• 9.378.126 stemmen

Met onder meer: Will Smith, Martin Lawrence en Gabrielle Union

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 9 oktober 2003

Plot Bad Boys II

"If you can't stand the heat, get out of Miami."

Mike Lowrey en Marcus Burnett van de politie van Miami krijgen een cruciale tip binnen over een belangrijke levering XTC-pillen vanuit Amsterdam. Het spoor leidt naar de Cubaanse nachtclubeigenaar Johnny Tapia. Die wordt al een tijdje verdacht van drugssmokkel, maar tot op heden is de politie er nog niet in geslaagd de vermoedens hard te maken. Naarmate het onderzoek van Mike en Marcus vordert, komen ze terecht in een grootschalige drugsoorlog tussen rivaliserende bendes uit de onderwereld. De twee agenten moeten bijzonder voorzichtig te werk gaan omdat Syd, de zus van Marcus, een undercoveroperatie voor de nationale drugsbrigade uitvoert om het imperium van Tapia ten val te brengen. Voorzichtigheid is echter niet de sterkste kant van Mike en Marcus.

Detective Marcus Burnett

Detective Mike Lowrey

Hector Juan Carlos "Johnny" Tapia

Captain Howard

Floyd Poteet

Detective Mateo Reyes

djelle

Waar hebben jullie het over? De montage hierbij is inderdaad vlug (in de filmschool leert men dat dat een bevorderend effect geeft aan het snelle uitzicht van een scene, ideaal voor auto-achtervolgingen) maar niet overdreven (nauwelijks hektischer dan bv die uit The French connection). Heb zojuist nog eens de bewuste scene herbekeken: Bay geeft meermaals een (langdurig) totaalshot van de situatie (enkele keren van opzij, een van achter, eentje vanvoor), wat voor een duidelijk overzicht zorgt. Details worden oplettend in acht genomen (wanneer er een voertuig op de baan gegooid wordt bv, registreert Bay duidelijk tot in de puntjes wat er mee gebeurt).

Er komen geweldige effecten aan te pas: de camera dat gezwind meezwiert alsof het de motorkap betreft, een onderwaarts shot van net achter de auto, doeltreffende trillingen van de camera... Ik zie niet in hoe het nog energieker kan. En dan de chaos: auto's die op de baan vliegen, een speedboat dat rakelings voorbijraast, rondvliegend glas, kogels, ontploffingen noem maar op. Zelden (eigenlijk nog nooit) zo'n mooie gedetailleerde heerlijk over the top chaos spectakel carchase gezien waarin zoveel gebeurt. Eentje die de auto-achtervolging uit Bullit duizend maal overtreft.

Ramon K schreef:

ik krijg er namelijk geen rush van.

Tja, jij krijgt een rush van realistisch ogende opnamen van detectivewerk uit de jaren 60, menselijke dramas en scenes die bejubeld worden door menig critici. Het verbaast me niks dat jij hier niets mee kunt.

djelle schreef:

Er zijn momenten van overzicht, maar toch is het nog teveel niet het geval. En ik weet dat Ramon genoeg recentere (actie) films kent die hij energiek als het gaat om actiescenes , maar die ziet ie (net als ik) vaak als vermaak en meer niet. Nogal slappe opmerking.

neo schreef:

Ramon kennende, zal dat in grote mate afhangen van wat de critici vinden.

maar die ziet ie (net als ik) vaak als vermaak en meer niet.
Snap niet goed wat dat er mee te maken heeft, maar zoals je het hier zegt klinkt het alsof 'vermaak' (in deze vorm) iets minderwaardigs is. Voor mijn part kan 'simpel vermaak' net zo goed meesterlijk zijn als een andere vorm van cinema. Maar goed, zoals ik al zei is dat dan weer een andere discussie.

avatar van Ramon K

Ramon K

De kwaliteit van het visuele (montage, camerabewegingen, compositie en camerastandpunten) heeft niets te maken met het aantal trucjes, gezwiep, gedraai etc maar met de effectiviteit van het geheel. Timing, ritme, doeltreffendheid etc dus. In Bullitt is het allemaal veel treffender en efficienter.

Och, daar gaan we weer. Ik krijg net van de critici door dat je er geen bal vanaf weet. Iets wat ik graag blind overneem van de heren critici zal ik je zeggen.

Ramon K schreef:

Nogal wiedes. Ik legde gewoon even meteen alles uit wat ik zoal geweldig vind aan de achtervolging.

In Bullitt is het allemaal veel treffender en efficienter.
Ik vind van niet, en begrijp niet hoe je dit kan volhouden. In Bullitt krijg je geen trillende camerabewegingen te zien, zwierende shots, snelle montage of andere truuks die een energiek en versnellend effect creeeren. Het werd gewoon op beeld vastgelegd, thats it.

Ik krijg net van de critici door dat je er geen bal vanaf weet.
Oeioei, moet je nu al een prof in filmkunde zijn om een goeie actiescene terrecht te mogen af of goedkeuren? Als "gewone" filmliefhebber voel ik toch wel het resultaat zeker? Dan mogen ze nog zo volgens het boekje werken of niet (of whatever je dan ook moge bedoelen met "er geen bal vanaf weten").

Daarnaast kan ik je zeggen dat ik er voldoende vanafweet (wat jij natuurlijk cynisch zal ontkennen om toch maar je gelijk te kunnen halen), maar goed. Ik ben heus niet de enige die de achtervolgingscene uit Bad Boys geslaagd vond hoor.

Voor de rest spijt het me voor de (inderdaad flauwe) opmerking. Ik kan me gewoon (nog steeds) niet van die indruk ontdoen... Naar mijn weten heb je nog nooit zo'n "recentere actiefilm" dat door critici negatief onthaald werd positief besproken, bv. Maar ik zal er verder niet meer over zeuren, het was gewoon flauw. Sorry.

avatar van Ramon K

Ramon K

Maar wat is de conclusie die je dan uit die constatering kan trekken djelle? Daar gaat het dus om. Jij oordeelt negatief en zal zeggen dat ik blind de critici volg (net of ik bij 1 of ander door jou aangenomen groepje van elitaire filmkenners wil behoren. wat voor genoegdoening zou dat me uberhaupt kunnen geven?). Je kunt enkel aannemen dat ik het vaak met dit zogenaamde groepje critici eens ben. Ik heb al vaker gezegd dat ik weinig met die cgi-beladen, lege actiefilms van nu kan. Maar ik heb uberhaupt al twijfels omtrent het bestaan van dit groepje critici. Wie zijn dat dan?

Maar ik zal er verder niet meer over zeuren, het was gewoon flauw. Sorry.

No sweat.

Maar is het in Bad Boys II ook zo efficient en goed dat ik er volledig in op kan gaan? Daar gaat het om.

Het werd gewoon op beeld vastgelegd, thats it.

Dat is niet waar natuurlijk. Binnenkort krijg ik de dvd en dan kan ik er na een herziening gedetailleerder op ingaan.

Ik krijg net van de critici door dat je er geen bal vanaf weet.

Jammer dat je serieus op deze opmerking in gaat.

neo

Simpel vermaak zou ik soms best minderwaardig mogen noemen, aangezien het soms te simpel, te standaard en te saai is gemaakt naar mijn idee. Neemt niet weg dat ik het ook vaak zie als gewoon leuk no-nonsens zonder ook maar het woord minderwaardig in de mond te nemen, en alles gewoon voor lief neem voor de tijd dat de film duurt.

djelle

Blij dat je het woordje "soms" gebruikt. Dat is ook niet meer dan logisch, en is ook niet enkel en alleen eigen aan entertainment-films."Soms" is een film dat "een boodschap wil meegeven" (bijvoorbeeld) ook "minderwaardig" aan een andere film die hetzelfde doet (maar daar veel beter in geslaagd is; minder simplistisch, niet zo oppervlakkig, makkelijk etc).

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Opvallend goede film, lekker veel actie,erg grappig, ik vind hem beter dan deel 1 eerlijk gezegd. 4 sterren

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het kan aan mij liggen hoor, en misschien is hier al over gesproken, maar ik heb niet alle berichten gelezen:

Aan het begin van de film zijn Mike en Marcus bij Marcus thuis en Marcus zijn zus is daar ook bij. Vervolgens krijgen ze een telefoontje over een aan de gang zijnde drugsdeal. Mike en Marcus springen in de auto en gaan met een noodgang naar de deal toe. Vervolgens komen ze daar aan, en zien we Marcus zijn zus, opeens in andere kleding, midden in die drugsdeal. Hoe zit dat ?

Ik had een wijntje op dus ik kan het helemaal verkeerd begrepen hebben en nu als een domme doos over komen , maar dat vond ik een beetje raar. Heb ik dat nou verkeerd gezien dan ? Ik kan natuurlijk de film nog een keer kijken, maar ik vond er niet zo veel aan. Maar hier ben ik wel benieuwd naar.

Lang verhaal, maar goed, ik vond de film niet in de verste verte zo leuk als deel 1.

neo

Aangaande die vraag; ze was undercover voor een of andere overheidsdienst. Dat was zo overduidelijk als wat, net als vele malen later in de film....

avatar van gotti

Kijk; de echte fans letten op zulke details...

neo

Kan mij ook nog zowat precies de hele film Dennis the Menace voor mij halen, en ik verafschuw die film intens

avatar van gotti

Hehe, same here. Van m´n 6e tot m´n 10e zo´n 5 x per jaar gezien gok ik...

neo

Ik maar 1 keer gezien, wat denk je daarvan!

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ja, duh, dat snap ik wel. Maar hoe kan ze in een zwart outfit, op een verjaardag zijn met M&M. Marcus en Mike krijgen een telefoontje over een gaande zijnde drugtransactie, rijden als idioten naar de drugtransactie toe.
Ze komen daar buiten adem aan. En daar staat zusje ... in een geheel witte outfit, midden in de drugdeal. Terwijl deze al gaande was, terwijl Marcus dat telefoontje kreeg ( waar zij dus naast stond, terwijl hij dat telefoontje kreeg ).

Ik vraag me dus af of ik dat wel goed gezien heb want anders zou dat wel een hele domme fout zijn van de regiseur.

avatar van Royke04

Royke04

Vond hem iets minder dan de 1e. Ze hadden er echt een deel 2 van moeten maken en niet meteen een hele nieuwe film. Ik vind als je film's in delen splitst dan moet je hem ook zo maken dat je bijna gedwongen wordt om de vorige delen eerst te kijken voordat je de andere delen snapt. Dat had deze film absoluut niet.

Maar toch de grapjes van Lawrence en het serieuze en stoere van Smith maakte het toch weer leuk.

Alleen een grote minpunt is op het laatst: That's how you're supposed to shoot! From now on, that's how you shoot!

Dit hadden ze niet moeten doen!!

avatar van Kisje

Kisje

Ik weet het niet waarom, maar telkens als ik een film zie, waarin Will Smith mee speelt dan wil ik hem toch wel even zien.. Deze vond ik zéker niet slecht, maar de eerste was wel beter vond ik. In deze film vind ik de humor echt goed! Zowel van Smith als van Lawrence !!

3.5 *

Deze film kan echt niet. wat een wanproduct. wat een prutwerk is dit zeg. nog slechter dan de eerste

avatar van fabbyke

fabbyke

Michael Bay hater?

avatar van Reinbo

Geweldige actie film. Ondanks dat ik fan ben van The Rock heb ik deze nooit willen zien omdat ik BB 1 irritant vond. Ten onrechte want het is een heerlijke bombastische actie film zoals alleen Bay dat kan. Geweldig camerawerk en heerlijke sound. De eerste autoachtervolging is een klassieker, veel beter dan die in The Matrix. 4*

avatar van jackie chan

jackie chan

leuke film, beter dan deel 1, die stunt dat ze door een sloppenwijk rijden is echt afgepakt van police story |.

gewoon leuke grappen.

avatar van film88888

film88888

Een super snelle flitsende over the top action film, met een hele goede will smith en een super grappige martin laurence. De film was echt heel goed vond ik de 1ne actie achter de andere actie scene. het acteer werk viel best mee, en het camera werk was ook wel dik in orde vond ik. ik geef de film een sterke 3,5

avatar van Sanderkeuh

Sanderkeuh

Leuk verhaal, sterke acteurs (Will Smith, Martin Lawrence en Peter Stormare ), prachtig gefilmd en gemonteerd, soms leuke grappen en een sterk staaltje actie.

De scène met die lijken waar drugs en geld in zit, en die lijken die uit die auto rollen vind ik wel erg overdreven.

avatar van Lola3

Lola3

Goede film met spectaculaire acties en grappige momenten de XTC-scène bijvoorbeeldMaar soms kon ik me ergeren aan Smiths stoere praatjes...

2,5

avatar van JosJJe

JosJJe

Ik vind het een leuke film,, ik vind ze allebij goeie acteurs,, vooral die lawrence,, rebound..

avatar van g_unitboy

g_unitboy

leuke film met will en lawrence een 3.5 waard

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Leuke film met leuke acties en toffe humor. Maar het is soms wel wat over dreven. En voorspelbaar maar wel toffe camara werk 3 sterren beetje te lang duren

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Deel 1 vond ik maar een redelijk matige film, maar hier heb ik me ongelofelijk mee vermaakt! Dit moet één van de beste en spectaculairste actiefilms zijn die ik de laatste tijd gezien heb (let wel: ik heb er niet zo veel meer gezien de laatste jaren). Fantastische actiescenes zeer efficient in beeld gebracht.

Ik kan niet anders dan een 4 te geven.

djelle

Inderdaad fantastische non stop actie. Onbegrijpelijk dat sommige users hier een onvoldoende kunnen aan geven. Okee, het is normaal dat niet iedereen hier voor te vinden is, maar er zijn er die met 0,5 of 1* ster afkomen, dat is nu ook weer niet geloofwaardig.