• 9.380.133 stemmen

Wrong Turn 4: Bloody Beginnings (2011)

Horror / Actie | 93 minuten

Genre: Horror / Actie

Oorsprong: Verenigde Staten / Duitsland

Geregisseerd door: Declan O'Brien

Met onder meer: Jennifer Pudavick, Tenika Davis en Sean Skene

• meJane Bekijk via meJane

Plot Wrong Turn 4: Bloody Beginnings

"Frost Is Not The Only Thing That Bites In the Snow!"

Een groep vrienden besluit tijdens hun wintervakantie met een sneeuwscooter rond te trekken. Ze nemen een verkeerde afslag en komen terecht in een storm. Ze zoeken hun toevlucht in een verlaten sanatorium. Door de storm kunnen de vrienden niet naar buiten en ze zijn blij dat ze ergens kunnen verblijven. Maar wat ze niet weten is dat het sanatorium een vreselijk verleden heeft en dat een aantal voormalige patiënten er nog steeds woont. Een dodelijk kat-en-muisspel begint.

avatar van Metalfist

Metalfist

Hillbillies in het sanatorium

Ik heb een goed halfjaar geleden me eens gewaagd aan de eerste Wrong Turn, voornamelijk vanwege Eliza Dushku maar ik werd aangenaam verrast in ieder geval. Ergens heb ik hier nog het tweede deel rondslingeren maar daar kan ik me bitter weinig van herinneren en het derde deel heb ik blijkbaar in zijn geheel geskipt. Na het vreselijke Alone in the Dark II werd er dan ook besloten om met Bloody Beginnings te starten om onze horror avond verder te laten gaan. Ik hoopte in ieder geval op een betere film dan de slechte sequel op Uwe Boll's 'kaskraker'.

En dat kreeg ik ook, ietwat tot mijn verbazing want een vierde deel betekent toch vaak een inspiratieloze films die meer een kopie is van zijn voorgangers. Nu kan ik op dat gebied de film moeilijk beoordelen doordat alleen maar het eerste deel vers in mijn geheugen zit maar ik vind de verandering van setting op zich wel goed. Al ben ik daar blijkbaar één van de weinigen in want Bloody Beginnings wordt zowel hier en bij IMDB unaniem vergruisd. In mijn ogen onterecht want O'Brien levert op zich nog een leuke film af met een aantal vermakelijke kills. Toegegeven, echt origineel wordt het allemaal nooit en een geoefend horror kijker herkent veel clichés maar het stoorde me niet. Het grote hekelpunt is echter de vaak idiote acties van de personages met de ontsnapping van het trio in de cel tot ultiem dieptepunt. Dat heeft de film toch een half punt gekost want dit is echt natuurlijk volstrekt belachelijk. Mocht ik er hebben gestaan, dan hadden die hillbillies toch lekker gefikt. Soit, vond het op zich ook wel eens leuk dat werkelijk niemand het overleeft met de geweldige kill met de prikkeldraad op het einde als hoogtepunt.

Al vraag ik me af of ik wel dezelfde film als de meesten hier heb gezien want ik vond het merendeel van de kills vrij goed. De openingsscène in het sanatorium zet meteen de toon met het vierendelen van de dokter en de elektrocutie van de psychiater en gaandeweg krijgen we nog een aantal geslaagde kills te zien. Het hengelen naar die blonde griet, de fondue, ... Meer verwacht ik niet bij dit soort films en je komt hier dan ook aan je trekken. Qua cast is dit natuurlijk een lachwekkend zootje. Zelden zo'n hoop slechte acteurs bij elkaar geweten maar slachtvee is in de horrorwereld nooit echt van een hoog niveau geweest dus ook hier weinig op aan te merken. Wel vreemd trouwens dat dit de oorsprong van de drie hillbillies moet voorstellen want het wordt nooit echt duidelijk hoe ze dan uiteindelijk in de bossen van het eerste deel terecht komen.

Zonde eigenlijk van de scène waar ze besluiten om de freaks in leven te houden want als dat wat beter was uitgewerkt, had de film op een 3.5* kunnen rekenen. Is het nu omdat ik bijlange na niet zo'n kenner van het horror genre ben, ik heb geen idee, maar dit soort simpele onzin heeft altijd wel een hoge vermaakheidsfactor bij mij. Een slechte cast, een niet zo fantastisch verhaal maar de kills maken wel wat goed. Ik moet de andere delen toch eens gaan opzoeken.

avatar van Film Pegasus

Weer een deel uit deze franchise dat lijdt onder gebrek aan budget en creativiteit. Je hoopt dan op z'n minst nog dat de kills leuk genoeg zijn om de boel te redden, maar helaas. En omdat geen van de personages interessant genoeg is, maakt het ook niet uit wie er dood gaat. De monsters zijn ondertussen karikaturen geworden van zichzelf. Eén van de slechtste delen uit de reeks.

avatar van jordandejong

jordandejong

Eigenlijk nogal een slap filmpje, maar zoals zo vaak wel vermakelijk genoeg om zichzelf geslaagd te noemen.

Toch vreemd dat een horrorreeks met de redelijke naam die Wrong Turn heeft in deze latere delen toch steeds op vrij amateuristische wijze gemaakt wordt. Het acteerwerk is erbarmelijk. Op Dean Armstrong na weet niemand ook maar enigzins overtuigend over te komen. Vreemd ook die cuts waar de hele cast in eens in een deuk ligt om een doodsimpele uitspraak. Komt meerdere keren voor, waarbij het eerder lijkt alsof de cast lacht om hun eigen belachelijke vertolkingen. Scenes die buiten zijn gefilmd hebben een audio alsof het opgenomen is in een lege badkamer. Clichés worden ook absoluut niet gemijd. Zo hebben we natuurlijk weer de gebruikelijke 'fake scare', waarbij de zogenaamde lolbroek doet alsof hij vermoord is (om enkele minuten later natuurlijk alsnog het loodje te leggen). Ook hebben we weer een groep van personages met een brein ter grote van een kiezelsteen. Tuurlijk, laat ik met m'n smoel bij dat gapende gat in die deur gaan staan terwijl er een vent met een enorme drilboor rondloopt. Tuurlijk, laten we opsplitsen! Tuurlijk, laten we keihard ons plannetje doornemen in deze galmende, lege gangen - dat horen de killers natuurlijk nooit!..

Waar slaagt Wrong Turn 4 dan wel in? Allereerst is de lekkere gore een verademing na die verschrikkelijke CGI troep uit deel 3 (die ik vreemd genoeg nog op een gulle 3* heb staan). Locatie is ook prima, al wordt er wat matig gebruik van gemaakt.

Hoe cliché en simpel dit horror filmpje ook mag zijn, ik heb me er voldoende mee vermaakt. Ik ben de vergroeide, moordende, kannibalistische hillbillies kennelijk nog steeds niet zat en dus zal deel 5 ook ooit wel weer bekeken worden. Voor hoogstaand horror werk hoef je deze echter niet te kijken.

avatar van Kondoro

Kondoro

Wrong Turn 4: Bloody Beginnings

Hierover ga ik niet veel kwijt, het is gewoon een zoveelste kopie van de voorgangers met een wat ander verhaal, dit keer was een psychiatrische inrichting aan de beurt. Het was niet echt bijzonder, acteerwerk word steeds minder en het verhaal blijft het zelfde, ze beginnen wel wat softer te worden met meer seks scenes maar dat is natuurlijk niet echt heel erg wauw, nee, we zitten in een dalende lijn!

avatar van richette

richette

Stukken beter dan het dramatisch slechte derde deel.

Geenszins een hoogstandje maar in het genre echt prima te doen.

Goede openingsscene ook!

avatar van Shadowed

Shadowed

Slap slap.

Ik snap niet helemaal waarom deze man nou nog een keer deze irritante ventjes neerzet. Ze zijn niet eng of vermakelijk. Heb me dood zitten irriteren aan ze. Vooral de 3 vinger. Ik heb me voorgenomen om ze allemaal te kijken en dat heb ik ook gedaan.

Heb me totaal niet vermaakt hiermee. Geen aanrader.

avatar van joolstein

joolstein

Een goede film kun je ‘Wrong Turn 4: Bloody Beginnings’ niet noemen. Maar tegenover regisseur Declan O'Brien eerste WT-film is er wel een lichte verbetering. De proloog waarmee de film van start ging was een prima opener. Ook was het mooi om te zien dat de broertjes Three Finger, Saw Tooth en One Eye weer herenigd waren (in de vorige film zagen we alleen Three Finger) Door de titel en de start pretendeert de film een prequel te zijn. Echter na die proloog blijkt daar maar bar weinig van te kloppen! Het is niets minder dan hetzelfde verhaal in een andere omgeving. Er zijn gelukkig ditmaal ook vele mooie dames (al dan niet naakt) te bewonderen. Helaas blijkt het plot ook heel veel ongerijmdheden te bevatten. Tevens zijn er weer elementen uit andere films overgenomen. Waarbij dit keer TCM, een invloed die altijd al wel op de loer lag, wel heel schaamteloos wordt gekopieerd. Vooral op het punt van de gore is er in deze film een verbetering, al zijn er nog steeds goedkope computereffecten die de boel naar beneden halen.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag weer eens herbekeken, ik blijf erbij dat dit deel het minste deel van de Wrong turn serie is!

De locatie is wel aardig een verlaten ziekenhuis met een stel tieners die daar besluiten te overnachten vanwege een sneeuwstorm, (de lesbo scene was best heerlijk)

Naarmate de film vordert vallen er veel doden.

Het minpunt is dat de tieners veel onlogische keuzes maken en alleen maar staan te schreeuwen en niets doen, het dieptepunt is : (spoiler)

Als ze de kans krijgen om de 3 mutanten in 1x te kunnen doden door ze in brand te steken toen ze gevangen zaten en dan zegt er ook nog 1 van die meiden dat hij het niet moet doen want dat vind ze zielig?? Terwijl een paar minuten daarvoor een vriendin werd onthoofd..

Heb mij hieraan wel gestoord, eigen schuld dikke bult daarna, het einde vond ik ook minder dan de vorige delen, ik had liever gezien dat de mutanten zelf werden afgeslacht.

Al met al een zeer matige film!

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Voor mij het beste deel tot dus toe. Goed begin, goed einde. Spanning van begin tot einde, lekker goor en verontrustend, goed geacteerd zonder zwakke momenten. Deze hoort thuis in mijn top 10 allertijden.

avatar van Corcicus

Corcicus

De minste van de vijf delen die ik tot dusver heb gezien, maar nog een nipte voldoende. Er is dan ook genoeg gore en ellende op beeld te zien (die fondue!) en daar doe je het tenslotte toch voor met Wrong Turn. Ook twee paar tietjes en nog een stel kronkelende vrouwenlichamen fleurden de boel op. De vrouwen in kwestie gedragen zich in hun confrontatie met de inteelt rednecks wel zo ongelooflijk dom en nemen de ene foute beslissing na de andere, dat je ze na een tijdje toewenst dat ze gaan creperen. Dat was redelijk frustrerend, maar voorts een vrij degelijke sequel.