• 9.374.044 stemmen

The Amazing Spider-Man (2012)

Actie / Avontuur | 136 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Marc Webb

Met onder meer: Andrew Garfield, Emma Stone en Rhys Ifans

Releasedatum: 28 juni 2012

Plot The Amazing Spider-Man

"The untold story begins."

Peter Parker (Andrew Garfield) is een jonge, middelbare school student, die sinds de plotselinge verdwijning van zijn ouders bij zijn oom Ben (Martin Sheen) en tante May (Sally Field) woont. Tijdens een zoektocht naar zijn ouders komt hij terecht in het laboratorium van wetenschapper Dr. Curt Conners (Rhys Ifans), waar hij plotseling wordt gebeten door een radioactieve spin. Peter ontdekt vervolgens dat deze spin hem bijzondere gaven heeft gegeven en hij besluit om deze krachten te gebruiken om de misdaad tegen te gaan. Maar als Dr. Conners tijdens een experiment verandert in een groot en kwaadaardig wezen, genaamd The Lizard, weet Peter wat hem te doen staat; hij zal als zijn alter ego Spider-Man al zijn krachten moeten aanroepen om dit monster te kunnen verslaan.

Peter Parker / Spider-Man

Peter Parker (Age 4)

Richard Parker

avatar van Loepsaal

Loepsaal

De hagedis zonder lange witte labjas is helemaal niks, oom en tante was ik al spuugzat.

Haat reboots.

toch maar kijken dus...

avatar van missy85

missy85

Mijn eerste gedacht toen ik de eerste keer de trailer zag, dat is een slap aftreksel van het origineel. Maar hij viel me erg mee, hij was wel leuk. Vooral de stukken dat je over zijn schouder meeging als hij over de muren klom van de gebouwen, waren erg mooi gemaakt.

ook een leuke cast trouwens.

Alleen de ene keer heet zijn liefje Gwen, en de andere keer Mary Jane. Volgens mij heb ik ook ooit ergens keer een Felicia voorbij zien komen..

avatar van Barry83

Barry83

Verhaal was erg magertjes en ook de acteur prestaties vond ik echt slecht. Soms vond ik Spiderman zelfs ontzettend kinderachtig.

De special effects en het visuele gedeelte was wel prima op orde. Leuk voor tussendoor maar geen blijvertje helaas.

avatar van Bakema NL

Bakema NL

missy85 schreef:

ook een leuke cast trouwens.

Gwen Stacey was Peter/Spidey's eerste grote liefde in de comics. Totdat Green Goblin haar van een brug knikkerde. Daarna was het Mary Jane waarmee Peter/Spidey de (let's face it tiger, you hit the) jackpot had. En tussendoor kwam Felicia (Black cat) ook nog even voorbij een aantal keer. Gwen Stacey zegt de meeste mensen van nu niks of niet zoveel meer. Tot deze film natuurlijk.

avatar van Guardian2010

Guardian2010

Ik snap niet dat ze deze film weer maken. Lijkt wel heel erg op de vorige spiderman.

Kortom snel doorgeskipt. Zonde van mijn tijd.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

en dan een halve ster?

avatar van Metalfist

Metalfist

Eerlijk gezegd, ik snap niet goed dat mensen vinden dat dit op de vorige films lijkt. Toegegeven, het origine verhaal is nagenoeg hetzelfde maar Webb weet er toch genoeg verschil in te stoppen. Daar komt dan ook nog eens bij dat Gwen Stacy een personage is dat in het 3e deel amper aan bod kwam (wordt hier veel beter uitgewerkt) en The Lizard zijn we gewoonweg nog niet tegen gekomen. Geen Daily Bugle, geen Mary Jane, ...

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Vreemd inderdaad. Qua uitwerking juist de totale tegenpool van de raimi reeks. Gelukkig maar.

avatar van Theunissen

Mag wel allemaal zijn maar ik vond het maar een zeer kinderachtige bedoeling (gedoe met oom en tante had tevens een hoog EO-gehalte). Het eerste deel van de Raimi reeks vond ik persoonlijk de minste van die reeks (het tweede deel vond ik nog het beste en de derde ging nog net) maar deze remake vond ik persoonlijk op alle vlakken falen (alleen visueel nog aardig).

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik moest even lachen toen Gwen Stacy tegen haar vader riep: "DAD I'M 17"!

Man dat mens is bijna 30.

Net als die Garfield, die zou daar op die highschool als leraar kunnen rondlopen in plaats van als leerling.

Het is dat we niet anders gewend zijn, maar eigenlijk is het stom dat voor rollen van tieners altijd lui worden opgetrommeld die bijna in hun midlifecrisis zitten.

avatar van Theunissen

Captain Pervert schreef:

Ik moest even lachen toen Gwen Stacy tegen haar vader riep: "DAD I'M 17"!

Man dat mens is bijna 30.

Ze wordt anders pas over een aantal dagen slechts 24 jaar. Dus ten tijde dat de film werd gemaakt was ze dichter bij de 17 dan bij de 30

avatar van tattoobob

tattoobob

Ik was nooit een fan van de vorige spiderman reeks.

Deze film was goed te pruimen,en stond volgens mij iets dichter bij het originele verhaal!!

Ik denk dat ik deze reeks wel ga volgen

avatar van gillie24

gillie24

Verrassend leuk.

Ik ben nooit een fan geweest van de Spiderman-films, maar deze uitvoering kon mij wel bekoren.

Garfield overtuigt als Spiderman (hij zet Peter Parker niet zo nerdy en gay neer als zijn voorganger) , verhaal is degelijk, film kijkt lekker weg en weer een film met Emma Stone waarin ik haar zo leuk vind. Misschien niet de allermooiste actrice, maar ze heeft iets wat onweerstaanbaar is. Wat ik hier al eerder las: Zij is iemand die je meteen aan je ouders wilt voorstellen en waar iedereen meteen helemaal weg van is.

Heet die regisseur echt Mark Webb? Niet zo raar dan dat hij deze film heeft gemaakt.........

avatar van Justinw

Justinw

Had verwacht dat deze wat leuker zou zijn dan de vorige serie. Maar op een paar momenten na valt de film weer prachtig in het keurslijf van Hollywood. Gemiste kans.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Lijkt me allemaal vrij logisch en open deuren intrappen. Maar wat had je dan willen zien?

Beter als de eerste 3 , Beetje rauwer en lijkt steeds meer op de comics .

Alleen waarom moet elke keer dat masker af ( same with cap America ), gaat helemaal nergens over .

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Naomi Watts schreef:

Ik zou zeggen wat minder afhankelijkheid van het vriendinnetje en iets meer focus op de actie in plaats van al het gezwets eromheen.

avatar van Justinw

Justinw

Naomi Watts schreef:

Wat meer grappige scenes zoals bij die autodief, niet dat romantische gezeik en eigenlijk te weinig echt spiderman actie.

avatar van blackcat13

blackcat13

Justinw schreef:

Ja, maar dan (Comics spoiler) heeft haar dood wanneer de Green Goblin haar van de brug af pleurt straks minder effect, haha Maar drama en soapserie-waardige zijverhaaltjes zijn altijd al een groot onderdeel van de serie geweest, ook in de comics.

Trouwens, ik weet niet of het al bekend was gemaakt hier, maar het is bevestigd dat de mysterieuze schurk in de korte verborgen scene NIET Norman Osborn/Green Goblin is. Electro? Vulture? Ik ben benieuwd!.

avatar van boekiewoekie

boekiewoekie

Toby was de echte spiderman, voldeed exact aan het beetje knullige menneke.

Een reboot vind ik onzin.

avatar van royal89

royal89

Een remake die vrij snel komt na het origineel van Sam Raimi.

De film zit op zichzelf goed in elkaar en de acteerprestaties zijn ook naar behoren. Naar mijn mening is de film niet veel beter dan het origineel. Je vraagt je daarom ook af waarom deze remake in godsnaam gemaakt is. Misschien dat het is gedaan op de special effects die in deze film er beter uitzien.

Al met al een vermakelijke superheldenfilm die niet vernieuwend is ten opzichte van het origineel.

avatar van huppelepup

huppelepup

Even wat bladzijden berichten gelezen en het is leuk om al die berichtjes van tegenstanders van 3D te lezen. Echt een déjà vu. Dezelfde discussies waren er toen kleuren-tv zijn intrede deed. Behoudende mensen vonden kleur toch maar niets, zwart-wit wat veel scherper, meer details (wat ook zo is), enz.

Het zou me niets verbazen als ik zou lezen dat hetzelfde plaatsvond toen de stomme films plaats gingen maken voor gesproken films.

Tja, tijden veranderen en het is niet voor iedereen makkelijk om mee te veranderen.

avatar van doctari

doctari

Spider-Man hoefde van mij niet zo per se nu alweer "gereboot" te worden, maar het zien van deze film kom ik daar toch (grotendeels) op terug.

"The Amazing Spider-Man" is namelijk een geslaagde comic-verfilming geworden die voldoende afwijkt van de vorige reeks om toch fris te blijven.

Ik vind met name Andrew Garfield een stuk beter voor de rol dan Tobey Maguire, en ben ook blij dat deze Peter Parker niet zo'n overdreven nerd is als de vorige. Ook Emma Stone doet het wat mij betreft erg goed.

Anders dan bij het eerste deel van de vorige reeks had ik hier veel minder het idee dat ik zat te kijken naar het "verplichte nummer" waarin weer eens een ontstaansgeschiedenis op nogal obligate wijze wordt afgewerkt. Verder is de bad guy deze keer veel beter dan Willem Dafoe in een Power Rangers-masker.

Puur op zichzelf is de film verder gewoon prima vermaak. De chemie tussen de personages is goed, de humor is in ruime mate aanwezig, de actie ziet er keurig uit.

De CGI vond ik wel aan de mindere kant en de finale is dan wel weer een beetje te voorspelbaar, maar afgezien daarvan is dit gewoon prima popcornvermaak

avatar van Cubby

Cubby

Heerlijk popcorn vermaak!

Andrew Garfield zet een overtuigende Peter Parker neer in deze spectaculaire film. De score van James Horner zorgt samen met de prachtige beelden voor een aantal kippenvelmomentjes.

avatar van clockwork72

clockwork72

royal89 schreef:

Een remake die vrij snel komt na het origineel van Sam Raimi.

Vrij snel? Zit 10 jaar verschil tussen deze twee films man...

avatar van Thorongil

Thorongil

Het was sinds X-Men origins Wolverine geleden dat ik een Marvel film bekeek. Spider-Man en Wolverine vond ik de leukst wat superhelden betreft. Zag de reboot niet zitten, maar nu toch even een kans gegeven. Vind hem niet bijzonder, de cast en stunts zijn cava, maar ik hou toch meer van Raimi's versie dan deze. Spider-Man hoort kleurrijk te zijn, niet zo donker en mistroostig.
Muziek was trouwens ook een pak minder, niet langer de gekende tune. Verder had hij van die zelfgemaakte webshooters, maar blijkbaar konden die nooit leeg geraken, hij bleef maar webben schieten.
Ik heb denk ik genoeg van Spider-Man en Marvel in het algemeen. Altijd hetzelfde verhaal min of meer. Professor heeft één of ander geweldig idee, dat loopt slecht af en hij wordt een slechterik. Al bij al geen superslechte superheldenfilm, eerder middenmooter à la Incredble Hulk.

avatar van SgtP

SgtP

Had er zoveel meer van verwacht. Vond het origineel toch beter.

avatar van Chris0478

Chris0478

Nou , vond m helemaal niks. Slappe acteurs, vond de vorige al beter, en moet eerlijk zeggen dat die ook een beetje soft was.

avatar van jeppnn

jeppnn

Deze film was een te zware tegenvaller, vooral vanwege de te hoge verwachtingen.

De film verwijst teveel naar het orgineel en daardoor zeer voorspelbaar. wel super gefilmd maar je raakt snel de aandacht kwijt

avatar van Tarkus

Tarkus

Net als zovelen stelde ik me vragen bij deze film, of het echt wel nodig was om nog eens opnieuw het verhaal van Spider-Man te vertellen, we hebben het toch allemaal al eens gezien, niet ?

Maar deze prent is voor mij wel eentje die prachtig is gemaakt en toch een extra dimensie aan het verhaal toevoegt.

Dat de film zoveel slechte commentaren krijgt, omdat we het allemaal al gehad hebben, vind ik zeer onterecht, dat wist je op voorhand.

Neen dit is een steengoede prent, en iedereen had hem de hemel ingeprezen mocht men niet de vergelijking maken met de eerdere filmen van Sam Raimi.

De vertolkingen zijn prima, van de ganse cast, de beelden zijn prachtig en dat is de actie ook.

Prima film is dit en zoals het einde van de film tijdens de aftiteling laat uitschijnen komt er een vervolg, en ik kijk er nu al naar uit.

Topfilm is dit zeker en vast !!!