menu

BASEketball (1998)

mijn stem
2,87 (535)
535 stemmen

Verenigde Staten
Komedie
103 minuten

geregisseerd door David Zucker
met Matt Stone, Trey Parker en Dian Bachar

Twee losers uit Milwaukee, Coop en Remer, vinden een nieuwe sport uit. Wanneer de sport een groot succes wordt starten ze, met de hulp van een miljardair, een professionele competitie op. Het team van Coop en Remer, The Milwaukee Beers, is het enige team dat een belangrijke wijziging in de regels in de weg staat.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=UtxFvx3GE7c

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van Chainsaw
3,0
Chainsaw (moderator)
Vond dit in ieder geval een heel stuk leuker dan Orgazmo. Nog steeds niet briljant of hilarisch, maar deze komedie komt toch met aardig wat melige ongein, geestige vondsten en gortdroge dialogen. Parker en Stone hadden in ieder geval duidelijk lol in het maken van de film en dat is te zien.

3,0 sterren.

3,5
Erg leuk. Leuke dialogen, one-liners en grappen. Lekker droog.
Twee sportverslaggevers tijdens een wedstrijd:
I've never been so excited !
- You're excited !? Feel these nipples !

En dat is maar een van de vele (droge) dialogen waar ik dubbel om heb gelegen.

Maar waarom moet er op het einde nou weer even een Amerikaanse vlag in beeld worden gebracht ? Het ideale Amerika waar alle dromen waarheid worden ? Totaal nutteloos, storend en haalt de waardering voor de film omlaag.

avatar van otherfool
1,0
Pijnlijk onleuke film met de makers van Southpark. Dodgeball toonde later aan hoe het wel moest.

1*.

avatar van OlafK
3,5
Een heerlijke komedie die garant staat voor vele leuke quotes ! Geniale stukjes:

-Kenny "Squeak" Scolari: Goddammit! I swear if you guys rip on me 13 or 14 more times... I'm outta here!
-Joseph R. Cooper: Hey pigfucker, can I call you pigfucker?
Douglas "Swish" Reemer: No, only my friends can call me pigfucker.
-Douglas "Swish" Reemer: Oh, I'll come, I love hospitals.
Joseph R. Cooper: No you don't, you like Taco Bell!
Douglas "Swish" Reemer: No, one time I was at this hospital, in france, and I met this great chick.
Joseph R. Cooper: Dude, that was a hostel.
-Bob Costas: You're excited? Feel these nipples!
-Kenny "Squeak" Scolari: Your mother's deaf...
Ed Tuttle: My mother's dead, you little twerp.
Kenny "Squeak" Scolari: [Squeak reads from his hand again] I guess that why she didn't move around much.
(quotes afkomstig van IMDB)

En wat te denken van het stukje dat er tig keer heen en weer DUDE! wordt geroepen en uiteindelijk Coop zegt dat Douglas Reemer 'een point' heeft. Geweldig grappig!


Een film die zeer zeker aan te raden is om met wat vrienden te kijken! Biertje erbij en je hebt een geweldige avond!

avatar van Metalfist
3,5
Two guys invented a game... and turned the sports world upside down!

Ik had gisteren nog eens zin in een gewone platvloerse komedie die best wel leuk is en nergens echt verveelt. Het was twijfelen tussen deze BASEketball of Dodgeball maar dan blijkt dit een uitstekende keus te zijn.

BASEketball is vooral een leuke parodie op de Amerikaanse profsport, het wisselen van spelers, transfers,... Ook de sport zelf is leuk gevonden, al slagen de regels soms echt nergens op maar het beste blijven toch de psyche-outs. Voor de rest loopt het allemaal bijzonder standaard want natuurlijk maken de twee beste vrienden ruzie omdat ze achter hetzelfde meisje zitten en uiteindelijk komt alles terug in orde op die wip van vertrouwen (of toch iets in die zin)en winnen ze de wedstrijd. Al had die kus niet gehoeven, die trouwens na de aftiteling bijna nog eens terugkomt. Gelukkig stoort dit helemaal niet maar maakt het alles zelfs nog wat leuker.

Met de humor zit het ook wel goed, je moet natuurlijk geen intellectuele humor verwachten maar gewoon hier en daar een paar hilarische one-liners en een imitatie van Cartman en Mr. Garrison. Die psyche-outs zijn trouwens echt een aantal keren geweldig maar ook het nummer dat op de radio wordt gespeeld wanneer Coop in de auto zit is fantastisch.

Matt Parker en Trey Stone stelen de show maar de bijrollen mogen ook niet worden vergeten. Vooral de bloedmooie Yasmine Bleeth als Jenna Reed (die wel onterecht is genomineerd voor een Razzie Award) is een genot om naar te zien. Voor de rest spelen er trouwens ook nog echt een boel andere bekende sporters in mee waaronder Kareem Abdul-Jabbar, Reggie Jackson, ...

Uiteindelijk kreeg ik perfect wat ik verwachtte.

3.5*

avatar van DeCol
2,5
Film die net geen voldoende haalt. Er zitten een aantal leuke grappen en stukjes tussen, maar vaak is het niet grappig of té flauw. De uitgevonden sport slaat nergens op, maar het zijn wel de leukste scenes in de film. Vooral de psyche-outs zijn erg leuk. Ook de stem van Cartman was leuk om te horen. Daarnaast is het erg voorspelbaar allemaal. Eigenlijk precies wat Metalfist hiervoor al verteld. Ik ben dan wel wat minder positief.

2,5*.

avatar van Sportingerke
1,0
Zeer flauwe film die me ondanks de 3 sterren in de krant (Het Nieuwsblad voor de geïnteresseerden) zwaar ontgoocheld heeft.

Op een minimaal aantal grappige momenten na, vooral zeer voorspelbare humor en "afleidingsmanoeuvres" die al helemaal niet grappig waren.
De reden dat Baseketball nog niet is uitgevonden is dat het helemaal niet leuk is om te volgen. Wat een saaie sport is me dat.

Ik ben trouwens geen Southpark-kijker, dus ik kon neutraal kijken naar acteurs die voor sommigen hier blijkbaar grote idolen zijn; anderzijds heb ik mss daardoor enkele grappen gemist.

Wat mij betreft zeker geen aanrader, die score van 2.88 moet echt naar omlaag.

avatar van Black Math
1,0
Hier was ik al een tijdje nieuwsgierig naar. Het enige dat ik nu kan zeggen is: dat hebben we dan ook maar weer achter de rug.

Een parodie kan geen parodie zijn zonder dat alle clichés op een rijtje gezet worden, maar dat maakt het nog niet grappig. Wat dat betreft is deze film net zo flauw als Scary Movie. Slechts zeer sporadisch kunnen lachen.

1* voor het Cartman stemmetje en de tongzoen tussen Stone en Parker.

avatar van Sjoerdow
3,0
Begint alleraardigst, maar word na een tijdje langdradig en flauw.

Bovendien komen een aantal grappen te vaak voorbij.

Een krappe 3 sterren

avatar van rep_robert
3,0
Behoorlijk onnozele film.

Maar ik houd ervan, vooral in het begin wordt er een grappensalvo op je afgegooid waarbij je niets anders kan doen dan lachen. Er zitten heel veel geslaagde grappen bij, verder is de sport Baseketball zo onnozel dat het leuk wordt!

Gaandeweg vervalt Zucker in de flauwe grapjes van hoofdje stoten en bal tegen het gezicht aan gooien dat je toch niet helemaal met een tevreden gevoel terug kijkt op de film. Er had wel iets meer ingezeten.

Sowieso wel 3* voor de Tapijtgrap!

avatar van scorsese
2,0
Tegenvallende film waarin twee nietsnutten een nieuwe sport verzinnen. Doordat er flink wat grappen per minuut worden geserveerd, valt er hier en daar zeker wel wat te lachen. Maar over het algemeen is het te overdreven en flauw, en dat geld ook voor de verzonnen sport. Ook had het best wat korter gekund, want de sport-scenes worden snel repetitief en het acteerwerk is vrij belabberd.

avatar van IH88
2,5
“We win, and they get the chicks. That sucks, dude.”

Een belachelijke en barslechte film, die toch nog een aantal grappige momenten kent. De film wil de kijker doen geloven dat BASEketball een leuke sport is, maar ik vond het vooral saai en vervelend. Alleen de “afleidingsmanoeuvres” waren soms best leuk.

Ik denk dat de feministen (sowieso alle mensen die het vrouwelijk geslacht een warm hart toedragen) ook een "field day" hebben met deze film. Vrouwen mogen alleen schaars gekleed dansen en als lustobject opdraven. Parker en Stone zijn de bedenkers van South Park en ik denk dat het beter is als ze zich alleen daarmee bezig zouden houden.

avatar van Gang_Star
2,0
Een sport komedie met een hoog grappen gehalte. De grappen zijn zoals niet geheel onverwachts vaak flauw, erg flauw, en zijn geregeld eigenlijk niet echt leuk. Het hele sport gebeuren vond ik maar niks, dat honkbal idee waarbij je vrije worpen uit het basketbal neemt. Eerlijk is eerlijk, ik vind het een bijzonder idee, maar de uitwerking zo ontzettend saai. Uiteindelijk duurde de film me ook gewoon te lang.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:23 uur

geplaatst: vandaag om 14:23 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.