• 9.371.645 stemmen

4:44 Last Day on Earth (2011)

Drama / Sciencefiction | 85 minuten

Genre: Drama / Sciencefiction

Oorsprong: Verenigde Staten / Zwitserland / Frankrijk

Geregisseerd door: Abel Ferrara

Met onder meer: Willem Dafoe, Shanyn Leigh en Paul Hipp

Gesproken taal: Engels en Italiaans

Plot 4:44 Last Day on Earth

In een ruime flat woont een koppel. Ze zijn verliefd op elkaar. Zij is een schilderes, hij is een succesvolle acteur. Dit lijkt gewoon een normale middag – behalve dan dat het geen normale middag is, niet voor hen en niet voor iemand anders. Want morgen, om 4:44 's ochtends, een paar seconden eerder of later, zal de Aarde veel sneller vergaan dan de grootste doemdenker ooit had gedacht. De uiteindelijke ondergang zal er komen, niet onaangekondigd, maar wel zonder de mogelijkheid te ontsnappen. Er zullen geen overlevenden zijn. Uiteraard zullen er altijd mensen zijn die tegen beter weten in hopen op één of ander mirakel. Niet onze twee geliefden. Zij - zoals de meerderheid van de bevolking - hebben zich neergelegd bij hun lot: dat de wereld zal vergaan.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

Zo hé, wat een gemiddelde, zou er bijna nog hoger door gaan stemmen.

Goede reportage van de laatste uren die de hele film blijft intrigeren. Erg aan de matte kant allemaal, qua emoties en discussies, wat het ook in zekere zin misschien 'echt' maar ook een beetje makkelijk her en der. De vergelijking met Melancholia kan ik nog niet maken, de planning zegt snel.

avatar van Reinbo

Beklemmend hedendaags portret over en ontsporende samenleving. Intrigerend.

3,5

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Wat ik niet helemaal begrijp is dat de score zo laag is.

Ik vond de film best interessant en wat ik negatief vond is dat men zich zo weerloos naar het einde laat leiden. Wel met variabele emoties maar voor de rest dus gelijk aan oudejaarsavond.

Maar zoals ik al schreef, prachtige film.

avatar van yellowflag

yellowflag

waardeloos....slap verhaal, einde niet af...slechte graphics....veel seks om het verhaal op te leuken...stomme set...geen paniek, geen muiterij, geen plunderingen op straat...enz. jammer

avatar van sinterklaas

sinterklaas

20 februari!!! Ik kan niet wachten.

Ik ga iig dan om 4:44 in slaapzak voor de Free Record Shop liggen.

avatar van komerad

komerad

Zozo, soms ben je wat moe en heb je niet veel zin meer.. verwachtend in slaap te vallen kies je dan de "slechtste" uit. En laat die dan onverwacht goed meevallen dat je toch blijft kijken.

Dikke 2.5 of krappe 3.0.

Enig nadeel was dat ik maar moeilijk een band kon krijgen met de personages (vooral haar) omdat het nogal rare kwieten waren.

avatar van Jimske

Jimske

Deze film vergelijken met Melancholia is een schande. Het kan nog niet tot aan hun tenen komen. Saai, traag, uitgemelkt op het einde, totaal geen gevoel van een naderend eind van de wereld. Af en toe ook slappe conversaties/ reacties. En totaal geen binding met de hoofdpersonages. Kortom slappe hap! 1*

avatar van El ralpho

El ralpho

Complete verveling

Trage bedoening van amper anderhalf uur waar ik maar weinig mee kon. Melancholia die ook in hetzelfde jaar uitkwam en hetzelfde thema heeft bestempelde ik nog als een aardige middenmoter waarbij ik het kon waarderen dat er op de personages gefocust werd in plaats van het einde van de wereld zelf. Nadelig vond ik dat de film niet erg toegankelijk was en mij iets te voortkabbelend was. In deze prent wordt de nadruk weliswaar ook volledig op de personages gelegd en kun je er als kijker zelfs wat makkelijker instappen dan bij Melancholia, maar wat was deze film voor de rest hoofdzakelijk vervelend!

Ook hier was het mij veel te voortkabbelend, en gebeurde er eigenlijk nagenoeg weinig. Gewoon een normale dag uit het leven van een koppel waar ik als kijker om te beginnen al geen binding mee kon krijgen, omdat het maar een stel vreemde snuiters zijn. De machteloosheid van de personages moet hier duidelijk naar voren komen, maar er wordt verder niks gedaan om het verhaal er omheen ook maar op een enkele manier spannend te maken. Verder heeft Skype een vrij prominente rol hier, maar voegde het mij inziens maar weinig toe. Een enkele situatie die een ruzie tussen twee personen en een derde op het scherm van de computer beslaat komt zelfs onbedoeld erg grappig over, wat mij ook niet de bedoeling lijkt te zijn geweest.

Het gebruik van het Noorderlicht werd ook erg gebrekkig in beeld gebracht en hoewel het idee er achter zeker wel geloofwaardig was, zag het er juist allesbehalve zo uit. Doordat de personages me ook totaal niet trokken kon het me al gauw niet meer schelen hoe zij hun laatste dag doorbrachten en kon ik ook niet met ze meeleven. Wat vervolgens overblijft zijn twee mensen die de hele film een beetje gek lopen te doen en het interessante onderwerp totaal geen goede invulling weten te geven.

avatar van yeyo

yeyo

De dvd release info die hier staat aangegeven is volgens mij fout. De film is helemaal nog niet op dvd verschenen en de release is al meermaals uitgesteld.

4:44 Last day on Earth - DVD - Benelux Film Distributors - bfdfilm.com

avatar van sinterklaas

sinterklaas

yeyo schreef:

4:44 Last day on Earth - DVD - Benelux Film Distributors - bfdfilm.com

Ben bang dat dit weer eens te mooi was om waar te zijn!

avatar van MovieMind

MovieMind

4:44 Last Day on Earth..

Een film met een nogal onrealistisch en saai verhaal waarbij de kijker zichzelf in de sluimerstand zet.

Als je de filmbeschrijving hebt gelezen dan is het onnodig de film te kijken, want de film zelf heeft totaal geen verrassingen te bieden. Zelfs het noodlottige einde waar je als volhoudende kijker dan toch nog nieuwsgierig op zit te wachten (wat ik al zei geen verrassingen) bleek teleurstellend.

avatar van Serpicos

Serpicos

Intense sfeer, 80 minuten echt gedacht dat het de laatste dag op aarde was. Abel Ferrara doet zijn ding en het werkt. Willem Dafoe met een superieure performance.