• 9.378.371 stemmen

The Amazing Spider-Man (2012)

Actie / Avontuur | 136 minuten

Genre: Actie / Avontuur

Geregisseerd door: Marc Webb

Met onder meer: Andrew Garfield, Emma Stone en Rhys Ifans

Releasedatum: 28 juni 2012

Plot The Amazing Spider-Man

"The untold story begins."

Peter Parker (Andrew Garfield) is een jonge, middelbare school student, die sinds de plotselinge verdwijning van zijn ouders bij zijn oom Ben (Martin Sheen) en tante May (Sally Field) woont. Tijdens een zoektocht naar zijn ouders komt hij terecht in het laboratorium van wetenschapper Dr. Curt Conners (Rhys Ifans), waar hij plotseling wordt gebeten door een radioactieve spin. Peter ontdekt vervolgens dat deze spin hem bijzondere gaven heeft gegeven en hij besluit om deze krachten te gebruiken om de misdaad tegen te gaan. Maar als Dr. Conners tijdens een experiment verandert in een groot en kwaadaardig wezen, genaamd The Lizard, weet Peter wat hem te doen staat; hij zal als zijn alter ego Spider-Man al zijn krachten moeten aanroepen om dit monster te kunnen verslaan.

Peter Parker / Spider-Man

Peter Parker (Age 4)

Richard Parker

avatar van Nicholas

Nicholas

Dat dacht ik ook niet nee

N23

Ik zei reboot toen ik zei dat spidy een neger was. @de strip.

En remake toen ik het over deze film had.

Metalfist

Tjah, als je natuurlijk over de comics begint bij een film, die nu eenmaal een reboot is, dan vraag je gewoon om verwarring. De schrijffouten helpen natuurlijk ook niet Persoonlijk snap ik ook niet waarom het slecht zou zijn dat Spidey van oorsprong verandert want dit gebeurde al met Nick Fury en daar heeft ook niemand problemen mee

avatar van rep_robert

Die heeft natuurlijk een minder grote status bij de comic book noobs.

Metalfist

Bij de noobs (waar ik me zelf ook toe reken trouwens) is dat juist niet het geval, Nick Fury is één van de grootste iconen in de comicwereld dankzij zijn Howling Commando's. Dat was een reeks die in 1963 begon en tot begin jaren '80 liep en was indertijd één van de grote aantrekkers van Marvel dus het lijkt me dat de verandering van Fury even veel effect heeft bij de comic liefhebber als de verandering van Spidey. Het is echter de filmliefhebber die zwaar zal tillen aan de verandering van de webslinger en minder aan Nick Fury want die is op dat gebied niet bekend.

+ in deze reboot is er zelfs nog altijd sprake van een blanke Peter Parker dus ik begrijp niet waarom dit een nadeel zou moeten zijn.

N23

@Metalfist. Ook al ben ik een noob in het comic gebeuren, is Spiderman een icoon verschijning. En dat verander je niet, met alle respect en niks discriminerends aan, van blank naar een neger. Dat kan je simpel weg niet maken, der zijn zat superhelden waarbij de opvolger of de opvolger van de handlanger wel gekleurd kan maken.

Peter Parker hoort nu eenmaal een sullige blanke nerd te zijn, en niet weet ik veel pvda spinsel.

Je maakt van de Here Jezus Christus ook geen neger, en van Mohammed een blanke. En je geeft Ganesha ook geen hertenkop omdat dat multiculti beter zou staan.

En nogmaals het is niet vanwege iets rasistisch of dergelijk maar puur principieel.

En waarom zou je in Godsnaam het verhaal van Spiderman opnieuw willen vertellen in een nieuwe film waarin opnieuw zijn herkomst verteld wordt?! Koop dan maar gelijk een pakje sigaretten want ik hou ervan om te roken na de beurt....

Metalfist

Maar wat ik niet begrijp is dat je de film nu al lijkt af te rekenen op het feit dat in de comics (ander medium) Spider-Man is aangepast naar een neger. De film houdt nog altijd diezelfde sullige, blanke Peter Parker. Dat het reboot idee niet geslaagd is, dat vindt ik ook maar misschien kunnen ze hier hun ding wel mee kwijt.

Die opmerking over de sigaretten vat ik totaal niet trouwens.

Metalfist schreef:

Die opmerking over de sigaretten vat ik totaal niet trouwens.

Ik begrijp wat je bedoelt. Maar dat van die neger moet je even los zien van de film. Want ik zei dat alleen om aan te geven hoe Marvel omgaat met het gedachte goed van Spidy anno nu.

Ik reken deze film voornamelijk af (en dat is nu ik hem NOG niet gezien heb, iets wat ik zeker wel ga doen.) omdat:

Deze film, verteld weer het verhaal van hoe Peter Parker, Spiderman geworden is. En dat terwijl er 10jaar terug een triologie begon. En daarbij kan IK geen sympatie opbrengen voor deze emo Peter Parker. (Maar HEY dit is wat ik nu denk, sowieso zal ik naar de film zelf moeten gaan voor een beter oordeel.)

En daarbij zou ik het leuk vinden om te zien dat Spidy zich aanmeld bij de Fantastic 4. Maar goed. Opzich ben ik wel erg benieuwd naar de 3d effecten en hoe de ouders van PP verwerkt worden.

En de strip reken ik af af omdat:

De echte Spidy nu dood is.

En de nieuwe spidy vervangen is door een neger.

Dus laten we het afwachten wat de toekomst brengt.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

N23 schreef:

Spider-Man die zich toevoegd bij Fantastic Four? Waar gaat dit nog over?

Metalfist

Gaat wederom over de comic:

Klik voor meer info

jacobine_rodijk schreef:

Spider-Man die zich toevoegd bij Fantastic Four? Waar gaat dit nog over?

Nee toen Spidy net zijn krachten had/kreeg wilde hij bij de Fantastic 4. Maar zij wilden hem niet bij F4 omdat spidy niet zijn krachten had gekregen in de ruimte enzo. Dus ging spidy maar opzichzelf superheldje spelen.

En aangezien ze hier het begin vertellen van Spidy OPNIEUW ..... naah laat ook maar:p

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Zijn er al foto's of beelden van The Lizard?

avatar van morris_rednalooz

morris_rednalooz

Ik moet wel nog wennen aan het idee van Garfield als spider-man. Aan deze foto te zien is het webschiet-"spinnenorgaan" nu een soort robot-gadget geworden? Spider-man met gadgets - van het idee alleen al krijg ik de rillingen. Dit webschiet-machinetje was er trouwens ook in de originele "Amazing Spider-Man" uit 1977, maar hoe dit in de comics was heb ik geen idee van (nooit gelezen).

avatar van richiedoom

richiedoom

Onvoorstelbaar dat ze NU AL met een nieuwe reeks spider-man films beginnen, terwijl de vorige reeks nog geen 10 jaar oud is. En dan nog helemaal overnieuw beginnen ook! Ik kan hiervoor maar 1 reden bedenken: Makkelijk cashen! Want heel veel mensen komen hier op af omdat het toch spider-man is en het is in 3D. Erg jammer, maar zo gaat dat blijkbaar tegenwoordig. Ook al vond ik de spider-man films heel erg tof, deze film laat ik mooi links liggen.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Officiele website met een aantal nieuwe stills en karakterbeschrijvingen.

avatar van as

as

Volgens mij moet synopsis even aangepast worden. The Green Goblin komt hier niet in voor.Irrfan Khan speelt Doctor ratkha. Heel wat anders

avatar van Riekepiek

Riekepiek

richiedoom schreef:

Mee eens! Ze hadden misschien beter gewoon verder kunnen gaan met het verhaal (zoals bij James Bond bijvoorbeeld ook steeds gebeurd). Voor mij is Kirsten Dunst gewoon MJ en is Tobey McGuire Spiderman. Om nu al in zo'n korte tijd de rollen door andere acteurs te laten spelen en compleet opnieuw te beginnen lijkt mij te vroeg.

avatar van disneystore

disneystore

Is dit nu een prequel, sequel of remake? Daar ben ik nog steeds niet uit?

avatar van schram101

schram101

Een reboot

avatar van disneystore

disneystore

Heb even gelezen wat een reboot is en klinkt best interessant

avatar van arwenevenstar

arwenevenstar

hm, ben ik hier echt de enige die zich in de andere spiderman films helemaal geel en groen aan McGuire en Dunst heeft geërgerd? Echt tenenkrommend slecht!

ik heb het een en ander van Garfield en Stone gezien en die lijken me echt stukken capabeler!

avatar van supermovieman

supermovieman

arwenevenstar schreef:

Nee, ik vond ze altijd prima!!

avatar van ace leader

ace leader

schram101 schreef:

Een reboot

Eigenlijk is het gewoon een remake, maar omdat er tegenwoordig al zoveel remakes/sequels/prequels worden gemaakt, hebben ze maar voor het woord 'reboot' gekozen.

avatar van will smith ( :

will smith ( :

ik ging in 2010 op pathe.nl, ik zocht op spiderman 4, dat was er en er stond dat het in 2012 uitkwam dus ik was heel blij en dan kijk ik in 2011 dan komt er geen spiderman 4 maar een (...) remake. wat is dat nou voor (...) ik wil liever een nieuw avontuur van toby maguire in spiderman 4.

avatar van supermovieman

supermovieman

ace leader schreef:

Het is geen remake maar een nieuwe interpretatie van het originele verhaal. Spider-Man uit 2002 is een bepaalde interpretatie daarvan en deze film is ook een interpretatie, maar wel een hele andere. Als ze de film uit 2002 opnieuw gingen maken, met hier en daar wat veranderingen, DAN was het een remake geweest! Dat is hier niet het geval!

avatar van ace leader

ace leader

supermovieman schreef:

Dus het is vrijwel hetzelfde als een 'remake': hetzelfde verhaal opnieuw verfilmen.

Ik weet dat het officieel een 'reboot' wordt genoemd, maar voor mij is het gewoon hetzelfde als een remake.

ace leader schreef:

Als dit een remake was dan was de film uit 2002 als uitgangspunt gebruikt en als basis.

En bij een reboot wordt het orginele werk (in dit geval de comics) als uitgangspunt gebruikt.

Al zou het niet veel uitmaken bij deze film....

avatar van IcU

IcU

Toch wel leuk. Kijk er naar uit.

Maar heb nog niet het gevoel dat het echt iets toevoegt tegenover Riami's Spinnenman