• 9.375.099 stemmen

Geregisseerd door: Paco Plaza

Met onder meer: Leticia Dolera, Diego Martín en Ismael Martínez

Gesproken taal: Frans, Catalaans en Spaans

Plot [REC]³: Génesis

"You may kiss the bride."

Na de duistere nachtmerries in de twee voorgaande delen, zien we dat de actie zich in deze '[REC]³ Génesis' verplaatst van het afgesloten gebouw naar de buitenwereld. Mensen zijn inmiddels ook buiten het gebouw besmet geraakt. Dit zorgt ervoor dat het team, dat verantwoordelijk is voor de opruiming van de geïnfecteerden, een nog grotere klus te wachten staat. Nu gedeeltelijk in het angstaanjagende daglicht...

avatar van Kakihara

Kakihara

• 1964 stemmen

Vermakelijke film,goed om een keer te zien meer niet.

avatar van tattoobob

tattoobob

filmofiel schreef:

Geen enkele stem waard, wat een bagger. Totaal niet verrassend...eerder slaapverwekkend saai. Echt de slechtste van de drie. Voor mij een echte floppentopper.

Dit genre is niets voor jo uw denk ik

avatar van filmofiel

filmofiel

@tattoobob, nou ik hou best van een goeie zombiefilm hoor zoals het originele dawn of the dead uit 1978, maar dit is gewoon meer een spaanse zoutloze marionettenfilm die bij mij althans totaal niet overkwam. Sorry voor hen die deze wel geweldig vinden, inderdaad, smaken verschillen.

avatar van The Oceanic Six

Verdomme, weer een mooie reeks om zeep geholpen!

Wat was dit voor bullshit zeg? Weg horror, weg sfeer van [REC] 1 & 2, weg spanning. Wat krijgen we? Een Resident Evil rip-off. Als ik pure actie met geinfecteerden wil zien dan zet ik die reeks wel op. Ik heb afgelopen weekend nog [REC] 1 & 2 gekeken. Deel 1 mag je een moderne horrorklassieker noemen, deel 2 was uiteindelijk ook nog vrij sterk. Maar dit derde deel heeft geen reet met de voorgangers te maken. Ja, we krijgen 1 verwijzing, met de oom die door de hond van het kleine meisje uit de eerste film bij de dierenarts is gebeten, waarna hij de bron van infectie op de bruiloft zal worden....verder niks!

De film begint dan nog wel vrij goed met de handycam beelden van de bruiloft, die na een tijdje helemaal ontaard in grote hel. Dat was nog wel leuk, maar daarna was het ook over met de pret. De geforceerde humor was verre van grappig, al was zo'n SpongeJohn nog wel oke. Maar wat we in het laatste uur zien heb ik al vaker in andere films gezien. Zelfs het lieve bruidje wordt een brute killer met een kettingzaag. Niet slecht, maar het past gewoon niet in deze reeks. Ik snap ook niet waarom er plots na 2 goede films van stijl is veranderd. Waarom actie i.p.v. horror? Om meer volk naar de bios te trekken? Hele slechte keuze.

Ook als losse actiefilm deed [REC] 3 me weinig, omdat ik alles al vele malen in andere films voorbij heb zien komen. Ook het einde was zeer voorspelbaar. Of had iemand verwacht dat ze samen zouden overleven toen ze naar de buitenwereld konden vluchten? Nee toch? En dan heb ik nog niet eens geklaagd over de belachelijke manier waardoor de geinfecteerden verslagen werden. Door bijbelteksten!!! Damn, dit is nog suffer dan het einde van Spielbergs War of the Worlds of Shyamalans The Happening. Bah.

Hopelijk gaan ze de reeks wel waardig (en op de oude manier van deel 1 en 2) eindigen met de laatste film die nog gaat volgen, want dit was een hele forse misser.

avatar van perceived

perceived

Tof!

Een bruiloft waar de (zombie)hel losbreekt; ik vond het erg leuk Sterker nog, misschien is het niet de beste uit de reeks maar, naar mijn smaak zeker wel de leukste!

De film loopt qua tijdstip van de gebeurtenissen bijna parallel met de eerste twee delen, maar staat daar verder compleet los van.

Fris filmpje met veel vaart en een flinke scheut humor. 7/10*

avatar van tattoobob

tattoobob

filmofiel schreef:

Ieder z,n ding toch?

Ik kan beide films erg waarderen,ik hou van horror in het breedste zin van het woord.....

Dawn of the dead is een goede klassieker maar kan ik hier zeker niet mee vergelijken,behalve dat er zombies in zitten!!

avatar van Barry83

Barry83

Wat een enorme teleurstelling REC 3. Waar deel 1 en 2 nog zeer goede en spannende films zijn, is dit deel echt slaapverwekkend. Pas na een intro van een halfuur ofzo, toen ik al bijna lag te slapen, begon eindelijk een beetje de actie. Spannend was het nooit en ook allemaal zo voorspelbaar. Normaal ben ik liefhebber van dit genre of zombiefilms, maar deze "zombies" waren lachwekkend en waren net marionettenpoppetjes. Op een paar momenten daar gelaten was het ook nooit echt goor. Jammer. Hopelijk wordt het volgende deel weer beter.

avatar van james_cameron

Teleurstellend derde deel, dat na een inventieve proloog al snel de mist in gaat. Spanning maakt plaats voor flauwe humor en logica is ver te zoeken. Qua camerawerk is dit tevens een breuk met de eerdere delen, omdat nu lang niet alles meer subjectief gefilmd wordt door de personages zelf. Dat is jammer, want daarmee wordt alles minder intens en realistisch. Niet dat het camerawerk de boel had kunnen redden, want tegen de stroom flauwiteiten en vergezochte plotwendingen is geen kruid gewassen. Het einde is nog wel sterk, maar deze Return Of The Living Dead-achtige warboel is al met al een flinke misser.

avatar van tal1b

tal1b

ah neej. Als grote fan van [REC] is dit hopelijk niet 'n domper. toch maar kijken, en ga heel even de teleurgestelde berichten negeren.

avatar van Minotaures

Minotaures

Oh, deel 3... Kicke

Edit: ik zie dat het ook komedie is geworden

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Poster past totaal niet bij de voorgaande delen. Is dat terecht?

avatar van Spetie

Ja dat is terecht. De insteek is duidelijk anders dan bij de twee voorgaande delen. Er zit inderdaad wat komedie in en de stijl is ook anders. Persoonlijk vind ik het wel verfrissend, maar er zijn er ook die dit duidelijk niet vinden.

avatar van witboek

witboek

Een film die mij helemaal niet heeft bekoord. Mede door de verhaallijn.

avatar van filmofiel

filmofiel

@james_cameron, dan begrijp ik echt uw score van 3.0 niet, na al uw commentaar.

avatar van tal1b

tal1b

Spetie schreef:

Insteek had hetzelfde moeten blijven. Ogen vd bruid was het enige enge hier.

Slot vd film was wel goed gedaan

avatar van barcam

barcam

Veel minder dan eerste twee delen. Meer een actie komedie dan horror film geworden. Zelfs de camera stukken zijn fel geminderd. Spanning is totaal weg en is meer een splatter-festijn genre "Braindead" geworden dan een claustrofobische nachtmerrie. Spijtig.

avatar van rep_robert

Jammer. De stijl uit de eerste twee delen(en het verhaal) wordt compleet losgelaten op een aardig begin van de film na. De film ontpopt zich daarna als standaard zombieslasher dat op geen enkele manier weet te overtuigen. Enkel de gore is af en toe grappig, maar Genesis(naam klinkt hoopgevend) is uiteindelijk niet meer dan een public pleaser geworden.

avatar van bvonk

bvonk

Weet niet echt ik hier van moet vinden. Dacht lekker nog een recje maar was totaal iets anders. Van mij hoeft het niet op deze manier. Allemaal erg voorspelbaar en niet leuk, wat deze films ook zeker niet horen te zijn.

2.0

avatar van Macmanus

Macmanus

Aardig

Dat het meer humor is geworden vond ik niet eens zo erg. [REC] is een reeks die toch elk deel iets eigens wil geven. Een humoristisch deel was dan ook te verwachten. Maar het is ook wel weer een vak apart. Echt falen doet Plaza niet, maar het is ook te magertjes om me echt warm te maken. Zo is de spongejohn best geestig, maar laten we eerlijk zijn ook niet extreem geniaal. En de mannelijke hoofdrolspeler is zijn ridderpakje werkt dan weer totaal niet. Gelukkig maakt de mooie hoofdrolspeelster, gore en rappe speelduur veel goed.

3 sterren.

avatar van newG

newG

NEE NEE NEE NEE NEE :

[REC 1 ] 4*
[REC 2] 3*

Dit stuk prul: NUL KOMMA NUL

Wat zo een prachtige zombie reeks was veranderd met dit 3de deel plots in een dampend hoopje bijbelkots .
De film begint zoals zijn voorgangers met beelden van een handycam,het werd pas echt smullen wanneer er een 2de en zelfs een 3de professionele camera bovengehaald wordt. Zo bouwt de film al bij al nog een lekker sfeertje op,maar wanneer we aan het echte werk beginnen, gaat de profesionele camera stuk en is er geen spoor meer van de 2 andere handycams... WEG SFEER! Wat volgt is een uur standaard camerawerk, even denk je nog gelukkig te worden wanneer ze een handycam gebruiken als nightvision, maar dat was maar van korte duur.
Slapstickhorror laat de resterende personages maar van hot naar her rennen en de meest onlogische beslissingen nemen, beslissingen die mij zo ongelooflijk irriteerden, er zijn geen woorden voor. Ik dacht trouwens dat ik iets kreeg toen de scenaristen plots het lumineuze idee kregen om de zombies bang te laten hebben van een kerk...Ik bedoel, echt.... hoe haal je het in je hoofd om hier plots mee te beginnen in een 3de!!! vervolgfilm... Een half uur na het bekijken van de film blijf ik hier nog steeds verweest en vol frustratie achter...

En de druppel moest zelfs nog vallen om mijn emmer te laten overlopen, en nee, het was zelfs nog eens niet dat "gevallen engelen" verhaaltje, nee, het was de priester met zijn "intercom-preek" waardoor alle zombies bleven staan en wat dwaas voor zich uit bleven staren, alsof de makers hun fans van de 2 vorige delen wouden nabootsen tijdens het bekijken van deze film....

1* krijgt deze onwaardige opvolger van mij, het had misschien meer kunnen zijn (want hoewel de slapstickhorror totaal niet past bij deze reeks,toch was ze nog goed gemaakt), als ze niet de naam [REC] misbruikt hadden en gewoon een nieuwe serie met een andere naam hadden opgestart...

avatar van The Oceanic Six

Ben blij dat de [REC] fans deze film niet pruimen! Wanstaltig gedrocht van een vervolg is het inderdaad.

Fans van pure genrefilms passen zich inderdaad meestal niet al te snel aan.

avatar van rep_robert

Je moet naar mijn mening ook niet breken van stijl in een filmserie. Dit is gewoon een product dat zonder inspiratie aan elkaar is geflanst om voort te borduren op het succes van de eerste films. Iedereen heeft het ook over humor, maar om zo'n Sponge-John figuurtje moet ik eerder huilen dan lachen.

Wanneer dit een stand-alone film is kijk je er toch anders tegenaan. Andere verwachtings patronen en vooral ook andere eisen.

Onderhond schreef:

Fans van pure genrefilms passen zich inderdaad meestal niet al te snel aan.

En terecht in dit geval. Noem het dan geen [REC] als het een totaal andere film moet worden. Dit is goedkoop willen cashen met een flutfilm.

avatar van Goto

Goto

Oneens. Rec 3 is een heerlijke film geworden die de Rec formule aanpast, maar niet sloopt. Na twee haast identieke voorgangers vind ik dit juist een welkome afwisseling. Nogmaals de benauwde, donkere sfeer in een kleine ruimte van de voorgangers had ik eerder als goedkoop cashen gezien dan dit. Hier mogen meer filmmakers een voorbeeld aan nemen ipv voor de tiende maal dezelfde film maken.

avatar van rep_robert

Ze hadden uberhaupt geen vervolg moeten maken, dat terzijde.

avatar van The Oceanic Six

Niet sloopt? Er blijft niks meer over van het [REC]-concept in deze film. Was gewoon in het appartementencomplex of daar heel dicht in de buurt gebleven. Dit was flut.

Niks mis met een vervolg (deel 2 was gewoon prima) maar werk het wel waardig uit. Deze 3e film had ook voor een Resident Evil film door kunnen gaan

avatar van Metalfist

Metalfist

Goedkoop willen cashen zou ik dit echt niet noemen, dan denk ik eerder aan films die totaal geen enkele verandering hebben gebracht in de verschillende vervolgfilms. Was dat niet het grote hekelpunt bij Hangover II? Persoonlijk vind ik dit een erg frisse kijk op de reeks maar blijkbaar smaakt verandering bij de meesten niet.

avatar van The Oceanic Six

Hangover II paste gewoon exact hetzelfde plot op een andere locatie toe. Daar zat helemaal geen originaliteit in. Maar met het plot van REC 1 en 2 had je veel meer nog kunnen doen. Het verhaal aan het einde van deel 2 gaf ruimte zat voor een heel spannend vervolg.

avatar van Metalfist

Metalfist

Voila, dan lijkt The Hangover II me meer een film die je kan klasseren als goedkoop cashen omdat dat gewoon hetzelfde is zijn voorganger en deze REC III zeker niet.