• 9.375.045 stemmen

Geregisseerd door: Rodrigo Cortés

Met onder meer: Cillian Murphy, Sigourney Weaver en Robert De Niro

Releasedatum: 30 augustus 2012

Plot Red Lights

"How much do you want to believe?"

De psychologe Margaret Matheson (Sigourney Weaver) en haar assistent doen onderzoek naar paranormale activiteiten. Dit leidt tot het onderzoeken van de wereldberoemde helderziende Simon Silver (Robert De Niro). Ze verdenken hem ervan dat hij een oplichter is, maar de resultaten zijn verre van wat zij verwachtten.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Van de regisseur van Buried met een goede cast.

De eerste still van de Niro is inmiddels ook verschenen.

avatar van Nicholas

Nicholas

Mooie foto.

avatar van misterfool

misterfool

Drie topacteurs in de hoofdrollen, dat zou eigenlijk niet mis mogen gaan.

avatar van schram101

schram101

Ben benieuwd. Buried was behoorlijk beklemmend.

avatar van schram101

schram101

Tja, met deze teaser kun je natuurlijk niets. Spannend muziekje, maar dat is alles.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Kan alle kanten op met deze film. Persoonlijk hoop ik dat de paranormale elementen alleen maar een decoy zijn om te verbergen dat het eigenlijk een grote mindfuck is van Robert de Niro.

avatar van sofripa

sofripa

Zie ik in de trailer weer iets van meester de Niro? Na een berg hopeloze puinhoop lonkt dit naar de performance van Max Cady in Cape Fear. Fingers crossed...

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Toch vind ik de Niro niet passen in dit soort films. Echt veelzijdig is hij niet.

avatar van sofripa

sofripa

Nicolage Rico schreef:

Niet veelzijdig? Ahum...

avatar van arno74

arno74

Lastig filmpje om te beoordelen... of om iets zinnigs over te zeggen. De rode draad van Red Lights is dat een groepje onderzoek doet naar helderzienden, en Simon Silver is voor hen een gewilde prooi.

De titel Red Lights klinkt goed, maar met de film heeft het niets te maken. De poster houdt wel een miniem verband, in welgeteld één scene zien we een kaarttruc, en op de kaarten staan die symbolen. Wat we hieruit wel kunnen afleiden is dat de makers van marketing afweten, maar dat ze verder weinig inspiratie en fut hebben, en dat gebrek komt in de film helaas wel terug.

De cast moet het doen met het spelen van oppervlakkige en onsamenhangende personages, waardoor ze er niet in slagen om de film naar een hoger niveau te tillen. Enige uitzondering is Sigourney Weaver, haar personage is wel redelijk uitgewerkt.

avatar van xaid

xaid

wow heb je hem nu al gezien ?

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

xaid schreef:

wow heb je hem nu al gezien ?

Woonplaats: Madrid

Release Spanje: 2 maart 2012

avatar van Number23

Number23

Ik kan er maar weinig mee. Op het eerste ogenblik een goede cast, maar als je dieper gaat zie je dat er niet alles uit wordt gehaald qua acteerwerk. Murphy laat Weaver en DeNiro met enig gemak achter zich.
Sowieso ben ik al jaren aan het wachten op die ene rol van DeNiro die me weer van mijn stoel doet blazen, maar ik moet wat langer wachten.
Het verhaal is ook niet altijd even sterk, bijpersonages zoals Olsen hebben nauwelijks toegevoegde waarde en het is maar af en toe spannend.
Ook laat Simon Silver zich op het eind wel heel simpel onthullen.

avatar van kicken69

kicken69

gisteren deze film in gezien sneak pathe .

ik had er nogal wat verwachtingen gezien de trailer , maar maar toen ik hem gisteren gezien had viel ie me toch heel erg tegen , pas na de helft van de film komt er wat schot in ze zaak ,en wat je denkt te verwachten komt niet. al om al om niet te veel over deze film te zegen omdat ik niet wil spoilen een magere 6

avatar van H-rolt

H-rolt

arno74 schreef:

Eerder in de film wordt er ook verwezen naar de titel: vanuit de auto wordt er op straat gezocht naar afwijkingen in het gedrag van mensen op straat, voor de schouwburg. De uitleg hierbij is, dat ze 'op zoek zijn naar Red Lights'. Oftewel, bewijs van fraude tijdens paranormale shows.

Wat betreft de film op zich, het thema is nogal intrigerend. Wat ik heel goed vind van de film is de benadering van het onderwerp paranormaal. Er wordt niet gezocht naar het antwoord op de vraag of je erin gelooft, maar het gaat om de vraag op zich: geloven we in paranormale verschijnselen of geloven we daar niet in. Het mooie hiervan is dat welk antwoord je op deze vraag ook geeft, het blijft altijd gebaseerd op je geloof. Immers, iets wat er niet is kun je niet bewijzen, maar tegelijkertijd iets wat je niet kunt bewijzen betekent niet automatisch dat het er niet is.

De uitwerking had zeker beter gekund, de ontknoping vond ik een beetje vaag. En toch meteen een reden om de film nog een keertje te willen zien!

avatar van @Noorderwijk

@Noorderwijk

kicken69 schreef:

gisteren deze film in gezien sneak pathe .

beste Kicken69 2* = 4 6 = 3*

avatar van voskat

voskat

Ondanks dat ik enorm van Buried heb genoten, ging ik toch met enige scepsis zitten voor de volgende film van Rodrigo Cortés. Misschien was ik gewoon bang dat de aanwezigheid van De Niro iets te veel op de film zou drukken.

Maar het sfeertje is heerlijk sinister, zonder Amerikaans flauw te worden. Acteerwerk van Cillian Murphy weer dik in orde. En het slot maakt het geheel waardig af. De Niro mag dan een paranormale maffioso zijn, maar hij blijkt niettemin erg graag te willen geloven dat er "meer is". Mooi, dat "How did you do that?"

Ik geef de film maar 2 sterren. Het idee was goed, de uitwerking minder. en het einde sloeg echt nergens op. Niet iets waar je in ieder geval op hoopte.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Leuk idee, totaal waardeloos uitgewerkt. Saaie personages, matig acteerwerk DeNiro, verhaal dat halverwege totaal ontspoort, veel te veel herhaling en inhoudsloze flitserige scènes, nee, drie keer niks. En dat Silver op het eind niet blind blijkt te zijn is de meest kansloze, voorspelbare plotwending die ik in tijden gezien heb. Die andere plotwending is wel leuk maar weet niet het gerommel in de overige speelduur te compenseren.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Moest door persoonlijk omstandigheden halverwege de zaal uit lopen, dus ik heb hem niet af kunnen kijken. Ik heb hem gezien tot vlak na de dood van Dr. Matheson. Van wat ik ervan gezien heb is het een originele thriller die een beetje speelt met paranormale elementen maar het niet teveel op de voorgrond brengt. Ben ook zeer te spreken over het acteerwerk van Cillian Murphy, Sigourney Weaver en Robert de Niro.

avatar van voskat

voskat

Veel verwarring over de ontknoping blijkbaar.
Het zit zo:

Cillian Murphy heeft zich eigenlijk bij Sigourney Weaver aangesloten omdat hij op zoek is naar anderen die, net zoals hijzelf, paranormaal begaafd zijn.
Tevergeefs. Hij mag eventjes hopen dat De Niro dan eindelijk een échte is, maar helaas... De Niro is niets meer of minder dan de zoveelste bedrieger, die er niet voor terug deinst om Murphy in elkaar te laten rossen, uit angst dat Murphy zijn bedrog onthult.
Dat gebeurt uiteindelijk toch. Einde carrière van De Niro (?). En Murphy gaat verder met zijn eenzame bestaan als enige paranormaal persoon op de wereld (voor zover bekend).

Dat is het wel ongeveer, dacht ik zo.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1951 berichten

Gisteren in de bios gezien. Het is een goede film, maar niet uitmuntend. De goede acteurs spelen hun rol met overtuiging. Hierboven lees ik dat de plotwending heel voorspelbaar is. Maar dat vonden wij dus niet. Als je op een gegeven moment te horen krijgt hoe de vork in de steel zit is dat toch een verrassing. Sigourney kan bij mij toch al niet stuk. Ik blijf het een hele krachtige mooie vrouw vinden. Toch krijg ik het gevoel dat de film iets mist. Ik had misschien ook teveel verwacht. Maar zeker geen slechte film.

avatar van gondwana

gondwana

tukkerstein schreef:

Leuk idee, totaal waardeloos uitgewerkt. Saaie personages, .

Ik vond net omgekeerd: zo zo verhaal, maar heel efficiënt en dynamisch gebracht

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Traditionele onderwerpen zoals geesten en bovennatuurlijke krachten geef ik altijd veel potentie en meestal wekken ze automatisch mijn belangstelling. Zo ook hier waar enkele onderzoekers de kunstjes van illusionisten proberen te ontrafelen. Het brengt genoeg spanning en Cillian Murphy heeft een stimulerende rol omdat je als kijker ook liever de feiten op tafel legt. Die shows leveren dan weliswaar zalen vol enthousiaste toeschouwers op maar eigenlijk is het iets te gemakkelijk hoe de artiesten zomaar hun gang kunnen gaan met hun scheinheiligheid. Fijn dus hoe meneer Silver's bedrog wordt blootgesteld aan talloze mensen. Wel jammer van die nerdjes die even alles uitpluizen terwijl de vrouw met dertig jaar ervaring kort daarvoor sterft. De twist dat Buckly zelf een psychic bleek te zijn vond ik niet veel toevoegen en hadden ze van mij er uit mogen laten. Yeah, we zijn weer eens voor de gek gehouden.
Al bij al kon het iets beter en Robert de Niro hadden ze kunnen vervangen met een willekeurige opa van het bejaardentehuis. Hij zal ongetwijfeld ingeschald zijn om bezoekers te lokken en niet om een buitengewone rol neer te zetten.

avatar van damoros

damoros

Red Lights: een aangename verassing?

In 2010 leverde Rodrigo Cortés de film Burried, een thriller over een man (Ryan Reynolds) die in Irak levend wordt begraven en alleen een telefoon heeft om zich uit deze benarde situatie te bevrijden. De gehele film speelt zich af in de kist en de enige acteur die je ziet is Ryan Reynolds. Het was een uitstekende en verassende film die veel positieve reacties opleverde. Kan Cortés dit jaar met een hoger budget opnieuw verassen?

Het verhaal centreert zich rond dr. Matheson (SIgourney Weaver) en dr. Buckley (Cillian Murphy), die met hun specialisatie rond paranormale verschijnselen de ene na de andere illusie ontmaskeren. De spannende opneningsscène boeit en verrast direct en legt de lat hoog voor de rest van de film. Het duo verklaard vervolgens het ene na het andere verschijnsel op logische en voorspelbare wijze.

De film leeft weer op wanneer paragnost Simon Silver (Robert De Niro) in beeld verschijnt, en met hem de vraag waar deze film om draait: zijn de paranormale gaven echt of niet? De film evenaart de openingsscène helaas op geen moment. De bekende horror-effecten doen wat de verhaallijn niet kan, namelijk spanning brengen. De ontknoping, die op zich prima wordt uitgewerkt, wordt helaas dwangmatig nog een plottwist toegevoegd die de werkelijke ontknoping toch teniet doet.

Ondanks de dunne verhaallijn is Cortés’ regie uitstekend. De muziek, de effecten, het klopt allemaal. Ook aan acteerprestaties van De Niro, Weaver en Murphy zijn uitstekend. Een boeiend script is het enige ingrediënt dat in deze thriller ontbreekt. Cortés eerste poging om met een hoger budget een thriller te maken is niet slecht, maar de verhaallijn is toch te dun om de spanning van Burried te evenaren.

avatar van Smugmarty

Smugmarty

Dit is toch wel weer een mijlpaaltje vor de Niro, hoop dat hij het niet verkloot en de full monty acteert..

avatar van davey

davey

Nicolage Rico schreef:

whahaha jij bent grappig.

avatar van james_cameron

Regisseur Rodrigo Cortes pakt na het minimalistische Buried flink uit met deze intelligente, spannende thriller. Visueel steekt de film knap in elkaar. Inhoudelijk weet het script vrijwel de volle lengte te boeien, al wordt één en ander iets te uitleggerig en dik aangezet in de climax. Grootste pluspunt van de film is het sterke akteerwerk van Sigourney Weaver en Cillian Murphy. Fijn om weer eens een film te zien waarin degelijke akteurs nu eens niet verspild worden. Zoals gezegd, jammer dat de film de spanningsboog niet helemaal vast weet te houden tot het einde, maar al met al zeker de moeite waard. Mooie soundtrack ook.

avatar van gauke

gauke

Een meer dan teleurstellende prestatie van de maker van het boeiende en claustrofobische 'Buried'. Deze ouderwetse, paranormale thriller kent nog een hoopvolle en veelbelovende start, maar al snel zit je te kijken naar een problematisch, langdradig, alles behalve origineel, maar tegenstrijdig bedachtzaam en tobbend verhaal, waarvan je de oplossing al mijlenver ziet aankomen. Robert De Niro is pijnlijk overdreven en het kost je moeite om nog enige sympathie voor de cast op te brengen. Jammer, maar 'Red Lights' blijkt overambitieuze en uiterst conventionele rotzooi te zijn.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

schram101 schreef:

Ben benieuwd. Buried was behoorlijk beklemmend.

Het zelfde voor mij.