer meelijwekkend. Mooie apotheose, dat wel, maar ik had toch constant het gevoel dat met dit basisgegeven meer was te doen.
2,5*.
Rodger
Aparte film, ik moest in het begin er even inkomen, maar daarna wordt je er volledig mee ingenomen..
3.5**
schumacher
Geuwwww, na 20min was ik me al aan het doodvervelen, beetje vooruit gedaan en het was nog steeds hetzelfde, bah.
Slechte maar vooral saaie film, daar moet ne mens iets meer dan 2 uur zijn tijd aan verspillen? Nee merci.
Dien kleinen vondk ook niet goed, heel irritant.
Ohja, dit gebeurt heel zelden ik zoiets doe na 20-40min een film stoppen of vooruit spoelen, heel zelden, doe ik alleen als de film werkelijk op niks trekt, niet kan boeien, niet lekker weg kijkt.

Heb jij de Netflix-docu 'The Man With 1000 Kids' al gezien? 'Maag draaide om'

The Blind Side
Drama / Sport, 2009

La Graine et le Mulet
Drama, 2007
new york citygebaseerd op boekautismekeyscavenger hunt death of fatheryoung boytambourinelock 9/11grievingasperger's syndromepost 9/11child protagonist