• 9.375.082 stemmen

Extremely Loud & Incredibly Close (2011)

Geregisseerd door: Stephen Daldry

Met onder meer: Tom Hanks, Sandra Bullock en Thomas Horn

Releasedatum: 8 maart 2012

Plot Extremely Loud & Incredibly Close

"This is not a story about September 11th, it's a story about every day after."

De negenjarige Oskar ontdekt in een vaas in een kast een sleutel. De sleutel behoorde toe aan zijn vader, daar is hij zeker van. Maar op welke van de 162 miljoen sloten in New York past hij? Dit is het begin van de zoektocht van Oskar – uitvinder, brievenschrijver en amateur-detective – door de vijf stadsdelen van New York en in de door elkaar gegooide levens van vrienden, familie en volslagen vreemden. Hij komt steeds dichter bij een familiegeheim dat vijftig jaar teruggaat.

Thomas Schell

William Black

Oskar's Grandmother

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Het verhaal klinkt erg interessant en Tom Hanks vind ik een super acteur. Bullock vind ik ook leuk.

avatar van SelmaDuim

SelmaDuim

Naar het boek van Jonathan Safran Foer. Ik word juist niet bepaald blij van de acteurkeuze. Het zal mij benieuwen of het wat is.

avatar van starbright boy

Hanks en Bullock zijn zo'n beetje de saaiste acteurs van Hollywood, doet mij ook vrezen voor de film.

avatar van hodin

hodin

Ben benieuwd, het verhaal lijkt zeer interessant..!

avatar van Jules15

Jules15

Nu bezig in het boek. Het boek is veelbelovend voor goede film, wordt alleen wel moeilijk denk ik.

timbo_

Aye. Als de trailer een voorbode is voor de film dan krijgen we me toch een sentimenteel filmpje waar de honden geen brood van lusten. Blijft altijd leuk als er een film van misschien wel je favoriete boek aller tijden verschijnt maar heb nog maar weinig hoop na trailer.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Vind het er wel mooi uitzien eigenlijk.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Wat is dat tegenwoordig allemaal met die gefotoshopte posters? Is dat weer een nieuwe hype? Echt lelijk.

Trespass (2011) bijvoorbeeld ook al.

avatar van sofripa

sofripa

Zware hap dit. Zal t.z.t. wel op de stapel belanden en na lang wikken en wegen bekijken....

avatar van Annemijntjee

Annemijntjee

Het boek is geweldig goed! Een van mijn favorieten zelfs.

dus ik ben erg nieuwsgierig naar de verfilming hievan. De trailer ziet er opzich niet verkeerd uit, al denk ik dat hij iets te zoetsappig is verfilmd. Het boek is vooral heel grappig, dus ik hoop niet dat dit in de film wegvalt.

Ik ben benieuwd en zal m zeker wel gaan kijken!

avatar van korenbloem02

korenbloem02

Daar ben ik ook bang voor. Verder ben ik benieuwd hoe ze het surrealisme in beeld willen brengen, wat in het boek als best natuurlijk overkomt. Zeer benieuwd naar deze film!

timbo_

Boek was vooral heel erg bijzonder door de geweldig aanstekelijke, leuke en vaak zelfs surrealistische gedachtekronkels van Oscar. Zie dat in trailer nog totaal niet terug.

Dat hij uitkomt op 9 februari is alvast wel een indicatie dat ze zelf flink inzetten op de Oscars. Geen idee of me dat gerust stelt of niet.

avatar van The One Ring

The One Ring

starbright boy schreef:

Misschien nog erger: Stephen Daldry is een enorm saaie regisseur, die boeiende, intelligente onderwerpen vaak een nogal suffe, oninteressante manier brengt. Ik verwacht er ook niet bepaald de wereld van.

timbo_

Volledig genegeerd door de Golden Globes. En dat terwijl men het een jaar geleden al over de Oscars had. Het lijkt erop dat er iets gigantisch fout is gegaan want thema en verhaal zijn normaal gesproken ook nog eens erg geliefd bij Amerikaanse prijzen.

avatar van The One Ring

The One Ring

Wordt bij andere prijzen ook grotendeels genegeerd, maar op de daadwerkelijke recensies is het nog wachten.

avatar van movie-edje

movie-edje

ik zag de trailer van deze film, maar ik denk wel dat ik deze film wel wil zien!

Vooral de plaatjes zagen er goed uit, vooral toen Sandra Bullock voor de raam stond en je zag in de verte de twin towers in de fik staan!

maar ik hoop niet dat deze film daar de hele tijd over gaat!

wel erg natuurlijk, maar daar heb je al films over!

ik kijk wel, en dan kom ik hier terug, om te vertellen of de film goed was of niet!

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

starbright boy schreef:

Bullock snap ik maar Hanks? Wees realistisch, de man heeft een aantal memorabele filmrollen en is voor mij 1 van de beste acteurs.

avatar van Number23

Number23

Extremely Loud and Incredibly Close op de Critics Choice Awards:

- 4 nominaties, 1 verzilverd

Gewonnen:

- Best Young Actor/Actress (Thomas Horn)

avatar van coton

coton

Komt deze ook in onze bios?

Ik vind het wel een film die ik wil zien.

avatar van korenbloem02

korenbloem02

6.1 op imdb zie ik. Had toch wel verwacht dat dit een succes zou worden.

avatar van Number23

Number23

Toch nog 2 Oscar-nominaties!

- Best Motion Picture of the Year

Scott Rudin

- Best Performance by an Actor in a Supporting Role

Max von Sydow

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Hmm. Nogal moeilijk te beoordelen als ordinaire speelfilm met een gebeurtenis als 9/11 gaande in de achtergrond. 't Is allemaal vakkundig geregisseerd door Daldry en liefdevol geadapteerd door Roth echter is het haast onmogelijk om te onderscheiden welke emoties wél en niet zouden werken ware het niet voor de non-fictieve setting.

't Talent is dan ook volop aanwezig vóór de camera met nieuwkomer Horn - ontdekt via Jeopardy! overigens - aan het roer. Een hyperactieve geschreven en geacteerde rol die kantje boord binnen blijft dankzij het sympathieke achtergrondsverhaal, alhoewel wederom hier weer sprake is van tegenstrijdige emoties waarbij fictieve personages 'misbruik' maken van een non-fictieve gebeurtenis. Moeilijk te ondergaan en beoordelen allemaal, achteraf.

Misschien dat Foer z'n novel beter had kunnen situeren in een andere omgeving, Oskar Schell's immense zoektocht had genoeg potentie om op zichzelf te staan zonder 9/11 als kruk te gebruiken. Maar wellicht dat er dan geen interesse was om dit te adapteren. Of om het manuscript überhaupt te bevorderen naar gepubliceerd materiaal.

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

Een mooi drama met een goed verhaal. De eerste helft viel me wat zwaar, maar in de tweede komt de vaart erin. Meeleven met hoofdkarakter Oskar is geen probleem; wat een geweldig mooie rol zet Thomas Horn hier neer. Een oscarnominatie was welverdiend geweest voor deze nieuwbakken acteur, erg goed. Door zijn enthousiasme en doorzettingsvermogen leef je als kijker mee in zijn zoektocht. Max von Sydow is ook zeker goed in zijn rol, maar de nominatie zie ik eerder als een oeuvreprijs. John Goodman is totaal overbodig, zijn karakter had door menigeen vervuld kunnen worden.

Meeslepend is het geheel zeker; je gaat op in de avonturen die Oskar meemaakt, al heb je het idee dat elk bezoek een aflevering uit een serie waard zou kunnen zijn. Maar toch wordt het nergens afgeraffeld of tekort gedaan. De spil blijft immers Oskar en zijn doel.

Sterke montage, mooie vertelling, ik ben tevreden.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Na 20 minuten afgezet, kinderfilm!?

avatar van Thomas83

Thomas83

Inderdaad wel een film die zich vooral op kinderen richt, maar lijkt me weinig mis mee. Het is wel een wat matige film. Door de plot van deze film was ik toch wel erg benieuwd, dat klonk toch wel zeer interessant en best spannend. Het is helaas vooral een wat al te gevoelige en zoete film geworden, iets wat de poster misschien al een beetje verraadt.

Vond Thomas Horn ook niet zo leuk, ook al had hij soms zijn momentjes. Hanks is voor mij normaal al bijna een reden een film te mijden, maar het verhaal sprak me dus wel aan en gelukkig is zijn rol niet al te groot. Dat geldt ook voor Bullock (wat zijn die telefoonscènes tussen beiden ongelofelijk houterig), om van Goodman maar te zwijgen. Wat voegde hij nou helemaal toe? Die vraag kan ook gesteld worden wat betreft de wat rare humoristische toevoegingen.

De film bevat soms wel wat erg rare of sterke situaties en dialogen, en je krijgt als kijker de ene na de andere "wijze oneliner" voor de kiezen. Wat belerend en moralistisch allemaal weer. Een van de weinige lichtpuntjes, zo niet het enige, is Max von Sydow. Hij zet zijn rol sterk neer zonder een woord te spreken als ik het goed heb onthouden. Al zorgt zijn zwijgen er wel voor dat de jongen alleen maar vervelender wordt. Die lijkt soms wel high.

Amusant filmpje maar onbegrijpelijk dat zulke middelmaat zo'n belangrijke Oscarnominatie op kan leveren. Het lijkt wel alsof er dit jaar meer dan ooit blind naar grote namen is gekeken. Zelfs in een matig filmjaar mag een film als deze nooit genomineerd worden wat mij betreft. 2.5*

timbo_

Vreemd dat mensen dit een kinderfilm noemen. Is geen seconde in me opgekomen. Zoals ik hier al eerder schreef is het boek van Safran Foer een mijn persoonlijke favorieten. De trailer en de uitblijvende prijzenregen deden me het ergste vermoeden. Ik ben dan ook erg blij te kunnen zeggen dat de film me 100% meeviel. Sterker nog ik vond hem zelfs meer dan behoorlijk.

Het begint al met het plot. De zoektocht van een jongen naar een kluis of deur waar de sleutel van zijn vader op past. Een zoektocht die in de praktijk overigens veel meer een zoektocht naar Oskar zelf en zijn vader is, dan een zoektocht naar een kluis of iets dergelijks. Een ontroerende ontdekkingstocht waarbij een aantal scenes toch wel indruk maakten. Ook indruk maken Thomas Horn als Oskar van Max von Sydow in een bijrol. De relatie tussen de twee is ook het mooiste en best uitgewerkte stuk van de film.

Natuurlijk vallen er ook wel wat dingen aan te merken op de film. Oskar was in het boek een personage dat vooral fascineerde door zijn prachtig beschreven gedachtekronkels. Iets wat moeilijk blijkt te vertalen naar het wittte doek. Het wordt wel geprobeerd met voice-overs maar de impact van het boek wordt nooit geevenaard. Ook is de film niet op alle punten even subtiel maar storen deed mij dat niet. Extremely Loud & Incredibly Close is wat mij betreft tegen alle verwachtingen in een prima geacteerde en mooie drama geworden die ik zeker niet als een kinderfilm zou bestempelen.

avatar van Haterd

Haterd

De opmerkingen hierboven dat dit een kinderfilm zou zijn snap ik ook niet. Geen moment gedacht en ook achteraf zie ik dit niet. Please elaborate...