Genre: Thriller / Mystery
Geregisseerd door: Rodrigo Cortés
Met onder meer: Cillian Murphy, Sigourney Weaver en Robert De Niro
Releasedatum: 30 augustus 2012
Plot Red Lights
"How much do you want to believe?"
De psychologe Margaret Matheson (Sigourney Weaver) en haar assistent doen onderzoek naar paranormale activiteiten. Dit leidt tot het onderzoeken van de wereldberoemde helderziende Simon Silver (Robert De Niro). Ze verdenken hem ervan dat hij een oplichter is, maar de resultaten zijn verre van wat zij verwachtten.
Margaret Matheson
Ben
Benedict Cohen
Judi Cale
mnrk
Are you questioning my power?
Een leuke en interessante film over toch wel een thema waar je over gaat nadenken....
Het verhaal is prima en wordt ook zo gebracht, ook de uitleg over het hoe,wat en waarom komt goed naar voren en geeft de film net wat extra's...
De keuze voor Cillian Murphy, Sigourney Weaver en Robert De Niro is zeker in orde...ze acteren zeker overtuigend. Alleen het overlijden van Sigourney Weaver hadden ze beter weg kunnen laten, haar rol was zeker interesant....
We gaan nu zeker met een ander oog kijken naar Derek Ogilvie
Yugnav
Erg standaard film, waar heel veel meer in had gezeten. Aardig geacteerd, dat wel. De twee conclusies op het einde van het verhaal waren ook wel heel erg voorspelbaar zeg!
TomPSV
Een onderhoudende en bij vlagen spannende film. Het plot is best origineel en ook met het acteerwerk was niks mis. Het einde stelde me wel teleur, daar had naar mijn mening toch wel meer ingezeten. Ik heb me wel vermaakt en daarom krijgt Red Lights van mij een ruime voldoende.
The Messiah
had wat mij betreft veel meer ingezeten. het einde vind ik nogal zo van.. ook that's it.
het verhaal zelf is uitermate origineel en het onderwerp zeer interessant. jammer dat idd die mevrouw de pijp uit gaat.. het wordt eiigenlijk pas echt spannend als er naar dat horloge gekeken wordt, maar bij de echt onthulling is deze compleet verdwenen.
acteerprestaties waren verder in orde. Robert deNiro schijnt er wel zin in te hebben laatste tijd
al met al een 2,5
Waku
Film die zeker aan het begin boeit met de jacht op de eerste nep medium.
Vervolgens blijft de spanning maar vooral nieuwsgierigheid voelbaar als het personage van de Niro gevolgd wordt (Silver). Vraagtekens blijven ookal heb je het vermoeden dat de jonge onderzoeker het bij rechte eind heeft. Hier en daar ook nog schrik effectjes om de spanning op te drijven.Helaas verknalt het beetje overdreven einde een beetje de film.
Toch een voldoende
m1701
Tja het idee van de film vond ik erg goed
En dan met name eerste gedeelte van de film vond
ik wel goed en werd alles duidelijk uitgelegd, daarna
werd het wat langzamer en wat saai.
Het einde was wel snel
2,5* leuk voor een keertje...
Sopherian
Ben er helemaal voor naar de bioscoop gegaan.
had hoge verwachtingen van de film jammer genoeg viel hij best wel tegen.
henkula
Ik krijg de indruk dat de regisseur ons voor het lapje probeerde te houden.
Mindreader
Deze film faalt. Hard. Een op papier erg interessant concept wordt compleet om zeep geholpen door een amateuristisch script. Het eerste uur was (tot aan de dood van Weaver) prima te doen. Redelijk tempootje en opbouw, goede spannigsboog, niks mis mee. Ik zat op dat moment op een ruime 7. Daarna gaat het compleet mis. Teveel dramatisch gedoe tussendoor, onzinnige keuzes, onnodige personages etc. Op een gegeven moment wordt het zelfs een personal vendetta. Dit is nou typisch zo'n film waarin er niet teveel op de personages moet worden ingegaan, maar gewoon op het verloop gelet moet worden. Nu krijg je aan het einde een halfslachtige twist waar denk ik niemand op zat te wachten. Zonde, had meer in gezeten.
breedbeeld
Lijkt me een film die met een aantal alternatieve eindes geschoten is. Laatste 1/3 deel halveren en beter uitwerken met een ander einde had de film wel een 3,5 kunnen opleveren. Nu een krappe 2,5 .
Daan258
Aardige fillm.
Het eerste helft was erg sterk en had een heerlijke spannend en mysterieus sfeertje.
Helaas werd het tweede helft van de film een stuk minder doordat het allemaal veel te langdradig werd en de sfeer die zo goed in het eerste deel van de film was was helemaal weg.
Maar ik moet wel zeggen dat het verhaal van deze film erg goed en vooral apart was, jammer dat de film later inkakt want hij had veel beter kunnen zijn.
Montorsi
Redelijk filmpje. Vond er juist best wat onderhuidse spanning inzitten. In het begin ook best grimmig en donker geschoten, vond het wel aardig werken allemaal. Een thema wat me ook wel boeit, van die Ogilvie idioten en vooral hoe ze ontmaskerd worden.
Wel wat jammer van het plotje. Tweede helft van de film is duidelijk ook wat minder, duurt uiteindelijk ook gewoon allemaal net te lang.
Toch niet onaardig maar waarschijnlijk blijft het allemaal niet al te lang bij. 2.5*
klini-oma
Jammer, jammer, jammer...
Had best goede verwachtingen over deze film..
Maar het bleek meer over hocus pocus en goochelaars te gaan dan echt over paranormale activiteiten..
De gave's die getoond werden zagen er nep uit.
Voor de hand liggende afloop en snap niet dat De Niro zich hiervoor heeft verhuurd.
Barry83
Halverwege de film zat ik nog op 3*, dacht dat het een spektakelstuk zou gaan worden. Maar na zo'n slecht, saai en zeer zwak einde kan ik slechts maar 1* geven aan deze flut film.
Jammer dat de Niro evenals Bruce Willis tegenwoordig alleen nog maar bijrolletjes hebben in zwakke films.
AmazingPP
Beetje vage film. Wist niet goed welke kant hij op ging. Je denkt met Weaver de DiNiro toch wel een goede film in handen te hebben, maar het plot gaat van hier naar daar en weer terug en nog een keer. Vreemde film, kan er niet goed mijn vinger op leggen. Daarom: 2,5 *
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Zeer slechte film. Hier gebeurd toch werkelijk niets in. Vaag, saai, rommelig......ik kan wel honderd woorden in dit genre verzinnen die deze film kunnen beschrijven.
De Niro is toch wel wat gedaald in mijn achting hoor.
Elineloves
Erg vermoeiend vooral. Gebeurde weinig tot niets boeiends (Erg langdradig), matte dialogen en ik vond sommige personages ook weinig toevoegen. De Niro heb ik beter gezien, snap ook niet goed waarom hij zich voor deze film leende. En dan ook nog zo matig acteren, jammer. De reden waarom ik keek was tenslotte toch de cast, die mij nieuwsgierig maakte. Dit stelde teleur.
Het duurde daarbij ook erg lang en de uitwerking is vrij slordig. Jammer.
Thomas83
Het eerste deel van de film maakte best indruk op me. Een erg interessant plot met de twee soort van nemeses, beiden ook echt door ervaren topacteurs gespeeld. De Niro heb ik eigenlijk al lang niet in een echt goede rol gezien, maar ik vond hem hier niet slecht. Was niet eens zo herkenbaar en speelde voor zijn doen best ingehouden en sober. Dat was later in de film helaas wel anders.
Murphy vond ik maar wat achterlijk overkomen en matig gespeeld worden als personage, maar na de grote en gewaagde twist van de dood van Weavers personage nam hij de hoofdrol eigenlijk over, en ging stukken beter spelen, alleen de film werd nu wel een stuk minder boeiend. Zie ook de toegevoegde waarde van zijn vriendinnetje in de film niet. Wel erg knap die Richardson. Prachtige ogen vooral.
Weavers personage is misschien net wat teveel aangedikt. Ik denk dat in die scènes waarin haar kennis aan wordt getoond de autoriteit van haar personage al ruimschoots werd aangetoond. Maar wel lekker hoe de rivaliteit tussen Margeret en Silver wordt opgeblazen. Het donkere sfeertje beviel me ook goed.
Dat Silver helemaal niet blind is kon je van tevoren al wel zien aankomen. De film werkt ook wat teveel naar de grote twists toe. Daardoor had de opzichtig best verbluffende grote twist dat Tom paranormale gaven heeft niet helemaal de gewenste impact op me. Misschien ook omdat ik zo'n twist in een eerdere film ook wel eens heb gezien. Als het niveau van de eerste helft gehandhaafd was had ik een hogere beoordeling gegeven dan 3.0*.
cor1946
Redelijk film, goed speel van de acteurs. Beetje ongeloofwaardig. Maar het is maar een film.
Belle_p26
Redelijk maar niet altijd even spannend. Stemadvies goed weergegeven. Hier en daar hadden scenes beter uitgediept moeten worden. Film oogt naar mijn mening daardoor wat slordig afgewerkt. Je blijft aan het einde met vragen zitten, je weet niet hoe de verschillende plots aflopen. Het wegvallen van een van de hoofdrolspelers is inderdaad absoluut onnodig. De film was beter geweest denk ik als er een confrontatie was geweest tussen Sigourney Weaver en Robert De Niro.
Maar ja ik ben geen filmmaker.
2.5
Mee eens !
roeman
Tja, het had zo goed kunnen zijn. Maar ze laten heel veel liggen, te veel om de film meer dan 2.5* te geven.
Weaver gaat te snel dood en De Niro overtuigd maar op 1 moment als hij uit het vliegtuig stapt. Dan zie je heel even wat hem zo goed maakt en daarna zakt hij weg, helaas.
Murphy overtuigd veel beter en is als ware begaafde een ware held in de film.
"How did you do it" en helaas daar val je in een gat en dat is jammer.
Waarom de fimmakers hier niet kiezen voor een stevige confrontatie tussen de diverse partijen vind ik persoonlijk een gemis.
Maar sceptisch of niet, het blijft een prima beeld geven van de gelovers en de niet gelovers.
En wie heeft er nu gelijk dat is een vraag die zelfs filmmakers niet kunnen beantwoorden.

funniq67
Echt. Van t einde snapte ik helemaal niets. Het ontgaat me echt helemaal. Kan iemand mij dit einde uitleggen. Toen Robert de Niro vroeg "how did you do it? " wat bedoelde hij hiermee? Zo'n vaag einde
... Begin was super overigens!
Thx
roeman
... Begin was super overigens!Thx
Hij was degene met de gave, zo deed hij het. Murphy was degene met de enige echte gave. Hij deed alles bewegen, opbalzen en meer. de Niro was nep, heel erg nep zelfs, hij was niet eens blind. "How did yoy do that" nou gewoon met zijn buitengewoon bijzondere hersenen. Met zijn gave. Ik hoop dat het zo duidelijker is.
Filmfan74
Net niet goed gelukt. Het is boeiend en interessant, totdat Margaret doodgaat. [\spoiler] Daarna wordt het steeds vager en resulteert het in een teleurstellend einde dat lang niet alle vragen beantwoord die in het vage deel opgeworpen worden. [Spoiler] Ik had trouwens al meteen door dat die Simon gewoon kon zien. Hij zat immers gewoon tv te kijken vlak nadat zijn comeback in het verhaal kwam. Wat echt onbeantwoord blijft is hoe zijn criticus en Margaret toevallig sterven als ze openlijk tegen hem ingaan.Dat vind ik storend. [\spoiler]
Stijn B.
Heel fletse film . Spannend wordt het nooit echt. Hiervan had ik veel meer verwacht.

Warrior

The Brave One
Thriller / Actie, 2007

The Physician
Avontuur / Drama, 2013
obsessiedroomexperimenttalk showrevelationfraudeclairvoyanceparanormaaloplichterattackparanormaal begaafdskepticismpolaroid camera levitationnewscaster