The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)
Genre: Avontuur / Fantasy
Speelduur: 169 minuten / 182 minuten (extended edition)
Alternatieve titel: De Hobbit: Een Onverwachte Reis
Verenigde Staten / Nieuw-Zeeland
Geregisseerd door: Peter Jackson
Met onder meer: Martin Freeman, Ian McKellen en Richard Armitage
Releasedatum: 12 december 2012
Bekijk via Videoland
Bekijk via HBO Max
Plot The Hobbit: An Unexpected Journey
"From the smallest beginnings come the greatest legends."
Bilbo Balings is een simpele hobbit die een rustig leventje leidt in de Gouw in Midden-aarde. Zijn rustige bestaan is echter snel voorbij als de tovenaar Gandalf op zijn deur klopt. Samen met Gandalf en dertien dwergen onderneemt Bilbo een avontuur dat hem moet leiden naar de schat die de draak Smaug van de dwergen gestolen heeft.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Spoilertopic
- The Hobbit (BoekMeter)
- The Hobbit: An Unexpected Journey (MusicMeter)
- The Hobbit: An Unexpected Journey [Special Edition] (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Fili
Kili
Dwalin
Pastichio Rocker
The Hobbit speelt zich af voor LOTR, dus nee: Frodo en die grappige dwerg zitten er niet in. Gandalf en Bilbo daarentegen wel, maar ik gok dat Bilbo niet door Ian Holm zal worden gespeeld (te oud).
Edit: Gollum weggehaald
wimnoot
Gollum zit er wel in hoor. Een grote rol zelfs.Ian Holm is vorige week 78 geworden, dus ik denk dat ze daar wel een ander voor moeten vinden. Hugo Weaving zal waarschijnlijk ook Elrond weer spelen.Bart Simpson welke dwerg bedoel jij eigenlijk? Gimli? Want in de hobbit spelen wel 8 of 9 dwarfs mee,volgens mij ook Gloin de vader van Gimli.Het is een tijd geleden dat ik de Hobbit gelezen heb.
wyatt earp
Hij heeft het over een grappige dwerg in LotR, dus dat kan er maar eentje zijn. Weet iemand trouwens of Saruman erin voorkomt?
En trouwens, je weet niet wat ze met het 2e deel gaan doen. Dus daar kan ook nog vanalles in gebeuren.
Freud
Ik meen me te herinneren dat er overwogen werd om in de verfilming ook te tonen wat er gebeurt in het Demsterwold - in het boek verdwijnt Gandalf een hele tijd en komt pas naar het einde terug opduiken, uit The Silmarillion kun je leren dat hij op dat moment samen met de andere tovenaars (olv Saruman de Witte toen nog) Sauron verjaagd heeft uit het woud na een veldslag ed - best interessant om de film wat meer actie te geven, want niet alles kan van de beslissende slag aan de Vuurberg komen, zeker niet als ze twee films willen maken.
Overigens: Gollum heeft niet zo'n belangrijke rol in dit verhaal, komt wel even voorbij en er is het leuke 'Riddles in the dark' met Bilbo, maar nadien verdwijnt hij toch terug van het toneel dacht ik?
serpico
Klopt wat je zegt over Gollum, Freud. Ik ben overigens vooral benieuwd of de ietwat sombere en serieuze sfeer die The Lord of the Rings kenmerkt, ook in de verfilming van The Hobbit terecht zal komen, of dat ze het jolige karakter van het Hobbit-boek aanhouden.
thunderball
Dan moet je de director's cut bekijken mijn vriendje de koekepeertje.
Gaan we bijdehand doen (veilig achter je computer)?
Bovendien het waren de director's cuts.
Bart Simpson
Ik heb dit topic niet in de gaten gehouden de laatste tijd, maar ik bedoel inderdaad Gimli. Jammer dat een andere regisseur deze film doet.
wimnoot
Nee joh! Dit project is bij Del Toro ook in goede handen!Zijn film bezitten allemaal die sprookjesachtige sfeer. Heb je Pan's Labyrint niet gezien?
wyatt earp
Hij maark inderdaad goede films, maar het moet natuurlijk wel een wel een beetje dezelfde sfeer van Lotr hebben.
Rmie
Jollige karakter van Het Hobbit boek?
Ik heb het Hobbit boek met veel plezier gelezen en ik vond het sterker dan de drie dikke delen In de ban van de ring. Het is wat kompakter en de avonturen spraken mij zeer aan. Ik zat zo in het verhaal. Dit laatste miste ik wel wat in de drie "In de ban van de ring" delen.
Het zou mij niets verbazen als ik de twee Hobbit films beter kan waarderen dan de In de ban van de ring films.
moviemafketel
- 19752 berichten
Ik ben geen boekenlezer,maar zou het niet logischer zijn geweest om eerst de hobbit-films te maken en daarna the lord of the rings?
Montorsi
chronologisch wel, maar de LOTR-reeks is zo'n beetje de best aangeschreven fantasy-reeks die er is, dus logisch is het niet. The Hobbit is dan ook vooral een incasher op het succes van de films.
serpico
titia
De hobbit is toch gewoon een kinderboek? Vroeger las mijn vader dit aan ons voor.....en we vonden het superspannend!
Tomson_
Niet alleen over Smaug trouwens, maar over vrij veel zaken. Interessant interview! Del Toro lijkt veel zelfvertrouwen te hebben. Het is goed om te horen dat ze zo veel aandacht besteden aan de designfase, en dat ze met hetzelfde enthousiasme aan deze film werken als een lotr.
Don MN
In tijden weer eens een film om echt naar uit te kijken, ben fan van Del Toro en Jackson die de handen in elkaar slaan voor dit veelbelovende project. Misschien een goed idee om het boek van te voren te lezen?
Don MN
The Hobbit een veelbelovend project noemen alleen vanwege de aanwezigheid van twee topregisseurs?
Leland Palmer
Zo gaat dat meestal ja.
Daarnaast zit de LOTR reeks hier natuurlijk ook achter.
Kevin13
Veelbelovend? Een special effecten festijn zou ik het noemen. Ik hoop dat de fantasy goed te voelen gaat zijn, dat mistte ik wel met de 2 laatste Lotr films.
Zo gaat dat meestal ja.
Daarnaast zit de LOTR reeks hier natuurlijk ook achter.
Yes! Eindelijk een stukje voorgeschiedenis. Wie raakt er nou niet nieuwsgierig naar de avonturen van Frodo's gekke oom, na het eerste half uur Fellowship?
Qua speciale effecten zijn ze enorm perfectionistisch bezig, aangezien ze zoveel tijd nemen voor het maken van één draak.
Ik vind LOTR juist erg fantasierijk en tegelijkertijd geloofwaardig neergezet. Kun je dat eens uitleggen?
Kevin13
Laatste 2 Lotrfilms draaiden vooral om die bewonderenswaardige veldslagen. Niet veel fantasy gezien in die films.
Don MN
Ja, die blijven je misschien het meeste bij. Verzonnen beesten, de witte tovenaar, veldslag met Nazgul (2 maal) en de Palantir speelt zelfs een grote rol in de reis van de hobbits. Genoeg fantasie aanwezig.
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik vond het juist allemaal fantasy. Voor sommige mensen gaat Lord of the Rings alleen om die veldslagen (die overigens geweldig gemaakt zijn), maar kom op: dat is hooguit een half uur van de film, zo'n veldslag, met daar tussendoor nog andere verhaallijnen verweven.
Kevin13
Buiten die bomen in deel 2 heb ik niets fantasierijks gezien.
Freud
Een van de thema's van tLotR is hoe de magische wereld van de elfen en andere 'fantasiewereld' ten einde loopt en hoe de wereld van de mensen het van hen overneemt. Deel 2 en 3 gaan dan ook grotendeels over deze wereld, met de schitterend uitgewerkte beschavingen van Rohan en Gondor in de hoofdrol. Dat je dat niet genoeg fantasy vindt zal Tolkien waarschijnlijk worst wezen, toen hij de boeken schreef was die term waarschijnlijk nog niet eens uitgevonden
Het is het hem er volgens mij ook nooit om te doen geweest om zoveel mogelijk fantasie in zijn boeken te proppen, maar eerder om het creëren van een geloofwaardige, goed uitgewerkte en realistische mythologische wereld. Dat is dus goed gelukt, lijkt me
Albus Dumbledore
- 2041 berichten
Ik sluit me hier helemaal bij aan.

The Hobbit: The Battle of the Five Armies
2014

The Hobbit: The Desolation of Smaug
2013

'Lord of the Rings'-films populair bij Nederlandse HBO Max-kijkers

'The Lord of the Rings' krijgt een gloednieuw vervolg: releasedatum 'The Hunt for Gollum' bekendgemaakt

De tien best beoordeelde films met de vandaag jarige Benedict Cumberbatch (46)

Deze goed beoordeelde films verdwijnen deze week nog van Netflix

The Lord of the Rings: The Return of the King

Western / Actie, 2012

Fantasy / Avontuur, 2009

Queen: Days of Our Lives
Documentaire / Muziek, 2011
riddleelvesdwarforcsmiddle-earth (tolkien)hobbitgebaseerd op boekbergburglarzwaardhorseback ridingmagielegendecontract reizentrollschepselthunderstormfantasy worldtovenaarepic battlelost ring reisringgoblincouragegianttunnelunderground lakeburied treasureclimbing a tree invisibilityancientgnomegnomes questlive action and animationhigh fantasysword and sorcerytrekkinggoblins good versus eviltrolls middle-earthandy serkisbackstoryelfen middle-earthcreaturesepic fantasy good vs evilepic adventurefantasy creature amusedhobbit