Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Disney+
Bekijk via Viaplay
Bekijk via CANAL+
Plot The Amazing Spider-Man
"The untold story begins."
Peter Parker (Andrew Garfield) is een jonge, middelbare school student, die sinds de plotselinge verdwijning van zijn ouders bij zijn oom Ben (Martin Sheen) en tante May (Sally Field) woont. Tijdens een zoektocht naar zijn ouders komt hij terecht in het laboratorium van wetenschapper Dr. Curt Conners (Rhys Ifans), waar hij plotseling wordt gebeten door een radioactieve spin. Peter ontdekt vervolgens dat deze spin hem bijzondere gaven heeft gegeven en hij besluit om deze krachten te gebruiken om de misdaad tegen te gaan. Maar als Dr. Conners tijdens een experiment verandert in een groot en kwaadaardig wezen, genaamd The Lizard, weet Peter wat hem te doen staat; hij zal als zijn alter ego Spider-Man al zijn krachten moeten aanroepen om dit monster te kunnen verslaan.
Peter Parker / Spider-Man
Peter Parker (Age 4)
Richard Parker
Mary Parker
wimnoot
In eerste instantie was het de bedoeling dat Sam Raimi Spiderman 4 zou gaan maken, maar zag daar van af omdat het schema om de film te draaien, hem niet toe liet de film te maken zonder artistieke opofferingen. Omdat Sony toch het gevoel had dat er vraag naar Spiderman films was hebben ze besloten er een reboot van te maken, gebaseerd op de Ultimate spiderman comics waarbij Peter Parker weer op school zit. Het door James Vanderbilt geschreven script wordt omschreven als vernieuwend en rauw.
The Amazing Spider-Man (2012 film) - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Ultimate Comics: Spider-Man - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org
Het zou me ook niet verbazen als Human Torch en Iceman zich ook melden bij een volgend deel!
Marc Webb Talks THE AMAZING SPIDER-MAN - collider.com
Echte stunts i.p.v. CGI, klinkt goed.
Amazing Spider-Man Movie Trailer : Teaser Trailer - teaser-trailer.com
Nog wel een bootleg.
Leuk gedaan met die first person view. Het zal moeilijk worden om de vorige erg recente delen te vergeten, maar de reboot krijgt wel een kans bij mij.
Leland Palmer
Trailer in goede kwaliteit; klik. Leuke laatste (''first person'') scéne.
gillette
Goed gecaste Spider-man, ik vond deze al super in Social Network.
Ziet er veelbelovend uit. En niet zo romantisch als de vorige reeks.
wimnoot
We zagen hem maar heel even, maar ik ben ook erg blij met Rhys Ifans. Hij is een eind gekomen sinds hij van de straat geplukt werd om de gekke kamergenoot van Hugh Grant te spelen in Nottinghill. Ook memorabel als "Eyeball Paul" in Kevin and Perry go Large.
Mooie beelden, maar ik blijf de film compleet nutteloos vinden. Buiten het eerste persoonsperspectief (dat was leuk!) biedt de trailer helemaal niks bijzonders. Ik snap ook echt niet waarom er nu al een nieuwe remake moet komen, terwijl de trilogie van de laatste jaren gewoon erg goed was. Veel beter kan je Spider-Man niet verfilmen.
Enige wat je de oude reeks kwalijk kan nemen(vooral deel 3) is dat ze teveel in de films probeerden te proppen. Wat mij betreft hadden er meer delen uit kunnen vloeien als Raimi het een beetje binnen de perken had gehouden bij deel 3. Voor de rest vind ik het ook een heerlijke reeks.
wimnoot
Ja maar, dat heb ik toch allemaal uitgelegd een paar posten geleden? En er is gewoon vraag naar nog meer Spiderman. Ik lees de reacties op de trailer op Facebook van alle verschillende sites, en mensen hebben er echt zin in.
Had het voor jou anders geweest als Raimi een 4e deel had gemaakt i.p.v. deze reboot?
Ja, dan was het anders geweest. Nog maar een paar jaar terug is er een film gemaakt over hoe Peter Parker Spider-Man werd. Waarom moet ik dat nu nog een keer te zien krijgen? Had gewoon met de bekende cast van de laatste jaren een 4e avontuur gemaakt. Zo'n enorme verbetering zal deze Amazing Spider-Man niet worden.
wimnoot
Als hij uitkomt is het 10 jaar geleden, dat Raimi's Spider-man uitkwam, en dat hoort ook bij het genre. Tussen Burton's Batman en Nolans eerste Batman zit 16 jaar, is dat dan meer acceptabel? Die 6 jaartjes?
En nogmaals, er is gewoon vraag naar nog meer Spiderman, of jij het nu leuk vindt of niet,
jarno1975 (moderator series)
mmm, ik vind de trailer vrij matig. Dat first person effect is wel leuk gedaan maar het oogt alleen nogal fake.
jacobine_rodijk
Krijg gelijk zin om Mirror's Edge weer eens op te pakken na die teaser.
Nomak
Hopelijk zit dat first person gedoe er niet te veel in. Lijkt zo meer op een videogame dan op een film.
Ik vind het ook wel overbodig om nu alweer een reeks Spiderman films te maken, was weinig mis met de andere trilogie. Maarja, als ze het goed aanpakken kunnen het wel weer goede films worden.
Prudh
Ik geef Ajax&Litmanen helemaal gelijk. Weer dat uitgekauwde verhaal van voor af aan. Bij een vierde Raimi kwamen we tenminste gelijk in de actie terecht. De reboot van Batman stond aan de wieg van honderduizendmiljoen andere reboots, dat gaat mensen nu tegen staan. Daarbovenop was de Burton Batman ook geen reboot, Keaton was daar gewoon Batman, geen originsgezeur en die film is ook tof. Ik begin echt te kotsen op al die onzin. Verzin eens wat nieuws dan.
- 12092 berichten
Hmm, wat een fantasieloze grauwe massa is dat dan.. zin in nóg een zoveelste bewerking van een stripverhaaltje.. lijkt me een publiek wat alles wel slikt wat ze voorgeschoteld krijgen.
Gelukkig zijn er nog wat mensen kritisch hier en niet geheel afgestompt. En ja, een deel 4 van Raimi was een stuk beter geweest! Deel 3 was misschien niet zijn sterkste, maar dat had hij met een scherpe nieuwe Spidey mooi goed kunnen maken, de eerste 2 delen waren meer dan prima namelijk! Vond Raimi ook de gedroomde man voor die films.
wimnoot
De Spider-man films van Raimi vind ik alledrie even goed, maar het was wel goed zo. Tobey Maguire is in de 30 en zijn karakter heeft in de relatiesfeer/familiesfeer alles wel mee gemaakt. Niet zo heel vreemd dat men dan overnieuw begint, en je zal zien dat het een groot succes wordt.
Ja, want Pirates deel 4 of de vierde Batman/ Alien/ Die Hard waren ook een stuk beter dan de vorige delen.
Hij heeft zijn kans gehad op een vierde deel, maar zag zelf van af. Klaar!
Nomak
Zo'n enorme verbetering zal deze Amazing Spider-Man niet worden.
Neen, ik ben het wel met je eens hoor, ik vind het ook te vroeg en overbodig. En ook vervelend dat we nu weer jaren moeten wachten vooraleer de echt indrukwekkende vijanden verschijnen. Ik ben dan wel niet perfect op de hoogte van alle vijanden van Spiderman, maar zo iemand als Venom zullen ze wel niet in deze film laten meedoen.
Ik had in een eventueel vervolg graag Carnage gezien.
Prudh
Mensen hier hebben de comic cultuur ook helemaal niet, en vinden de Rebooi en beetje vroeg. Ok, get over it! [...] Hij heeft zijn kans gehad op een vierde deel, maar zag zelf van af. Klaar!
Wat is er mis met gewoon een Spideyfilm maken zonder de reeks te rebooten? Batman werd in deel 3 en 4 ook door een andere acteur gespeeld zonder dat de hele reeks opnieuw naar de roots moest gaan. Zoals ik al zei: Keaton was Batman gewoon, lekker boeiend hoe hij Batman werd. Dat geldt ook voor Kilmer en Clooney. Nu moeten we wéér die spinnenbeet opnieuw meemaken, wéér dat geneuzel met MJ en met Harry. Verzin eens wat nieuws. Pirates 4 had trouwens bakken potentie en de Alienreeks zou ook prima verder kunnen zonder dat we hoeven te prequellen, maar dat terzijde.
- 12092 berichten
Je schrijfwerk laat wat afweten, maar ik "heb" de comic cultuur prima, had al 10 kilo spiderman comics liggen toen ik een jaar of 20 was, moet je nagaan wat er nog allemaal is bijgekomen nadien! Gelukkig ben ik toen afgehaakt en ben mijn geld in wat anders gaan steken. Maar om elke keer weer te beginnen met een "reboot" (gewoon remake kun je ook zeggen hoor).. dat getuigd van een intens triest gebrek aan inspiratie of creativiteit en doet me vrezen voor het ergste. Pirates was overigens al op bij het tweede deel.. niet dat het allesslikkende hollywoodpubliek dat opmerkt, maar die koek was wel echt op. Wat Raimi perfect deed was de typische Spidey humor koppelen aan prima uitbeelding van de actie en de schurken. Donker was de Spidey-reeks nooit, dus dat is onzin. Hoogstens de intrede van carnage (maar daar volgde ik het al amper meer).
Je kan beter de laatste delen pakken. Spider-Man 3 komt uit 2007 en tussen Batman&Robin en Batman Begins zit 7 jaar.
- 12092 berichten
Hoe dan ook, er is geen enkele aanwijsbare noodzaak deze reeks opnieuw te beginnen.. zeker niet de voortschrijdende techniek oid..
Nee, al begrijp ik het argument van de vraag naar Spidey en het afhaken van Raimi op zich ook wel.
Maar was dan verder gegaan en niet teruggrijpen naar een remake vanaf deel 1
Klopt, maar dan ben ik bang voor zo'n wisselvallig reeks als de oude Batman films. Nu kunnen we ons i.i.g. nog distantiëren zonder dat we Raimi's reeks er op kunnen afvallen
Awasiku
De eerste trailer ziet er in ieder geval mooi uit .
Check ; The Amazing Spider-man
wimnoot
Ik reageerde op jou opmerking dat "mensen alles slikken wat ze voorgeschoteld krijgen". Niet over jou persoonlijk. Misschien laat jou leeswerk het afweten. Verder staat in die zin alleen Reboot met een i, dat is een typfout.
ns triest gebrek aan inspiratie of creativiteit en doet me vrezen voor het ergste. Een remake is een bestaande film die nog een keer gemaakt wordt. Een reboot is een bestaande reeks overnieuw beginnen. Is een enorm verschil.
Jij bent degene die een 4e deel van Raimi wilde zien, ik toon alleen aan dat het alleen maar minder wordt. Kun je ook zien aan de Evil Dead trilogie (waar ook een 4e deel van komt.
)Jij zal wel in je nopjes zijn.
Ja, de Spider-man films van Raimi waren erg leuk. Verder geen hoogstaande, diepgaande cinema, maar erg leuk. Net als deze remake. Edit: REBOOT!
Jawaddedadde
Hoezo remake, ik dacht dat het een reboot was
Remake, reboot, één pot nat wat mij betreft. Gewoon een andere benaming om de negatieve connotatie van remake af te schudden. Verder eens met het merendeel van de reacties hier, overbodige remake.

The Amazing Spider-Man 2

Batman Begins
Actie / Misdaad, 2005

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012
verlies van geliefdeexperimentburgerwachtserumsuperheldgebaseerd op striptienermeisjeviolent deathtiener jongensuperkrachtspider bite masked vigilanterebootgenetic engineeringsocial outcastdeath of husbandduringcreditsstingerteenage herovirusteenage angst spidermanspiderverse spider-manmarvel comicsvigilante justicesony's spider-manmarvel comicsmarvel cinematic universe (mcu) alternate timeline