• 9.197.165 stemmen

Bailout: The Age of Greed (2013)

Drama / Thriller | 97 minuten

Genre: Drama / Thriller

Alternatieve titel: Assault on Wall Street

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Dominic Purcell, Erin Karpluk en Edward Furlong

Plot Bailout: The Age of Greed

"Power. Greed. Justice."

Miljoenen mensen hebben door de financiële crisis hun banen, huizen en spaargeld verloren. De regering doet niks om de crisis aan te pakken en lijkt de problemen slechts door te schuiven naar volgende generaties. De crisis heeft meer geld gekost dan alle oorlogen en natuurrampen uit de geschiedenis bij elkaar. Landen gaan failliet en de economie stort volledig in elkaar. Een man besluit terug te vechten tegen het systeem dat hem alles ontnam.

logo tmdbimage

avatar van snarfje5508

snarfje5508

Jammer dat deze film een karikatuur maakt van de problematiek. Het idee de crisis in beeld te brengen is prima maar het stapeleffect waarmee Purcell te maken krijgt is niet realistisch. Speelt daarnaast een zwakke partij. De film blijft wel onderhoudend maar kent weer een belachelijk einde wat niet serieus te nemen is. Zondagmiddagfilmpje.

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

snarfje5508 schreef:

Hoezo?

Het begin is zeer aantrekkelijk en kijkt makelijk weg het is alleen jammer dat het einde zo is als die is. Vind het namelijk allemaal beetje over de top. 2.0 voor de moeite en voor het begin

avatar van MacHop

MacHop

In het begin denk je echt te maken te hebben met een integer gemaakte film over een stel dat door de crisis en hebzucht aan de rand van de afgrond is gebracht, maar helaas krijgt de film een Amerikaans pief/paf/poef vervolg wat de geloofwaardigheid van het eerste deel in een keer wegvaagt. Jammer want het verhaal heeft best wel potentieel en verdiend een geloofwaardiger einde dan de zoveelste Rocky of Rambo parodie.

avatar van oemoemenoe

oemoemenoe

Goeie wraakfilm speciaal voor bankier/rechter/advocaat/geldverstrekkers en andere witte boordencriminelen haters.....

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een man ernstige financiële problemen krijgt als zijn vrouw ziek wordt. Een soort wraakfilm over de financiële crisis vormt een originele opzet. Het verhaa zelfl wordt niet altijd even geloofwaardig gebracht (vooral de zelfmoord van zijn vrouw). Ook had de film met gemak wat korter gekund. De finale, waarin alle remmen los gaan, is wel weer leuk om te zien.

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/actie/thriller film...

Spannend verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel bekende acteurs Eric Roberts, Keith David en

Dominic Purcell ...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Heerlijk genoten...

avatar van cales77

cales77

Net niet. Of maak en lekkere over the top knalfilm of een integer drama. Dit was het van beide net niet.

Eigenlijk een soort shoarma pizza. Net geen shoarma net geen pizza.

haha bakkie op

avatar van PSV_Supporter

PSV_Supporter

Ik zie steeds vaker dat mensen Dolby Digital in de recensie zetten..... Ik heb de film in full hd bekeken, volume op -30 db, dolby digital, ......
Kom op, dit zegt werkelijk niets over de film. Deze film mag dan in hd zijn en een dolby digital geluidsporen hebben, het verbetert werkelijk niets aan het verhaal, het niveau van acteren, het camerawerk etc.

Ontopic:
Een film die langzaam de drama op bouwt. Beetje te langzaam, als je de trailer al gezien hebt. Acteerwerk is niet geweldig. Als met een stapeltje papier weg gooien boosheid getoond moet worden, zegt het genoeg.

Halverwege de film zien we de man in kwestie diverse malen de metro nemen en dergelijke en blijkbaar heeft hij ergens een knop omgezet en besloten mensen te gaan neer schieten.

Hier wordt de matige dramafilm omgezet in een matige actiefilm. Want na een paar gerichte moorden, wat nog enigszins geloofwaardig is, slaat het bloedbad wat hij aanricht en er nog mee weg komt ook, helemaal nergens meer op.
Al met al erg jammer. Er had veel meer ingezeten.

avatar van ipman-99

ipman-99

"Power. Greed. Justice." ... " !!!

Soort van 'Wall Street' Vs. 'Rampage' !!! 'Assault On Wall Street' is een

werkje van regisseur Uwe Boll. De film wil aan tonen wat iemand kan drijven

tot zijn pure wraakactie/dodentocht. Ik leefde echt mee ... Dominic Purcell (Jim) en

Erin Karpluk (Rosie) zetten echt een close koppel neer die met ziekte en financiele

toestanden te maken krijgen ...! Verder en verder raken ze verder in de dieperik tot

de laatste (grote) druppel te veel wordt !

De film ontpopt zich dan als een ware wraakfilm met dodelijke schietpartijen en sniper

scènes. Het einde was 'verrassend' ... en geweldig te noemen !!!

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

oemoemenoe schreef:

Helemaal mee eens. Vreemd dat zijn advocaat niet tot de slachtoffers behoort

Goed dat er in Hollywood plaats iets voor regisseurs die deze boodschap mogen brengen. Met de Rampage films en deze Bailout begint Boll tot een van mijn favoriete hedendaagse regisseurs te behoren. Het sterke van deze film is dat je je makkelijk kan inleven in het personage en zijn gevoelens en acties volledig begrijpt. Het hangt een beetje van je geaardheid af of je ook zover wil gaan in de strijd tegen het onrecht dat je wordt aangedaan. Mijn vrees is dat er bij verschillende mensen de stoppen zullen doorslaan na het bekijken van deze of een van de Rampage films. Misschien is dat reeds het geval als je het aantal schietpartijen bekijkt in de VS.

Toch veel goeie acteurs ook in deze film die mij bekend voorkomen maar waarvan ik niet direct de naam ken. Van mij krijgt hij een dikverdiende 4,5 sterren

avatar van Quentin

Quentin

dvdcrusher schreef:

Boll staat ver buiten Hollywood. Heb je het productieland bovenaan deze pagina gezien?

avatar van Und3rdog

Und3rdog

Prachtige film met sterke maatschappijkritiek op de verzekeraars en bankenstelsel.

Een simpele beveiliger wordt financieel uitgekleed door mensen die er zelf beter van willen worden. het wordt zelfs zo erg dat hij zijn huis dreigt te verliezen. Na een schokkende gebeurtenis in zijn leven wordt hij ook tot overmaat van ramp ontslagen. Nu wil hij wraak op de mensen die hem dit hebben geflikt.

Dominic Purcell doet het goed als de man die uitgekleed wordt. Het was grappig om Edward Furlong te zien, maar hij heeft de uitstraling van een junk. Oude rotten Michael Pare en Keith David spelen zijn collega's. John Heard speelt een emotieloze smeerlap die over de ruggen van zijn klanten zijn bedrijf probeert te redden.

De film neemt ruim de tijd om alles op te bouwen, zodat de inzinking van Purcell niet uit de lucht komt vallen.

Wanneer hij eindelijk het heft in eigen hand neemt en een spoor van vernieling achterlaat zit je nog net niet te applaudiseren wanneer hij weer een ambtenaar omlegt met zijn sniper rifle.

Het einde is ook verrassend, maar ook wel een beetje vergezocht.

Aanrader voor iedereen die van actuele films houdt met een ziek randje!!!

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

In films als Assault on Wall Street, Rampage, Stoic en Darfur zie je dat Uwe Boll wel degelijk vakmanschap in zich heeft. Ik vond het begin beter dan het eind, maar desalniettemin een prima film. Ik heb niet veel van Boll gezien verder, dus hoop dat hij nog meer degelijke films in zijn repertoir heeft.

avatar van Hansopje

Hansopje

Wellicht heel erg fout, maar ik heb wel genoten van deze film en de hoofdpersoon. Vooral het eerste uur vond ik sterk waarin het afglijden goed in beeld is gebracht en waarbij je flink meevoelt met de hoofdpersoon.

Waarom zou dit geen realistisch scenario kunnen zijn? Wellicht hier in Nederland niet, waarin (nu nog) een sociaal vangnet bestaat, maar ik ben bang dat er in de VS velen het slachtoffer zijn geworden van de oplichterspraktijken van banken.

Al met al een verrassende rolprent!

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

De laastste weken wat meer van de Uwe Boll gekeken , maar man o man , om volgens mijn zijn 3 levens motto ‘s te vatten : I’m fed up with this world . Fuck everybody , life’s unfair .

Omvervolgens controversiële trigger happy goedkoop uitziende shit als deze af te leveren .

En dat is een keer best aan te zien , maar om een van zijn moto’s verfilmd te zien worden is na een keer wel genoeg . Maar meer is niet aan te bevelen .

Met van die explosies waar je het budget van ziet , en dat is niet zo best .

Kijk ik liever naar The punisher , of I.d want dat neemt zich zelf ook niet zo serieus .

Hier is nergens luchtigheid , dat kan hoor , bijvoorbeeld bij een epos over bijvoorbeeld de slavernij , maar hier ,,,,,nou ja wel duidelijk geen goede voldoend van mijn kant , maar wie weet kan uwe bol me wel nog een keer verassen , zal me verbazen , want nu weet ik het wel .

avatar van Shadowed

Shadowed

Ok.

Boll heeft enkele briljante titels met dezelfde stijl geregisseerd, maar hier slaat hij toch een iets te voorspelbaar en dramatisch pad op. In zijn vorige serieuzere films wist hij de perfecte balans te vinden tussen drama en actie, maar hier is die balans iets minder sterk.

Zeker aangezien ongeveer ruim 70 minuten van deze film drama bevatten. We volgen Purcell die een behoorlijke opstapeling van problemen te verduren krijgt. Je zou denken dat iemand het niet zo erg kan treffen, maar Boll brengt het wel rauw en realistisch genoeg in beeld waardoor het in bepaalde maten geloofwaardig lijkt. Het is wel heel veel ellende, duidelijk voor sentiment gedaan, maar de regiestijl is passend genoeg.

Sowieso voelt deze film wel rauw en realistisch aan. Boll brengt het allemaal als een soort documentaire in beeld, vergelijkbaar met Rampage, maar iets meer opgepoetst. Ook iets minder boeiend aangezien het net iets te voorspelbaar is en vooral te lang doorgaat. De poster belooft een grove actiefilm, maar die laat dus lang op zich wachten.

Wanneer het er wel op aankomt is het hard en doeltreffend, omdat Boll wel weet wat hij ermee aan moet vangen. Realistischer wordt het er allemaal niet op, maar het geweld is hard en in-your-face. Boll heeft als regisseur sowieso weinig grenzen, en dat blijkt in deze film opnieuw zo. Ik vind het wel prettig dat regisseurs zoals Boll gewoon hun eigen grenzen bepalen, ik mag het wel.

Verder is het wel aan de wat langdradige kant gedurende het eerste deel. Dit is typisch een film die je voor een groot deel met een half oog kan kijken, aangezien alles redelijk voorspelbaar en standaard is en ook niet vernieuwend in beeld wordt gebracht. Jammer dat de film er dus zo lang over doet om op gang te komen, maar het acteerwerk en rauwe regie zijn passend. Verder een redelijke teleurstelling, maar geen slechte film van Boll.

avatar van MOVIEMAZZTER

MOVIEMAZZTER

Film met een prima opbouw waarbij je als kijker meegezogen wordt in de wraakgevoelens van de hoofdrolspeler. Goed gemaakt derhalve en uitstekende hoofdrol door Dominic Purcell. Ondanks al het geweld in de 2e helft van de film kan je als kijker een lach niet onderdrukken. Het einde is voor de verandering eens niet voorspelbaar.