• 9.371.038 stemmen

Geregisseerd door: Phil Lord en Christopher Miller

Met onder meer: Jonah Hill, Channing Tatum en Ice Cube

Releasedatum: 21 juni 2012

Plot 21 Jump Street

"They thought the streets were mean. Then they went back to high school."

Schmidt (Jonah Hill) en Jenko (Channing Tatum) besluiten dat het tijd is om hun puberjaren achter zich te laten. Ze besluiten dan ook om zich bij de politie in het geheime "Jump Street"-team in te schrijven. Hun eerste opdracht bestaat er in om undercover de middelbare school te infiltreren. Gelukkig zien ze er nog jong en hip uit, maar al heel snel riskeren Schmidt en Jenko hun leven met een onderzoek naar een gewelddadige en gevaarlijke drugshandel. Bovendien merken ze dat op school niets meer hetzelfde is als "in hun tijd". Sterker nog; nooit of te nimmer hadden ze gedacht dat de onzekerheden van een puber en al de problemen die daarbij horen een serieuze confrontatie zou betekenen...

Officer Morton Schmidt / Doug McQuaid

Ms. Griggs

Principal Dadier

avatar van Drifter

Drifter

Typische Amerikaanse komedie. Niveau poep,pies en dikke tieten en meer is het niet. Ik zie hier veel mensen die het leuk vinden dus het zal humor zijn die je ligt of niet. Mij duidelijk niet dus. Totaal onlogische switch tussen twee karakters en zo'n mierzoet veel geschiet en veel gekus einde.

avatar van Stijn B.

Stijn B.

Een van de geestigste Amerikaanse komedies van het jaar zonder echt fantastisch te worden. Maar de film heeft twee hoofdrolspelers die goed op elkaar zijn ingespeeld en de film bevat een aantal echt coole grappige scènes

De ontwikkeling van het verhaal is supercliché typisch eigen aan 99 % van de Amerikaanse komedies dus qua verhaal moet je geen originele dingen verwachten.

avatar van Flaghunter

Flaghunter

Ik vond de serie in mijn jeugd erg goed en was dus ook verbaasd dat de film in een halve komedie verandert was.

Ondanks dat er een paar geslaagde grappen inzaten, vond ik het maar een overbodige film.

avatar van koekoek91

koekoek91

Ik vond deze film erg komisch.

Als je dit geen humor vind weet ik het ook niet meer, of je bent gewoon heel erg anti-drugs.

Het begin is niet geweldig, maar na zo'n 20 minuten lachte ik me al een paar keer helemaal dood.

Meer dan genoeg grappige scene's waarbij je flink kunt lachen.

De mensen boven mij die het geen goede film vonden hebben volgens mij gewoon echt geen humor...

Ik lig normaal gesproken niet zo snel in een deuk maar bij deze film zeker wel een aantal keer.

Lekker jointje roken, dat mag gelukkig in nederland, en je lacht je dood bij deze film. (ook zonder trouwens)

Dikke 5 sterren!

avatar van lila

lila

Prima, beetje oppervlakkig, en leuk filmpje!

avatar van Extramint

Extramint

En daarom houd ik niet van komedie.. zo enorm voorspelbaar.

Echter, leuk geacteerd door beide hoofdrolspelers (en het is nooit mis om naar Channing Tatum te kijken).

Leuk voor een zondagmiddag vermaak, verder niet boeiend om er een verhaal aan te wijden.

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Lichtelijk ridicuul natuurlijk qua plot, maar ook ietwat te onsamenhangend: twee cops gaan undercover bij een high school en vinden het zelf maar al te cool dat ze nog als leerlingen gezien worden. Ondertussen moet er ook nog drugsnetwerk opgerold worden. Naja, de grappen gingen wel (Jonah Hill als Peter Pan was het hoogtepunt) en de actie was ook wel tof. Echt bijzonder is het echter niet, wel nog aardig om te zien.

avatar van yasuhito

yasuhito

Ben nogal ruimdenkend en zie graag een film, echter deze valt enorm tegen, bijna in slaap gevallen.

avatar van apolicum

apolicum

Die grootste gast zag er al 35 jaar uit en die sturen ze naar de schoolbanken Erg geloofwaardig allemaal... Ze hadden al bijna evengoed Depp de hoofdrol kunnen geven en weer naar school sturen

Moet het uiteraard van zijn humor hebben, maar heb jammer genoeg mijn lachspieren te weinig kunnen trainen.

avatar van Nickske1912

Nickske1912

Op sommige momenten hard moeten lachen om deze komedie. Leuk genoeg voor een voldoende wat mij betreft.

avatar van Metalfist

Metalfist

Down on Jump Street. 37 Jump Street... wait, that doesn't sound right

Oorspronkelijk was ik niet van plan om deze 21 Jump Street een kans te geven doordat ik sinds The Fighter niet zo'n enorme Channing Tatum fan ben en ook Jonah Hill begon me eerlijk gezegd wat te irriteren in zijn laatste rollen. Het was echter op aanraden van een paar vrienden dat ik uiteindelijk besloot om de film een kans te geven en de eerlijkheid gebiedt me het te zeggen: daar ben ik blij om want dit is een erg vermakelijke film geworden.

Volgens mij moet ik de enige ter wereld zijn die aan de film is begonnen zonder enige weet van de originele reeks. Op zich nog niet zo slecht want zo vond ik het erg leuk om opeens Johnny Depp te zien verschijnen maar langs de andere kant is het redelijk verfrissende plot helemaal dus niet zo verfrissend maar bon, daar ga ik nu geen puntenafrek voor doen want wie weet zit de originele 21 Jump Street compleet anders in elkaar. Wat wel leuk is, zijn de vele knipogen doorheen de film zoals de clichés met betrekking tot ontploffende auto's. Voor de rest voelt dit qua humor aan zoals Superbad en dat is hoogstwaarschijnlijk door de aanwezigheid van Hill maar ook door de vele fucks en dicks die uit de monden van de hoofdrolspelers komen. Het moet je in ieder geval liggen maar ik ben er toch wel een paar keer mee neergegaan. Natuurlijk blijft de film voor de rest nogal melig bij vlagen en voorspelbaar maar het stoort nooit en de film vliegt uiteindelijk vrij gemakkelijk voorbij.

En dat is voornamelijk dan weer te wijten aan het heerlijke samenspel tussen Jonah Hill en Channing Tatum. Ik had het niet verwacht maar verdomme, ze zijn heerlijk op dreef. Slaagt natuurlijk nergens op dat ze nog altijd kunnen doorgaan voor high-school students maar bon, ze weten een paar erg vermakelijke scènes op hun naam te schrijven. Zeker wanneer ze samen op pad zijn maar ze weten evengoed apart hun mannetje (dat Peter Pan pakje van Hill!) te staan. Zoals gezegd was de bijrol van Johnny Depp nog een leuk what-the-fuck moment maar ook Ice Cube weet als de vloekende en tierende Captain Dickson nog af en toe de show te stelen. Rappers in films, het is al vaker gebeurd maar dit is in ieder geval één van de vermakelijkste. Onvoorstelbaar trouwens dat Dave Franco (het jongere broertje van James Franco) die hier Eric speelt ook al zo'n 27 jaar is. Hij scheelt maar 5 jaar met Tatum en 2 jaar met Hill en lijkt alsof hij in het 2e middelbaar zit.. Er moet trouwens nog veel gebeuren wil hij ooit het niveau van zijn bekende broer halen want hij was hier overduidelijk de zwakste schakel. Amusante bijrol voor Brie Larson maar ik had misschien toch liever Emma Stone gezien. Die kon echter niet vanwege haar rol voor Spider-Man en dat deed ze immens goed dus het is haar vergeven.

Een stuk amusanter dan ik had verwacht. Als ik een film alleen kijk, dan moet er al veel gebeuren wil ik een keer hardop lachen maar met 21 Jump Street is dat zelfs meerdere keren gebeurt. De score lijkt me navenant maar het is vooral de heerlijke samenwerking tussen Jonah Hill en Channing Tatum die dit echt af maakt. Laat deel 2 maar komen!

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1947 berichten

Een leuke film. Wat ik eigenlijk niet had verwacht. Omdat ik die Jonah Hill zo niet grappig vind, in zijn andere films. Maar hier viel hij erg mee en hebben we ons goed vermaakt. Het verhaal is gewoon eigenlijk best wel origineel. De scholieren van nu in deze film zijn heel anders dan een paar jaar terug. Ze zetten zich in voor het milieu, homoseksualiteit is helemaal 'cool' etc. Wel grappig gedaan. Verder is de samenwerking tussen Channing en Jonah heel goed. Af en toe best grappig.

avatar van Timba69

Timba69

Platvloerse comedy met slecht acteerwerk. Channing Tatum is geen komisch acteur en Jonah Hill spreekt mij niet aan. Ik vond hem in The Watch ook al bloedirritant.

Pluspuntje is dat er wel veel vaart in de film zit zodat je de film verder wel doorkomt. Ander pluspuntje de korte scene met Johnny Depp.

Dikke tegenvaller.

avatar van griek

griek

2 woorden... droge humor! je moet er van houden..ik persoonlijk hou er wel van.. heb ongeveer de hele film in een deuk gelegen...zeker weer een aanrader!

avatar van Mars4i

Mars4i

Flauwe film die echt niets met de stijl van de serie 21 jump street te maken heeft. Ze hadden het beter 22 jump street kunnen noemen . Totaal niet mijn soort humor.

avatar van Decec

Decec

Een leuke actie/komedie/misdaadfilm...

Prima verhaal...

Grappig acteerwerk...

Bekende acteur Channing Tatum (Step Up 2: The Streets)...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Perfect achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

avatar van david bohm

david bohm

Tja toch wel een tegenvaller. Hoewel niet mijn favoriete acteurs zijn Channing Tatum en Jonah Hill toch wel enigszins interessant maar eigenlijk heb ik alleen kunnen glimlachen om Ice Cube die nou niet bepaald een imposante rol neerzet maar lekker erop los vloekt en tiert.

Het probleem van deze actie/komedie is dat de film erg weinig goede grappen herbergt of je moet het lollig vinden dat populaire kids milieufreaks zijn of je slap lachen bij de aanblik van Jonah Hill in een groen Peter Pan pakje. Oh ja de cameo van oud 21 Jump Streeters als Johnny Depp was een spaarzaam hoogtepuntje.

avatar van pindope

pindope

Flaghunter schreef:

sluit ik me bij aan

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Grappig, maar meer ook niet. Het probeert de pis uit het hele highschool gebeuren te halen en eigenlijk niet zoals de serie een echte zaak te volgen. Maar als komedie werkt het aardig.

avatar van s_leiN

s_leiN

Een sterke film! Jonah en Channing samen vond ik nog een geslaagde operatie. Een paar grappige stukken, leuk verhaal. Heb genoten van deze film!

Ook ik wist niet van de bestaande serie af, misschien dat hij mij daarom zo beviel ?

Dikke 4,5!

avatar van ribas123

ribas123

erg leuke film!!! heb me kapot gelachen!!

Goed geacteerd!

avatar van marvelfreak85

marvelfreak85

Zo deze film heeft me echt verrast dacht dat het 10 keer niks zou zijn maar daar heb ik me toch in vergist.

Ik heb me echt kapot gelachen om die Jonah Hill wat een gezichten trek die gast .

Gewoon een leuke film niks mis mee.

avatar van Aapje81

Aapje81

Ik heb de serie nooit gezien maar heb ook niet het idee dat dit nodig is om deze film te begrijpen. Eigenlijk heeft het ook allemaal niet veel om het lijf maar Hill en verassend genoeg Tatum weten best te overtuigen op het komische vlak. Ik heb af en toe kunnen lachen maar bijblijven zal de film me geen moment.

Gemiddeld.

avatar van paul83

paul83

Heb bij de herziening wederom moeten lachen om het duo en de ''fucks'' van Cube.

Prima voer en laat deel 2 maar komen.

avatar van missl

missl

Ach ja, het is prima vermaak, de grapjes zijn niet zo flauw, het is wat gemiddeld.

avatar van jippie2010

jippie2010

Echt vergelijken met de serie van vroeger heeft geen zin.

Actie? hmm... komedie? Zeker!

Ik heb een paar keer goed gelachen, dat gebeurt me niet zo vaak.

Feel-good-komedie: *3,5

avatar van Fast Eddy

Fast Eddy

Flauwe grappen of misschien word ik te oud voor dergelijke komedies

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Waarschijnlijk omdat ik de oorspronkelijke serie nooit gezien heb, heb ik er totaal geen problemen mee dat dit een komedie is. En kijkend naar deze film, puur als komedie, is 21 Jump Street toch echt wel heel veel beter dan de gemiddelde high-school tienerfilm, zoals hij hier veel wordt genoemd.

Vond het in ieder geval een ontzettend geestige film. De makers nemen de film (en het hele genre) op veel vlakken heerlijk in de zeik en de film heeft een hoge grapdichtheid, met evenveel ruimte voor zelfspot en sarcasme als fysieke humor en slapstick. Hill was voor de verandering weer eens echt geestig en heb me verbaasd over Channing Tatum, die ook een geweldige rol speelt. Qua plot of karakters is 21 Jump Street wellicht nergens vernieuwend, maar al met al komt deze vlotte en goedgemaakte komedie toch verfrissend over. Bijzonder vermakelijk.

4 sterren.

avatar van Pantoffel

Pantoffel

De serie heb ik nooit gezien, maar ik kende het concept wel.
Vond het dus heel erg leuk toen Johhny Depp ineens tevoorschijn kwam

Er zaten voor mij ook enkele erg grappige stukken tussen. Heel het stuk met Johnny Simmons bijvoorbeeld. Maar ik kan van die flauwe humor dan ook wel erg appreciëren.
Tegen het einde vond ik de film wat te lang duren.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Fijn filmpje die lekker loopt en ook nergens te lomp word met een dosis flauwe humor. Je zou inderdaad eerst verwachten dat dit weer zo'n derderangs high-school filmpje worden, maar dat is het verre van. Jonah Hill en Chaning Tatum zetten met veel plezier 2 sukkelige voormalige schoolrivalen Schmidt en Jenko neer die nu werken bij de handhaving. Nadat een aanhouding in het park van een groepje motorrijders mislukt, worden ze overgeplaatst naar een wel heel eigenaardige bureau, genaamd: 21 Jump Street, gevestigd in een voormalige kerk en wat gerund word door de grofgebekte Captain Dickson die subliem word neergezet door Ice Cube. Ze krijgen de opdracht om undercover te gaan op.... je raad het nooit... hun oude school. Daar is pas een leerling overleden aan een overdosis en moeten ze daar een drugdealer ontmaskeren. Ze moeten ook als gast inwoners spelen bij de ouders van de overleden leerling. Maar of ze zich wel aan de regels houden?

En zo krijgen we gewoon een heerlijke feelgood-komedie voorgeschoteld die heerlijk weghapt, met de ene memorabele moment na de andere. Een ding is zeker: Schmidt en Jenko maken er, door hun nostalgie op hun oude school, een flink zooitje van. De leukste momenten vond ik toch wel die achtervolging met die choppers, dat ze onder invloed van drugs maar de directeur moeten wijsmaken dat ze clean zijn, die hele toneelstukscene enz enz. En naast een dosis maffe komedie krijgen we tegen het einde ook nog een lekkere spectaculaire actiescene voorgeschoteld, die ook erg fraai geschoten is. Het einde was ook erg leuk.

Gewoonweg weer een erg leuke komedie die zeker goed te doen is. Heerlijk vermaakt.