Genre: Horror / Actie
Verenigde Staten / Duitsland
Geregisseerd door: Declan O'Brien
Met onder meer: Jennifer Pudavick, Tenika Davis en Sean Skene
Plot Wrong Turn 4: Bloody Beginnings
"Frost Is Not The Only Thing That Bites In the Snow!"
Een groep vrienden besluit tijdens hun wintervakantie met een sneeuwscooter rond te trekken. Ze nemen een verkeerde afslag en komen terecht in een storm. Ze zoeken hun toevlucht in een verlaten sanatorium. Door de storm kunnen de vrienden niet naar buiten en ze zijn blij dat ze ergens kunnen verblijven. Maar wat ze niet weten is dat het sanatorium een vreselijk verleden heeft en dat een aantal voormalige patiënten er nog steeds woont. Een dodelijk kat-en-muisspel begint.
Kenia
Kyle
Claire
Three Finger / Vincent
%%%%%%
Kan ik 1x leuk zijn om eens te zien.
De kills zijn opzich best bruut en er zitten ook best bloederige close-ups tussen,maar de film faalt behoorlijk in de klunzige opzet van zo'n martel of kill scene. Daardoor kreeg ik meer een gevoel van ,,fail'' dan ,,Jeahh wat bruut !!'' Dat is best jammer,want op gebied van cinematografie is er helemaal niks prikkelbaars of spanning te ondekken. Nu is het in een onmenselijke sanatorium,maar er iets van merken zal niet gebeuren,want de locatie wordt helemaal niet benut, ondanks de potentie. Helemaal in het begin met de doktoren had ik nog hoop dat er iets met de setting gedaan zou worden,maar het was de ''gebruikelijke 5 min''
Personage development is hier zoals gebruikelijk helemaal niet van toepassing. het zijn gewoon de cliche persoanges in een andere lichaam. Je hebt de nerd,robuuste en de coole jongen daarbij opgevuld met de chicks. Oja.. de eritanste van allemaal mag ik niet vergeten...,,de leider mag natuurlijk ook niet ontbreken. Dus mijn sympathie sprong al snel over naar de mutanten die vrij bruut waren. Maar over het algemeen stelt het allemaal niks voor. Zeker op gebied van regie is het allemaal omslachtig.
Aleen jammer de er in zó'n gigantisch sanatorium máár 3 mutanten aanwezig waren...waar slaat dat eigenlijk op ?
namingway24
Au au au. Dit is nou echt een draak van een film.
Laat ten eerste duidelijk zijn dat dit een prequel is. Dat betekent dat er aan de kant van de hillbillies nooit slachtoffers gaan vallen en dat natuurlijk geen één van de tieners het gaat overleven. Ook zal je je niet maar één seconde gaan hechten aan de personages, want ze zijn zo eendimensionaal als maar zijn kan. Daar gaat dus al meteen de spanning.
De dialogen zijn meteen al weergaloos. Het zijn ook niet zo zeer dialogen als korte zinnetjes; de personages lijken niet eens met elkaar te communiceren maar meer genre-cliché's op elkaar af te vuren. Maar deze personages zijn nog dommer dan het gemiddelde slasher-slachtoffer en kunnen niet eens luchtige conversaties met elkaar voeren. Het lijkt wel een bij elkaar geraapt zooitje, alsof het echt de acteurs zijn die elkaar voor het eerst op de set ontmoeten maar niks met elkaar gemeen hebben.
En de beslissingen die ze nemen! Het gaat me echt niet om één of twee domme foutjes, dat houdt een slasher nou juist leuk. Maar om nou echt elk cliché uit de kast te trekken gaat me echt te ver. Ook de slechteriken zijn zwak. De make-up is zwaar ondermaats en ze zijn niet eng of intimiderend; hoe ze zich gedragen is meer als kleine kinderen. Het kon me na een tijdje aan beide kanten echt niet meer boeien wie het zou overleven of niet, en dat kon nou niet echt de bedoeling van de makers zijn geweest.
Gelukkig valt er qua gore nog wel wat te genieten, ook al is een aantal scènes duidelijk uit de computer komen rollen. Sommige moorden waren best wel venijnig en het bloed vloeide af en toe rijkelijk, en de scène waarin één van de tieners verdronken wordt in het bloed van zijn vriendin was bijna Evil Dead waardig, als het niet zo verschrikkelijk geacteerd was. Er is dan ook maar één Bruce Campbell, mensen!
De actrices waren dan niet goed maar wel voor alles in, en zo kon ik me als warmbloedige jongen in elk geval nog vergapen aan de leuke naakte dames. En de setting van het sanatorium was niet eens onaardig, dus het was niet allemaal huilen met de pet op. Maar dat was echt niet genoeg om de film te redden van de belabberde teksten, het rampzalige script en de oerslechte acteerprestaties.
Nee, dit was te triest voor woorden, zelfs voor een deel vier...
nightbreed
Overtreffende trap van slecht. Voor zover ik me kan herinneren is dit het slechtste script wat ooit is verfilmd.
davey
Deze film moeten ze gratis geven bij de C1000 bij aankoop van meer dan 1euro aan boodschappen.
The_SK
Over die laatste zin maar 3 mutanten als jij deel 1t/m3 kent of een beetje goed hebt opgelet zou je het weten.
The_SK
ik vind het een goede film maar wat ik wel zeg je moet er wel van houden anders is er niks aan.
Gezien de samenstelling van het groepje jongeren moet je de enorme hoeveelheid clichés en de standaard domme fouten die ze maken op de kop nemen want anders gaat deze film je automatisch al snel tegenvallen. Van het verhaal moet je ook niet veel verwachten want dat is ook al tig keren uitgevoerd. Meer dan een vermakelijke slasher-film is het dan ook niet. Omdat het al tig keren is uitgevoerd weet je natuurlijk hoe het een en ander gaat verlopen waardoor de film nergens boeiend of spannend wordt. Buiten een paar aardige goor scenes een paar tietjes (de lesbo scene was wel geinig) en een best wel aardig einde (over stomheid gesproken
) heeft deze film weinig te bieden. De film duurt gelukkig niet lang waardoor het wel allemaal goed te bekijken valt, zeker voor een druilerige zondagmorgen.
agathadirks
Ik had nog nooit een wrong turn film gezien dus dacht ik ga hem kijken!
Een van die kanibalen zat heletijd aan z'n stomp te sabbelen toen dacht ik echt wat een sick fuck! (Sorry voor de F maar dat was het enige wat ie bij die dude kon bedenken!)
Eigenlijk was deze film niet te doen, heb zelfs stukjes sneller gespoeld omdat ik toch wilde weten hoe die afliep! (Wat ik echt nooit doe.. )
Maar ik moet zeggen bij de gedachten van Shock therapy stand crisp, de uit elkaar trek scene en de levende fondue ik toch lichtelijk over mijn nek ging! Dus 2*
jippie2010
Die ene ster geef ik aan mezelf omdat ik hem heb afgekeken.
Haha... dan geef ik er nog een halfje meer omdat er nog genoeg films zijn die nog slechter zijn
*1.5
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Ik stel niet direct veel eisen dit soort vervolgen, doe het toch meestal voornamelijk voor wat kills en tienerhorror. Maar qua acteerwerk is het ook voor mijn standaarden hier soms ondermaats. Het gaat echter helemaal fout door een aantal belachelijke beslissingen (+bijkomende ruzies).
Ik vond het nochtans best interessant dat wanneer ze erachter kwamen ze nog met een grote groep over waren en ook al bij elkaar, maar dat wordt uiteindelijk maar nauwelijks benut. Vervelen doe ik me niet snel met dit soort filmpjes maar een voldoende kan ik hier echt niet aan kwijt.
dutchtuga
Slecht. De film kent een aardig uitgangspunt en goede setting, maar daar wordt maar bar weinig ut gehaald. De gore houdt de film enigszins genietbaar, maar dat is een kleine troost.
boozebelly
- 1908 stemmen
Erg matig, doch vermakelijk voor een keertje.
De gore ziet er best goed uit en dat maakt de film nog enigszins te pruimen. Verder is het net zoals de voorgaande delen weer een samenraapsel van clichés en stommiteiten en is de cast voornamelijk weer samengesteld op basis van uiterlijk i.p.v. op acteerkwaliteiten.
Popcorn Pulp: 2,0*
Chainsaw
Mijn verwachtingen voor deze film waren zo hoog als een smurf, gezien de kont van meneer Declan O'Brien van het belabberde derde deel wederom in de regiestoel zat voor Wrong Turn 4. En om maar te beginnen met het zeldzame positieve commentaar; de film is een lichte verbetering op zijn vorige film. De oerlelijke CGI heeft gelukkig plaatsgemaakt voor wat redelijke practical effects en dat geeft de film meteen wat meerwaarde. Met als gevolg dat bepaalde kills nog best amusant zijn. Maar daar is het goede nieuws wel mee besproken.
Zodra we het slachtvee ontmoeten, duikt de film meteen naar zeer bedenkelijk niveau. We krijgen een hele bende aan karakters, waarvan ik van geen van hen überhaupt de naam nog weet. Ik weet enkel dat ze veel van seks houden (ja, pubers komen aan hun trekken) en zoals gebruikelijk net zo dom als irritant zijn. Je gaat dus al snel juichen voor de drie mutanten om deze acteertalenten van kant te maken. Vooral als deze de kans krijgen om de moordende en martelende mutanten af te maken, maar besluiten dit uit moraal maar niet te doen, gun je ze echt geen zak meer. Eigen schuld, dikke bult. Wrong Turn 4 is verder zo'n film die alles tot vervelends toe volgens het boekje doet. De karakters, de locatie, de scares; een horrorfan kan minimaal op zo'n 95 déjà vu's rekenen.
1,5 sterren.
de kardinaal
Yeah right. Je vriend word levend gemarteld en opgegeten maar je maakt de gemene beulen niet dood als je heel simpel de kans krijgt om ze te doden en het recht te trekken..Een totaal misplaatst gevoel van rechtvaardigheid maakt zich meester van een van de simpele dames. Onder het mom van zelfs zij verdienen dit niet?.Dat is één van de vele misplaatste stommiteiten in deze draak van een film. Ëén brok ergernis! En dan volgt natuurlijk het onvermijdelijke voorspelbare irritante einde. Niet te beschrijven zo slecht.
Net zo belabberd slecht als het derde deel, wat eigenlijk ook wel te verwachten was.
Wederom hebben we een stelletje domme oversekste tieners, die deze keer ten prooi vallen aan de drie kannibalen. Die gasten zelf zien er vrij beroerd uit. Het verhaaltje zelf is zo voorspelbaar en slap, als maar zijn kan. Het dieptepunt is absoluut het moment, dat ze het eerst echt goed aanpakken en die gasten opsluiten, maar dan het niet over hun hart kunnen verkrijgen om ze te vermoorden.
Rarara, wat zou er daarna toch gebeuren?
Het enige positieve aan dit deel is de gore en een paar kills, die best leuk zijn. Vooral die draaiende boor, is een smerig, maar uiterst effectief wapen. Maar voor de rest valt er weinig te beleven. Dom irritant slachtvee, een uitermate voorspelbaar verloop en totaal niets nieuws onder de zon.
Metalfist
Hillbillies in het sanatorium
Ik heb een goed halfjaar geleden me eens gewaagd aan de eerste Wrong Turn, voornamelijk vanwege Eliza Dushku maar ik werd aangenaam verrast in ieder geval. Ergens heb ik hier nog het tweede deel rondslingeren maar daar kan ik me bitter weinig van herinneren en het derde deel heb ik blijkbaar in zijn geheel geskipt. Na het vreselijke Alone in the Dark II werd er dan ook besloten om met Bloody Beginnings te starten om onze horror avond verder te laten gaan. Ik hoopte in ieder geval op een betere film dan de slechte sequel op Uwe Boll's 'kaskraker'.
En dat kreeg ik ook, ietwat tot mijn verbazing want een vierde deel betekent toch vaak een inspiratieloze films die meer een kopie is van zijn voorgangers. Nu kan ik op dat gebied de film moeilijk beoordelen doordat alleen maar het eerste deel vers in mijn geheugen zit maar ik vind de verandering van setting op zich wel goed. Al ben ik daar blijkbaar één van de weinigen in want Bloody Beginnings wordt zowel hier en bij IMDB unaniem vergruisd. In mijn ogen onterecht want O'Brien levert op zich nog een leuke film af met een aantal vermakelijke kills. Toegegeven, echt origineel wordt het allemaal nooit en een geoefend horror kijker herkent veel clichés maar het stoorde me niet. Het grote hekelpunt is echter de vaak idiote acties van de personages met de ontsnapping van het trio in de cel tot ultiem dieptepunt. Dat heeft de film toch een half punt gekost want dit is echt natuurlijk volstrekt belachelijk. Mocht ik er hebben gestaan, dan hadden die hillbillies toch lekker gefikt. Soit, vond het op zich ook wel eens leuk dat werkelijk niemand het overleeft met de geweldige kill met de prikkeldraad op het einde als hoogtepunt.
Al vraag ik me af of ik wel dezelfde film als de meesten hier heb gezien want ik vond het merendeel van de kills vrij goed. De openingsscène in het sanatorium zet meteen de toon met het vierendelen van de dokter en de elektrocutie van de psychiater en gaandeweg krijgen we nog een aantal geslaagde kills te zien. Het hengelen naar die blonde griet, de fondue, ... Meer verwacht ik niet bij dit soort films en je komt hier dan ook aan je trekken. Qua cast is dit natuurlijk een lachwekkend zootje. Zelden zo'n hoop slechte acteurs bij elkaar geweten maar slachtvee is in de horrorwereld nooit echt van een hoog niveau geweest dus ook hier weinig op aan te merken. Wel vreemd trouwens dat dit de oorsprong van de drie hillbillies moet voorstellen want het wordt nooit echt duidelijk hoe ze dan uiteindelijk in de bossen van het eerste deel terecht komen.
Zonde eigenlijk van de scène waar ze besluiten om de freaks in leven te houden want als dat wat beter was uitgewerkt, had de film op een 3.5* kunnen rekenen. Is het nu omdat ik bijlange na niet zo'n kenner van het horror genre ben, ik heb geen idee, maar dit soort simpele onzin heeft altijd wel een hoge vermaakheidsfactor bij mij. Een slechte cast, een niet zo fantastisch verhaal maar de kills maken wel wat goed. Ik moet de andere delen toch eens gaan opzoeken.
Barry83
Een paar geile tieners, mooie meiden, mooie setting met een verlaten sanatorium, paar fraaie slashers en een film die niet al te lang duurt.
Dan heb ik de pluspunten genoemd.
Ontzettend slechte acteerprestaties, toevallig gemaakte "fouten" zijn dan weer de minpunten.
Wat de waardering voor mij ontzettend negatief beïnvloed heeft is de scène als ze de drie kannibalen, overigens wel heel makkelijk, in hun cel weten te krijgen maar ze het dan niet over hun hart krijgen om ze in de fik te zetten. Dat terwijl ze eventjes daarvoor een vriend van hun levend hebben opgegeten!
Was een aardig filmpje voor tussendoor maar morgen alweer vergeten.
Phantasm
De filmreeks wordt er niet echt beter op, zaten wel een paar goede kills tussen, voor de rest kan het er nog net mee door.
galaxydriver32
Het valt me nu pas op dat ik deze per ongeluk heb overgeslagen, en ondertussen vrolijk over ben gegaan naar deel 5... Raar...
ipman-99
"So, Miss Perrin, how long have you been having these reocurring nightmares?" ...
" !!!
Vierde deel van deze Horror franchise (Heropfrissing)
!!!
'Wrong Turn 4: Bloody Beginnings' is een prequel op de bestaande delen.
Uiteraard moet ik hier niet meer gaan vertellen
dat we hier een 'diepgaand' verhaal zoeken.
Een Horrorfilm die stevig op tijd en stond weet uit te pakken met bloederige
scènes. Een heerlijke cocktail van bloed, spanning, gore en naakt ... !
Tenika Davis (Sara) gaat hier heerlijk uit de kleren
!
Ik hou (ook) enorm van dit soort genre film ....een Horrorfilm die entertainment brengt
maar dan op de bloederige manier !
Weer een deel uit deze franchise dat lijdt onder gebrek aan budget en creativiteit. Je hoopt dan op z'n minst nog dat de kills leuk genoeg zijn om de boel te redden, maar helaas. En omdat geen van de personages interessant genoeg is, maakt het ook niet uit wie er dood gaat. De monsters zijn ondertussen karikaturen geworden van zichzelf. Eén van de slechtste delen uit de reeks.
xxERWINxx
Slechtste deel tot nu toe. De personages zijn erg slecht, ze schreeuwen, zijn bang , maar doen verder niets en kijken ernaar.
Ook niet echt de aantrekkelijkste meiden die eraan meedoen, ook jammer dat bijna de gehele film op 1 locatie is opgenomen en dan nog het eind dat vrij slecht was vond ik, wel veel gore weer.
Ik hoop dat deel 5 beter is.
jordandejong
Eigenlijk nogal een slap filmpje, maar zoals zo vaak wel vermakelijk genoeg om zichzelf geslaagd te noemen.
Toch vreemd dat een horrorreeks met de redelijke naam die Wrong Turn heeft in deze latere delen toch steeds op vrij amateuristische wijze gemaakt wordt. Het acteerwerk is erbarmelijk. Op Dean Armstrong na weet niemand ook maar enigzins overtuigend over te komen. Vreemd ook die cuts waar de hele cast in eens in een deuk ligt om een doodsimpele uitspraak. Komt meerdere keren voor, waarbij het eerder lijkt alsof de cast lacht om hun eigen belachelijke vertolkingen. Scenes die buiten zijn gefilmd hebben een audio alsof het opgenomen is in een lege badkamer. Clichés worden ook absoluut niet gemijd. Zo hebben we natuurlijk weer de gebruikelijke 'fake scare', waarbij de zogenaamde lolbroek doet alsof hij vermoord is (om enkele minuten later natuurlijk alsnog het loodje te leggen). Ook hebben we weer een groep van personages met een brein ter grote van een kiezelsteen. Tuurlijk, laat ik met m'n smoel bij dat gapende gat in die deur gaan staan terwijl er een vent met een enorme drilboor rondloopt. Tuurlijk, laten we opsplitsen! Tuurlijk, laten we keihard ons plannetje doornemen in deze galmende, lege gangen - dat horen de killers natuurlijk nooit!..
Waar slaagt Wrong Turn 4 dan wel in? Allereerst is de lekkere gore een verademing na die verschrikkelijke CGI troep uit deel 3 (die ik vreemd genoeg nog op een gulle 3* heb staan). Locatie is ook prima, al wordt er wat matig gebruik van gemaakt.
Hoe cliché en simpel dit horror filmpje ook mag zijn, ik heb me er voldoende mee vermaakt. Ik ben de vergroeide, moordende, kannibalistische hillbillies kennelijk nog steeds niet zat en dus zal deel 5 ook ooit wel weer bekeken worden. Voor hoogstaand horror werk hoef je deze echter niet te kijken.
Jake the muss
Je hoeft eigenlijk alleen 1 gezien te hebben. de mutanten in deel 4 zijn one eye, three finger en sawtooth
Mr-Mcmovie
Declan O'Brien heeft meteen met deze Wrong Turn 4 mijn verwachtingen beetje opgekrikt.
Ik dacht na het vrij tegenvallende 3de deel o nee dit word zo slecht, en toch heeft regiseur Declan O'Brien mij echt kunnen amuseren met deze wrong turn 4.
Het begin was eel goed O Brien gaat meteen in de openingsscene goed tekeer en voluit met bloed en gore en geeft de man wat hij in huis heeft helemaal, ook daarnaast het magere verhaaltje over het ontstaan van die mutant familie vond ik erg goed om dat we dat nog niet mee hebben gekregen voor dit deel.
Ook zijn het nu terug geile tieners die het slachtoffer worden van het bloedblad dat de familie mutanten aanrichten dus ik zat meteen goed aan de buis gekluisterd.
Wederom erg gave kills en goed in beeld gebracht, er werdt ook met kilo's liter bloed gesmeten wat zeer leuk overkwam en veel goedmaakte.
Alle geluk was dat erg slechte acteerwerk hier iets beter en zo goed als weggelaten.
terug een 3,0 sterren voor dit 4de deel, heb wat meer vertrouwen in de reeks ondanks dit deel.
Zeppos
De eerste die ik heb gezien van de Wrong Turn reeks, maar daar zal het ook bij blijven vrees ik. Film zit echt boordevol cliches.
Kondoro
Wrong Turn 4: Bloody Beginnings
Hierover ga ik niet veel kwijt, het is gewoon een zoveelste kopie van de voorgangers met een wat ander verhaal, dit keer was een psychiatrische inrichting aan de beurt. Het was niet echt bijzonder, acteerwerk word steeds minder en het verhaal blijft het zelfde, ze beginnen wel wat softer te worden met meer seks scenes maar dat is natuurlijk niet echt heel erg wauw, nee, we zitten in een dalende lijn!
hauwie30
Eenvoudige maar leuke film die volledig de verwachtingen inlost.
Een groepje jongeren gaat een verlaten gebouw binnen en komt vast te zitten, de rest kan je raden dat de groep na het feesten gedecimeerd zal worden. De personages was een goed voorbeeld van type-casting. Het einde was wel vrij verrassend vond ik.

2021

Horror / Thriller, 2009

Wolf Creek 2
Horror / Thriller, 2013

Horror / Thriller, 2003
motelasielwoudhorrorwest virginiamoordlesbische relatiesneeuwslasherkannibaalsurvival horrorvoyeursnowed ininstitution