Dredd (2012)
Met onder meer: Karl Urban, Olivia Thirlby en Lena Headey
Releasedatum: 11 oktober 2012
Plot Dredd
"Judgement is coming"
Dredd neemt ons mee naar de ruige straten van Mega City One, een eenzame oase van quasi-beschaving op de vervloekte Aarde. Judge Dredd (Karl Urban) is de meest gevreesde rechter van de Straatrechters, met de macht om de wet te handhaven, overtreders te bestraffen en hen – indien nodig – ter plekke te executeren. Hij neemt het samen met de aspirant-rechter Cassandra Anderson (Olivia Thirlby), die paranormale krachten bezit, op tegen Ma-Ma (Lena Headey), het hoofd van een drugsbende die handelt in een nieuwe drug die de realiteitszin aantast en zich schuilhoudt in een enorm flatgebouw genaamd Peach Trees.
Judge Dredd
Chief Judge
Amos
Freel
Omdat het een 3D film is. Beetje vragen naar de bekende weg
Uitbundig en over-de-top had deze film geen goed gedaan. Het is toch niet zo dat enkel met deze aspecten 3D goed uit de verf komt? Vond de slo-mo effecten echt grandioos in 3D. Sinds Prometheus eigenlijk niet gezien.
De film was op tal van momentel al behoorlijk over the top. Neem de shoot out op de verdieping en de diverse kogels van Dredd. Verder vond ik de 3d mogelijk niet heel indrukwekkend omdat ik meestal IMAX3D kijk. Dat heeft toch net wat meer scherpte. Vond Resident Evil 6 op dat vlak beter, maar de slo mo opnames hadden inderdaad wel een artistieke 3d kwaliteit.
Mikemans
Heerlijke brute actiefilm. Stallone wordt naar mijn idee weg geblazen door Karl Urban. En de helm blijft de hele film door op!
3.5/5
dutchtuga
Dit in IMAX had inderdaad nog vetter geweest. Maar goed, daar kan je de film verder niet op afrekenen. Dit blijft toch een relatief kleine film, wat zijn positieve uitwerkingen heeft gehad.
DonPeliculón
Omdat het een 3D film is. Beetje vragen naar de bekende weg
Haha, ja, dat begrijp ik.
Maar er zijn zoveel films uitgekomen waarbij het niet in de titel staat, waarom hier dan wel? Zoals ik al zei, ik vind de titel er niet mooier op worden.
Macmanus
Volgens mij is het een geld situatie. 3D brengt meer geld in het laatje (door de kosten die erop komen) dus willen ze de kijker heel graag laten weten dat de film in 3D uit is, zo dat men daar sneller heen gaat dan naar de 2D versie. Grote films hebben het bijvoorbeeld nooit erachter staan (Avatar, Prometheus). Vaak de wat kleinere pulp films wel. (Piranha 3D, Shark Night 3D) Vind het ook geen gezicht. Zou bijna denken dat je al twee delen hebt gemist
DonPeliculón
Haha ja, eerst even 3A, B en C kijken voordat je 3D gaat zien.
Maar inderdaad, dat zou een reden kunnen zijn!
Macmanus
Geinige film.
De sfeer zit er gelijk al best lekker in. Net als The Raid begint de film vrij rap in het gebouw. Dat gevoel dat een wereld in total chaos leeft werkt altijd wel bij mij. Op dat vlak scoort de film wel wat punten samen met de slo-mo's. Enige nadeel is dat itt The Raid de actie hier wel wat begint te trekken. Doordat Dredd eigenlijk niet veel meer kan dan schieten en een log pak aanheeft dus schoppen en slaan er ook weinig boeiend uitziet. Mist het wat variatie. Ook het steeds hoger komen in het gebouw gaat vrij simpel. Qua opbouw kon het wat leuker. Maar door de rappe speelduur en het leuke sfeertje blijft het genoeg vermaken. Urban doet Batman aardig goed na.
Jammer was wel dat in het begin. Met het schoonmaken van de lijken en dat het winkelcentrum zo weer open gaat. Het er even op leek dat er van die sterke satire inzat zoals bij Robocop en de reclame spotjes. Maar daar word helaas nooit echt meer op door gegaan in de film. Had echt perfect gepast.
3.5 sterren. 3D deed me bar weinig weer...
Naomi Watts
Haha, ja, dat begrijp ik.
Zo kan je uit de titel afleiden dat het een 3D film betreft. Schijnt vooral voor Amerikanen een uitkomst te zijn. Ik vind het ook wel handig overigens.
Cinema072
Hier heb je er drie...
Mischien geen tien per jaar maar punt blijft dat je met dit soort films mee dood wordt gegooid.
Hier een lijstje in twee jaar tijd:
1 The Avengers (Deze film was ook wel aardig)
2 The Expendables 2
3 The Amazing spider-man
4 Batman Rises (dit was wel echt een top film!)
5 X-men First class
6 Captain America the first avenger
7 Green lantern
8 Thor
9 Dredd 3D
10 The green hornet
fappie
- 2005 stemmen
Zoals er al gezegd is: Hoe minder je ervan verwacht, hoe beter die is. Eigenlijk is dit gewoon een vette actiefilm met lekkere visuele effecten. Die slow motionshots van de stonede misdadigers zijn prachtig. Karl Urban is cool, maar waarschijnlijk is dit voor hem makkelijk verdienen
. Daarnaast een lekker grauwe sfeer.
Naomi Watts
Wat een open deur weer. Dat geldt voor elke film natuurlijk.
dutchtuga
Haha, nee joh. Je verward blockbusters met actiefilms.
Inderdaad. Beetje erg globaal genomen zeg. Dredd 3D is een recht toe recht aan actieknaller, zonder al te veel uitleg en poespas. Daar vind je er erg weinig van in de bios.
Hier heb je er drie...
Hier een lijstje in twee jaar tijd:
1 The Avengers (Deze film was ook wel aardig)
2 The Expendables 2
3 The Amazing spider-man
4 Batman Rises (dit was wel echt een top film!)
5 X-men First class
6 Captain America the first avenger
7 Green lantern
8 Thor
9 Dredd 3D
10 The green hornet
Dat zijn op Expendables en Dredd zelf na geen van alle gewelddadige actiefilms, maar zoals RR zegt gewoon blockbusters. Andere genre.
Cinema072
Tja je mag vinden wat je wilt ik zelf zie hier een standaard film in best belachelijk zelfs,
Ach het is een kwestie van smaak pure actie daar moet je maar zin in hebben met een judge met een kansloze helmpie op
Dat jij er een standaard blockbuster in ziet is duidelijk. Dat je er verder weinig kijk op hebt ook.
dutchtuga
Het is geen kwestie van smaak, maar een kwestie van weinig inzicht. Dat je Dredd naast een Green Lantern of Thor zet spreekt boekdelen.
EW101
Past deze wel naast '' Punisher : War Zone'' of welke andere film kan qua (sub)genre naast Dredd 3d staan? Ik wil wel met de juiste instelling de film ingaan.
Daar heeft het wel wat van weg, al vind ik Warzone beter.
RuudC
Beetje balen dat de lokale bioscopen deze film pas om 10 uur vertonen. Ik kan niet zeggen dat ik om kwart over 9 nog zin heb om op de fiets te springen. Hopelijk gaan ze deze prent nog op fatsoenlijke uren draaien.
dutchtuga
Wat een zelfingenome kwal ben jij zeg, jij kan niet oordelen of ik inzicht heb of niet, trouwens je moet wel een kleuter zijn of op dat niveau leven aangezien je gelijk moet huilen als iemand het filmpje waarvan je zo houd afkraakt.
De volgende reactie van jou neem ik niet serieus aangezien ik jou niet serieus kan nemen.
Je plaatst hier uit de lucht gegrepen stellingen, dus heb ik stof om over te oordelen en op te reageren. Daar is een discussieforum namelijk voor.
Prudh
Discussie meteen al overbodig met de lijst die Cinema072 aanvoert toch? Hij haalt zijn eigen punt al onderuit, hoeven weinig woorden meer aan vuil gemaakt.
Thorak
De meeste dingen die Cinema072 schrijft snap ik na 3 keer lezen nog niet eens, dus heb de moeite om het te lezen sowieso al opgegeven...
brawljeff
Dredd 3D
Prachtige film, wat ik niet verwacht had. Het lijkt op het eerste gezicht een standaard sci-fi actiefilm (Ik zeg: Total recall) en een rip-off van The Raid, maar dat was het zeker niet. Dingen die opvallen waren de vrij onbekende maar getalenteerde cast, het eindelijk eens goed gebruiken van slomotion en het prachtige visuele spektakel. Het verhaal daarentegen, was niet heel bijzonder. Ook vond ik de stem van Judge Dredd een beetje te veel lijken op die van Bale's Batman en die van Roschach. Kort samengevat: Ideale bioscoopfilm!
dutchtuga
interesseert mij geen moer of jij het leest of niet.....
Wat heb jij te zoeken in een discussieforum?
mister blonde
Tjongejonge. Het bekend clubje is weer verzameld om iemand onder handen te nemen die een film niet goed vindt, die zij wel goed vinden. Kun jullie het wel niet eens zijn met de mening dat het een vrij standaard blockbuster (of actiefilm, of superheldenfilm of stripverfilming) is, maar vind dat hij weinig rare dingen zegt. Er is weinig ruimte voor een andere visie en anders 'heb je er vrij weinig kijk op' geloof ik. Ik bespeur deze in de hoek-duw-pogingen al enige tijd bij verschillende films. Vooral bij minder ervaren kijkers en minder vaste forumleden.
Flipman
Ja, maar die nieuwe van Conan is geloof ik niet zo goed bevallen. Deze vond ik retegaaf!

'Dredd' vanavond (29 september) op televisie: 'Karl Urban zet na Stallone weer een serieuze bad-ass neer'

Raiders of the Lost Ark
Actie / Avontuur, 1981