• 9.373.069 stemmen

Met onder meer: Jeroen Spitzenberger, Karl Markovics en Nyncke Beekhuyzen

Gesproken taal: Nederlands en Duits

Releasedatum: 19 januari 2012

Plot Süskind

1942. In het door de nazi’s bezette Amsterdam besluit de joodse Walter Süskind handjeklap met de SS te spelen. Het is een levensgevaarlijk kat- en muisspel, waarmee hij honderden kinderen van transport naar de concentratiekampen weet te redden. Terwijl de razzia’s toenemen en het net zich verder sluit rond de joodse gemeenschap, riskeert Walter alles wat hem lief is en toont hij de moed van een held.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Ferdinand Aus der Fünten

Piet Meerburg

Dr. Edwin Schützer

Henriette Pimentel

Bij Rudolf van den Berg:

Nieuwe film: Suskind wordt geproduceerd door First Look B.V. / Chris Brouwer.

Teaser trailer (YouTube)

Quentin

Volgens mij op de RED gedraaid, net zoals Tirza. Bij die laatste paste die look wel maar vind het hierbij maar wennen. Enfin, ook even grading en kleurcorrectie afwachten.

avatar van Quido

Quido

Ben hier ontzettend benieuwd naar. Synopsis doet me altijd een beetje denken aan het oorspronkelijke uitgangspunt van In de Schaduw van de Overwinning, hoewel dat uiteindelijk meer een film werd over het goed en fout van een 'verzetsheld' en iemand die met de Duitsers heulde (al dan niet om levens te redden).

Quentin schreef:

Volgens mij op de RED gedraaid, net zoals Tirza.

Klopt. Zag het ook.

avatar van 606

Deze wil ik zien, die man is een echte held en heeft zeer gevaarlijk werk verricht.

avatar van Pixel-blue

Pixel-blue

de promo ziet er goed uit

ik vind het er allemaal goed uit zien ik verheug mij er op

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

Weer een Nederlandse oorlogsfilm, en in België komen ze er maar niet toe om een deftige oorlogsfilm te maken. Terwijl het kleine landje toch een vrij rijke oorlogsgeschiedenis heeft. Heb overlaatst wel vaag iets gehoord over de voorbereidingen voor een film die zou draaien rond de Kerstdagen in Wereldoorlog 1 (1914 - 1948), en de korte wapenstilstand tussen de Duitse en de Belgische troepen. Maar of dat iets gaat worden, dat zullen we nog moeten zien.

Desalniettemin ben ik toch wel benieuwd naar deze film. Nederland (mijn tweede vaderland) heeft eigenlijk ook wel een rijke oorlogsgeschiedenis, en Nederlandse films vind ik door de band meestal zeer goed gemaakt. Kijk eigenlijk wel uit naar deze prent.

Quentin

Nieuwe teaser ziet er visueel erg sterk uit, jammer van de bombastische stockmuziek.

‪SÜSKIND teaser‬‏ - YouTube

avatar van Quido

Quido

Zelden zo uitgekeken naar een film als deze!

Eerste officiële poster geplaatst!

(grotere versie)

En nog een nieuwtje over Süskind:

Violiste Janine Jansen in film Süskind - Film - AD

Quentin

Spitzenberger is net Nicolas Cage op de poster.

avatar van Hannibal

Hannibal

Prachtig! Als de film niks aan is kun je in ieder geval met je ogen dicht genieten van de soundtrack.

avatar van starbright boy

Op basis van de trailer zeg ik: Nederlandse inzending Oscars 2013.

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Ik betwijfel het of dit wat wordt. Het verhaal spreekt me natuurlijk wel aan, maar vind de trailer nou niet heel denderend.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Het voelt mij vooralsnog teveel aan als de zoveelste oorlogsfilm, maar het spreekt me wel aan dat die Süskind zich op een grijs vlak bevond en niet alleen maar een oorlogsheld was. Ben wel enigszins huiverig dat het een goedkope Schindler's List gaat worden.

avatar van guyhorn

guyhorn

Donkerwoud schreef:

Ik heb hen net gezien. Een aangrijpende film. Zeker geen Schindlers list II. Ongelooglijk dat 107.000 burgers zijn beroofd, getransporteerd en vermoord en de regering en de Koningin zwegen!

avatar van guyhorn

guyhorn

Naast het hhistorisch belang wordt ook geweldig gespeeld door Jeroen Spitzenberger. En de man die de Nazi commandant speelt mag een Oscar krijgen voor zijn bijrol. Al was het totaal fictie, is de film zeer de moeite waard.

avatar van VeendamManiacs

VeendamManiacs

Zojuist in Ede de voorpremière gezien, samen met de regisseur...

Ik ging met gemengde gedachten naar de film toe ; dramatische oorlogfilms spreken mij erg aan, Nederlandse film daarentegen totaal niet. Na het zien van deze film kan ik maar een ding concluderen;

Wat een absoluut meesterwerk! Van de eerste tot de laatste minuut compleet opgegaan in de film, tijdens de film is er in de zaal geen woord gezegd, zo adembenemend indrukwekkend was het verhaal en het moraal van de film.

Het oppervlakkige verhaal was al mooi ; de situatie, de oplossing en de heldhaftigheid van Süskind. Daaronder lag een veel diepere laag van de nuance tussen goed en kwaad, zelfopoffering, morele keuzes en meer van dat soort belangrijke kwestie's. De hartverscheurende situatie waarin Süskind zich bevind; Duizenden mensen de dood in sturen om er een paar te redden.

Daarnaast waren de acteerprestaties buitengewoon sterk, eigenlijk speelde iedereen zijn rol met zo'n emotie en overgave dat werkelijk elke scene geloofwaardig werd. Vooral Jeroen Spitzenberger en Karl Markovics vormden zo'n geweldig duo, met haarscherpe dialogen.

Zonder schroom durf ik te stellen dat dit de beste Nederlandstalige film is die ik ooit gezien heb.

Een ambassadeur van Warchild vatte de film in enkele woorden perfect samen; 'Een film die onder de huid gaat zitten'.

Absoluut. zonder enige twijfel, 5*

Prudh

Jeetje wat een hoge stemmen allemaal. Ik heb de eerste helft gezien en was niet erg onder de indruk, vooral door een matig en drammerig script met een paar dramatische scènes die door gebrek aan goed geschreven personages impact misten. Ben niet erg nieuwsgierig naar de rest van de film.

Prudh schreef:

Hoe heb je de helft gezien...?

Prudh

Bij een persvoorstelling die ik niet helemaal kon uitzitten.

Waarom ga je dan?

Prudh

Nieuwsgierigheid (en ik was al op locatie).

avatar van Rik^

Rik^

Gister naar de voorpremiere geweest in Groningen en hij was oprecht heel goed. Sterke acteerwerk met een goed verhaal. Voor mij weer een bewijs dat de Nederlandse Film alleen maar beter en beter aan het worden is.

avatar van movie-edje

movie-edje

Rik^ schreef:

na het zien van Nova Zembla ( ik ga niet meer naar een nederlandse film )

ben er klaar mee!