• 9.374.549 stemmen

Bailout: The Age of Greed (2013)

Drama / Thriller | 97 minuten

Genre: Drama / Thriller

Alternatieve titel: Assault on Wall Street

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Uwe Boll

Met onder meer: Dominic Purcell, Erin Karpluk en Edward Furlong

Plot Bailout: The Age of Greed

"Power. Greed. Justice."

Miljoenen mensen hebben door de financiële crisis hun banen, huizen en spaargeld verloren. De regering doet niks om de crisis aan te pakken en lijkt de problemen slechts door te schuiven naar volgende generaties. De crisis heeft meer geld gekost dan alle oorlogen en natuurrampen uit de geschiedenis bij elkaar. Landen gaan failliet en de economie stort volledig in elkaar. Een man besluit terug te vechten tegen het systeem dat hem alles ontnam.

avatar van hutsekluts

hutsekluts

Drama dat sterk begint maar langzaam aan afglijdt naar C-niveau. Jammer.

avatar van Waku

Waku

Boeiend drama over een zorgzame echtgenoot die door corrupte banken en financieerders steeds verder de strontput wordt ingetrokken.Een van de betere rollen van "Prison Break" ster

Dominic Purcell. Je kan als kijker de opgekropte woede, wanhoop en frustratie voelen en zien groeien. Hetgeen leidt tot een geweldadige climax. Het einde is een eetje ongeloofwaardig maar verder is deze "Bailout" een degelijk. en meeslepend actie drama.

Aanrader.

avatar van Waackx

Waackx

Een film over een man van wie al zijn bezittingen wordt afgenomen en langzaam doordraait.
Boll doet dit volgense de bekende weg zonder echt grote verrassingen maar het werkt wel.
Ik voelde echt mee met de hoofdrolspeler en zijn vrouw, vooral te danken aan Purcell's goede acteerprestatie, verder deed Karpluk het ook prima als zijn vrouw.
Eigenlijk was het drama gedeelte beter dan de actie op het eind.
Af en toe wat cliche gedoe zoals het beplakken van foto's op je muur van de mensen waarop je gaat wreken maar in het algemeen is het een goeie onderbouwende film.

avatar van stinissen

Aangename Uwe Boll film met veel B-acteurs die het meer dan redelijk doen , naast bovengenoemde acteurs verder ook nog rollen van John Heard,Keith David,Michael Paré, Eric Roberts en voormalig kind ster Clint Howard bekend uit o.a Gentle Ben bij ons beter bekend als Ben de Beer. Ondanks wat Jim Baxford (Dominic Purcell) allemaal doet kan ik het wel begrijpen want de wereld van corrupte banken en financierders is een hele vieze wereld.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Oke, eerlijk is eerlijk, dit was zo slecht nog niet.

Een lekker actueel onderwerp, interessante dialogen, maar de actie begint net wat te laat en niet alle scenes waren heel goed doordacht. Niet heel verrassend voor een Uwe Boll film overigens.

Ik ga hem toch een voldoende geven. Echt!

avatar van gauke

gauke

Hoewel te laat om actueel te zijn is het idee achter de film nog niet eens zo slecht. Jammer daarom dat deze wraakfantasie door logistieke missers, gebrek aan enige realiteitszin en de nodige plotgaten, lachwekkend wordt en dat was zeker niet de bedoeling.

avatar van breedbeeld

breedbeeld

Goede acting en sterk einde al kun je daar vraagtekens bij plaatsen.Film zozo.

avatar van opa-ben

opa-ben

Goeie, meeslepende, film die een man toont wiens leven in elkaar stort als gevolg van de financiele crisis. het is veel Amerikanen ongetwijfeld vergaan zoals hem. het einde vind ik wat overdreven, net een kermis, het allerlaaste stukje is wel weer heel goed doordacht, van je vrienden moet je het maar hebben.

avatar van Cleanshot

Cleanshot

Ik vond het wel een aardige film, goeie actie en simpel maar geloofwaardig verhaal (voor een film dan).

De laatste scene is weer net overkill maar verder, aardig verrast.

Uwe Boll is nog niet helemaal reddeloos verloren, maar valt nog plenty te verbeteren..

avatar van Picker

Picker

Ik ben het redelijk met cleanshot ééns, dit is waarschijnlijk de beste film die ik ooit gezien heb........van Uwe Boll dan he!

Maar uiteraard is het nog steeds onder de maat vergeleken met films van "echte" regisseurs.

En die Furlong......pfff, die hadden ze na Terminator 2 ook beter op kunnen ruimen.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

Prima film. Ik ben er bijna zeker van, dat er tig aantal mensen zijn die graag hetzelfde zouden willen doen met dat zootje bankiers,advocaten en wall-street witteboorden criminelen.

Het geheel is redelijk actueel vind ik. Het ineenstorten van een persoon zijn leven door het ineenstorten van een kapitalistisch systeem waarbij er anderen zijn die zich verrijken op het financieel slagveld. Je zou voor minder beginnen flippen

Ik was aangenaam verrast door het einde. Toch een pientere security-man Dat het een beetje te simplistisch en waarschijnlijk in realiteit nooit van zijn leven zo zou kunnen slagen, zie ik door de vingers. Maar qua avondplezier-vullende film vond ik het toppie

avatar van speliz

speliz

*Ik vond het ook gewoon een hartstikke goeie B-film, zeker 3*

avatar van skipy05

skipy05

Niet echt eens slechte film. Maar totaal mijn ding niet.

Verhaal valt mee maar niet echt speciaal.

Acteur konden ook beter. Dominic Purcell vond ik niet echt goed spelen.

De film ging maar traag vooruit. Soms met vrij saaie stukken.

avatar van The Messiah

The Messiah

goed begin, spektakelvol einde, goed verhaal, maar super traag. had meer mee gekund. beelden die te lang in het beeld blijven etc.

avatar van STR-Movie

STR-Movie

Film begint sterk, goede dramatische opbouw en je leeft echt mee met de film. Het einde en resultaat is tot in het absurde en heel heel slecht uitgewerkt. Wat een goed 'doordacht' plan moet lijken is al 100x voorgedaan in andere films en 200x beter uitgevoerd dan hier. Nee helaas...teleurstellende nasmaak na een goed begin.

avatar van Skrean

Skrean

Pretty sweet. Kdenk dat dit de fantasie is van veel amerikanen.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Goeie film van Enfant Terriblel onder de regisseurs. Ik mag Uwe wel, en hij zet een sterke filom neer met Purcell.

Kan me wel verplaatsen in de tijd dat in de VS veel mensen zelfmoord pleegde vanwege de crisis, vuil, laag en zo zie je dat wij het goed hebben in onze verzorgingsstaat.

avatar van 3raser

3raser

Het dramatische begin maakt veel indruk. Ik kon me prima inleven in het almaar tragischer wordende verhaal van de hoofdrolspeler. De actie die daarna volgt valt enigszins tegen. Heeft het willekeurig neerschieten van bankiers en brokers wel zoveel zin? Had er niet meer een Robin Hood kunnen ontstaan in plaats van een terminator? Het einde is ook niet helemaal reëel want hoe kan hij hiermee doorgaan zonder geld. Hij heeft tenslotte geen baan en veel wapens en munitie nodig. Maar ik vind niet dat dit de hele film afbreekt. Dus gewoon 3*.

avatar van mnrk

mnrk

I'm still alive and free and I promise I will keep killing. They should all know that I am out there, a soldier of the people... and if the government, the prosecutors and the judges fail on their duty, I will not fail on mine.

Wederom toch weer een vermakelijke film van Uwe Boll...

Het verhaal wordt prima opgebouwd, vooral het begin van de film is sterk met natuurlijk het einde dat je kan verwachten/ziet aan komen...

De gehele groep acteurs in deze film zijn ook goed gevonden en vooral Dominic Purcell speelt toch zijn rol naar behoren...

avatar van Dirtdiver

Dirtdiver

3raser schreef:

Hij kreeg nog wat 'zwart geld' als afbetaling bij zijn ontslag.

Film is verder oké. 6.4 van mijn kant.

avatar van freek_93

freek_93

Vooral het eerste deel van de film is sterk tot vlak na het moment dat Rosie zelfmoord pleegt. Het begin is ook best indrukwekkend, wat de crisis met sommige mensen kan doen is goed neergezet. Misschien ietwat overdreven, maar toch goed gedaan.
Geen moment verveeld met deze film!

avatar van the new guy

the new guy

De poster is pure misleiding.

avatar van cor1946

cor1946

Wat een onzinnige film, langdradig. Tot de actie's die wel bloederig waren.

avatar van rolex

rolex

De cover doet lijken alsof het een actie film is maar dat is pas aan het einde van de film. Dit is echt een film uit de categorie"drama". Wat een doffe ellende voor die vent.

Verder vond ik het acteerwerk ook niet goed. Een reus van een vent die door moet gaan als ex commando.

Verder weinig tekst, veel blikken, en niet te vergeten veel ellende. Geen gezellige of spannende filmavond.

avatar van Kondoro

Kondoro

Ik vond een saaie en geen goede film.

Het was te lang gepraat en te weinig actie.

De trailer was te misleidend naar deze films.

Nee niet voor mij geschikt deze film.

avatar van Spetie

Uwe Boll schijnt voor sommige mensen een soort van cult-held te zijn. Anderen noemen hem juist de slechtste regisseur aller tijden. De waarheid zit voor mij echter ergens in het midden. Ik heb hiervoor alleen Alone in the Dark gezien en dat was echt een bedroevend slechte film.

Aangezien mijn vrouw nogal fan is van Dominic Purcell, wilde ik deze wel een kans geven. Ik moet zeggen dat ik enigszins verrast ben, want het is verre van slecht en ondanks talrijke clichés best een aangename wegkijker. Het acteerwerk is best redelijk en naast Purcell komen er nog diverse bekende b-acteurs voorbij. Boll legt de nadruk in het eerste uur op het drama, dat goed opgebouwd is, maar het is wel erg veel ellende wat hij over zich heen krijgt.

In het laatste half uur is er dan nog wat actie, die zeker niet slecht is en de ietwat overdreven afloop kon ik op zich ook nog wel waarderen. Hier en daar valt er best wel wat op aan te merken, maar aan de andere kant is de regie niet slecht, het thema erg actueel en de film redelijk meeslepend.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Prima film van Uwe Boll met een goed acterende Dominic Purcell.

Ik ben tevreden.

avatar van terschelling

terschelling

Misschien net ff niet te aangrijpend/ indringend maar een van de weinige films tot nu toe die de hebberigheid van al die rijken aantipt. Purcell lijkt wel nooit te kunnen lachen maar daar was hier ook geen reden toe. De een na laatste scene verrassend en de laatste dan weer te makkelijk. Al met al wel een aanrader.

avatar van VincentL

VincentL

Assault on Wall Street

Een aanlokkelijke titel met een bekoorlijke cover. Het belooft aardig wat. De regisseur is Uwe Boll, veel van gehoord, toch echter maar één keer wat van gezien in het uiterst triest Zombie Massacre. Ik was zeer benieuwd naar deze B-productie en ik moet stellen dat, tot mijn grote verbazing, ik het een vermakelijke film vond.

Het verhaal is schitterend actueel. De identificatie van het verhaal is gigantisch. Er zijn waarschijnlijk duizenden mensen die exact het zelfde willen doen omdat ze in hetzelfde schuitje zitten. Toch weet Boll dit verhaal een goede uitwerking te geven. Het begin is volledig gericht op de drama. Ondanks dat de film nooit de empathie opwekt dat andere drama's wel doen, is het zeker vermakelijk en helemaal niet slecht. De zogenoemde actie daarna trekt de lijn van het dramatische gedeelte voort. Beter gezien, maar kan zeker slechter. Ook de actie heeft Boll een dramatisch tintje gegeven en dat is prettig om naar te kijken. Het geeft een compact gevoel en het idee van een uitvoerend producent die weet wat hij doet. Al weet je dat maar nooit natuurlijk...

De B-acteurs weten in deze film samen een goede prestatie neer te zetten. Waar ze normaal in dialogen of in overtuiging te kort schieten doen ze dat hier niet. Dominic Purcell is de spil van het verhaal en misschien ook wel de beste in de film. Zijn teruggetrokken persoonlijkheid geeft hem ruimte voor een paar foutjes en iets minder diepgang. Je gaat zelf meer achter het personage zoeken. Purcell weet daar een goede draai aan te geven en een zekere mystiek rondom het karakter van Jim Baxford te creëren.
Zijn vrouw Rosie, Erin Karpluk, had een rol van een iets hoger niveau. Je ziet dus ook al sneller dat zij steken laat vallen. Zo is haar zelfmoord nogal onverwacht. Haar mentale problemen komen geen enkele keer goed naar voren. Het is erg zonde want er zit veel meer achter dit personage.
De verdere bijrollen zijn niet het noemen waardig. Ze weten een leuke invulling aan de film te geven. Ook hier geldt dat het niveau niet super hoog ligt, maar op een degelijk niveau dat goed weg kijkt.

Uwe Boll heeft de film op een interessante manier in elkaar gezet. Met een kleine flash-back structuur weet hij te boeien en de aandacht vast te houden. De film blijft de hele tijd op een rustig pitje door tuffen. Muziek en andere vorm van overstemmend geluid ontbreekt. Dit geeft meer ruimte voor de goede dialogen die daardoor meer indruk maken. De stem van Purcell weet daar goed aan bij te dragen. Op een enkel foutje na, zoals de man die door de taxi wordt overreden ziet het er ook keurig uit. Het lagere budget is te zien, maar zeker niet storend. Het ziet er gewoon goed uit.

Ik denk dat Assault on Wall Street misschien wel de meest positieve verrassing voor mij is van 2013. Tot nu toe. Waar ik een goedkope, kneuterige actiefilm verwachtte kreeg ik een mooi in elkaar gezette drama van Boll. Positief verrast, maar het blijft een B-productie, dat wel.
Een waardig cijfer krijgt hij, waarmee ik hier boven het gemiddelde kom en op het gemiddelde van IMDB

avatar van K.A.N. de Laar

K.A.N. de Laar

Aardige film, aardig verhaal, einde had ik niet voorzien. Wat mij opviel: het lijkt of de film in één dag is geschoten. Hoofdpersoon Jim zijn haar en baard zit iedere dag hetzelfde. Groeit voor geen (mili)meter.