• 9.377.044 stemmen

Geregisseerd door: Rodrigo Cortés

Met onder meer: Cillian Murphy, Sigourney Weaver en Robert De Niro

Releasedatum: 30 augustus 2012

Plot Red Lights

"How much do you want to believe?"

De psychologe Margaret Matheson (Sigourney Weaver) en haar assistent doen onderzoek naar paranormale activiteiten. Dit leidt tot het onderzoeken van de wereldberoemde helderziende Simon Silver (Robert De Niro). Ze verdenken hem ervan dat hij een oplichter is, maar de resultaten zijn verre van wat zij verwachtten.

avatar van dwid

dwid

Moeilijk uit te kijken film, terwijl het verhaal mij vooraf best boeiend leek.

Toch gelukt, met een simpel eind als gevolg.

Acteer prestaties waren dik ok, maar daar heb ik al het positieve wel ongeveer mee gehad.

De enige spanning die er in zat waren de enkele schrikmomentjes, maar dat kwam meer door het geluid dan het beeld. Verder langdradig/traag en zeer zeker geen aanrader...

Jammer !

avatar van pim-klaver

pim-klaver

koerie schreef:

kaskraker van de bovenste plank !!!!!!!!! deze in 1 keer afgekeken wat me bekant nooit lukt met films die de laatste tijd uitkomen.! van het begin tot eind spannend . denk dat de meeste hier het einde niet snappen ( en zo moeilijk is het toch niet ) .... ......zonder al te veel weg te geven is het einde in de reeks the game en the usual suspects !!! binnenkort nog een keer kijken !!!!!!

HELEMAAL met je eens , ondergewaardeerd op MM

avatar van rep_robert

De film is inderdaad lichtelijk ondergewaardeerd.

Red Lights behandeld een een interessant thema, namelijk de wereld van de charlatans. Oplichters die zich voordoen als medium en zo benadeelde mensen voor de gek houden. Mensen die mij het bloed onder de nagels vandaan halen. Leuk dat er dan eindelijk eens een film komt die diit thema behandeld.

Zo is ook de film het eerste uur erg mysterieus en wordt het geheimzinnige gedoe rondom de personage van de Niro erg goed op het scherm gebracht. De film steekt redelijk goed in elkaar en de spanningsopbouw is behoorlijk effectief. Gedurende de film hoop je ook dat Murphy achter de waarheid komt en de charlatan ontmaskerd. Een gevoel dat een film als dit wel hoort op te roepen.
Daar slaagt Red Lights dan ook erg in.

Het is jammer dat de film richting het einde wat ontspoort, maar an sich wel met een leuke twist komt. De film is zeker niet moeilijk en Movie-Addicted zit er dan ook volkomen naast. Het is duidelijk dat de Niro eindelijk een hoax vormt en dat hij niet blind is(hij wordt ontmaskerd dankzij z'n horloge.. Voor de rest is de film opvallend subtiel en probeert het nergens echt goedkoop te scoren met scares o.i.d.

avatar van Theunissen

De film is goed tot het moment dat Sigourney Weaver uit het verhaal verdwijnt, daarna ontspoort de film.

avatar van hulseman

hulseman

Movie-Addicted schreef:
Wat een hoop onzin. Ik geloof wel dat er Paranormale mensen zijn/bestaan, maar deze film gaat TE ver. De Niro, wanneer ga je met pensioen? ik heb nog nooit een blind iemand die uit een vliegtuig stapt, zijn bril af zien doen en om zich heen kijkt (voorbeeldje) en zo nog meer.

Deze film is absoluut niet bioscoopwaardig.

Jammer..

*2.25 (voor het matig acteerwerk)

Heb je deze film uberhaupt wel bekeken "Movie Addicted"?? Of heb je hem er in gestopt en af en toe de spannende stukjes uitgezocht?

Als je de film _wel_ had gezien, dan had je geweten dat de Niro uberhaupt niet blind was. en ook dat de film zeker niet te ver gaat om het "Paranormale" onderuit te schoppen.. de twist is namelijk: Niet de Niro is paranormaal begaafd, maar de hoofdpersoon!

Dit is geen standaard "huge explosives and boobs" film en daardoor kan je dit eigenlijk vergelijken met begrijpend lezen van een boek. Wil je deze film volgen dan moet je, je er wel in verdiepen en openstaan voor het verhaal en niet enkel kijken naar de de spannende momenten.

De film zit naar mijn mening uitstekend in elkaar, zowel het camerawerk, acteerwerk als het script zijn van het hoogste niveau.

Super film en zwaar ondergewaardeerd, maar dat zie je vaak bij meesterwerken, te hoog gegrepen voor de mainstream

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Om eerlijk te zijn heb ik hem na 3 kwartier afgezet, omdat ik het een hoop onzin vind/vond. En dat de film hier op moviemeter en op IMDB (slechts een 6je) ondergewaardeerd is? het zij zo. Ieder heeft zijn eigen persoonlijke mening(en), opvatting(en).

Omdat het thema mij wel aansprak, heb ik mij met volle verwachtingen aan deze film gewaagd, maar tevergeefs. Ik vind hem iets over de top, en deels ongeloofwaardig (voor wat betreft de eerste 45 minuten)

De Niro is verder een hele goede acteur, maar ik denk dat hij zijn beste tijd heeft gehad. Ook vond ik het acteerwerk over het algemeen erg onder de maat.

Anyway, film kon mij niet bekoren na 45 minuten (laat staan de rest van de speelduur.)

(p.s ik zal mijn stem verwijderen, omdat ik hem niet heb afgekeken.)

Tevreden? mooi

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Leuk onderwerp dit verhaal over het ontmaskeren van valse helderzienden en mediums die mensen doen geloven dat ze speciale gaven hebben. Tot De Niro zich aanbiedt, een blinde man die wel eens geen charlatan zou kunnen zijn.

Erg onderhoudend, maar op het einde besef je dat de film niet goed in elkaar zit. Hoe De Niro zijn gedachten op Polaroid heeft gezet wordt nergens verklaard en bewijst op zijn minst dat hij niet 100% een bedrieger was. Dat Buckley dan weer kinetische krachten bezat vond ik een erg geforceerde twist. Het resultaat komt mij in ieder geval nogal als "quick and dirty" in elkaar gestoken over. Kleine 3*

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Helemaal mijn soort film! Een goed verhaal dat van begin tot eind mysterieus en spannend blijft. Acteerwerk is prima, vooral van Cillian Murphy, maar ook DeNiro en Miss Weaver doen het erg goed. Het einde is ook erg goed maar helaas net niet geniaal, anders had ik er nog een halve ster bij gedaan. Ook wordt niet alles helemaal tot in de puntjes verklaard, maar dat vind ik bij deze film helemaal niet erg. De grote lijn van het verhaal is in ieder geval wel duidelijk. Het is al een hele tijd geleden dat ik 4 sterren gegeven heb voor een film, maar deze film verdient het wel naar mijn mening. Topfilm! 4 sterren dus.

avatar van schumacher

schumacher

Middelmatige film. Zeker geen topfilm.

Het einde vond ik niet speciaal.

Wel een goede De Niro gezien maar dat weten we al langer dan vandaag.

Maar idd, de beste De Niro die speelt vooral mee vind ik in de goeie aktie films van vroeger zoals heat enz....

schumacher schreef:

Middelmatige film. Zeker geen topfilm.

Het einde vond ik niet speciaal.

Wel een goede De Niro gezien maar dat weten we al langer dan vandaag.

whahahaha...zeker nooit raging bull gezien en dat was geen actie....maar drama.....taxi driver...heftig....weer geen actiefilm......cape fear...deer hunter....allemaal dikke karakterrollen....geen pure actiefilms.....

Filmkriebel schreef:

Nou weet je....direct in het begin laten ze je al zien dat Buckley hard op zoek is naar iemand die het ook is (paranormaal begaafd)...dat blondje in het begin doet zich paranormaal voor en hij is dan ook zeer geinteresseerd in haar "zijn" niet in haar uiterlijk.Het laat je daar al zien (en het helpt nóg meer als je de film af hebt gekeken) dat hij onbewust al zoekende is, niet naar charlatans maar echt naar nóg iemand die hetzelfde heeft als hij.

Ik vond het mooi gemaakt, vogeltjes tegen de ruiten, de zwerfster op straat, mooi mooi.
Goed sfeertje en fijne film...

avatar van Cinema58

Cinema58

pfft,

Had geen eind aan moeten zitten, wat een beroerd plot zeg! 2 sterretjes voor de moeite, film was te kijken maar daar houd het ook mee op!

avatar van Noodless

Noodless

rep_robert schreef :

Daar slaagt Red Lights dan ook erg in.

Wel jammer dat je geen uitleg krijgt waarom nu de Niro mee doet met het wetenschappelijk experiment. De kans tot het bewijzen van het bedriegen werd daardoor toch aanzienlijk groter geacht. Ook dat Weaver plotseling niet meer mee speelde, was een mindere zet.
6,5/10

Noodless schreef:
rep_robert schreef :

6,5/10

Je weet toch wel dat hij iemand "on the inside"had zitten bij het testen???Juist daarmee weerlegde hij dan vooor eens en altijd alle sceptici en kon hij nog eventjes extra extra extra aandikken zodat hij zijn vier miljoen bij elkaar had en een volle zaal.....

avatar van rep_robert

Het systeem is natuurlijk bijzonder geniepig als iemand zich al tientallen jaren voordoet als blinde maar eigenlijk niet is. Je laat je handlanger(zoals Joek zegt) gewoon een knop indrukken en vervolgens kijk je op je horloge tussen welke getallen je secondewijzer zit. Dan snel die knop indrukken die de positie van je secondewijzer aangeeft.
Die mensen van het onderzoek hadden eerder al bewezen amateuristisch te zijn door een test te doen met een bril die reflecteert. Dit keer lieten ze de Niro zijn bril ophouden tijdens de test. Toch ook een vorm van amateurisme.

avatar van Noodless

Noodless

inderdaad Joek, dat van die handlanger was wel duidelijk...maar toch vond ik dit een twijfelachtige scène.....andersom blijft ook het gevaar van ontmaskering door de mensen die zo'n manipulerend iemand willen ontmaskeren.

avatar van Curriculum

Curriculum

Gisteren een poging ondernomen om deze film te bekijken. Ik moest mezelf dwingen om de film te finaliseren, maar als ik dit niet deed, dan ontnam ik mezelf de kans om te kunnen stemmen. De acteurs zijn individueel competent, maar het verhaal was echter monotoon en wist me ongetwijfeld niet te interesseren. Jammer ze hadden gerenommeerde acteurs tot hun beschikking, maar het is niet gelukt.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Joek schreef:

Als je daaraan terugdenkt klopt het inderdaad wel wat je zegt. Wel zit ik nog steeds in de knoop waarom hij nooit zijn kinetische gave aan Sigourney Weaver toegeeft, die toch zo hard haar best doet om elk geval van paranormale gaven te ontkrachten. Het verhaal komt soms redelijk ingewikkeld over misschien juist door het gebrek aan logische handelingen.

Filmkriebel schreef:

Ergens op het eind zegt hij geloof ik ook, dat hij het eigenlijk altijd wel wist.(van zichzelf) waarschijnlijk wilde hij het eerst graag zeker weten, naarmate dat hij zijn aandacht op Silver vergroot komen meer van zijn eigen krachten vrij, eerst nog in de veronderstelling dat het Silver is die dat doet.

Daarom denk ik dat hij het Weaver nog niet vertelde, wel zonde dat ze dood ging.

rep_robert schreef:

In de zogenaamde opnames, de eerste die ze nemen van zijn "krachten", nemen ze even zijn bril af maar houdt Silver ook slim zijn oogleden naar beneden.Zijn ogen dus dicht.

avatar van hannes64

hannes64

• 1926 berichten

Goeie film over `t ontmaskeren van zogenaamde paranormale mensen.
Cillian en Sigourney zijn goed als onderzoekers, en DeNiro eventjes op z`n best als Paranormaal begaafd persoon.
Een goed verhaal En vooral de scene met `t horloge.....hoe kom je d`r op?,
met soms zeer goeie scenes.
Nee, deze was wel weer okay.

Movie-Addicted schreef:

(p.s ik zal mijn stem verwijderen, omdat ik hem niet heb afgekeken.)

Tevreden? mooi

???

..............beoordeel je films die je niet volledig kijkt?

Huh??.............

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

@t Joek: zie moviemeter inbox (privé berichten)

Movie-Addicted schreef:

Wat is er onzin aan vraag ik me af? Hij vliegt pas richting het einde wat meer over de top, dat begin waar jij het over hebt is vrij normaal en er gebeurt eigenlijk niet heel veel. Ben wel benieuwd wat er zo ongeloofwaardig is aan het eerste stuk van de film? De film komt juist wat rustig op gang en legt uit wie de hoofdrolspelers zijn en ontmaskeren bijvoorbeeld een zo'n medium. Ik vind het juist verfrissend en nu weet ik ook een beetje hoe die charlatans te werk gaan.

Joek schreef:

Maakt verder niet veel uit dit, want hij loopt wel vaker met zijn bril af en lijkt hij ook gewoon blind te zijn, maar dit is dus visueel bedrog van hem.

rep_robert schreef:

juist daarom dacht ik: hij kan niet te lang zonder bril dat trucje (blind zijn faken met die oogstaar) volhouden en sluit daarom zijn ogen want: met de bril op kan hij lekker alles zien en als hij blind zijn faked zonder bril maken zijn ogen tóch de reflexen die je hebt bij kijken naar en dan zou hij door het ijs gaan.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Het hele gegeven van paranormaal begaafd zijn, paranormale gebeurtenissen en het willen checken hiervan vind ik erg interessant. En in het eerste gedeelte van de film kreeg ik ook echt het gevoel dat ik met deze film op m'n wenken bediend zou gaan worden. Goed acteerwerk, prima dialogen en geen voor de hand liggend hapklaar filmwerk. Maar dat 1e gedeelte is helaas het enige goede gedeelte.

Vanaf het moment dat Sigourney Weaver volledig onverwacht en vooral onnodig het toneel verlaat word de film simpelweg verpest. Het woord 'ontsporen' is hier al geregeld gevallen en dat klopt helemaal. De regisseur raakte vanaf dat moment de realiteitszin een beetje kwijt denk ik en dat pakt voor Red Lights niet goed uit.

avatar van stinissen

Uitstekende cast doet laat film net boven het gemiddelde stijgen verder gewoon een standaard filmpje voor een regenachtige middag.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Redelijk maar niet altijd even spannend. Stemadvies goed weergegeven. Hier en daar hadden scenes beter uitgediept moeten worden. Film oogt naar mijn mening daardoor wat slordig afgewerkt. Je blijft aan het einde met vragen zitten, je weet niet hoe de verschillende plots aflopen. Het wegvallen van een van de hoofdrolspelers is inderdaad absoluut onnodig. De film was beter geweest denk ik als er een confrontatie was geweest tussen Sigourney Weaver en Robert De Niro.

Maar ja ik ben geen filmmaker.

2.5

avatar van Ingridd

Ingridd

Sterk begin waardoor ik had verwacht dat de motivatie van de twee onderzoekers meer uitgediept zou worden. Op een gegeven moment geeft een van de hoofdrolspelers aan dat het wel degelijk uitmaakt dat ze de charlatans ontmaskeren omdat er misbruik wordt gemaakt van onschuldige en goedgelovige mensen. Ook de motivatie van Sigourny Weaver komt even naar voren. Verder ben ik het volledig met Theunissen eens dat zodra Sigourny Weaver overlijdt de film volledig ontspoort.