Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Dominic Purcell, Erin Karpluk en Edward Furlong
Bekijk via Prime Video
Plot Bailout: The Age of Greed
"Power. Greed. Justice."
Miljoenen mensen hebben door de financiële crisis hun banen, huizen en spaargeld verloren. De regering doet niks om de crisis aan te pakken en lijkt de problemen slechts door te schuiven naar volgende generaties. De crisis heeft meer geld gekost dan alle oorlogen en natuurrampen uit de geschiedenis bij elkaar. Landen gaan failliet en de economie stort volledig in elkaar. Een man besluit terug te vechten tegen het systeem dat hem alles ontnam.
Jim
Lawyer Patterson
Reporter
Spalding Smith
jarno1975 (moderator series)
Die Purcell is er ook niet magerder op geworden.
SnakeDoc
Best een 'redelijke' trailer, maar het blijft een Uwe Boll film.
schram101
zyntex
De eerste reviews zijn niet echt positief behalve IMDb dan een beetje
eppy
Eindelijk een film die het onderbuik gevoel van vele belichaamd, ik ben ook veel van mijn spaarcenten kwijtgeraakt (al in 2001). En de manier hoe wordt behandeld wordt in deze film goed weergegeven.
Al vond ik het drama soms iets te overheersend, toch was de film goed en onderhoudend. Een min puntje is wel dat de advocaat, die ff 10.000 afhandig maakt, niet wordt aan gepakt als kers op de taart.Ik moet eerlijk zeggen dat ik totaal geen medelijde kreeg met die bankiers, en net als het commetaar op de achtergrond een gevoel kreeg "van eigen schuld dikke...".
Je moet deze film niet te leterlijk nemen, maar een beetje bekijken als "god bless America", alleen dan met minder humor.
SnakeDoc
Uwe heeft wel eens slechtere films gemaakt
Ik ben nog niks goeds van hem tegen gekomen.
johnhendrikos
Nee het is ook een van de slechtste filmmakers die er is. Maar zoals zelfs een kapotte klok 2x per dag gelijk heeft. Heeft uwe boll dat ook een keer gehad.
max schmeling fist of the reich. Dat is toch zeker wel een goede film van hem hoor!
De rest is idd allemaal bagger.
Wederom erg fijne Uwe Boll, die hier het thema vigillante thema in een nieuw jasje giet. Want waren het in de jaren 70/80 de punks in de straat, nu zijn het de bankieren in hun glimmende kantoren die de man in de straat beroven en een van hen pikt het niet meer!
Geweldige cast ook met Edward (T2, Stioc) Furlong, Michael (Streets of Fire) Pare, Keith (They Live) David, John (C.H.U.D. After Hours) Heard en Eric Robberts.
Film neemt de tijd om de onderbuikgevoelens op te bouwen en gaat na een goed uur pas los. Helaas niet de carnage die we kennen uit Rampage,maar het voelt best lekker.
Bizar eigenlijk dat dit nog niet echt gebeurd is.
Wat rest te schrijven is dat ook de soundtrack geweldig is.
te goed voor een 3,5 dus een kleine 4*
Rampage, Stoic, Dafur en deze zijn gewoon erg goed. Low budget, maar levensechte recht voor zijn raap cinema.
zyntex
Goede film. Je voelt echt met die man mee. Het zal bij sommige herkenbare situaties zijn zoals dat je gewoon als oudvuil wordt behandeld zodra ze je niet meer kunnen plukken.
Testa-Rossa
Dan moet je beter zoeken
toegegeven het valt niet mee om ze te vinden tussen talloze slechte game verfilmingen maar wie zijn best doet vind dat Uwe best een paar prima films heeft afgeleverd
Daarnaast schroomt hij niet om films te maken over gevoelige onderwerpen waarbij de meeste investeerders hard wegrennen... persoonlijk heb ik daar niets dan respect voor.
Enfin over de film, ik vond hem best prima wegkijken, de film neemt ruim de tijd om het verhaal op te bouwen en om de frustratie te laten groeien. Verassend genoeg vond ik dit ook het beste deel van de film, de uiteindelijke actie deed me niet zo veel.
Ik bedoel al die schietoefeningen, en al dat geoefen voor de spiegel om te kijken in hoeveel milliseconden hij het pistool uit zijn holster kon halen... is dat allemaal niet wat ver gezocht om een ongewapende groep mensen te lijf te gaan?! Het is nou niet bepaald Mission Impossible of een goeie western.
Hoe dan ook ik vond het een aardige film 3*
tattoobob
Leuke wegkijkert die je pakt.
Eerlijk gezegt had ik hem iets shockender verwacht van Uwe Boll,maar hij was weer aardig voor een low budget.
Veel bekende gezichten in de film...prima acteerwerk ook..
Ik heb een fijne filmavond gehad.
Lefgozer
Mijn eerste Uwe Boll die ik een voldoende geef. Prima drama / thriller die erg 'echt' in beeld wordt gebracht.
jipt
Sterk! Kent dezelfde machteloosheid van films als Klass en Another Earth. Waarbij het eind doet denken aan Taxi Driver. Verder is alles goed, sterke opbouw, mooie soundtrack en goed gespeeld. 4*
chantal29
ik verwachte niet veel van deze film, maar het is me reuze meegevallen een dikke voldoende
Toch wel een behoorlijk cliché filmpje van de vaak bekritiseerde regisseur "Uwe Boll" over een man (redelijk gespeeld door Dominic Purcell) met een zieke vrouw (ook redelijk gespeeld door de leuke Erin Karpluk) waarbij alles financieel tegenzit. Zeker in het eerste uur vliegen de clichés je per minuut om de oren. En ja als alles financieel tegenzit, je geliefde zieke vrouw besluit een einde te maken aan haar leven en je bent teneinde raad dan ga je uiteraard wraak nemen op het financieel systeem
(lekker cliché).
Goh en wat is het dan handig dat de man in kwestie vroeger in het leger heeft gezeten en nog wat wapens achter de hand heeft. Dat is overigens wel het beste gedeelte van deze film zonder ballen (wat ik eigenlijk wel verwacht van een "Uwe Boll" film) want dat bevat tenminste nog wat lekkere en harde actie. Met name dan de laatste 20 minuten die een hoog "Rampage (2009)" gehalte heeft. Het einde mocht er ook wel wezen. Wat ook leuk is in deze film is dat een aantal bekende B-acteurs een rolletje hebben.
Nee, dit is toch zeker een van de mindere films van "Uwe Boll" die het kijken (op de laatste 20 minuten na dan) nauwelijks waard is.
mcdaktari
Ik ben het hier niet met iedereen eens die beweerd dat Uwe Boll geen één goeie film gemaakt heeft. Ik zal niet zeggen dat al zijn films super zijn maar hij heeft er toch wel een paar hele redelijke tussen zitten. Ook "Assault On Wall Street" vond ik zeker geen slechte film en ik wou dat er eens echt zo iemand op zou staan die al die onredelijke rijke lui opruimt. Boll heeft ook wel een perfect tijdstip uitgekozen om deze film uit te brengen want met de huidige crisis is de film wel op z'n plek, nu nog een echte Dominic Purcell opstaan die het afmaakt.
Ik heb in ieder geval wel genoten van deze film die even nodig heeft om op gang te komen. 3 *
eapoe
Een echte Uwe Boll film.
En iedereen maar zeuren dat Uwe geen goeie films maakt.
Maar zeg nu zelf ... ge moet niet zeggen dat hij geen goeie films kan maken, maar dat JIJ vind dat hij geen goeie films kan maken.
Deze film VIND IK gewoon een goeie film, mooie opbouw en een "knallend" einde.
Het is gek .... ik haat in t algemeen geweldadige films maar die van Uwe vallen bij mij absoluut niet slecht. Rampage vind ik nog één van zn beste films. Maar gelukkig is het maar een film en zeg nu zelf ... zelf in zombie films vallen er duizenden doden ... iedem ditto met oorlogsfilms.
En als laatste zie ik een 6 op IMDB als een 10 voor een Uwe Boll film.
p.s. ik wou nog een rake opmerking plaatsen maar ik had helaas mijn commentaar al verstuurd.
TomPSV
Onderhoudende en toch ook wel meeslepende film. Ik zat er vanaf het begin meteen goed in en leefde ook wel erg mee met de hoofdpersoon. Een rol die door Dominic Purcell sterk werd neergezet. De film kent wellicht een wat lange opbouw, maar daar had ik geen moeite mee. De neergaande spiraal van de hoofdpersoon werd daardoor goed duidelijk en zijn handelingen in het laatste uur waren daardoor ook wel te begrijpen.
Prima film over een zeer actueel onderwerp. Heb er wel van genoten. 3,5*
vranque
een aai over het bolleke. that's it
2* omdat ik geroerd was door een bepaalde scene die betrekking had op zijn vrouw. Spoilers zou dan weer teveel credits bieden en dat is het niet waard
Pazmaster
B film met een simpel verhaal dat nèt genoeg boeit om te blijven kijken. Ook omdat je weet wat er komen gaat. Het einde is een beetje te gemakkelijk gedaan. Wat ook jammer is, is dat de slechtste acteur van de film nou net de hoofdrol heeft. Maar bij gebrek aan beter is deze film nog best te doen. 2,5 ster
pietheinde26e
Erg goede film, beter dan verwacht.
De film bouwt lang, maar goed op en gaat een beetje onder je huid zitten... Je voelt mee met de hoofdrolspeler, maar je twijfelt of hij op het laatst wel goed bezig is. Ik zat erg in dubio. De film wist mij dus echt te pakken.
Goede acteerprestatie van Dominic Purcell, trouwens. Zo goed heb ik hem nog niet gezien.
Er zaten ook wat mindere stukjes in de film, maar die worden overschaduwd door het goede overgrote deel.
Verwacht trouwens geen actiefilm of een flinke thriller. Het is vooral drama, wat opbouwt naar een kort, maar krachtig einde met actie.
4* en dus zeker een aanrader van mijn kant!
6-6-6
Mijn eerste Uwe Boll, en deze was dan (als 1e film zeker wel de moeite waard)...." De keerzijde van Greed ", nu zijn de bankiers en de aandelen handelaren eens de pineut. Alleen vond ik het einde van de film wat minder en ongeloofwaardig.
Maar misschien komt er dan wel een vervolg op deze film??
Ik ben iig tevreden, 3,5 sterren voor de heer Uwe Boll, en ga zeker nog één aantal van zijn films bekijken.
Pak dan maar direct "Rampage (2009)". Is toch wel Uwe Boll zijn meesterwerk.

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

The Call

Rampage
Actie / Drama, 2009

All Is Lost
Avontuur / Drama, 2013
new york citywall streetfinancial crisiseconomic crisisarmed responsepersonal crisistipping point