Melancholia (2011)
Met onder meer: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg en Kiefer Sutherland
Releasedatum: 25 augustus 2011
Bekijk via CineMember
Plot Melancholia
"Enjoy it while it lasts"
'Melancholia' vertelt het verhaal van een groep mensen die moet zien om te gaan met het sterven van de Aarde. Onder hen zijn de twee zussen Justine (Kirsten Dunst) en Claire (Charlotte Gainsbourg). Justine staat op het punt om te trouwen, als er plotseling een enorme planeet genaamd ‘Melancholia’ kennelijk dreigend dicht bij de aarde opdoemt...
Justine
Tim
Wedding planner
Little Father
notoirefilmhater
Ik heb echt enorme weerzin om deze film te gaan bekijken. Wat iemand op YouTube al zei:
Two planets are going to crash, and two bitches are going to cry about it for two hours...?
Wat moet je hiermee? Is dit serieus een melo-drama bout-film of gebeurd er ook nog iets interessants?
Dreiecke
Denk aan Another Earth......... die je 0.5 gaf.
Lars von Trier is wel heel goed in beelden, maar of je daarvan kunt genieten is de vraag. Verder laat hij veel mensen doordenken over een film, maar ook dat moet je liggen.
Het is voor mij een zeer interessante psycho-drama film met filosofische elementen en met circa 0,001% SF en ongeveer 0,00002% actie.(de laatste 2 uiteraard een tikje overdreven)
Hannibal
Ja, het is een melodrama bout film, er gebeurt NIETS interessants, overslaan deze meuk, niet kijken!
notoirefilmhater
Denk aan Another Earth......... die je 0.5 gaf.
Alle mannen kunnen Melancholia dus overslaan, bedankt.
Psolitsa
Alle mannen kunnen Melancholia dus overslaan, bedankt.
Ja, want mannen hebben geen diepgang.
herder
Bijna iedereen is zo positief over deze film. Ben benieuwd hoor.
Kirsten Dunst ziet er in ieder geval interessant uit op de poster.
Dreiecke
Of jij scheert alle mannen over 1 kam. Ik ken behoorlijk wat mannelijke filosofen en psychologen bijvoorbeeld. Je kunt alleen zeggen dat het jou niet interesseert en niet voor alle anderen spreken, lijkt mij.
Fortune
Ik ken eigenlijk geen een vrouwelijke filosoof en als die er een zou zijn dan zou ik die niet serieus nemen.
Mads Smikkelsen
de meestr vrouwen kunnen Melancholia ook overslaan, ik vond er geen reet aan. totale disbalans en een draak v.e. film. Ook nog eens veeel te lang, een 2 voor de moeite
NarcissusBladsp.
tagline: ~Elke realtie is een marktrelatie~
Economie: vrije markt als planeet Melancholia. Ayn Rand is door Alan Greenspan en andere neo-cons zeer serieus genomen en als filosofische vrouw het meest gelezen in Amerika. Dat kunnen filosofische mannen haar niet nazeggen. Je zou haar ook de vrouw achter de kredietcrisis kunnen noemen..... over depressie gesproken!
ps: Justine is ook een utopiste...
notoirefilmhater
Filosofische mannen hebben behoefte aan diepgang, geen 2 depressieve bitches die over alles en nog wat zeiken. Daarvoor hebben ze hun vrouw al.
Fortune
tagline: ~Elke realtie is een marktrelatie~
ps: Justine is ook een utopiste...
Haar filosofie is dat hebzucht goed is dat iedereen daar zoveel mogelijk naar moet streven en dat je alleen maar iets doet voor een ander als je daar geld voor krijgt?
Nogal een dystopia als je het mij vraagt maar wel redelijk naar waarheid. Beetje hetzelfde als American psycho alleen dan gruwelijker.
SandLover
Deze film wist mij niet te grijpen. Misschien over een aantal jaartjes bij een herziening. Maar voor nu even niet.
billy1235
Wat een ongelovelijke langdraadige en saaie film is dit zeg!!!
Ik heb hem na een uur uitgezet....wat een bagger.
Deze film moet je alleen kijken als je van saaie films houdt.
billy1235
Inderdaad is een enorme bout film!!!
Hannibal
Ik had niet voor niets gewaarschuwd. Goed dat je hem hebt uitgezet, scheelt weer een lage stem.
NarcissusBladsp.
Neerwaatse spiraal: bout vinden en er geen moer van snappen... ieder melancholie doordraaiend heeft zijn eigen depressieve schroefdraad.
billy1235
Ik moet je helemaal gelijk geven...ik dacht alleen, misschien gebeurt er nog wat interessants, maar helaas dat mocht niet baten, dus heb ik hem maar na een uur uitgezet, achteraf gezien
zonde van de tijd!!!
ok ik heb er nog eens over nagedacht en ga mn stem verlagen tot 0,5
waardeloze saaie prutsfilm!
Blijf voortaan maar uit de buurt van het arthouse. Is duidelijk je ding niet.
grappige beredenering
u denkt een goedwerkende glazen bol te bezitten?
jawaka
Grappig dat je niet in de gaten hebt, dat hij gewoon je top 10 en stemgedrag kan zien.
Heb je geen glazen bol voor nodig, een plat scherm is genoeg!
Knisper
Ik heb er altijd moeite mee als films zo duidelijk in twee delen. Het haalt me altijd voor zeker 15 minuten uit de film en dat gaat dan ten koste van de binding met het tweede stuk. Een andere film waarbij ik dat had is: Chung Hing Sam Lam (1994)
Voor von Trier-begrippen is dit eigenlijk een vrij klassieke film. Rustig, beschouwend. Ik vond de bruiloft, het eerste deel, het beste. Goede acteerprestaties, mooie ontwikkeling van het hoofdpersonages. Visueel blijft het eigenlijk constant goed, maar het tweede gedeelte kon mij helaas maar beperkt meeslepen. Wat mij betreft kon deze film ook verteld worden zonder zo rigoureus van gezichtspunt te veranderen. Misschien is het een groeier, maar ik ben niet helemaal overtuigd.
trojan.exe
Heb je geen glazen bol voor nodig, een plat scherm is genoeg!
nog grappigere opmerking van weer zo'n wijsneus
wil toch niet zeggen dat arthouse films totaal niet mijn ding zijn als ik er 1 of meerdere wat negatief beoordeel en dat feit wil al helemaal niet zeggen dat er in de toekomst ook geen arthouse films meer zullen uitkomen die mij zullen bekoren.
Nou vooruit. Misschien is er nog hoop......
ThomasVV
Euhm... Even een vraagje van een buitenstaander... Wat is eigenlijk een arthouse film?
Fortune
Films die meer gericht zijn op het artistieke dan op het winstgevende.
Met kleiner budget gemaakt en gericht op een kleinere doelgroep voornamelijk cinefielen dan op mainstream bezoekers.
LimeLou
- 2048 berichten
Wie bepaalt wat? Arthouse wordt niet geliefd door de mainstream omdat het niet de standaard 'normale' filmtechnieken, beelden, verhalen of meer bevatten die mensen gewend zijn.
ThomasVV
Dus een arthouse film is een "abnormale" film die door "de meeste mensen" niet geliefd wordt? Heeft Melancholia dan niet wat te hoge cijfers? Maar het zit er misschien toch nog in, de gemiddelde score daalt...
Ach Fortune en LimeLou, ik begrijp jullie wel, ik wilde alleen maar reageren op de nogal gratuite manier waarop hier soms geargumenteerd wordt...

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

Bin-jip