Genre: Komedie / Horror
Geregisseerd door: Don Coscarelli
Met onder meer: Chase Williamson, Rob Mayes en Paul Giamatti
Plot John Dies at the End
"Just so you know... they're sorry for anything that's about to happen."
Er is een nieuwe drug op de markt die de gebruiker een uittreding bezorgt. Op straat wordt het 'Sojasaus' genoemd en vele gebruikers zwerven al door de tijd en de dimensies. Maar sommigen die van de trip terugkomen, zijn niet menselijk meer. Een stille invasie vanuit een andere wereld blijkt in volle gang te zijn, en men zoekt een nieuwe held. Helaas zijn daar alleen John en David, twee jonge mannen die gestopt zijn met hun studie en nauwelijks een baantje kunnen aanhouden. Kunnen deze twee de mensheid redden van de aanstaande gruwelijkheden? Nee, dat kunnen ze niet...
Dave
Amy
Fred Chu
Robert Marley
erik1677
Op een rare manier deed het me soms ook denken aan fear and loathing in las vegas.
Dezelfde absurditeit af en toe, nou ja....af en toe...constant eigenlijk
Heb me hier zekers dus wel mee vermaakt.
Alleen vind ik het niet overal even hoogstaand en soms een beetje saai en langdradig.
Dat is best wel raar voor een absurde films als dit.
Dus 3 sterren lijkt me het meest op de plaats.
_Casper_
Ik vind dit een hele lastige film om te beoordelen, het is een beetje een vreemde film.
De film word verteld door flashbacks aan een journalist, en aan het begin heb je eerst niet door dat het flashbacks zijn (er word maar een paar x terug naar het ''heden'' gegaan waar hij met de journalist praat) en inplaatsvan dat het van ''oud naar nieuw'' gaat de flashbacks ga je juist steeds dieper de tijd in...
Waardoor het ook nog eens een aardig lastig film om te volgen en snappen is...
De film is infeite 1 raar absurt verhaal met een kleine komedie/horror twist....
Ik Zou het nou niet gelijk een aanrader of een afrader noemen deze film, maar als je mij zou vragen of ik hem nog een x zou kijken zou ik nee zeggen, maar als je me zou vragen of ik me er mee vermaakt heb ja ik vond em toch wel appart om te zien (dus heel tegenstrijdig!)
Als je houd van freaky films dan zou ik me eraan wagen, zo niet dan kan je hem beter later gaan
dennislaport
Wat vele al voor mij zeiden, hele bizare film
Soort in de stijl van Quentin Tarantino maar toch zijn eigen draai.
Ik heb genoten van de film, maar het is een genre waar je van moet houden.
Insignificance
Ontegenzeggelijk een fris, creatief en leip filmpje, maar hoe dieper het in de fantasie van de schrijver duikt, hoe moeizamer het gaat. Dave en John vormen een geinig duo, de manier waarop het verhaaltje uit de doeken wordt gedaan werkt wel en en met wat bizarre toestanden en horrorgein komt het allemaal nog ludiek uit de startblokken.
Of het gewenning aan het absurde is of een verhaaltje dat stilaan begint te borrelen, een versnelling hoger schakelen is er vervolgens niet meer bij. Qua humor en inventiviteit wordt het een beetje hit and miss met de nadruk op het laatste en het spreekt allemaal nog maar mondjesmaat aan. Kolderiek hooguit, met een kleine opleving zo rond de kerk.
De formule komedie/ Horror wil maar niet werken , maar dit is dan ook mijn persoonlijke mening.
Sjoerdow
Tja, bijster origineel en vermakelijk vond ik dit. Een paar keer goed gelachen en een paar keer opzij gekeken naar mijn kameraad met een gezicht van: "Waar slaat dit op?".
En toch krijgt deze film van mij zomaar 4 sterren, omdat ik dit toch een hele moedige poging vind. Soms ranzig, soms leuke schrikmomenten, bizarre karakters en geinige wendingen. Hoe grappig was het telefoongesprek tussen dat uit diepvriesvlees gebouwde monster en Morcani of de deurknop die in een penis verandert, of de hond die de auto bestuurd of de kerk in een ander universum? Ik keek vol bewondering en verbazing naar de momenten, maar wel met een glimlach.
Hartstikke leuk om ook te herzien over een jaar.
HALVE TAMME. (moderator series)
Ik sluit me eigen graag aan bij de mening /recensie van mijn bovenbuurman.
Wat heb ik een leuke filmavond achter de rug zeg(heerlijk)
tattoobob
Deze film spreekt mij totaal niet aan..maar ik ga hem maar een kansje geven!
Crook
Ja dit was echt te gek, deed me bij vlagen zelfs aan een vroege Cronenberg denken, rare beestjes etc.
Willy Wartaal
Paar dagen geleden gezien, ik vond hem verschrikkelijk slecht. Al had ik geweten dat dit van dezelfde regisseur kwam als Bubba Ho-Tep dan had ik hem waarschijnlijk wel links laten liggen, die film vond ik ook al vreseljk. Heb eigenlijk niets positiefs over deze film te vermelden. Heb niet gelachen, ergerde me aan alle personages, de special effects en het belachelijke scenario. Kan niets anders dan 1* geven, in het vervolg zal ik films van deze regisseur mijden.
huiguh
Orgineel en zeer absurd.
Niet iedereen zal er zo over denken, maar ik vond het een geslaagde film
Cleanshot
Verrassende mind-fuck waarbij je iedere keer denkt huhh... nee echt huh???
Ik heb een paar keer flink gelachen hoewel het van cliche's en b-scenes aan elkaar hing was het al met al toch een grappige film.
Verwacht geen spanning, alleen verbazing over het feit dat METH gebruikende regisseurs blijkbaar nog steeds een film geproduceerd krijgen.
Noodless
Willy Wartaal schreef :
Tja, inderdaad.....ik geef zelfs maar een halve ster. Vreselijk !
Fza
Ze hadden hem van mij wel wat langer mogen maken, miste ontzettend veel uit het boek waardoor ik het gevoel kreeg dat het wat te veel van de hak op de tak sprong. En dé twist uit het boek zit überhaupt niet in de film wat ik een beetje vreemd vond. Desondanks prima vermaakt.
Glacius
Inderdaad enigszins jammer van de cg-effecten, overduidelijk geprojecteerde achtergronden en lelijke kleuren filters gebruikt naar mate het einde naderde. De klassieke rubberen monsters deden me echter denken aan die oude 80s horrors die, ondanks dat de nepheid er vanaf straalt, toch nog enige dreiging of walging weten op te wekken. De film begint aardig duister, en is tegelijkertijd vrij komisch. Toch wordt er op een bepaald punt een omslag gemaakt. Ineens wordt het de helden wel heel makkelijk gemaakt en wordt er vliegensvlug een redding geboden voor een probleem dat naar mijn gevoel net kwam opdoemen. Tevens wordt de komische tint vanaf dat punt erg geforceerd en werkt daardoor averechts. Het einde vond ik een behoorlijke anti-climax. Waar er in het begin juist enigzins van de conventies wordt afgeweken of mee wordt gespeeld, vervalt het einde in een dramatisch slechte cliché. Jammer dat dat zo sterk in contrast staat met de eerste helft van de film. Er wordt ook geen greintje mysterie in de film behouden naarmate het einde naderde en dat vind ik toch een zwaktebod.
Zo nu en dan deed de film (met name de eerste helft) me enigszins denken aan Naked Lunch.
barcam
Heerlijke fantasievolle film met veel absurde toestanden. Paul Giamatti is ook een pluspunt. Een must voor de cultliefhebber.
TomRayder
Eerste half uur was veelbelovend. Eigenlijk t/m het gesprek met de jamaicaan. Vond het daarna vreselijk langdradig...
wendyvortex
Fijne horror-comedy door de regisseur van de Phantasm-films.
Verhaaltje en tempo zijn prima en redelijk origineel naar de huidige horror-maatstaven.
Humor is zowaar vaak echt leuk en niet te flauw.
Daarnaast zien de FX en gore er ook prima uit.
ralfsjam
Eindelijk weer eens een geloofwaardige film gezien...
Ondanks het B-film achtige uitstraling, was het toch wel leuk om te volgen. Weirde switches, leuke grappen, onvoorziene acties en wendingen... Maar nergens baanbrekend of vernieuwend... Leuke comedy, iets te weinig spanning....
gewoon, even wat anders....
3**
Leno
Vanwege de vermakelijk Phantasm reeks was ik benieuwd naar deze film, mede ook vanwege Giamatti. Coscarelli is weer met dimensies in de weer, ditmaal met een veel hoger budget. De film begint sterk maar het verhaal weet vervolgens niet echt te boeien, mede omdat het nogal van de hak op de tak springt. Toch blijft het vermakelijk en zitten er goed bedachte scenes in al had er zeker meer in gezeten.
Rickyman
Een "ouderwets" horror/komedie met de nodige vreemde creatures en erg leuke humor,
maar zo ongeveer precies op de helft van de film wordt het ineens heel zwak allemaal ..
UmbraVitae
Lekker hilarisch en fout filmpje, verstand op 0 en losgehen
Wat kan je hierover zeggen, buiten het feit dat het voor mij nog wat meer absurd mocht wezen en dat het halverwege net iets minder was maar kga niet muggenziften, 't was lachen geblazen
7/10
DutchTakeshiro
John Dies at the End is apart, een bizarre film. Gelukkig is het wel grappig en bizar op hetzelfde moment. Dit zorgt ervoor dat het allemaal wat meer mainstream is. Dit neemt niet weg dat er totaal onverklaarbare situaties plaatsvinden. Des te leuker is het dan om helemaal voor deze film te gaan zitten en je fantasie het werk te laten doen. John Dies at the End is alleen al het kijken waard voor het absurde verhaal. Het gebruik van "sojasaus" in de film is heel leuk bedacht. Dit goedje zorgt voor allerlei tripjes naar andere dimensies zoals in het verhaal beschreven staat. Dat is meteen al een van de sterkste punten van de film: je gaat allerlei onverklaarbare dingen zien.
Chase Williamson is een prima acteur. Hij weet leuk om te gaan met de bizarre situaties die op zijn pad komen. Hij is heel droog en grappig op hetzelfde moment. Dit zorgt voor de nodige sympathie voor zijn karakter. Hij komt niet vervelend over maar blijkt gewoon een jongen te zijn zonder studie en toekomst. Dus gaat hij maar met zijn maat John rotzooi trappen. Rob Mayes weet ook prima te acteren alleen helaas voor hem steelt Chase Williamson de show en komt zijn karakter niet helemaal uit de verf. Paul Giamatti heeft niet bepaald een veelzeggende rol. Jammer, want deze man had meer gekund in de film. Zijn rol komt in ieder geval heel bekend voor: een lichtelijk ontvlambaar type man. Eigenlijk zoals we Giamatti voornamelijk zien.
De effecten vind ik persoonlijk erg leuk. Op een aantal momenten zeer overdreven en neigend naar 80's horror films maar dat heeft een sfeertje op zich. Het stoorde mij absoluut niet omdat de film zelf hartstikke bizar is. Bizarre CG effecten en dergelijke, versterken zo alleen maar het goede van de film. De film is op momenten lekker smerig.
Ja, John Dies at the End heeft mij prima bevallen. Goede effecten, acteerwerk en het bizarre verhaal zorgen voor een interessante avond film kijken. De film begint meteen lekker op dreef. Het verhaal zakt soms een beetje in maar die tijd wordt goed gebruikt om het verhaal enige logica te geven. Je moet er vooral niet te veel bij nadenken want het is gewoon te absurd voor woorden. De film is goed gedoseerd met grappen, absurditeit en smerigheid. Een aanrader voor iedereen die net wat "anders" wilt.
bjerik76
wat ontzettend flauw ( voor volwassenen)
Tiener humor voor een speciale doelgroep.
Alleen de maskers van die nudisten vond ik wel grappig, maar toen was de film al bijna afgelopen.
rommelig, chaotisch en niet leuk.
geef mij maar een scary movie.
Ik had hier meer van verwacht! De film zal wel voor een speciale doelgroep zijn.
Origineel en apart is ie zeker, maar misschien allemaal TE? In ieder geval wel TE langdradig...
blurp194
Soy sauce!
Vooral het hele bizarre gedoe en de absurde beelden daarvan, mooie hallucinatie-effecten en veel vaart in het geheel, leuke en onverwachte ontwikkelingen in het verhaal. Leuke karakters - de politie-inspecteur noem ik even, en de hardhandige manier van werken die hij er op nahoudt. Of de rol van de hond. Of de rasta.
Waar ik bij de beschrijving van de film nog wat aarzeling voelde - Giamatti is niet precies mijn favoriete acteur - is zijn rol klein genoeg om daar nauwelijks last van te hebben.
Erg leuk.
MRDammann
Deze film slaat als een tang op een varken. Toch heb ik heel erg genoten van deze film. Van de hak op de tak, maar het paste prima binnen het concept van de film. Eigenlijk had ik de hele film een grote glimlach. Goede grappen, hele slimme, snelle dialogen en leuke bijrollen van aardig bekende acteurs.
Zonder te veel nadenken kan dit een leuke ervaring zijn. De film heeft geen richtingaanwijzer en dat is soms ook wel eens lekker.

Netflix voegt in maart 'The Invisible Man' toe: waar kijk je de horrorfilm nu?

WOII-klassieker 'A Bridge Too Far' over slag bij Arnhem zondag op televisie

Bubba Ho-Tep
Horror / Komedie, 2002

Hedwig and the Angry Inch
Komedie / Muziek, 2001
detectivejournalistgebaseerd op boekmonsterinvasionportaldonkere komedieparanormaal begaafddrugscell phonehondcultfilmalternate realityout of body experiencemultiple dimensionsmind altering drug drugviolencemind altering drug