• 9.376.921 stemmen

Geregisseerd door: Craig Moss

Met onder meer: Danny Trejo, Charles S. Dutton en Patrick Fabian

• meJane Bekijk via meJane

Plot Bad Ass

"They messed with the wrong senior citizen."

De onderscheiden Vietnamveteraan Frank Vega (Danny Trejo) keert terug naar huis. Daar wordt er slechts op hem neergekeken. Hij heeft geen baan meer en ook zijn jeugdliefde keert hem de rug toe. Veertig jaar later beschermt hij een oudere zwarte man tegen een stel skinheads, wat hem tot een lokale held maakt.

Frank Vega

Father Miller

Klondike Washington

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Aha...Craig Moss regisseerde dit zooitje. Dat verklaart een hoop. Gemiste kans om een internet sensatie om te zetten naar een actiefilm. Sowieso is het origineel een video die een hoop voldoening met zich meebrengt, evenals een heleboel verwarring. Want wie is Amber Lamps?? We zullen het wellicht nooit weten.. Hoe dan ook, Trejo kan veel beter en Perlman is slechts oké in de beperkte ruimte die hij krijgt en dan heb je het eigenlijk al vrij bont gemaakt als regisseur.

Het is dat ik een zwak heb voor goedkope actiefilms en deze bad ass Mexicaan altijd het voordeel van de twijfel zal geven, maar in andere gevallen is de teleurstelling begrijpelijk. De pogingen tot humor zijn een beetje van het niveau Breaking Wind (2011) en er zitten onvermijdelijke zoete hoekjes aan dit werk. Nauwelijks aan te raden.

avatar van Theunissen

Beetje een dertien in een dozijn cliché verhaaltje inclusief einde maar wel eentje die zich lekker wegkeek dankzij kabouter Danny Trejo (hij zag er best maf uit in deze film met baard en driekwart broek) die leuk speelde. De actie is best geinig (ook al oogt het best stijfjes) en dat geldt ook voor de droge humor van Danny Trejo. De film duurt met amper 90 minuten niet echt lang waardoor het nergens echt saai wordt en het uiteindelijk best een leuk tussendoortje is geworden. Er spelen overigens best redelijk wat bekende acteurs in deze film maar allen hebben maar een minimaal rolletje (zeker de rol van Ron Perlman stelt niets voor). De muziek is trouwens ook wel geinig in deze film.

"What the fuck's a flashdrive ?", en de uitleg daarna erover is gewoon hilarisch

"Frank, where's the fucking flashdrive", Frank: "It's really up your ass"

avatar van ledenjes

ledenjes

TheThirdMark schreef:

Wait wut, Danny Trejo te soft

Dat heb ik nog nooit iemand zien schrijven.

Nee, ik ook niet bepaald. Danny Trejo speelt altijd de hard ass rollen, juist vanwege zijn stoere voorkomen. In het echte leven schijnt hij wel een goedzak te zijn, maar dat terzijde.

avatar van patrick17

patrick17

''I'm a Motherfucker''

Een typische ''Ik sla je in elkaar'' film.

Danny Trejo ramt er wel op los en er zit een lichte verhaallijn aan.

Voor de pure serieusheid hoef je deze film helemaal niet te kijken.

Wil je wat actie zien van een oude rot dan zit je bij de juiste film.

Danny Trejo is de laatste jaren toch wel een lichte favoriet geworden, normaal

gesproken was hij de schofterige bad ass, maar nu is hij ook de hoofdrolman

dat bevalt mij eigenlijk prima.

Al met al een vermakelijke film al weet je hoe het zal aflopen.

avatar van Number23

Number23

Zeker geen hoogstaand filmpje, maar heb me stiekem af en toe best vermaakt. Danny Trejo is gewoon een leuke vent om een hele film naar te kijken. Beetje bij extreem lompe en aggressieve kneuzen het licht uit hun ogen slaan met slecht een paar rake klappen, ik teken ervoor. Jammer dat er om hem heen een handjevol oninteressante mensen verzameld zijn, alleen Dutton als Panther steekt er enigzins bovenuit. Ook personal favorite Ron Perlman voegt weinig toe. Maar niet teveel zeuren.

avatar van StevenMighty

StevenMighty

Een aardig filmpje dat inspeelt op de actualiteit door van het hoofdpersonage een held te maken na een Youtube filmpje dat een hit is op internet.

Nadat zijn beste vriend wordt vermoord word het personage een vigilante die in Bronson stijl de daders opjaagd en ze een lesje leert.

Dat zorgt voor best wat actie en geweld scenes.

De acteerprestaties zijn aan de matige kant, Danny Trejo blijft altijd meer een karakterkop dan een goed acteur, maar dat was niet echt hinderlijk in deze film.

Tot slot vergeet je na deze film ook nooit meer wat een 'flashdrive' is

avatar van schram101

schram101

Trejo is prima gecast als Epic Beard Man maar krijgt jammer genoeg weinig ruimte om te schitteren. Begrijp me goed er is actie genoeg en ook de 'fucks' zijn in grote getalen aanwezig maar Bad Ass durft niet bad-ass genoeg te zijn om herinnerd te blijven worden. Daarnaast heeft Ron Perlman ook maar een idioot kleine rol want helaas geven de makers meer screentime aan Trejo's buurmeisje.

avatar van The Oceanic Six

Vreselijk slecht, maar ook erg vermakelijk!

Bad Ass is gewoon een behoorlijk slechte film, op bijna elk vlak. Het hoofdverhaal is wat gejat van films als Gran Torino, met ook hier een oude veteraan die het moeilijk heeft in de maatschappij en de buurt gaat beschermen. Alleen speelde topacteur Clint Eastwood in Gran Torino en moeten we het in Bad Ass met de non-acteur Danny Trejo doen. Maar...ik heb altijd wel een zwak gehad voor die man. Hij heeft een stoere kop en komt toch wel wat sympathiek over. Niet dat hij ook maar een beetje kan acteren, maar hij stoort niet. Wel vervelend dat hij in Bad Ass vrij veel dialoog heeft waarbij je meteen merkt dat hij buiten vechten en schieten geen talent heeft. In Machete vond ik hem beter op zijn plek.

Ondanks dat de film enorm clichématig, matig geacteerd en simpel is heb ik me dus wel vermaakt. Gelukkig duurt de film maar anderhalf uur, wat meer dan voldoende is. Scènes met de afvalverwerker in de keuken en de busachtervolging waren hoogtepuntjes. Dat hadden er alleen wel meer mogen zijn. Het romantische plotje met Joyful Drake (nooit van haar gehoord, wel een mooie dame) had van mij weggelaten mogen worden, maar dan had je helemaal geen verhaal gehad, haha.

Voor liefhebbers van een goedkoop actiefilmpje waar je geen hoge eisen aan stelt is dit best een klein aanradertje. Net een voldoende waard.

avatar van Spetie

Niet echt hoogstaand deze Bad Ass, maar ik heb me toch nog redelijk geamuseerd met deze onzin.

Je pakt van diverse films wat onderdelen, mixt het in een blender en Bad Ass is geboren. Gelukkig neemt men het verhaal zelf ook niet al te serieus, want op geloofwaardigheid scoort deze Bad Ass niet al te hoog. Danny Trejo is een beperkt acteur, maar heeft wel de perfecte karakteristieke kop, voor een rol als deze. De actie is weinig bijzonder en soms zelf ronduit slecht, maar de humor maakt veel goed. Hoe Trejo iedere keer weer zijn tegenstanders in elkaar weet te slaan, is soms echt lachwekkend om te zien. Hij, als 68-jarige gooit even een reus van 2.10m door het raam heen, hahaha.

Het verhaaltje is verder vrij simpel, maar leuk uitgewerkt. Dat Trejo een liefdesrelatie krijgt met zijn aantrekkelijke veel jongere buurvrouw, was ook best grappig. En zo zitten er nog wel meer zaken in, die dit matige actiefilmpje soms toch nog de moeite waard maken. Het is wel jammer dat Ron Perlman al met al nog geen 5 minuten van de gehele film vult. Een vrij overbodige rol ook, die ik helaas wel wat groter had willen zien.

Maar al met al viel het me nog mee, want ik had het veel slechter verwacht, dus mij hoor je verder niet klagen.

avatar van Piratje

Piratje

Misschien wat overdreven maar toch een genietbare actiefilm waarin hoofdacteur Danny Trejo, hoe lelijk ook, met de mooiste momenten gaat lopen.

Heerlijke humor als je tientallen geldautomaten kunt omver rijden met het excuus dat je geen kleingeld bij hebt.

Het vlotte verhaal is wat voorspelbaar plat maar toch gestrikt in het racistische Las Vegas. Waarvoor de politiek niet moet onderdoen in corruptie. Maar ja daarvoor moet je niet alleen in Las Vegas zijn.

Opvallend is ook dat Trejo altijd de autobus neemt als vervoer en als verwaarloosde underdog voortdurend in het verhaal voorkomt.

Een genietbare avondvullende film die niet onder de 3.5* uit kan.

avatar van Kondoro

Kondoro

Bad Ass

Och, och, och, ik heb werkelijk zoveel aanbevelingen gekregen van een maatje van me om deze film te kijken. Ik zag laatst dat hij op Netflix gezet was, mooi dacht ik dan kan ik hem eindelijk eens kijken maar dat was ook niet echt de moeite waard. Het is een echte B-actie film die wat mij betreft totaal niet spannend was. Qua actie was hij zeker goed maar Danny Trejo had zo'n grote super-held rol waardoor de helft van de film erg ongeloofwaardig overkwam.

Het verhaal in Bad Ass was saai en totaal niet spannend, hetzelfde geld voor het concept. Het concept is in mijn ogen wel een beetje vernieuwend alleen had ik meer en deels het concept ook al gezien bij Kick-Ass (2010), zal niet de top vergelijking wezen maar het gaat eigenlijk een beetje de zelfde kant op! Jammer maar goed. Het acteerwerk was nog de pruimen en zoals al verteld qua actie is de film gewoon prima alleen is er een te grote actie-helden rol in de zin van: hij wist alle informatie los te rukken, erg knap. Deel twee en drie worden misschien niet beter maar ik zal het gaan zien!

avatar van AniSter

AniSter

Dit is een film die ik niet voortijdig heb afgezet, in tegensteling tot veel andere. Toch stelt het allemaal niet veel voor. Enkele pogingen tot humor, wat geknok, een matig verhaal. Tja... Trejo, de acteur met het bekende 'welke vrachtwagen heeft er bij hem over het gezicht gereden' hoofd. Eigenlijk is het niet eens een acteur. Van de dialogen moet hij het in ieder geval niet hebben. Waarom de film een intro over zijn jeugd moest hebben; geen idee. Hadden ze voor mij weg mogen laten. Simpele vertoning, mar ik heb hem afgekeken.... deze ene keer en daarna nooit meer.