• 9.376.839 stemmen

Extremely Loud & Incredibly Close (2011)

Geregisseerd door: Stephen Daldry

Met onder meer: Tom Hanks, Sandra Bullock en Thomas Horn

Releasedatum: 8 maart 2012

Plot Extremely Loud & Incredibly Close

"This is not a story about September 11th, it's a story about every day after."

De negenjarige Oskar ontdekt in een vaas in een kast een sleutel. De sleutel behoorde toe aan zijn vader, daar is hij zeker van. Maar op welke van de 162 miljoen sloten in New York past hij? Dit is het begin van de zoektocht van Oskar – uitvinder, brievenschrijver en amateur-detective – door de vijf stadsdelen van New York en in de door elkaar gegooide levens van vrienden, familie en volslagen vreemden. Hij komt steeds dichter bij een familiegeheim dat vijftig jaar teruggaat.

Thomas Schell

William Black

Oskar's Grandmother

avatar van witboek

witboek

De bedoeling van zo'n film is om de gebeurtenissen te romantiseren. Je laat het lijden van 9/11 zien. Een kind in dit geval.

Maar ik, vond het een degelijke film. Vooral mooi gefilmd. Het verhaal is typisch Amerikaan, maar dat moet je erbij nemen.

Ik voel de kribbels om het boek te gaan lezen.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Extremely Loud and Incredible Close. Voor mij de meest onbekende film met een Oscarnominatie voor beste film. Door die nominatie wilde ik de film graag zien, om te beoordelen welke film die Oscar nou verdient. Na het zien van deze film van Stephen Daldry, kan ik concluderen dat deze film de Oscar niet verdient. Ik vond het allemaal maar vrij matig. Het verhaal, wat overigens interessant begint, is vrij matig. Er wordt vrij snel aan DE gebeurtenis voorbijgegaan waardoor het inlevingsvermogen in Oskar minder wordt. De zoektocht van Oskar begint weliswaar interessant maar door het langdradige wordt het al snel minder en minder. Het verhaal is niet sterk genoeg om een film van 130 minuten mee te vullen. Althans hier wordt het matig uitgewerkt. Ook het overige is allemaal vrij matig. Het acteerwerk, het visuele aspect; het is niet wat ik ervan verwachte. Jammer! 2,0*

avatar van madmax1

madmax1

Geen geheel ,alsmaar gezapig doorspartelend verhaal,te lange film zonder verrassing.

Acteren was in orde maar met zoo’’n scrip langweilig.

avatar van madmax2011

madmax2011

leuke film voor als je verder niet te doen heb meer ook niet word tijd dat tom hanks weer eens met een echte goede film komt want ben toch echt beter van heb gewent en sandra bullock moet zicht maar houden bij waar ze goed in is romantic comedy's maken hahah

avatar van Reinbo

Lijkt me juist een typisch Hanks gedrocht dit. Kan me niet heugen dat die man ooit in een goede film heeft gespeeld.

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

Hanks zien we bijna niet tijdens de film wat de film wellicht ten goede komt.

avatar van Keane1983

Keane1983

Tja, na een aantal mindere reacties ga ik nu toch het tegendeel zeggen.

Ik was erg onder de indruk van deze film, Verder vind ik dat de film verre van een geromantiseerd " event" is.
9/11 staat niet eens centraal in deze film. Wat centraal staat is de zoektocht van een kleine jongen (met een bepaalde vorm van autisme) naar het bijpassende slot van de sleutel. Dat 9/11 de aanleiding is, is misschien in de ogen van veel mensen tever gezocht. Thomans had ook kunnen overlijden door een auto ongeluk, maargoed....dit komt net iets harder aan bij de kijker en maakt misschien meer indruk (bij mij in iedergeval wel).
Acteerwerk was subliem te noemen van de kleine Oskar, door zijn manier van acteren kwam zijn karakter echt tot leven. Hank en Bullock komen niet heel erg veel voor in de film, maar ik ben altijd wel te porren voor een film van een van hen.
Over het verhaal hoef ik niet veel van te vertellen, dat spreekt gewoon voorzich. Jongen vindt sleutel en gaat opzoek naar het bijpassende slot.
Onderweg ontmoet hij wel allerlei personen maar deze worden niet tot nauwelijks uitgewerkt.
Wat de film juist in mijn ogen zo bijzonder maakt, is de gedachtengang van Oskar. Dit wordt erg goed in beeld gebracht.
Ondanks dat Oskar bijna heel newyork doorkruist, zien we zelden mooie plaatjes hiervan. Hier wordt ook nergens de nadruk op gelegd. De manier van filmen is vrij standaard, gewoon goed.
Het geheel wordt ondersteund door een mooie maar soms iets te sentimentele score (persoonlijk vond ik dit niet erg, want juist de score was het extra zetje tot de tranen).
Zoals veel amerikaanse films hangt ook deze vast aan clische's en happy endings...gescheiden echtpaar zijn weer bijelkaar, opa en oma zijn weer bij elkaar, het mysterie van het 6de district is opgelost en hij durft uiteindelijk toch nog op de schommel.
Misschien zullen mensen zich afvragen waarom ik deze film dan toch 4,5* geef als het een 13 in een dozijn film is!!!
Dat is puur te wijden aan het acteren van Oskar die zijn rol als "autistische" jongen zo goed neer heeft weten te zetten dat het echt leek. Maar ook de niet sprekende opa vond ik het schitterend doen.
Maar ook de opzet van het verhaal, want ondanks de zware lading van 9/11 voelt de film nergens echt zwaar aan.
Ook het feit dat dit een kinderfilm zou moeten zijn ben ik het niet mee eens. Althans dat idee is ook nergens in mij opgekomen...gezien het taalgebruik van Oskar soms verre van kinderlijk is!!!
Van mij krijgt deze film een wel verdiende 4,5*

avatar van stinissen

Een geweldige mooie en aangrijpende film over het thema verdriet en rouwproces de rol van Thomas Horn als de zoon Oskar Schell is gewoon belachelijk goed wat een wereldprestatie van het kleine mannetje. Ook Tom Hanks laat weer eens zien hoe goed hij is op de spaarzame momenten dat hij in beeld kwam, de moeder Linda Schell gespeeld door een prima ingetogen rol van Sandra Bullock laat zien dat ze tot veel meer in staat is dan alleen komedie en luchtige films. Verder een kleine maar mooie rol van Viola Davis als mevrouw Black die na The Help (2011) zich mach scharen tussen de toekomstige wereldsterren

avatar van Fabian123

Fabian123

Reinbo schreef:

Heb je Philadelphia, Forrest Gump, Saving Private Ryan, The Green Mile, Cast Away, Road to Perdition en Catch Me if You Can niet gezien?

avatar van Beatboy

Beatboy

Reinbo schreef:

Wat een hersenloze opmerking zeg.

Vast en zeker geen film freak.

avatar van carlak

carlak

Sterke film over rouwverwerking. Het debuut van de kleine jongen is groots; uitstekend gedaan. Opvallend dat 2x een film met vrijwel hetzelfde verhaal is genomineerd voor een Oscar Ook in Hugo gaat een kleine jongen fanatiek op zoek naar iets om de dood van de vader begrijpelijk te krijgen.Hugo zoekt naar een sleutel en deze Oskar zoekt juist naar een slot..

avatar van Beatboy

Beatboy

Top film over een jongen die iets heel heftigs mee maakt en ook nog eens autistisch is.

avatar van jstinissen

jstinissen

Mooie film alles zat goed in elkaar en klopte allemaal.

Tom hanks en sandra bullock zijn natuurlijk top acteurs.

en van Thomas Horn gaan we nog veel horen in de toekomst weet ik zeker.

Deze jongeman verdient gewoon een oscar voor deze film.

Zeker een aanrader. Een film met een hoog niveau!

avatar van Phantasm

Phantasm

Leuke film met een aardig verhaal en ontroerende momenten, goed gespeeld door Thomas Horn.

avatar van filmofiel

filmofiel

Reinbo schreef:

...zegt iemand die vol lof spreekt over The Toxic Avenger, dat schuimrubberen niemendal-filmpje waar ik dus weer niet bij kan. Nee daar wordt op z'n best geacteerd zullen we maar zeggen, ahum.

avatar van james_cameron

Extremely sentimental and incredibly boring, zullen we maar zeggen, al doe ik de film daar wel iets tekort mee. Er zijn best een paar mooie momenten, vooral wanneer Max von Sydow zijn intrede doet, maar overwegend is de film te gekunsteld en oppervlakkig. Nergens weet het drama te ontroeren of zelfs maar mee te slepen. Alles komt neer op de schouders van de jonge Horn, die zijn best doet maar de loodzware last van de film niet kan dragen. Vooral in de meer heftige scenes schiet hij tekort en wordt zijn personage behoorlijk irritant. Jammer, hier had absoluut meer ingezeten. Viola Davis en Jeffrey Wright hebben mooie bijrollen en visueel weet regisseur Daldry er wel iets van te maken, maar inhoudelijk laat de film gewoonweg te wensen over.

avatar van Waku

Waku

Mooie film.

Er zijn al heel wat September 11 films geweest die een behoorlijke indruk hebben gemaakt maar deze " Extremely Loud and Incredibly Close " weet ook te boeien via een andere insteek op dit nog altijd voor Amerika enorm trauma. Prachtige rollen van Max von Sydow die geen woord spreekt overigens in zijn rol maar toch weet te overtuigen en natuurlijk als eerder gezegd op dit forum een uitstkende Thomas Horn. Het kleine jongetje weet vanaf het begin je te raken met zijn

personage als autistisch jochie die een manier zoekt om de dood van zijn vader te accepteren.

Dikke 2 uur duurt dit drama maar geen minuut ervan is vervelend of overbodig.

avatar van balosa

balosa

ik vond het allemaal maar matig en traag, verder vond ik dat mannetje ook maar irritant overkomen, wat de rol van Goodman nou precies moest voorstellen kan ik ook niet bij, als er meer diepgang in had gezeten in de scene's met hem dan had ik het wel kunnen begrijpen maar nu dus niet

avatar van Mondragon

Mondragon

Reinbo schreef:

Is dit serieus ? Paar van de beste films ooit gemaakt zijn met Tom Hanks, zoals ForrestGump. Neemt niet weg dat dit inderdaad een vrij matige film was.

avatar van Jagged Edge

Jagged Edge

Voor mij was dit een echt een zoetsappig verhaaltje. Te perfect allemaal wat beter tot z,n recht komt in het boek .En dat de grote acteurs kleine rollen speelde vond ik wel leuk.op zich toch een leuke film.

avatar van opa-ben

opa-ben

aangrijpende film, die goed laat zien dat het leven van de nabestaanden van de slachtoffers van 9/11 niet zomaar weer op rolletjes gaat lopen.

avatar van Lord Flashheart

Lord Flashheart

Het boek is beter, geleend indertijd van een kennis die het uit Amerika het meegenomen, dus helemaal precies weet ik het niet meer. Vond de film in ieder geval lang niet zo sterk. Overigens is er inmiddels een Nederlandse vertaling verkrijgbaar die zelfs bij de stationsboekhandels ligt. Misschien een ideetje voor de know-nots hier?

Verder is het niet onaardig; de jongen speelt redelijk en Hanks komt nauwelijks in het stuk voor (deze film is daarom ook geschikt voor alle Forrest Gump haters ). Max von Sydow zet de sterkste rol neer, dat staat buiten kijf. Niet geheel toevallig één van mijn favoriete acteurs. Anyway, ik heb me prima vermaakt, maar ik raad iedereen toch aan om voor het boek te gaan. 3,5*

avatar van timbo_

timbo_

james_cameron schreef:

Extremely sentimental and incredibly boring.

Pff al een keer of twintig gehoord in Amerika maar blijkbaar is de grap ook in Nederland al doorgedrongen.

avatar van Moemsie

Moemsie

Heb hier wel van genoten; het jongetje kan inderdaad wat irritant overkomen bij sommige mensen denk ik, maar dat komt door zijn rol die hij moet spelen als een ietwat wereldvreemd, maar superslim, kind. Vond het wel ontwapenend; vond de rol van de oude man ook erg goed gespeeld, net als alle andere bijrollen trouwens

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

Reinbo schreef:

Dan moet ik maar weer even helpen; The Ladykillers (2004) krijgt van jou vier sterren. Of je had misschien niet door dat het Tom Hanks was...?

avatar van stinissen

Meneer Bungel schreef:

En dat vond ik weer een van de minste films van Hanks.

avatar van queenie

queenie

Toch een leuke film om een keer te kijken. Hij had wel wat korter gemogen. 3*

avatar van m1701

m1701

wat en heerlijke film is dit!!!

Gister bij ladiesnight gezien. Het eerste half uur/45 minuten duurde

wat lang en vond ik soms vaag. Maar daarna was het heel

erg mooi en ook zeer ontroerend.

Het einde was zeer mooi gedaan.

En wat speelt dat gozertje geweldig!!! En zeer overtuigend!!!!

Hij had het niet beter kunnen doen... chapeau!!

4* absolute aanrader

ps. en vooral die oude man niet vergeten, hij deed het ook erg goed!

avatar van m1701

m1701

Moemsie schreef:

Hij speelt een jongetje dat de ziekte van Asperger heeft (een soort autisme) dit wordt in het begin van de film uitgelegd.... dus hij speelt het gewoon subliem!!!!

avatar van arlas

arlas

wat een mooie film vond ik dit.

het is een heel mooi verhaal wat je meeneemt in de belevingswereld van een speciaal kind.

dit had naar mijn idee alle oscars wel weg mogen slepen i.p.v. the artist.

een echte aanrader vind ik dit.

wat een inhoud.