• 9.370.356 stemmen

Met onder meer: Ko Zandvliet, Abbey Hoes en Thijs Römer

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 12 oktober 2011

Plot Razend

Sven (15) wil regisseur worden en is al volop bezig met filmen. Hij filmt vooral zijn vrienden die aan free running doen en zet de filmpjes dan op YouTube. Hij vraagt Roosmarijn om mee te werken aan zijn eerste speelfilm. Zij mag echter niet te weten komen dat hij thuis regelmatig een pak rammel krijgt. Het lukt hem zijn blauwe plekken voor iedereen verborgen te houden totdat hij er op een dag zo slecht aan toe is dat hij bij zijn oma onderduikt. Daardoor mist hij zijn verjaardag. Roosmarijn denkt dat hij haar niet meer leuk vindt en ook zijn vrienden zijn boos op hem. Hij besluit om voor eens en voor altijd met zijn vader af te rekenen, totdat hij ontdekt waarom zijn vader hem slaat.

avatar van mikey

mikey

Zoveelste Schram/Slee verschrikking over de tienurproblemen veroorzaakt door volwassenen. Volwassenen kan je opdelen in 2 groepen. De eerste groep zijn de predators, die kunnen hun handen niet thuis houden.

De andere, de nog engere groep, zijn hen die de oogjes hiervoor sluiten. Dus 2 tieners vinden elkaar wanneer de een wat klappen krijgt van zijn alcoholische pa en de ander wordt opgejaagd door een hitsige docent. Maar pas dan begint de nachtmerrie van inhoudsloze non-discussies. Als in:

- he man ik wil met je praten!

Nou ik niet met jou!

- oh echt niet?

nee!

- oh okay.

okay

-echt niet?

nee

(op de achtergrond verschijnen inmiddels freestylende kids)

- oh okay.

okay

- okay

ja okay

- Zullen we freestyle jumpen?

Ja okay

(dit gaat 90 minuten zo door)

Het hoogtepunt was wel de bierbuikerige pa die zijn freestyle jumpende zoon op de hielen zat door heel Nederland. Soort van mini 'Americana'. Mijn god wat was dat slecht!!!!!!

avatar van Baboesjka

Baboesjka

• 1919 stemmen

Jeugdfilm die prima wegkeek. Ik heb het boek ooit gelezen, maar herinner me daar weinig tot niets van. Het verhaal vind ik goed. Een typisch Carry Slee verhaal, over een maatschappelijk thema. Het acteerwerk vind ik niet slecht. Ik heb mij er nergens aan gestoord. Geen wow-film, maar wel interessant, en ik vind de freerunners een leuke toevoeging. Een 7. 3,5*

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Vanavond deze prima film uit eigen collectie gekeken en moet zeggen dat de film mij goed heeft vermaakt. Er wordt verdienstelijk door allen geacteerd. Ik vond alleen de bombastische muziek bij de free runners scenes zeer irritant. Een dikke 3.0+

avatar van atropine

atropine

Af en toe dik aangezet drama. Bijvoorbeeld als de grijpgrage leraar dat arme meiske rennend achtervolgt op het schoolplein, of als de vader in snikken uitbreekt als hij vertelt over zijn verongelukte broer. Maar gelukkig komt aan het end alles op zijn pootjes terecht.

De acteerprestaties zijn zo zo maar toch wordt Sven als onzekere puber redelijk neergezet; saai en vlak. Ik had gehoopt dat hij zijn vader in elkaar zou slaan als ultieme wraak voor aangedaan leed maar helaas had uiteindelijk iedereen begrip voor elkaar en werd me dat pleziertje bruusk ontnomen. Razend is een popcornfilm waarvan er 13 in een dozijn gaan.