BASEketball (1998)
Genre: Komedie
Geregisseerd door: David Zucker
Met onder meer: Matt Stone, Trey Parker en Dian Bachar
Plot BASEketball
"Two guys invented a game... and turned the sports world upside down!"
Twee losers uit Milwaukee, Coop en Remer, vinden een nieuwe sport uit. Wanneer de sport een groot succes wordt starten ze, met de hulp van een miljardair, een professionele competitie op. Het team van Coop en Remer, The Milwaukee Beers, is het enige team dat een belangrijke wijziging in de regels in de weg staat.
Joe Cooper
Robert Stack
damon
grappige film....lekker origineel.....HILARISCH... 0,5*
alexis
ech supermelige film... erg grappig om ook cartman voice te horen... die ziekhuis scène is nu al een classic als het aan mij ligt.
****
BoordAppel
Scolari: Hey, Tuttle!
Tuttle: Yeah?!
Scolari: Your mother is deaf.
Tuttle: My mother is dead, asshole!
Scolari: I guess that's why she didn't move around to much.
ik lig elke keer weer dubbel om de geniale dialogen in deze film. Dat prachtige nummer ook als Coop boos en verdrietig aan het rijden is. 4,5 is misschien een 0,5 te hoog maar what the hell. De eerste keer dat ik de film zag lag ik echt dubbel. Een typische Zucker, Stone & Parker film. Ook leuk om Mr. Garrison en Cartman voorbij te horen komen.
BoordAppel
Aaaa nog eentje, om het af te leren:
Cooper: Damnit man I'm trying to save an innocent life!
Remer: I'm given her all I've got, captain.
Cooper: I love ya. Always have.
soboer
Flauwe humor, dat ik overigens wel kan waarderen in films zoals Zoolander en Don't be a menace. Alleen werkte het in deze film voor mij niet. Iemand heel de tijd bitch/ my bitch noemen, blijft niet grappig. Ben nooit fan geweest van South Park misschien dat het daar aan ligt.
remorz
Niet mijn cup of tea. Over- overflauwe 'humor', die nergens echt aanstekelijk wordt en het niveau van South Park nooit weet te halen. 1,5*
Diesel
Amusante no-brainer met een paar hilarische momenten. 3*
J.Bell
Het gaat nergens over, maar dat heb ik wel eens nodig van tijd tot tijd. IK moest er echt om lachen. Die gasten zijn gewoon funny.
its my life
hetzelfde een 3
its my life
Leuke lachfilm maar wat te flauw voor een 3 daarom een 2,5
Flauwe lachfilm maar wat te leuk voor een 3,5 daarom een 4
Quido
Erg leuk. Leuke dialogen, one-liners en grappen. Lekker droog.
Twee sportverslaggevers tijdens een wedstrijd:
I've never been so excited !
- You're excited !? Feel these nipples !
En dat is maar een van de vele (droge) dialogen waar ik dubbel om heb gelegen.
Maar waarom moet er op het einde nou weer even een Amerikaanse vlag in beeld worden gebracht ? Het ideale Amerika waar alle dromen waarheid worden ? Totaal nutteloos, storend en haalt de waardering voor de film omlaag.
JoeCabot
Haha! Gisteren opnieuw gekeken en noem mij een achterlijk, hersenloze lul maar ik vind dit geniaal! De combinatie van regisseur en cast is geweldig voor 100 minuten dood te liggen van het lachen. Uit respect nog een half puntje erbij: 4.5*
mikoz
Flauwe lachfilm maar wat te leuk voor een 3,5 daarom een 4
Wat te leuk voor een 3.5!
een 3.5 is al een goede film
4 is heel goed ..
en dan geef je een flauwe lachfilm een 4 ..
Vergeet dit niet:
noem mij een achterlijk, hersenloze lul maar ik vind dit geniaal!
Ik weet ook dat dit een flauwe film is, maar ik vind hem gewoon te leuk. Dit dwingt misschien wel geen respect af, maar ik kan er ook niet aan doen dat de humor mij meer raakt dan bijvoorbeeld de dramascenes van Magnolia...
SuperSideSwipe
Het gouden duo Stone en Parker bewijzen hier maar mooi dat ziet allen met South Park een goede serie / film kunnen maken. Ze staan dan ook nog eens een keer in de film de hoofdrollen te vervullen. En dat gaat ze nog best aardig af gezien ze volgens mij totaal geen acteer ervaring, of acteerles gehad hebben.
Aparte amusante film.
3,5
JB.
Af en toe wel grappig, maar ik die South Park gasten als acteurs is wel jammer. 2*
DoubleS
Uber grappig inderdaad. Voor de rest wil ik niet gaan lullen over de acteurs, het verhaal en de af en toe ietwat banale humor die de plank helemaal mis slaat. Gewoon lachen!
otherfool
Pijnlijk onleuke film met de makers van Southpark. Dodgeball toonde later aan hoe het wel moest.
1*.
Martin Van K
ach ja, een film waar je niet al teveel moet bij nadenken (is ook de bedoeling niet van de makers). Ik heb wel een paar keer goed gelachen met de allerdomste moppen.
Maar het plot, de acteurs en de originaliteit houden me bij 1,5*
D-ark
3,0 over melige films gesproken deze staat bij mij op 2
Nicolage Rico
- 20219 berichten
Hier lijkt me niet veel aan, zeker niet als ik naar die belachelijke titel kijk... En als ik naar de regisseur kijk, laat ik hem zeker liggen...
Dead01
- 1976 stemmen
Voor de belgen woensdag op vt4. Ga hem zeker zien want ben benieuwd naar deze wel.
xenne
Dead01
- 1976 stemmen
Vond hem vrij goed moet ik zeggen. Was flauwe humor maar toch goede nog.
Leuk om de stem van cartman hier te horen en de 2 makers spelen dat hier goed.
daanos;
deze film is cool!
heeeeerlijk spel alleen een beetje onrealistisch maja, dat is de wereld van filmmakelarij

Drie Netflix Originals om te kijken na 'Blind Sherlock'

The Beckoning Silence